Bir arkadasim var. Ailesiyle koptu. Uzun zamandir issiz, kalacak yeri de yok bayadir. Evi olmadigi icin yatili is ariyor kac aydir ama bulamiyor. Ben kendisine maddi - manevi yardimci oluyordum is ararken. Yiyecek, yol, bazen de kalacak yer parasi veriyordum ona islerle gorussun, gece guvenli yerde uyusun diye. 6-7 ay oldu, is bulamadi halen. Birkac is geldi ama cesitli gerekcelerle begenmedi. Daha once kaldigi baska arkadaslariyla da arasi acilmis, gidecek yeri yok. 2 gun falan disarida kaliyor garda ya da benzer yerde, 3. Gun eline para gecince pansiyon tutup diger gune kadar uyuyor. Genel olarak disarida anladiginiz uzere. Ben surekli yardim ettim maddi olarak, is bulana kadar sorun yasamasin diye ama bende de para bitti artik. Yurtta kaliyorum, ailemden gelen para yetmiyor bu donemde. Arkadasim da parasiz kaldigi icin disarida heba oldu resmen, banka borcu da var ayrica. Onun icin de ise girip calismasi lazim. Vicdanim hic rahat degil. Arkadasim disarida kalirken ben yurtta yatakta uyuyorum. Ona yardimci olamiyorum. Elimden geleni yaptim aylardir ama is bulamadi. Evi var aslinda ama ailesiyle kesin olarak kalmama konusunda inat ediyor, hakli sebepleri var ama. Kisin ortasinda sokakta kalmasina icim elvermiyor, elimden bir sey de gelmiyor. Isler donus yapiyor ama begenmiyor. Bu yuzden surekli tartisiyoruz da. Bilmiyorum ne olacak ama ben cok mutsuzum. Cocugun derdiyle dertlendim, kendimi bile ikinci plana attim. Bana herhangi bir oneriniz var mi?
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
boş ver kendi başının çaresine baksın, senden yüz bulduğu icin gelen isi de begenmiyor. Eğer gerçekten çaresiz olsaydı iş reddetmezdi
Yazmadigim bazi detaylar da var. Bircok olay yasaniyor ve suclu olanlar gereken cezayi almiyor ya bu nedenle yatili isler ona donus yapsa. da korkuyor, saatlerce konusuyoruz onun gidecegi yer guvenli mi degil mi diye. Yazin kyk yurtlarinda kaldi, yurttayken islere bakti ama bulamadi. Kac gece disarida kaldi ve isin kotusu Şu an ayakkabisi da yok. Yirtildi ayakkabisi, ona para verdim. gidip alsin diye ama onceki iki gun uyumadigi icin o parayla kalacak yet tutmus
Begenmedigi birkac is ona geldigi zaman aile evindeydi, daha ayrilmamisti. Isler cok bulurum diye 3 ay once evden cikti ama evden ayrilinca da is bulamadi
Anladım bilemedim yani aile evinde gercekten halledemeyecegi bir problem yoksa dönsün ama sorun büyükse gündelik maas alabilecegi bir ise girsin
Aile evindeyken gundelik islere gidiyordu ama her gun olmuyordu gundelik is. Aile evine donebilir idare etmek icin ama. onun acisindan mumkun degil donmek. Ona para verdim, kendine hirka, pantolon vb aldi. Evinde kislik elbiseler var ama almaya gitmiyor o eve girmemek icin. Suanda da max 500-600 TL si vardir. Yarin kesin olarak is ayarlamasi lazim ama ayarlamayacak muhtemelen. Ne olacak bilmiyorum
En onemli sorunu kalacak yer. Kalacak yeri halletse birkac gun gundelik ise girip acil ihtiyaclari alir ama uyuyacak yeri yok. Gardayken polis gelip cikarmis oradan
Üniversite bir bölüm okusun onun ile beraber kykda kalsin diyecegim ama üniyi dondurunca kyk da kaliniyor mu emin degilim
Ailesi bunu 1. siniftayken uniden aliyor, yoksa mezun olup atanmisti Şu an . Uniye gitse de para verecek aile yok, kyk da kalip calisabilirdi tabi ama ders kaydini yapmayinca kalamiyor. Kayit yaptirip kyk da kalirdi, iste calisirdi belki ama egitimi giderdi, derslerden kalirdi. Gelecekte uniyi tekrar okumak istiyor, derslere calismasi lazim.
Ders kaydini yapsin iste calissin para biriktirsin o vakitte derslerden kalır gitmeyip, para biriktirince okumak isterse okur istemezse bölümü bırakır
Ders kayit tarihini kacirdi zaten yapamaz bu sene. Agustosta is buldugunu soyledi, birkac secenek vardi. O isler de olmayinca kaynadi. Myp hakki var. Ona diyorum ki 'en erken zamanda ise gir, borcunu taksit taksit ode, belli bir miktar parayi da kenara at. Onumuzdeki sene myp ile tercih yapip baslarsin uniye, yurtta kalirsin. Kenara attigin para da harcligin olur, calismaya da devam edersin' diyorum ama ise girmiyor.
Okul hakki var yani, myp ile diledigi bolumu yazar sorun yok da yasi gececek, yapacak bir sey yok.
Senin dediğini yapsın, iş seçme hakkı yok böyle sürünecegine en kötü iş de olsa yapacak yani iş seçme hakkı söyle olabilir, beslenme barınma giyinme ihtiyaçlarını karşılarsın, ben iş seçebilirim dersin ama şu şekilde iş seçemez bulduğuna direkt girsin. Hep senin üstünden geçinecek hali yok bi aklını başına alsın
Anlatiyorum ama olmuyor iste. Kusuyor, kiziyor, beni sinir hastasi etti. Aylardir onun derdiyle dertleniyorum. Aile mevzulsrini biliyorum. Bazi detaylar var ki onlar olmasa coktan yardimi kesmistim. Yatili is aramasi isi zora sokuyor, normal is olsa kolay.
Ki zaten yardim edemem. Cunku 85 TL kaldi, ona para verince. Cogu ihtiyacimi hallettigim icin para verdim yakin zamanda ona. 85 TL ile 7 gun idare. edecem
Ailen ona kendi parandan verdigini biliyor mu
Haberleri yok.
Oooo arkadaşın sana öder umarım parayı ne diyim hem dinlemiyor beni hiç diyorsun hem de hala para veriyorsun enayilik sende
Parayi odemek zorunda zaten, elden degil aciklamali ibanla yolluyorum. Yazamadigim bazi noktalar var, bu nedenle veriyorum. Yoksa oyle simarik birine hayatta yardim etmezdim, bir de fazla merhametli biriyim. Disarida basina bir is gelirse vicdanim pesimi birakmaz. Cunku birkac noktada benden aldigi fikir yuzunden yanildi.
O zaman vermeye devam et yapacak bir sey yok al benden de bu kadar yani
Istesem de veremem zaten 85 TL var diyorum😅 gecen hafta ona acikladim zaten, neden bundan sonra veremeyecegimi. Benim de birikim yapmam lazim, daha dogrusu harcligin bir miktarini saklamam lazim. Kredi cektim kendi dusundugum isler icin, onun taksitleri olacak. Ona 'aile evinde bir iki ay daha disini sık, normal iste calis banka. borcunu kapat, cebine para at, oyle ayril evden' demistim, benimle kavga etmisti.