Evlilik nedense bana hep saçma gelmiştir. Evliyken yapabildiğiniz her şeyi evli değilken de yapabilirsiniz hatta daha rahat olursuz. Evliliğin tek avantajı çocuk olabilir ama sadece çocuk yapmak için de evlenilmez bence. Baktığınız zaman çoğu kişi evlilikten mutsuz. Ayrıca bence maddi açıdan problemi olmasa , zengin olsa ve istediklerini tek başına yapmaya gücü olsa çoğu kişi evlenmezdi. Bu yüzden ben de evlenmeyi düşünmüyorum. Peki siz evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evliliği saçma bulmanı eleştirmem, hatta takdir ederim. Genç bir kadın olarak evlilik müessesesini sorguluyor olman güzel. Evlilik, şartları Türk Medeni Kanunu ile belirlenmiş, tarafların haklarını güvence altına almış, sorumluluklarını ve yükümlülüklerini belirlemiş, büyük kısmı ticari boyutta bir sözleşmedir. İki yetişkinin aynı evde yaşayıp seks yapmaları, isterlerse çocuk da yapıp büyütmeleri için nikah masasında imzalanması zorunlu olan bir sözleşme değildir. Ülkemizde boşanma davalarında da çoğunlukla koca kişisi mağdur edilir, mallarına çökülür, açgözlü kadınlar tarafından donuna kadar soyulur. Kadın, eski kocasından aldığı nafakayı, nafaka kesilmesin diye evlenmediği sevgilisiyle çatır çatır, eski kocasının gözüne sokarak yer, çünkü o nafaka süresizdir, ancak evlenince kesilir. Nafaka aldığı, davalı olduğu kocasının karşısına, duruşmaya sevgilisiyle elele gelen kadınlar var.
Genç yaşta yapılan evliliklere karşı değilim resmi bir aile kurup çoluk çocuğa karışmak kötü bir şey değil. Ancak 35-40’tan sonra çocuk düşünmediği halde evlenmek isteyen kadın erkeğin sırtına binip kırbacı vurmak, onu kanunen kölesi haline getirmek istiyodur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
1 yıl
Evlilik resmi birsekilde biz bir çiftiz demenin bir yolu işte yapilan her şey yasal toplum tarafından yargilanmazsin örneğin çocuk istediğinde yaptığında evli değilsen bı ton lafa hakarete maruz kalırsın evlilik sana bunu yasal kılar. Bide çiftler evlendiği zaman öyle pat diye hadi sıkıldım senden bitsin bu iş diyemez sorunlar çözülmeye evlilik yürütülmeye çalışılır. Çünkü birlikte onca emek harcamışsin yıllarını vermissin maddi manevi vs. Çok sebep var yani
Benim bildiğim ilişki iki kişi arasında bunu birilerine kanıtlamaya gerek yok çocuk konusunda bir şey diyemem ama diğer sebepler için evlenmeye gerek yok eğer kişiler birbiri seviyorsa zaten pat diye ayrılmaz konuşup anlaşmaya çalışır
İnsan sevmek sevilmek aile kurmak baba anne olmak istiyor ama. iste hayatimiza aldiklarimiz nekadar doğru kişiler bilemiyoruz sacma birseyde deninle kalmiyir ve terkediyor kiz errkk hepsi ayni yanlis kisiye denkgelmek kötü bird eo kisiye deliler gibi asik olmak en kotusu sonra aylarca aci çekiyorsun
gelenek. seks yasal olmalı. insanlar takip edilebilecek bağlar oluşturmalı. kategorize edilmeli. aile kavramı oluşmalı ki sistemin çarkları sorunsuz ilerlesin falaaaaaaaaaaaaaaan filaaaaaaaaaaaaan.
ortalıkta bir sürü anası babası belli olmayan çocuklar dolaşmasın diye
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
1 yıl
Bu devirde mutusz olmalarinin sebebi hep daha iyi erkek kiz istenmesinden bir kisiyle yatmak istememekten daha cok para istemekden veya sayginin sevginin olmamasindan dolayi mutsuzlar
Hayat arkadaşının olması güzel bir şeydir yalnız kalmazsin ama herkesle de evlenilmez evlilik konusu çok değişik bir konudur herkesin bir anlık hevesi olmuştur
Ezgi benim mesaj kapalı da bana bi yazsna abieşy dicem
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biriydi evlenmek benim için. 8 yıldır evliyim ve ailemi seviyorum maddi açıdan da tip açısından da hiçbir sorunum yoktu ve yok