Yemeğin Dini, Yaşı Olur mu?

İslam dinine göre domuz eti ve alkol haram. Fakat ben helal haram ayrımına inanmıyorum. Helal kazanç yerine haklı kazanç kavramına inanıyorum mesela. Çünkü helal haram kavramı islam dinine özgü kavram. Herkes her yemeği yemekte her içeceği içmekte özgür. Tabi burada uyuşturucu yasağı var. Uyuşturucu hariç hersey yenilir içilir. Sütü her yaştan olan insan içer. Domuz etini herkes yiyebilir. Alkolü herkes içebilir. Önemli olan alkolü içince tehdit, vb suç işlememek-küfür, hakaret etmemek-saygılı davranmak kuralını uygulamak koşuluyla. Bunları uygulamayan kişi bence içmemeli. Bunları uygulayanlar ise istediği miktar alkol içebilirler. İnek eti hint geleneğinde yasak ve bu saçma bir kural. İnek eti yemezlerse toplum nasıl gelişir ve çağa nasıl uyum sağlayabilir?(!) Domuz etinin sağlık açısından birtakım zararı olmasına rağmen domuz eti yiyen kişiyi uyarmamak zorundayız. Çünkü o kişi kendi sağlığını düşünmüyorsa bizim bir şey deme hakkımız yok. Ben de domuz eti severim. Çok kez yedim ve bana göre yağlı bir et tipinden. Yağ açısından biraz zararlı. Ama cips yiyenler için hiçbir şey farketmeyebilir.
Yemeğin Dini, Yaşı Olur mu?