Güncellemeler
1 yıl
KS, de devamli. Sikayet. Eger yazdiginizi tekrar okuyup kontrol etmezseniz cok. Yalnis. Gidiyor. Benim degil KS, nin hatasi. bu Ozur
Yurt disinda. Markette. Calisiyorum. Hella et satildigi icin. Basta Turkler ve. Digger Muslumanlar. Devamli. Musterimiz. Ama iclerinde. Arap. Olupta. " Hristiyanlarda var. Mesela. Maruni. Kokenliler ve. Hristiyan. Filistinliler de musterilerimiz. ( Maruni kokenliler tamamen hristiyan. Ama. Filistinlilerin. Yarisi hristiyan ama onlarda domuz yemiyor ve evde kesinlikle. Ayakkabilarini cikariyorlar.). iste bu. Hristiyan Filistinliler. Inanilmaz derecede. Akillilar. Biri ikisi degil. Hepsi inanilmaz derecede Akillilar. bunlar yabanci bir ulkeye gelip. Hemen is kuruyorlar ve Hristiyan Filistinlilerin. Hepsinin isyeri var. Ve inanilmaz hepsi. incili bildikleri gibi Kuranida. Sayfa sayfa biliyorlar. Ve akillarinda. Hangi sure needed hepsi var? Sonuc. Bu. Hristiyan. Filistinliler dogustan. Bilgisayar gibi. Hafizaya sahipler. buna bizzat. Sahidim. inanilmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Çok okuyorlar ben Hristiyanım
Ben. Bazi Hristiyan Filistinlilerin evlerine de gidiyorum. Misafirperverlik mukemmel onunuze. herseyi koyuyorlar. Ayakkabi kesin cikariyorlar. dinleri. Haric. hic. Farkina varmiyorsunuz. Hristiyan aile olduklarina.. bu. Kulturleri idi ama kucucuk. 5, 6. Yasindaki cocuklari bile 60 yasindaki gibi zekaya sahipler biz. Turkler cogunluk yabanci ulkede baskasinin yaninda afedersin. esek gibi calisiriz. cok azimiz. isyeri sahibi oluyor. Ama. Hristiyan Filistinlilerin. Hepsi. Patron.!! Ve. Hepsi Israel. Vatandasi. Yahudiceyide ana dili gibi biliyorlar. Ama inanilmaz derecede Zekiler. bunu. bizzat gordum inceledim. bir tane dusuk zeka olmaz mi?
Evet Yahudiler çok zeki ve ticareti bilen insanlardır parayı da iyi bilirler
@longtimeteen. Sen. Turk. Hristiyansin. Degil mi? Yalnis anlama oturdugum. Ulkede sirf oturum izni. Almak icin. Yapilanlari duysan sasirirsin. Turkiye Ciflik. Similar acik inceleme zorluklar olmadan oturum aliyorlar. Bulundugum ulkede 1- Ehliyet2- Banka hesabi 3- sosyal sigorta nosu. 4- Adina telefon 5- ev almayi birak. Kiralayamazsin. V. S. bin tane zorluk var. Yabancilar icin. Turkiye Ciflik ve. DUR. DIYEN. YOK.!!
Evet ben Türk Hristiyanım ama doğuştan yani sonradan din değiştirmedim
Anladim. Yasadigim. Ulkede. Mecburiyetten sirf oturum almak. icin oldugu icin. Sordum. Kusura bakma. o yuzden. Herkes Filistinlileri. Musluman. Saniyor ayni Turkler gibi. Siz. Hangi Turk. Boyundansiniz. ve. Hristiyanligi. Bastan ciktigi andan. itibaren. Kabul. Etmis. Turkler var mi? Cok soru sordum ama inan sadece bilgilenmek ogrenmek icin. Sagol
Benim soyum Asya Türklerine dayanıyor Oğuzlar Yörüğüm ben Hristiyanlığı kabul eden Türkler var Gagavuzlar Çuvaşlar Yakutlar Batı Kumanlar Peçenekler Karamanlılar bunlar Doğu Ortodoks Hristiyanlar ama ben eski katoliğim şu an mezhepsiz hristiyanım
Benim. Bulundugum ulkede. Yalan soylemek. Cok agir ceza eger yakalanirsa. O. Yuzden. Sirf oturum almak icin. ". Ben Hristiyanim. Musluman bir ulkede yasamak. istemiyorum". Maalesef. Yalanini soyleyip oturum alabiliyorlar
Amma.!! Bulundugum ulkede. Aptal degil yalan agir suc. Oldugu icin. Gizliden. Kiliseye gidiyor mu? DIYEN kontrol ediyorlar eger gitmiyorsa yalansa Tum. Verdikleri oturum hakkini. Slip. Kelepceyle Sinir disi ediyorlar
Evet anlıyorum ben dindar bir Hristiyan'ım churchome da pazar günleri her gün kilise ayinlerine katılıyorum ve çarşamba günleri görüntülü dua seanslarımız var her gün katılıyorum
Ohh. Ne Kadar cok. Yalnis gitmis benim. Hatam degil. Dogru yaziyorum kontrol etmezsem degisiyor. tercume. yapmaya calisiyor olabilir komputerler. buyuk. bir. Ozur. yalnis. gitmis kelimeler icin
Problem değil
Bizim dedelerde. Suriyeden. Hataya devlet tesvikiyle. Gocup. Oy vermisler. Bizim. Kokende. Suriyeden. Gocme. Turkmen Devlet yardimi. ile. Kirikhan, a gocmusler biz. Aramileri. ( Hristiyan) Nusayri, leri. ( Alevi) biliyoruz. Ama. Turklerin. Temelden. Hristiyanligi. Kabul etmislerini. Bilmiyordum. Gagavuzlar. Haric. Onuda inanmazsin. Benim bu ulke vatandasi. Katolik Hristiyan esim soylemis. Gulumsetmisti beni. esime hic. Baski yapmadim hatta o kayitli oldugu. Kiliseye onu. Gotururum Hezaman Yalnizca distan gordugum. Katolikler. Hristiyanligi gercekten kalben yasiyorlar..
Evet bende eski Katoliğim şu an Mezhepsiz Hristiyanım Türkler ilk kabul ettikleri din Musevilik sonra Hristiyanlıktır bu 2 dini kabul ederken hiç kimse zorlama yapmamıştır Müslümanlık ise böyle olmamıştır Türkler kılıç zoruyla Müslüman olmuşturlar ki İslam'a göre Türkler isteseler de Müslüman olamazlar neyse bu konular derin konular kabul edilmesi zor ben Churchome kilisesin kullanıyorum dijital bir kilisedir tanrının sözüne her yerden ulaşabilirsiniz
Dedemlerin. Zamaninda. Suriye Hatayi ilhak etmek. istemis. Turk devletide. Hatayi. Turklestirme. Politikasi ile. Suriye vatandasi. Olan. ". Turkmenlere,". Cagri ve. Gelislerine. Yardimi. Edilmis. Devlet tarafindan. Yalnizca. Sinida. Basitce. ". Turkluk". Testi yapilip. Oturum belgesi ve. Sagolsunlar. Kirikhanda. yerde. Verilmis. Rahmetli. Dedem gururla anlatirdi. Arapca. Yazili ama. Anlami Turkce. Olan. Turkiyeye katilma. Oylamasinda. Oy verdigini. anlatirken. Gururla anlatirdi bize. Ne guzel. Anilardi. Allah rahmetli eylesin
Anlıyorum başın sağ olsun ama Suriye diye de bir devlet yok
Esadin. Dedeleri ingilizlerle bir oldy. Ve ingilizler. Cetvelle. Suriye dahil Tum. Arap ulkelerinin sinirlarini cizdiler. ingilizler, ingiliz kilisesine baglilar. Angolikyan. Kilisesi. Esimden sagolsun tarihi bilgiler aliyorum
Ama ingiliz devlet kurallari. Guvenlik, polisin. Animda gelme kurali. sosyal yardim. Bagimsiz. Mahkeme Masonluk. ve futbolu beyzbolu. Helicopter gibi dikine havalanan. Pist gerektirmeyen. Havada asili durabilen. Harrier Savas ucaginida ( yani pencereden. Bakarken. Size namlusunu dogrultmus helicopter gibi. Havada asili Duran. Harrier Savas ucaginida gorebilirsiniz, onlar buldu yani cogu seyi ingiliz. sistemi bulup dunyaya yerlestirmistir
İngiltere sömürge devletidir Suriye devleti Osmanlı zamanında da yoktu şimdi de yok Suriye Kuzey Suriye ve Güney Suriye diye ikiye ayrılmıştır bu iki ayrı devlet bağımsızdır şu an bile Suriye diye bir devlet yok
Cok ilginc. Dedelerimin. Geldigi. Suriye. Kuzey Guney diye ikiye ayrilmis? Su an oyle degil mi? bir agbimiz demisti. ingilizler yuz. Yil oncssinde. Suriye Suudi Arabistan. Irak. Ve. Israil Tum bu devletlerin sinirlari dikkatle. ingilizler tarafindan cizilmis. Kurtleride incelemisler ta. O zamandan. Onlara devlet vermeyip. Dort devlet ile problem. Yapsinlar diye Dort devlet yaymislar. Yani. Tum ortadogu. Plani. Ingiliz eseri
@longtimeteen. Bir anim aklima geldi yillar once is bulamiyorum evlenemiyorum. Yasda geciyor tabii. Annecigim bu duruma cok uzuluyordu. sonunda beni. Hocaya. Yildizima bakmaya goturdu. Hocaya yildizima bakti ve " Sana Papaz. Buyusu yapilmis". Dedi hayda? Hocam bozarmisin bu buyusu? Hoca!.". Hayir bozamam. Bunu ancak. Bir. Papaz. Rahip bozabilir dedi"
Aniya devam
Hocam nerede bir. Rahip buluruz. Papaz buyusunu bozdurmak icin? Sagolsun Hocam eski tarihi bir. Kilise adresi verdi. Buyusu bozdurmak icin
@
Papaz büyü yapmaz
İngiltere zaten sömürge devleti
Benim. Bir isveren tanidigim agbim hz. Muhammed. " Sari yuzlu. Vahsi. Turkleri needed gorurseniz. Oldurun" demis? dedi. kavhvedeydik. dini butun olanlarin hepsi " dogru degil abi" dediler?
@Longtimeteen. ". Papazlar. Buyu yapmaz" demen beni gulumsetti. Sana soru. Ayazma adli. Tarihi. Cok tatli. gorunuslu. Kucuk bir. Yunan kilisesi biliyor musun?
Papazlar. buyu. yapmaz! Sana inaniyorum. Ama. bizimde. hic. okul yuzlu gormemis tatli mi tatli durust mu durust. Analarimiz. var. evlatlarini is bulamamis. Yasi geciyor evlenememis. gorunce. icleri. yanar. Boyle durust. Analarimizin hemen yavrusuna yardim icin. inandigi hocalara goturmek isterler.. bizim. Ceyhanda yetismisler Boyle ( sana. dedemlerin Suriyeden. Kirikhan, a yerlestigini soylemistim ama ekmek icin. Ceyhana gocmusler. Babam Adana, da dogmus
@Longtimeteen. ". Papazlar. Buyu yapmaz". Demene. gulumsemistim yukardan devam edelim durumuma. uzulen herseyin. Hayatimda ters gittigini goren. Annecigim beni hocaya goturecegini soyledi. inanmiyorum ama Ana. kirilirmi hic. Hemen hocaya gittik hocaya ciddi ciddi. Yildizima bakti ve. ". Sana Papaz Buyusu yapilmis. yavrum". Dedi.!! Annem hemen. "Hocam. Ne olur bozun bu Papaz buyusunu dedi". Hocada. Hayir Ben bu Buyusu bozamam. Ancak. Bir Papaz. bir Rahip bu Buyusu bozar dedi ve bize. Gitmemiz gereken tanidigi kilisenin. Adini verdi. Bize hemen. Kiliseyi bulduk. Ve icleri girdik cekinerek. ". Peder bey ozur! Boyle boyle bir durum var. Hocam bizi bu Buyusu bozmaniz icin size. Gonderdi. Dedik. Rahip yuzumuze sakin ve Anlayisli. Gozlerle bakti. ve ". Tamam". dedi
Evet iş veren arkadaşınız doğru demiş Muhammed Türk düşmanıdır ve İslam'a göre Türkler isteseler de Müslüman olamazlar
Müslümanlarla Türkler öldürüşmedikçe kiyamet kopmayacaktir -Muhammed
İslâm göre Türkler kıyamet alametidir Kur'an'ın tanrısı ırkçidir Araplara dan başkasıyla muhattap değildir bu söylenilen hadislerin hepsi doğru çünkü sahihi hadis yani 1nci ağızdan çıkan güvenilir kaynaklardan size bir önerim olacak Turan Dursun okuyun
Papazlar orada size büyü yapmıyor sadece İsa nin öğretisini size sunuyor başkaları için dua edin öğretisini uyguluyor dua ediyor sana siz onu büyü sanıyorsunuz zaten büyülere inanmayın büyü diye bir şey yok
Ben zaten inanmiyordum. Papaz buyusune. Sadece. Annemin. Oglu icin. birseyler yapmak icin. cirpinmasi uzerine gittim
Anlıyorum sizin dininiz nedir Müslüman misiniz
@longtimeteen. Ha ha ha. Sana bende. inanmiyordum demistim.. ama simdi olaya bak.! Yas geciyor. issizim. kafam bozuk hadi evleneyim diyorum kismetim kapali bulamiyordum durum boyleydi. Annecigimi kirmamak icin. Hocaya gitmistim. Oda Papaz buyusune yapildigini. Bulmustu degil mi? Hoca bizi bildigi bir kiliseye gondermisti. biz cekinerek Rahibe durumu anlattik. Ben. Rahibin yok oyle sey! inanmayin.! Demesini beklerken. Rahip anlayisli gozlerle bana bakip ". yavrum Senin. musluman oldugunu biliyorum. ama. Tanri. var. ona dua etmemiz gerekir. Senin icin dua edecegim. sende suradaki mumu yak ve Tanriya bildigin. sekilde dua et" dedi. bende. Yaptim. icimden bir dua okudum. Rahibin gosterdigi yerde! Oda sessizce bir dua. okudu. ve. bitince. tamam. yavrum. Tanriyi hep icinde tut ona dua et dedi bizi gonderdi. Benim icin onemi yoktu ama annem buyuk bir sevinc icindeydi.."Aradan birkacgun gecti ". Oda Ne? Yolda. dusunceli bir sekilde yururken yillardir gormedigim arkadasim karsimda. merhabalastik mutsuz parasiz ve isimin olmadigini soyledim Oda Ne? Tamda tanidigi bir. Isyeri Adam ariyormus? Ve tanidigimin tavsiyesiyle ise basladim. bir arkadasim dugunune davet aldim. gittim Oda Ne. Harika bir ki, orada arkadasa soyledim V S. Evliydim artik? Ve isyerim beni cok basarili buldu. Yurtdisindaki subeleri icin. calisma vizeziyle. Oraya. gonderdi? ( Tamam Ben Papaz buyusune inanmiyordum.. Senin dedigin. gibide yapmazlar zaten dua etmek icin varlar dogru. belki sanstir kiliseye. Papazin. bana dua etmesinden sonra hayatim degisti? bunu nasil. aciklarim bilemiyorum..( ama. Annem. hem sevincli. Hemde gururluydu. Cunku. ha ha ha? Papaz Buyusu ona gore cok kuvvetli Zoro bozulan. bir. Buyuydu?
halinin Altinda buldugu. hocaysda. goturdugumuz. muskayida yakti. Sonuc!! Simdi. Cok tatli. bir. ani. olarak. hafizamda. bunlar. gulumsuyorum her hatirladigimda
Tesadüf olayları büyüyle nitelendiriyorlar o gün başka bir yere gitseydin oradan gelseydin bu sefer yine o arkadaşını görecektin bu tür olaylar hep doğmadir gözle göremezsin veya bilimle ispatlayamazsin
ve. KS, den mi. Benim telefondan mi bilemiyorum her gonderden sonra bir cok kelime. yalnisa donmus? Benim. Telefondan da. olabilir translate bolumunu. kontrol edeyim yalnis gitmis kelimeler icin. Ozur
Bende. ayni. Dusunuyorum ama gittigimiz. Rahibin duasindan sonra. Yillarca kotu gitmis Hersey sanki bir anda duzelmis gibi. oldu? Yillarca is. aramis Ben arkadasimi sansa. Yillarca sonra goruyorum ve is buluyor? Dugune. gidiyorum. gordugum. begendigim. kiz. aninda yakinlasma ve evlilik? ve. Calistigim isyeri beni uygun goruyor? yurtdisina. gonderme kontrol. niteligini. bende goruyorlar? Sonuc? Yillarca. Hersey ters giderken. Rahibin. belkide Buyuyu? dua ile bozmasindan sonra Hersey degisti. ama sans belkide. sirf. " Annemi. mutlu etmek icin. inanmis. gorunmustum.. Annemi. Sevindirmek. icin. ". Sagol. Papaz buyusu. sayende. bozuldu". demistim ve. mutluluktan. ucuyordu. Bazen. Anneleri mutlu etmek icin dinlemek. lazim. bende oyle yapmistim
Belkide. Sans dogru. Ama. Yillarca Hersey ters gitti. Rahip. duasini okuduktan sonra sansin bunkadari dedirten. ". Yillarca. Gormedigim arkadasimi. Goruyorum
ve. bana. is. Buluyor. Yillarca. O Kadar cirpin is bulama? Rahip. okuduktan. Sonra bul? Bu Kadar raslanti. Normal diyorsun. Ok. Yani o arkadasimi. gormem sanstir ve Rahibin. Duasindan. birkacgun gun gecmeden oldu? Sana. Bir. Soru. Papaz buyusune. inanmayan biri olarak. Soruyorum gittigimiz Rahibe. Cekinerek soyledik durumu? ( acikcasi. Rahibin ". Papaz buyusu olur mu? Yok. Oyle bir sey!! Ben Bozamam Gidin. baska yerde demesini bekliyordum? Ama. Rahip. dinledi. ve. simdi boş ver bunlari dusunmeyi. Tanriya. dua et bildigin sekilde demesi ve onunda dua etmesini. nasil dusunuyorsun?
Sizin inancınız nedir
@longtimeteen. ". Papaz. Buyu yapmaz diye emin. Konusuyorsun. dogrudur. Ama. Yildiza bakmak icin gittigimiz. Hoca. Bana. ". Papaz. Buyusu". Yapildigini. Kismetim baglandigini. Soyledi Ya? Ardindan Teknik bir. Cevap. Verdi ". Bu cok. Guclu bir buyu. Musluman. Hoca bunu. Bozamaz. Ancak! Bir. Rahip. Bozabilir? Korkutmaya bakAncak. Bir. ". Rahip". Bozabiliyor. Papaz. Buyusunu ?
Mantıklı düşünürsen bir papazın büyü yapmadığını bilebilmelisin Müslüman Hoca'nın bildiği tek şey papazların büyü yaptığı o yüzden seni göndermiş Papazlar büyü falan yapmıyor
@ benim. inancim biraz. Cocukluktan karisik. Annemler. Bingol, den. Ekonomik sebeplerle. Adanaya calismaya gelmisler. Annem. Alevi idi. Babamda. Sunni. Babam. Cok baski yapardi. Annem bizde duyuyoruz. Tabii. Annemle yalniz. Kaldigimizda. Aleviligin detayini. Ogrendik. Babamda. Sunni. Bilgiler verirdi Kafam karisik olarak buyuduk. cok. zor. birisi. Annen birisi babam. O Kadar zorduki simdiki saskinligim ondan
Anladım bir gün Turan Dursun oku
Turan Dursunun. Din bu. Kitabini okumustum yuruyordum. Sansa genc bir. Cocuk. Yerde. satiyordu Almis okumustum. Simdi. Wikiden. Hayatina baktim. Muftuymus? Yani. Universite mevzunu? Ben bilmiyordum. Okula gitmeden okuyup. Kendini gelistirdi saniyordum. So an muftulerin. Maasina baktim 2200 dolara gelen. Maasi var. Turkiyede bu. Para harika olmali. Adam bir hedef ugruna herseyi birakmis. helal. Olsun
Turan Dursun Klasik Arapçayı bilen tek din adamıdır
turandursun.com/.../1224-allah-evren-allah-insan-ve-toplum-iliskileri buradan okumaya başla
Bilmmmm
@hyhhh7363546. Bilmmm. Yani. Bilim diyorsun. Hristiyan Filistinlilerin. Akillilar olmasi. Dogustan. Kucucuk. Cocuklari 60. Yasinda gibi. Konusuyor ve. Akillilar. Hatta. Tatli bir sekilde. birine. Kizdim. ". Sen. Cocuksun. Yavv!!! Cocukca seyler konus. Oyun oyna tamam mi". Dedim.. ama. Bilmis. yasli gozlerle bana. Bakan cocugun. Cevabi" Ama amca. biliyon mu? Ben sevmiyorum. Cocuklarla oynamayi cunku. Onlar Cocuk."? Cevaba bak. Kucucuk yasta okula gitmeden yapmaya okumaya basliyor. Hristiyan. Filistinli. Cocuklar. Bunlari. Gordum. Sasirdim. Sahit Oldum. Cocukluktan gelen. Irsi bir. Zekalari var. Bunlarin