Bi şey istemeyenin değeri olmaz deniyor.
Ama ben bunları sevmiyorum
Bi şey istemeyenin değeri olmaz deniyor.
Ama ben bunları sevmiyorum
Alakası bile yok. Gayet de mantıklı böyle şeylerin istenmemesi bu devirde. Bu tarz şeylere para harcanacağına, eşimle birlikte tatile giderim yurt dışında falan daha mantıklı.. elalemi eğlendireceğiz diye niye bir sürü gereksiz para harcıyor insanlar anlamıyorum...
Evet para harici de greksiz yorgunluk. O tarz ortam da sevmiyorum
Umarım bunları sevmeyen birine denk geliriz
😀😀
Gayet mantıklı bir düşünce aslında insanlar gelenekçi düşünürken bunun maddi açıdaki durumunu düşünemiyor herhalde bir değer belirlenecekse bu durumla belirlenmez zamanında düğün dernek yapıp aldatılan, kocasıyla mutsuz olan, maddi açıdan çok zorluk çeken aile büyüğünüz olmuştur onlar çok mu değerli oldu sırf düğün yaptığı için yani tam bir saçmalık. Senin bu konudaki değerin karşındaki hayat arkadaşının seni nasıl gördüğü, seninle nasıl ilgilendiği, nasıl iletişiminiz olduğu ve bir aile olma yolunda birbirinize olan desteğiniz ile anlaşılır zaten milletin düşüncesi ile ne zamana kadar yaşayacak bu toplum orasını anlamış değilim. Belki de düğün masrafı yerine evine daha kaliteli bir eşya, balayı veya şehir gezme gibi durumlarla harcamak istiyorsundur olabilir yani her insanın düğüne olan bakış açısı farklı bazıları o değerli anı fotoğraflarla beraber biriktirmek ister bazıları da millet iki göbek atsın diye boşuna para harcamaz
Düğün nişan ve kına istemeyen kız eğer karakterli ve düzgün biriyse direkt nikahı basarım bu kadar net söylüyorum.
Sevindim
Eig için teşekkürler
Ne alaka oraya harcanan parahi kendimize harcariz güzel aferin kizzz
Sağol ama bazıları karşıda soru işareti bırakır demiş
Ne bakiyon onlara başkaları yüzünden isteklerini düsüncelerini degistirmicen ya
Evet öyle tabii
Eee valla tekra sevdim bu düsünceni 👏🏻👏🏻
Teşekkür ederim
Rica ederim
Arkadaş %10000 haklı. Kendim, daha önce nikah kıymış ve nikahından sadece bir hafta sonra, kına günü, kina bile yapılmadan ayrılmış 25li yaşlarda bir kadınla tanıştım. Bana söylediği şey şuydu: “Eğer evlenirsek, kına istemem; sadece düğün olur.”
Nedenini sormama gerek bile kalmadı çünkü geçmişi yüzünden böyle hissettiği belliydi. Bizim aramızda sevgi, saygı hiçbir zaman sorun olmadı. Ama hiç beklemediğim bir anda, ailelerimizin tanışacağı gün, benden ayrıldı.
Hayatımda hiç böyle bir şok yaşamamıştım. Olay, dört yıl önce yaşadığı ve çok kısa sürdüğü bir ilişkiyle ilgiliydi. Ayrılırken bana dediği cümle şuydu: “Ben yapamayacağım, çok özür dilerim.” Ve beni adeta çöp gibi kenara attı.
Üstelik bunlar, sözde beş vakit namaz kılan, “kimseye zarar vermez” denilen, melek gibi gösterilen anneleri, babaları, ablaları tarafından yetiştirilen biriydi.
Şimdi bana gelip de “Seni yeterince sevmemiştir” demeyin lütfen. İki yıl beraberdik. Kimse sevmediği biriyle iki yıl boyunca o şekilde ilişki yürütemez.
Olaylara başka şeyler karıştı ve bence bu tamamen geçmişte yaşadığı travmalarla ilgiliydi. Bana “Kına istemiyorum” dediği anda içimde bir ses “Bu kadını bırak” dedi, ama aşk gözümü kör etti.
Acı ama gerçek. Arkadaşın dediklerine %1000 katılıyorum. Aradan bir yıl geçti, “Acaba eski sevgilisine mi döndü?” diye düşündüm ama hayır — tamamen geçmişteki yaralar yüzünden bitti bu ilişki
Pardon, yanlış yorumun altına yazmışım.
Cevap
6Cevap
Normaldir hatta daha iyidir tabi ki de. Gayet de mantıklı böyle şeylerin istenmemesi
Ben de bunları sevmiyorum ve istemiyorum. Doğru yoldasın tebrikler. Niye bunlara 1-2 milyon tl harcayayım ki? Mis gibi tatil veya yatırım yaparım. Arkadaşlar arasında küçük bi kutlama olabilir. Ama kesinlikle şu 300 kişilik akraba fesayi dolu olanlardan olmamalı.
Bence erkekler için daha değerli olursun masrafsız gelin
İnşallah
sorunlu bir ilişkiden çıkmıştır geçmişinden kaçıyordur. böyle biriyle evlenmem ben şahsen
Bakış açınız değişik
fakat doğru.
Kendi geçmişimi sizden iyi biliyorumdur herhalde
bunları istemeyen kız karşı tarafa güven vermez. bu isteksizliğin getireceği soru işaretlerini de düşünmelisin.
maalesef ülkemizdeki cahil halk sorunu. bir kız neden acaba bangır bangır müziğin alrında milletin içinde hoplamak istemez erkeklerin aklında deli soru işaretleri. bu ne akla ne de dine uygundur.
@Kimseee2873 hanımefendi çok alakasız bir yorum yapmışsınız bu arada.
@cevapsahibi yo ne alakasızı tam da üstüne bastım ayağımı kaldırdım düğün gerçeği dediğimiz şey budur.
Arkadaş %10000 haklı. Kendim, daha önce nikah kıymış ve nikahından sadece bir hafta sonra, kına günü, kina bile yapılmadan ayrılmış 25li yaşlarda bir kadınla tanıştım. Bana söylediği şey şuydu: “Eğer evlenirsek, kına istemem; sadece düğün olur.”
Nedenini sormama gerek bile kalmadı çünkü geçmişi yüzünden böyle hissettiği belliydi. Bizim aramızda sevgi, saygı hiçbir zaman sorun olmadı. Ama hiç beklemediğim bir anda, ailelerimizin tanışacağı gün, benden ayrıldı.
Hayatımda hiç böyle bir şok yaşamamıştım. Olay, dört yıl önce yaşadığı ve çok kısa sürdüğü bir ilişkiyle ilgiliydi. Ayrılırken bana dediği cümle şuydu: “Ben yapamayacağım, çok özür dilerim.” Ve beni adeta çöp gibi kenara attı.
Üstelik bunlar, sözde beş vakit namaz kılan, “kimseye zarar vermez” denilen, melek gibi gösterilen anneleri, babaları, ablaları tarafından yetiştirilen biriydi.
Şimdi bana gelip de “Seni yeterince sevmemiştir” demeyin lütfen. İki yıl beraberdik. Kimse sevmediği biriyle iki yıl boyunca o şekilde ilişki yürütemez.
Olaylara başka şeyler karıştı ve bence bu tamamen geçmişte yaşadığı travmalarla ilgiliydi. Bana “Kına istemiyorum” dediği anda içimde bir ses “Bu kadını bırak” dedi, ama aşk gözümü kör etti.
Acı ama gerçek. Arkadaşın dediklerine %1000 katılıyorum. Aradan bir yıl geçti, “Acaba eski sevgilisine mi döndü?” diye düşündüm ama hayır — tamamen geçmişteki yaralar yüzünden bitti bu ilişki
ben de istemiyorum. bu faaliyetleri yapanlar da genelde evliliklerinde mutsuz oluyor bence
Parada pulda gözünün olmadığını düşünürüm umarım banada denk gelir
Bende sade bir nikah isterim düğün istemem
Evlenelim hadi o zaman o kızla. Efsane ya
Niye efsane olsun
Hoş çünkü
Sevindim
Ben de
Ben de istemiyorum hiçbirini
Bende sevmiyorum bos is boş ver ne dusunduklerini
Ben de istemiyorum gereksiz zaman kaybı
Ne o öyle kaçmış gibi kuru kuru
Bence eziyet ama yapılıyor