İnsanımız çağdaşligi içki içmek mini etek giymek başörtüsü takmamak inananlara yobaz demek tarihine düşmanlık etmek ülkesini sevmemek yabancılara hayranlık duymak doğu milletlerine anlamsız bir düşmanlık sergilemek olarak algılıyor en azından bir kısmı
Çağdaşlık bu değildir. istedigini git istedigini iç kimse karışamaz bu çağdaşlık değildir çağdaşlık içki içen birini dışlamak veya başörtüsü takan birini otekilystirmek değildir.
Çağdaşlık yabancıya methiyeler duzup kendi ülkesine düşman olmak değildir.
Neden bizim çağdaş toplumumuzdan birtane Marie curie çıkmadi neden bir tane rosalind franklin Barbara mcclintock çıkmadı neden neden neden
Çağdaşlık ülkeyi sevmek çalışmak çabalamak bilimle ilimle tarihle uğraşmaktır.
Bunu anladığımız zaman ilerleyecegiz ama böyle devam ettiğimiz sürece yurtdışıbda "Türkleri seviyormusunuz" diye sıradan insanlara röportaj yapmaya devam edeceğiz ve gercketn dünyada bunu Türklerden başka yapan yok. bu nasıl bir aşağılık kompleksi arkadaşlar. siradan Avrupalı bir adam evet turkiye hakkında iyi şeyler düşünüyorum ses ginde yorumlara dakika 4.05 as bayraklari as as yazmak ve bu yorumun bin beğeni alması mide bulandırıcı
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Ben şunu fark ettim ki.: Bizim millet çok aşırı derecede kibirli ve bi o kadar da acımasızlar ve sözün başını ortasını sonunu düşünmeden konuşup yorum yapılar ve yabancı biri de Türkiye'yi övünce as bayrakları yapıyolar. Bu durum bizim toplumun kendi çevresi tarafından ne kadar cahilleştiğinin bi öğreğidir mesela kana kırmızı rengini ne verir deyince herkesin aklına vişne suyu gelir ve bu çevremizdeki büyüklerin küçükleri cahilleş tirmelerin den kaynaklı ve aslını öğretilmediği içinde hep cahil kaldı ve öyle yetiştirildik veağdaş olamayıp yobaz olmayı tercih ettik
'Çamur at izi kalsın temizleyen canı yansın '
Kıtaları İpek bir kumaş gibi keser biçerdik. Kelleler damlardı kılıcımızdan. Bir biz vardık cihanda, bir de küffar...
Zafer sabahlarını kovalayan bozgun akşamları. İhtiyar dev, mazideki ihtişamından utanır oldu. Sonra utanç, unutkanlığa bıraktı yerini, "Ben avrupa'lıyım," demeğe başladı, "Asya bir cüzzamlılar diyarıdır."
Avrupalı dostları, acıyarak baktılar İhtiyara ve kulağına: "Hayır delikanlı," diye fısıldadılar, "sen bir az-gelişmişsin." Ve Hristiyan batının göğsümüze iliştirdiği bu idam yaftasını, bir "nişân-ı zîşân" gibi gururla benimsedi aydınlarımız
Cemil Meriç
Bu Ülke Sayfa: 98
Okunmasını Tavsiye Ederim.
yapana sor insanimiz die genelleme yapma la
"en azından bir kısmı" diye yukarıda belirttim. okumadan yorum yaptığın çok belli
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!