Sevgilim hollandali ve turk (anne baba farkli ulkeler) orada dogmus buyumus egitim almis. Suanda turkiyede, burayi sevdigini söylüyor ama bazi konularda da beğenmiyor.
Ciddi düşünüyoruz ama evlilikte oraya gitme dusuncesi var gibi. Cocuklarim burada egitim alsin istemem diyor mesela. Onunla olmak istiyorum ama hadi kalk gidiyoruz diyecek olmasi beni endiselendiriyor. Hani baska sehirden baska sehre bile zor oluyor, ayni dil olmasina vs ragmen.
Orasinin dili farkli, kulturu farkli, rahat bir yasam olabilir ama ailem burada. 3 gunluk dunyada, deprem ulkesi ulkemde ailemi birakip gitmek zor geliyor. Ha deyince gidememde yanlarina. Ayni sehirde olsak yakin oluruz. Farkli olsa atlar arabay gideriz. Ama ulkeden ulkeye cok fark var. Onu da anliyorum. Iki ulke arasinda farki benden cok daha iyi biliyor. Cocuklarinin daha iyi toksik olmayan bir kulturle yetismesi, iyi egitim almasi istemesini anliyorum. burada en cok benim fedakarlik yapmam gerekiyor galiba.
Baskasi olsa gitmek ister belki ama ben burayi seviyorum, memletim sonucta ne kadar kotu, olumsuz durumlari olursa olsun. Evim yurdum burası. Allah kimseyi memleketsiz birakmasin. Insanlar perisan oluyor, gordukte bunu.
Onu kalmaya ikna edebilir miyim bilmiyorum. Ya ikna edecegim, ya onunla gidecegim ya da ayrilacagiz bilmiyorum. Bu secenekler arasinda en zoru onu ikna etmek gibi duruyor. Bilmiyorum o yuzden. Üzülüyorum da. O boyle bie fedakarligi yapar mi bilmiyorum. Belki cocuk olana kadar ya da okul cagina gelene kadar kalir, sonra gidiyoruz da diyebilir.
Turkiyenin eğitim, adalet sistemini, kadinlara olan davranislari vs hic begenmiyor. Kizim olsa burada buyutmek istemem her an bir sey olabilir, surekli kizima bir sey olur mu tedirginligiyle yaşamak zor bu ulkede.
Otobuse binse dert, yolda yuruse dert, calisma hayatina girse dert, sevgilisi olsa dert, o sevgilinin ne yapacagi belli degil. Oglum olsa duzgun yetistirmeye calissam ulkede duzgun bir ortam yok. Ne kadar yetistirsemde birilerinin arasinda illaki bozulacak, kufur öğrenecek, yanlis seylerin dogru oldugunu kaniksayacak, kotu davranislari zekilik olarak algilayacak vs diyor. Hakli da bir sey de diyemiyorum.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer