Yardim ettigim kisi?

Bir arkadasim var. Ailesiyle koptu. Uzun zamandir issiz, kalacak yeri de yok bayadir. Evi olmadigi icin yatili is ariyor kac aydir ama bulamiyor. Ben kendisine maddi - manevi yardimci oluyordum is ararken. Yiyecek, yol, bazen de kalacak yer parasi veriyordum ona islerle gorussun, gece guvenli yerde uyusun diye. 6-7 ay oldu, is bulamadi halen. Birkac is geldi ama cesitli gerekcelerle begenmedi. Daha once kaldigi baska arkadaslariyla da arasi acilmis, gidecek yeri yok. 2 gun falan disarida kaliyor garda ya da benzer yerde, 3. Gun eline para gecince pansiyon tutup diger gune kadar uyuyor. Genel olarak disarida anladiginiz uzere. Ben surekli yardim ettim maddi olarak, is bulana kadar sorun yasamasin diye ama bende de para bitti artik. Yurtta kaliyorum, ailemden gelen para yetmiyor bu donemde. Arkadasim da parasiz kaldigi icin disarida heba oldu resmen, banka borcu da var ayrica. Onun icin de ise girip calismasi lazim. Vicdanim hic rahat degil. Arkadasim disarida kalirken ben yurtta yatakta uyuyorum. Ona yardimci olamiyorum. Elimden geleni yaptim aylardir ama is bulamadi. Evi var aslinda ama ailesiyle kesin olarak kalmama konusunda inat ediyor, hakli sebepleri var ama. Kisin ortasinda sokakta kalmasina icim elvermiyor, elimden bir sey de gelmiyor. Isler donus yapiyor ama begenmiyor. Bu yuzden surekli tartisiyoruz da. Bilmiyorum ne olacak ama ben cok mutsuzum. Cocugun derdiyle dertlendim, kendimi bile ikinci plana attim. Bana herhangi bir oneriniz var mi?

Yardim ettigim kisi?