Merhaba,2019'dan beri en yakın arkadaşım olan biri, liseden mezuniyetimizden bir yıl sonra, yani 2024 Haziran’da, sebepsiz yere her platformdan engelledi. Bu kişiyle, lisede her teneffüs yanıma gelir, okul çıkışlarında birlikte yemek yemeye giderdik ve hatta lise 1'de bir yıl boyunca aynı sırada oturduk. Bu kadar uzun süreli ve yakın bir arkadaşlığın ardından, böyle ani ve sebepsiz bir şekilde kopulması benim için büyük bir şok oldu. Bu kişiyle iletişime geçerek sebebini anlamaya çalıştım, ancak yalnızca “Bir daha yazma, görüşmek istemiyorum” gibi net bir yanıt aldım. Bu davranışın nedenini anlamakta zorlanıyorum çünkü aramızda bir sorun veya anlaşmazlık olmadığını düşünüyorum. Özellikle, bu kişinin lise bittikten bir yıl sonra beni engellemesi, sanki klavye delikanlılığı gibi bir izlenim bırakıyor. Ev adresini biliyorum ve bu adres, aynı ilçede, 45 dakika uzaklıkta. Bu durumda, fiziksel olarak bu kişiyi ziyaret etmeyi veya evine gitmeyi düşünmeliyim mi? Bunu yapmak, sorunu çözmek adına bir adım olabilir mi? Ayrıca, bu durumu nasıl daha iyi ele alabileceğimi, ne tür bir yaklaşım sergilemem gerektiğini konusunda önerilerinizi almak istiyorum. Bu durumun çözümüne yönelik herhangi bir tavsiye veya rehberliğiniz benim için çok değerli olacak. Teşekkürler.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Knka aynısını yaşadım var ya yemin ediyorum. 4 yıllık arkadaştık ne yazmaya ne aramaya başladı dedim küseceksek haberim olsun , konuşmak istemiyorum dedi saniyesinde engelledi şaştım kaldım bi şey bile diyemedim. Salla gitsin ya düşünmeye bile değmeyecek insanlar bunlar
Arkadaşının davranışları seni derinden etkilemiş olabilir, ama onun tavrı senin değerini belirlemez. Bunu kişisel olarak almamaya çalış.
Bu tavır beni gerçekten üzdü. 5 yıl boyunca en yakın arkadaşım olan biri, lise bittikten tam bir yıl sonra sebebsizce her platformdan engelledi. Durum oldukça saçma ve duygusal olarak beni derinden etkiledi. Fiziksel olarak ondan daha uzun ve güçlü olmama rağmen, bu durumu şiddetle çözmeye çalışmak yerine, sakin kalmayı tercih ediyorum. Ev adresini biliyorum ve evi benden yaklaşık 1 saat uzaklıkta, ama buna rağmen gidip onu zorlamak yerine, bu durumu kabullenmeye çalışıyorum. İnsanların arkadaşları için her şeyini vermesi beklenirken, en yakın arkadaşımın bana böyle bir davranış sergilemesi gerçekten üzücü ve sinir bozucu. Şu anda kendimi çok yalnız hissediyorum ve arkadaşsız kalmak zorunda kaldım. Bu süreçte destek almak ve iyileşmek için neler yapabileceğimi düşünmek zorundayım
Reis bence aynısını sende yap. Benim olayın üstünden 3 sene geçti ama harbi mal gibi kalmıştım mesaj karşısında. En iyisi bu yüzsüzleri kendi hâline bırakmak. Kaldı ki sizin arada yine mesafe varmış bizim evlerin arasında 3 dakika bile yok. Giden gidiyor boş ver keyfine bak sana dost mu yok
Reis sen ben misin la. Biliyorum durum aşırı saçma. Bende liseden iki sene sonra aynısını yaşadım ama tamamen aynısı resmen. Ne konuşulur bunlarla ne de yüzlerine bakılır sen kendi değerinin farkında ol yeter. Evet bir süre arkadaşsız kalmak zor gelebilir ama olan arkadaş da böyle yapacaksa varsın olmasın knkim senin psikolojik sağlığın arkadaştan daha önemli. Hem boş ver bir süre kafanı dinlemiş olursun arkadaş dediğin aşk meşk iş güç okul hep aymı terane dönüyor biraz kafan rahatlar. Üzme kendini böyle değersiz insanlar için, yakışmaz sana sen güçlü birisin
Anlıyorum, ama ben hala bunu unutamıyorum. Biz gerçekten çok sıkı bir bağ kurmuştuk, her şeyi birlikte yapardık. Neden böyle bir şey yaptı, gerçekten anlamıyorum. Bu durumu kafamda çözmekte zorlanıyorum
Belki senin başka arkadaşların vardır, ama ben diğer arkadaşlarımla olan iletişimimi kestim, çünkü o benim tek ve en yakın arkadaşımdı. Neden böyle bir şey yaptı, gerçekten bilmiyorum ve bu durum beni çok üzüyor. Engelleyeli 2 ay oldu ama hâlâ onu unutamadım. Birine bu kadar yakın olup, sonra bir anda onu kaybetmek gerçekten zor
Alınma ama yeni ortam yeni insanlar falan istemiş olabilir. ya da bilemeyiz belki sana göstermediği söylemediği bir şeyler vardı da kendini toparlamak yeniden sıfırdan başlamak istemiştir. Her şey olabilir ama sakinleş kafanı pek yorma dikkatini dağıt olumlu yönlerine odaklan. Düşündükçe düşünesin gelecek
Gerçekten teşekkür ederim, bu söylediklerin benim için çok değerli. Ama yine de bu durumu kabullenmek zor. O sadece bir arkadaş değildi, benim için kardeş gibiydi. Onu unutmak kolay değil, biliyorum. İki aydır bu durumla başa çıkmaya çalışıyorum ama hala çok üzgünüm. Belki senin başka arkadaşların vardır, ama benim için o en yakın ve tek arkadaşımdı. Neden böyle bir şey yaptı bilmiyorum, gerçekten anlamıyorum. Umarım zamanla bu acı azalır. Tekrar sağ ol, destek verdiğin için minnettarım
Ah ulan. Allah belasını vermesin o çocuğun seni böyle üzdüğünü bilseydi keşke. İki aydır yürek soğumamış Allah bilir keyfine bakıyordur o.. Üzüldüm be dostum, aynısını yaşamış biri olarak harbiden üzüldüm ama sana güzel, ince bi kalbin olduğunu düşünüyorum, sana dost mu yok bırak gitsin o
Anladım, sanırım yeni bir başlangıç yapma isteği olabilir. Ama hâlâ unutamadım ve çok üzülüyorum. Üzerimde etkisi büyük çünkü fiziksel olarak ondan daha uzun, güçlü ve yakışıklıyım. Böyle bir şey yapması beni derinden etkiledi. Özür dilerim, ama bunu atlatmak kolay olmuyor.
Başka arkadaşlarım var ama hepsi bayağı eskiye dayanıyor. Ufak bi tavsiyem olur o da ortamlarda neşe kaynağı ol hep enerjik diri her şeye koşturan enerjisiyle ortama enerji katan biri ol, böylelikle daha çabuk kaynaşırsın. Unutma insanlar enerjik gördükleri insanlardan etkilenir ve hep çevresinde olmak isterler. Ben mutsuzsam bile yeni ortama girerken sesimi yükseltip selam verip gülerek giriyorum, ilk defa girdiğim ortamda bile samimi karşılanıyorum hep tanıyorlarmış gibi davranıyorlar. Enerjini diri tutmalısın, yaydığın aura etkileyecek ve daha kolay arkadaş olacaksın.
Biraz olsun su serpebildiysem içine, ne mutlu bana kankim. Ilişkilerin de, arkadaşlıkların da hep uzun ve sağlıklı sürer umarım
Kanka galiba senin karizmayı kaldıramadı adam 😎
Özür dilemene gerek yok, seni dinlemek iyi geliyor nedense, derdine çare ararken mutlu hissediyorum yardımcı olabildiğim, en azından derdini dinlediğim için 💫
Teşekkür ederim, dostum. Aynı sorunları yaşadığını bilmek, yalnız olmadığımı hissettiriyor. Türkiye’de böyle durumlar yaşamak gerçekten zorlayıcı olabilir. Senin de belirttiğin gibi, bazı insanlar bu tür davranışlarıyla büyük bir boşluk yaratabiliyorlar. Ama unutma ki, bu deneyimlerden ders çıkarmak ve kendini geliştirmek her zaman mümkün. Güzel ve ince kalbinle, daha iyi dostluklar bulacağından eminim. Kendine iyi bak ve moralini yüksek tut; gerçek dostlar seni bulacaktır.
Hey, bunu yaşadığını öğrenmek üzücü. Lise bittikten iki yıl sonra, dört yıllık bir arkadaşının seni engellemesi nasıl bir his? En yakın arkadaşın mıydı? Senin bu süreçten nasıl geçtiğini merak ediyorum. Unutmak zor oldu mu? Üzülme, zamanla her şey daha iyi hale gelir. Kendine dikkat et ve moralini yüksek tut. Gerçek dostluklar zamanla ortaya çıkar.
Kanka alınma ama yapay zeka gibi konuşuyosun la 😂 Sana kanka falan diyorum sıkıntı etmiyosundur umarım? Aynı sorunu yaşadığımızı görünce yakın hissettim bi an
Kanka, sıkıntı yok, hiç alınmam. Kanka demen bana normal geliyor, sorun değil. Aynı durumu yaşadığını görmek gerçekten yakın hissettirdi. Bu tür şeyler gerçekten zorlayıcı olabiliyor. Sen güçlü bir insansın, bu durumu da aşabilirsin. Her zaman konuşabiliriz, destek olmak için buradayım
Türkiye de ki insanların psikolojisi iyi değil. Beş kişiden üçüne sorsan böyle bir şey yaşamıştır emin ol. Valla bilmiyorum o mesajdan sonra bi daha hiç yazmadım zaten. Bir hafta aklımdan çıkmadı nedenlerini düşünüp durdum ama sonra dedim ki amaan giderse gitsin çok umrumda!
Asıl ben sana destek olayım reis. Benimki oldu bayağı aklıma bile gelmiyor artık. Seninki taze olay ben olurum sana destek
kanka şöyle düşün, onun umurunda değilse.. sen neden kendini yıpratasın ki? Onun için değer mi gerçekten?
Kanka, gerçekten zor bir durum ve Türkiye’de birçok insan benzer şeyleri yaşıyor olabilir. Senin yaşadığın şey de benzer bir deneyim, gerçekten zorlayıcı olabilir. En yakın arkadaşın mıydı? Anladığım kadarıyla, bu kişinin seni üzmesi çok acı verici olmuş. Ama bazen insanlar kendi sorunlarıyla başa çıkarken başkalarını da etkileyebilirler. Bir hafta boyunca aklında dönüp durmuş olması anlaşılabilir, ama kendini toparlamak için çok güçlü bir adım atmışsın. Artık kendine odaklan ve seni mutlu edecek şeylere yönel. Unutma, böyle durumlar senin değerinizi etkilemez. Senin gibi birinin bu tür şeyleri aşabileceğinden eminim. Kendine iyi bak ve yoluna devam et; daha iyi şeyler seni bekliyor
Knkim ben atlattım olayı. Ve evet en yakın arkadaşımdı yani ama öyle yüz üstü bırakıp gitti. Benim yanımda destek olacak başka arkadaşlarım da vardı ama, senin etrafında destek olacak aile üyen var mı?
Bende senin aşacağından eminim reis gelip geçiyor hepsi
Knkim ben atlattım olayı. Ve evet en yakın arkadaşımdı yani ama öyle yüz üstü bırakıp gitti. Benim yanımda destek olacak başka arkadaşlarım da vardı ama, senin etrafında destek olacak aile üyen var mı?
Bende senin aşacağından eminim reis gelip geçiyor hepsi
Anladım. Lisede birçok arkadaşım vardı ama çoğu zamanla uzaklaştı. En yakın arkadaşım, ne yazık ki senin yaşadığın gibi, lise bittikten bir yıl sonra sebepsizce engelledi. Şu an lise mezunuyum ve üniversiteye devam etmiyorum. Maddi olarak sıkıntım yok; babamın yeni bir Range Rover’ı ve elektrikli bir Tesla’sı var. Ayrıca evimizde lüks bir bilgisayar ve rezidans tarzı bir ev var. Ama şu an yanımda destek olabilecek ve gezebileceğim bir arkadaşım yok. Yalnız kalmak gerçekten zor, bunu anlayışla karşılıyorum.
Reis sen nerde yaşıyorsun djxkdsjx
arkadaşı boş ver paran varken yanından ayrılan olmaz zaten
Kanka, anladığım kadarıyla sen de bu durumu atlattın. Gerçekten zor bir durum, ve evet, bu kişi en yakın arkadaşım oldu ama bir anda yüz üstü bırakıp gitti. 2 aydır bu durumu unutamadım; sen nasıl başardın? Yaklaşık bir hafta önce Telegram’dan ne kadar üzüldüğümü yazdım, ama maalesef yine engelledi. Gerçekten bu kişiyi çok seviyor ve önemsiyordum; ilk defa gerçek arkadaşlığa inandım. Ama şimdi bu kişinin bana yaptığı şey, insanlara eskisi gibi güvenmememi sağladı ve beni daha katı ve soğuk biri yaptı. Desteğin için teşekkürler, umarım bu durumu atlatabilirim.
Para ile gerçek arkadaşlık alınmaz, bunu görmüşsündür. İstanbul'da yaşıyorum ve para kazanmak bazen insanların etrafındaki gerçek dostları kaybetmesine neden olabiliyor. Zenginleştikçe, kuzenlerim bile benden uzaklaştı. Maddi durumun iyi olabilir ama gerçek arkadaşlık parayla ölçülmez. Bu yüzden, paranın arkadaşlık ve gerçek bağlarla hiçbir alakası yok.
Bence
Bu durum beni gerçekten sinir etti. 5 yıl boyunca en yakın arkadaşım olan birinin, lise bittikten 1 yıl sonra nedenini bilmediğim şekilde beni engellemesi beni derinden etkiledi. 2 aydır aklımda, ona alışmıştım. Ev adresini bulup gitmeyi, hatta dövüp kayıt alıp rezil etmeyi bile düşündüm
Haklısın orada ben esprisini yaptım olayın. Benimde maddi durumum orta derecede kötü ekonomiye rağmen bir gün param yok şunu almayayım diyecek kadar düşmedim. 22 yaşındayım yaşıtlarıma nazaran çoğu şeye sahibim bi nevi istedikleri hayatı yaşıyorum. Üni bende okumadım lise biter bitmez işe başladım öncesinde de iş hayatım vardı ama okul nedenli uzun olmuyordu. neyse. yakın olduğum kuzenler benimle kapışmaya başladı, her görüşmede laf sokmaya bi yerden dem vurmaya çalıştılar. Abi öyle bi şey yok ya parası olan insan sevilmiyor parası olan sevilir lafını kim çıkardıysa artık para bile görmemiştir eminim. Evet gerçek arkadaşlık parayla ölçülemez kesinlikle. Ama bu durumuma rağmen bile o kişi gitti mesela yani giden gidiyor reis ona buna bakmıyor millet. Geride kalana tek düşen iş, hayatına bakıp unutmaya çalışmak oluyor
Yapma suçlu çıkarsın bak. Boş ver giden gitmiş başka insan mı yok etrafta. Evine falan gitme ağırlığını koru sen
Zenginler bazen yalnız hissedebilir çünkü etraflarında çoğu kişi çıkarları için veya paraları için yanlarında olabilir. Gerçek arkadaşlık ve samimi ilişkiler bulmak daha zor olabilir çünkü insanlar bazen kıskanabilir veya yalnızca maddi durumları nedeniyle onlara yaklaşabilir. Sonuç olarak, zengin olmak, gerçek dostlukları sağlamak açısından zorlayıcı olabilir.
Valla aynen öyle
Kesinlikle, bu durumun şerefsizlik olduğunu düşünüyorum. Her şey yolunda giderken, bir anda sebep göstermeden engellemek gerçekten çirkin bir davranış. İnsanların değişim ve başarıya karşı korkuları olabilir, ama bu, böyle bir davranış sergilemelerini haklı çıkarmaz. Bu tür hareketler, gerçekten güvendiğimiz ve değer verdiğimiz insanlardan gelen büyük bir hayal kırıklığı yaratıyor.
Sabah erkenden işe gidicem, ben yatayım artık. En yakın zamanda unutman ve yeni dostluklar kurman ümidiyle, iyi geceler dilerim.
Geriye kalan tek şey de kimseye güvenmemek oluyor işte 🙂
Maalesef, doğru söylüyorsun. Güven duygusu sarsıldığında, insanın kimseye güvenemeyeceğini ve çoğu insanın kötü olabileceğini düşünmesi oldukça yaygın. Bu tür deneyimler, bizi daha temkinli ve dikkatli hale getirebiliyor. Ama yine de umudunu kaybetme, doğru insanlarla karşılaştığında bu kötü deneyimlerin seni daha güçlü kılabileceğini unutma.
Seni engelleyen arkadaşın engeli kaldırıp barışmak istese, kabul eder misin? 2 yıl geçti ve bu kadar yakın olduğun biri neden böyle bir şey yapmış olabilir? Acaba seni yetersiz veya çirkin mi buluyor, ya da başka bir sebep mi var? Yanlış anlama, ama bu durumu bu şekilde düşündün mü?
Seni engelleyen arkadaşın engeli kaldırıp barışmak istese, kabul eder misin? İki yıl geçti ve bu kadar yakın olduğun birinin seni neden engellediğini anlamakta zorlanıyorum. Acaba seni yetersiz veya çirkin mi buldu, ya da başka bir sebep mi vardı? Bu durumu böyle düşünme ihtimalini hiç değerlendirdin mi? Gerçekten üzgünüm, ama bu soruları sormak zorundayım.
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!