Doğanın her parçası ve tek bir tohum bile çok çok değerli bana göre. Yaşayan tohumlara ulaşmak ise çok zor hale geldi. Başta tahıl grubu ve çoğu sebze hibrit tohum. Kendini üretme ve filizlenme şansı yok. Bu düzen sürüp giderse yakin zamanda kendini tekrarlayacak tohum kalmayacak. Üretme şansı olan herkesin en az bir kaç çeşit tohum ekmesi gerekli. Tükettiği gıdaların tohumlarını çöpe atmayıp biriktirmeli. Tohum takas sayfalarında veya belediyelere bagislayarak değerlendirmeli. Her tohum can taşır. Hayata karışmak onlarında hakkı.
Görsel bahcemden ata tohum misir
Sürdürülebilir bir doğa ve yaşamı desteklermisiniz?
Devletin desteğinin olmaması çok üzücü. Üreten çok verimli bir ülke olmamiza rağmen bu seviyede olmak çok üzücü. Dilerim toplum bireysel olarak bilinclenir.
Kesinlikle. Paraya ihtiyaç duymadan yaşanılabilir bir hayat kurmak çok fazla para gerektiriyor. Dilerim olur hayalleriniz. Tohum ihtiyacınız olursa ozaman yardımcı olmayı da isterim
Annem ve Babam köyde yaşıyorlar. İklim şartları çok elverişli değil. Orman bölgesi olmasına rağmen Yazın yağış çok az alıyorr ve bir de gece ve gündüz sıcaklık farkı çok maalesef.
Kendim yaşasaydım köyde isterdim açıkçası. Düşünmeniz bile beni çok sevindirdi. Teşekkür ederim
Köyümüzde Fındığımız, Çayımız, Cevizimiz, dut ağacımız ve Diğerleri herşeyimiz mahsıldır Ve tadı bambaşka Markette organik denilen sebze meyvelerin içinden geçer Aile büyüklerimiz sağolsun onlar sayensinde Bu Geneleneğimiz hiç bozulmadı
Evet. Aslında bir kültür bu. Yaşam tarzı demek daha doğru. Küçük yaşlarda alışkanlık haline geldiğinde. Bir limon çekirdeğini dahi atamıyorsun. elinde kalıyor nereye eksem ya da saklasam diye ugrasiyorsun
Elbette paylasirdim. Ama iki yıldır tohum ayırmıyorum. Toprağa düşen zamanı geldiğinde kendiliğinden çıkıyor daha güçlü ve verimli oluyor. Ama bakarım azda olsa kaldıysa tohum Elbette paylaşırım.
Pembe mısır diye almıştım. İkinci sezon ektigimde böyle çok renkli oldu. Doğal tohumlar bir kaç döngü sonrası gerçek hallerine kavuşuyor. Eminim seneye kırmızı ve siyahlı çok renkli taneleri olacak
Biraz cadiyim. Bitkilerin dilinden anlarim. Birini günlerce uyutmak da Bitkilerin gücüyle mümkün ya da halusinasyonlar ile delirtmek de. Ama en güzeli ruha ve zihne sağlık Katacak iksirlerdir.