Bazen diyorum ki stresli biriyim bi ton travmam var çoğusunu çözdüm ama çok yoruldum. Anksiyetem var kaygılı biriyim hemen ağlıyorum bişe olunca. Söyleniyorum çözüm odaklı değilim. Kendimi tam olarak toparlayamıyorum. Eşimi de üzüyorum gibi hissediyorum yarın çocuğumda benden kötü etkilenir diye korkuyorum. Ansızın kendimi ölmüş hayal ediyorum sanki o zaman insanlar da rahat eder gibi bi kaçış gibi hissediyorum. Allahtan korkuyorum. Ama bu düşünceler zihnime çok geliyor.
Çok zorlanıyorum hem travmalarımı çözmek hem kendimi hayata yetiştirmek hem çocuk hem ev hem psikolojik şeyler. Ne yapıcağımı bilmiyorum …kendimi içten içe yetersiz değersiz mutsuz hissediyorum
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
İşte bende senin gibiyim ve bu yüzden sorunlar yaşarım diye evlenmiyırom sırf bu yüzden. Daha çok sorun yaşarım diye. 3 tane doktor evlensen düzelirsin demelerine rağmen
Çocuğun ne Zaman doğdu kaç yaşında?
Daha 3 aylık
Doğum sonrası üzüldüğüm şeyler oldu ve depresif moda girdim.
Doğum sonrası depresyonu bu doğal ve normal bir şey vücut dengesini bulmaya çalışıyor , doğumdan sonra hormonal denge bir süre bozulur bir yıl kadar sürer 😐 az sabır 🙏 unutma bunu yaşayan ilk kişi sen değilsin son da olmayacaksın 🤷 mümkün olduğunca sakin ve sabırlı kalmaya çalış , zamanla dengen oturacak 👍🙏
InşaAllah öyle olur teşekkür ederim … ama ben derin bir umutsuzluk hissine giriyorum.
Dövülerek eleştirilerek param elimden alınarak hakaretlerle sorunlu insanlarla büyüyüp bunların hepsinde kendimi suçlayarak büyüdüğüm için ve sonrasında evlenip eşimle hayata yeniden gözlerimi açınca herşeyi farkettim. Psikolojik destek aldım alıyorum da güzel de gidiyordu ama doğumdan sonra yine üzücü şeyler olunca zihnimi toparlayamadım. Sanki insanlara yüküm gibi hissediyorum. Sanki eşim daha iyilerine layık gibi hatta bazen kendimi öyle kötü ezik hissediyorum ki onu başkalarına layık görmeye başladım kendimi b. k gibi hissediyorum bana o kadar iyi davranmasına yanımda olmasına rağmen.
Bu kez de bana diyor ki o kadar yanındayım seni seviyorum sen neden hala böyle düşünüyorsun.
Çünkü 25 yıldır ben bu değersizlik hissiyle büyüdüm
Yatıp kalkıp haline sukretmen gerekirken geçmişte yaşadığın kötü günleri mi ozliyorsun ne bu takıntı anlamadım kendini iyi hissetmen için sana birilerinin başka yapması hakaret etmesi mi ezmesi mi gerekiyor 🤷 yapma Allah aşkına, iyi bir evin ailen seni seven insanlar var şuanda yaşadıkların geçici bunun farkında olmalisin , mümkün olduğunca kafanı dağıtmaya calis sürekli yaptığın şeyleri farklı şekilde yapmaya başka mesela evi toplayacaksin bir rutinin vardır onu tersten yap , beynin buna alışmaya çalışırken stresi unutur 🤘 bunları dene ok
Yok tabiki öyle istemiyorum ama bir iş yaparken bile stres oluyorum çünkü planlayamıyorum yoruluyorum. İş yapmayı sevmiyorum ama zorunluluklar var. Bir poğçayı güzel yapamadım diyelim ağlıyorum. O dereceyim mükemmeli istiyorum kendimden acele ediyorum herşeyi güzel yapayım diye. Ama aynı zamanda üşeniyorum da karışık bir şey
Yok o kadar da karışık bir şey değil adı atalet , nette araştır👍 sen bir yerde baslandevami gelir , herşeyin mükemmel olması imkansız 🤷 iyi olsun yeter daha ne yetmiyor mu🤷 insan kötü bir şey yapınca o zaman canı sıkılır ama senin can sıkacak durumun da yok ki bir şey diyim 🤷 sana en iyi gelecek şey sanırım emir komuta tipi iletişim eşinle konuş bunu anlat sana neyi nasıl istediğini söylesin sende yap sonra otur kendini kontrol et iyi mi oldu kötü mü oldu diye , mükemmeli arama 😂 o imkansız 👍🤘
Eşim hiçbir şeyi sorun etmeyen önüne ne versem yiyen beni de her halimle beğenen seven ilgili biri. Buldun bunuyor musun diceksiniz işte bu buhrandan çıkamadım. Hayatta her şey bu 2 yılda farkettim. Sorunlarımı eksiklerimi herşeyi. Aynı zamanda evliliği yürütmeye çalışmak ve çocuk derken galiba bunaldım. İlk 1 yıl eşim de anlamadı beni çünkü kavga gürültü çok oldu yıprandım. Şimdi dediklerinizi düşüncem ve araştırıcam teşekkürler
Araştırdım bendeki tam olarak bu ben ne yapmam gerektiğini biliyorum ama yapmak istemiyorum oturmak istiyorum , bulaşık yıkancak ama yıkamak istemiyorum bekletiyorum bunalıma giriyorum bu nedenle
Çalışıyor musun koç burcu musun
Doğum iznine ayrıldım. Normalde devlet memuruyum. Yay burcuyum ama doğum sonrası depresif moda girdim
Düzelir o fazla kaygı yapma
Sanki hiç düzelmicek gibime geliyor çünkü özşefkatim düşük insanlardan kolay etkileniyorum bir iş yaparken kendimi yetersiz kusurlu görüyorum
Hep eleştirilerek baskıyla şiddetle büyüdüm
Sorunlu bi aile içerisinde yaşadım
Ve iç sesim hep kötü
Türkiye dercesi yaptım her yaptığım yemek övülür herkes bana sen güçlüsün der ama ben kendimi yiyip bitiriyorum hep en iyisini istiyorum kendimden
Öyle yapma işte... beğenilme arzusu seni köle yapar.
İşte eleştirilerek hiçbir iş öğretilmeyecek köle gibi çalıştırılıp param alınarak dövülerek büyüyünce böyle oluyor insan ve ben neyi nasıl düzelticem bilmiyorum eşimle evlenip o evden çıktıktan sonra sorunlarımı farkettin ailemi farkettim. Hem ev işi hem çocuk hem psikolojik sorunları düzeltmeye çalışmak beni çökertti
Sen öleceksin çocuk nolacak
Ben olunca benim ailemin bende bıraktığı izler gibi onda iz bırakırım diye korku girdi içime
Kendi yaşadıklarını ona yaşatma
Yok ben ailemden çok farklıyım çok iyi terapilerde aldım sadece anksiyetem doğum sonrası biraz tekrarladı. Hiç alışık değilim ev işi çocuk gelen giden yoruluyorum hayatta zorluklarla baş edemiyorum hemen söyleniyorum kasılıyorum her işte kendimi yetersiz görüyorum herkes yaptıklarımı beğense fe ben kendimi hep eziyorum
Yas kaçkide
25 yaşındayım
Sınav stresi mi
Yooo doğum sonrası böyle oldum