Dürüstlükten kaybettim, Allah için okuyun nasıl affeder beni yardım edin?

Ölümüne sevdiğim biri vardı ayrıldı benden 2 yıl bekledim peşinden koştum her yerden engelledi hep itti beni. En sonunda karşıma yeni biri çıktı 2 yıl sonra ilk defa sevgi gördüm birinden çok kötü dönemden ihtihar dönemlerinden ölümlerden dönmüştüm tuttu elimden ama onunlada olmadı belli sorunlar oldu sevgisinden emin olamadım yanında eski sevgilimin yanında olduğum gibi hissetmedim. Neyse 2 yıl sonunda eski sevgilim engelleri açıp geri döndü ama hayatımda hala yenş çocuk vardı ayrılmamıştık. Benim içimde beklediğim o 2 yılın yarasıyla eski sevgilimle konuştum eskisi gibi sevmesemde onu üzmek istedim çünkü benim hayatımı mahvetti. Ama vicdan sahibi olduğum için yeni sevgilimide kandırmak azap çektiriyordu. Eski sevgilimle sevgili olmadık ama eskilerden hala beni sevdiğinden falan konuştuk.. Sonra tabi bendeki garip tavırlardan dolayı yeni sevgilim bana güvenmedi beni terketti. Ben pişman oldum eski sevgilime dedimki' benim hayatımda biri vardı senle konuşurken onu senin gibi sevmedim ama bugun ayrıldık bundan sonra benle olmak istersen bilgin olsun' yazdım tabi eski sevgilim bunu görünce hakaret falan saydırdı tekrar engelledi. İkiside elimden gitti Çok dua ettim Allaha. Yanlış anlaşıldım neyin içinde olduğumu anlayamadım belki bunu söylemeyebilirdim ama sonuç olarak terkedildim herkes tarafından. Sanki sadece bende suç varmış gibi. Şimdi sorun şu, bende acaip özgüvensizlik oluştu eski sevgilim sürekli engellediği için. Ona kendimi nasıl affetirebilirim

Dürüstlükten kaybettim, Allah için okuyun nasıl affeder beni yardım edin?