SUÇLU BEN MİYİM?

Yakın arkadaşım geçen hafta beni evine davet etti. Buluşma çarşamba olacaktı. Ben de geleceğim demiştim. Ama sonra bir başka arkadaşım il dışından gelerek bana sürpriz/emrivaki yaptı ve biz konsere gittik. Story attım bunu gören beni evine davet eden arkadaşım aradı, "X kişisi arkadaşın gelmiş hikayenden gördüm ama yarın gelecek misin" dedi. Ben de evet sabah haber verdi geleceğini, benim için de biraz ani oldu, muhtemelen gelemem dedim. Ben konsreden sonra mesaj atacaktım çünkü konser alanında telefon çekmiyordu. Bugün de aradım özür dilemek için bana çok kırıldığını annesinin ve kardeşinin çok büyük bir hazırlık yaptığını, o aramasa onu aramayacağımı söyledi. Ben de herşeyin benim için ani geliştiğini, iş yerinin de yoğun olduğunu, sonrasında konser içi hazırlandığımı ve konser alanının uzak olduğunu, oraya vardığımızda da şebeke sorunu yaşadığımızdan dolayı hem unuttuğumu hem de sonra arayacağım diye kendi kafamda tuttuğumu aslında unutmadığımı söyledim. İki yıl önce de bu şekilde yine bu aynı arkadaşım geldiği için bu kişiyle buluşmamızı iptal etmiştim. Beni evine davet arkadaşım, çocukluk arkadaşım ve sık sık buluşuyoruz biz ve kendisi çok planlı biri olduğu için onun tarafından buluşmamız hiç iptal edilmedi. ama ben de birkaç yıldır bu konuda hassas olduğu için dikkat ediyorum ve iki yıl önce aynı kişi için iptal edilmesi denk geldi. Neyse özür dilemek için aradığımda beni ikinci plana atıyorsun tarzında şeyler söyledi ve öyle bir şey yok daha 2 hafta önce buluştuk ve benim bu şehirdeki tek arkadaşımsın seni nasıl ikinci plana atayım dedim. Ben de haklısın ama böyle iptaller olabiliyor dedim, kendini benim yerime koy dedi, ben de açıkçası bu kadar büyük bi tepki vermezdim dedim. Böyle şeyler diğer arkadaşlarımla da olabiliyor dedim. Ama sen benim hiç sabote ettiğimi gördün mü dedi, ben de o zaman tamam tüm suç benim, hepinizden özür diliyorum dedim. Sonra ikimiz de gergindik ve telefonu kapattık. Büyük bir hazırlık yapıldığı için biraz yüzüme vurulmuş gibi hissettim ve kendimi mahcubiyetten suçlu hissettim. Açıkçası hala gergin olduğum için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Objektif olarak değerlendirir misiniz?

SUÇLU BEN MİYİM?