Su detay kısminada sinir oluyorum burayi doldurmak zorundamiyiz?
Cevabın nedir?
Şimdi bazı arkadaşların yorumlarını görüyorum içlerinde Kürtlere karşı bir saldırı hevesi, hakaret etme, aşağılama iç güdüsü var. Sebebi büyük ihtimalle Kürtlerin sadece %20 sinin desteklediği siyasi hareket ve onun uzantısı terörist gurup... Bunlarla bütün Kürtleri aynı kefede değerlendirirsek memleketin hali yakın gelecekte duman. Mesela sol terör örgütleri polis öldürünce, polis taşlayınca, polis yakınca, polisin arkasından sıkıp kaçınca Türk arkadaşlar diyor musunuz Türkler şöyle falan diye, kendinizi (Türk kimliğini) suçluyor musunuz veya bütün Türkleri. Hemen onlar Türk değil diye bağırıyorsunuz. O yüzden insanlara kimlikleri, dilleri üzerinden baskı kurmaktan vazgeçin. Tabi de Türkçeyi bilmek zorunda, Çünkü devlet o dille yönetiliyor. Başkada değil.. Ama kendi dillerini öğrenmelerinde de mahsur olmamalı. Yoksa bu fırsatı ellerine vermek isteyen devletler çok. O yüzden bence Kürtler arasında ki ayrımı iyi yapmak lazım. Siz ne kadar hor görürseniz, suçluyla suçluyu aynı kefeye koyarsanız o ayrışma büyür... Daha geçen gün televizyonda silahlı eylem çağrısı yapan Chp milletvekili vardı.. İzlemedik demeyin!!! Kendisi Türk ve silahlı eyleme davet ediyordu..
11 Yorumla- +1 yıl
ogluyavuz ağzına sağlık
En İyi Cevaplar
+1 yılyorumlara bakıyorumda hepsi artis artis cvblar vermiş ve bir çoğuda yapmacık insanlar dışarda sorsan kardeşiz bana kürtçe öğret sanala geldikmi 180 derece dönüyorlar biride çıkıp delikanlı gibi demiyorki biz zamanında Kürtlerle omuz omuza gelip ingilizlere karşı savaştık bugün ingilizce zorunlu eğitimde Kürtçe niye zorunlu değil ve chpli zihniyetlere soruyorum Kürtçeye karşıydınız bakın bugünde osmanlıca dilini zorunlu ders yapacaklar ozaman napcaksınız...
25 Yorumla
Soran+1 yılMezar taslarini okumaktan baska hicbir ise yaramayacak..
Soran+1 yılSorum acik ve cok basitti @kayendie turk kürt deyince hemen farkli yaklasiyorsunuz konuya.. bu arada ben türküm..
- +1 yıl
Ya şu son söylediğin cümle bile nasıl zihniyette oldugunun göstergesi. Ben sana Türk musun ya da Kürt musun diye sormadim. Ya herşeyden önce ırk veya da din insanız. Kimsenin Kürtlere ayrimcilik yaptigi yok en azından biz yapmıyoruz. bu ülkede sadece kürtler yok rumlar , ermeniler her türden insanlar var var ve biz insaniz
- +1 yıl
pesimist ağzına sağlık kardeşim
Nerede yaşarsan yaşa o ülkenin dilini konuşmak zorundasın ben sizi anlayamıyorum sadece ırk ve dilden ibaretsiniz kürtlerin vatanını göster bana desem ne diyeceksin? Millet olabilmen için bir vatanın dilin olması gerek. Dil dediğin şey bir milletin herşeyidir kürtçenizi kendi topraklarınız (olunca) üzerinde konuşursunuz ne demek Türkler niye kürtçe konuşmuyor? Az mantıklı düşünün ya
65 Yorumla
Soran+1 yılKanki ben türküm bu arada:-) :-) Ama cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı?
Soran+1 yılPeki tesekkur ettim. Kal saglıcakla.
- +1 yıl
valla bir vatan vardı Selçuklular yıktı malazgirte rağmen
- +1 yıl
ayrıca karşıyım diyorsun neden ingilizceyede karşı değilsin
+1 yılÇünkü Türkiye bir ülke ve bu ülkenin resmi dili Türkçe, kürtler ise azınlık. Azınlıklar resmi dili bilmek zorunda ve açıkçası öğrenmem gereken o kadar dil varken kürtçe öğrenme zahmetine girmem.
1313 Yorumla
Soran+1 yılAma cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı?
- +1 yıl
Neden olsunlar ki, ne gerek var? Onlar Türkçe biliyor mu? Biliyor. Önemli olan anlaşabilmek zaten. Arıca bir sürü azınlık var hepsinin dilinden birkaç kelime öğrenirsek sonu gelmez bunun. Ki Türkiye'de Kürdistan hayali ile yaşamayan kürt yok denecek kadar az, arkadaş da olsa milli duygularla düşününce böyle jestleri haketmiyorlar.
Soran+1 yılPeki teseekuur edderim. Kal saglıcakla.
- +1 yıl
Kürdistan hayaliyle ile yaşamayan Kürt yok denecek kadar az demişsin. l*n beyin yoksunu varlık BDP son oy ORANI %6.61 ülke genelinde Kürt sayısı ORANI ise %18
- +1 yıl
Yok denecek kadar azmış yav bir sieee amna koyım yaa😄😄😄
- +1 yıl
@entilmen911 kürtleri sevmemek için bir sebep daha, toplumu mahvettiniz be iki düzgün cümle kuramıyorsunuz
- +1 yıl
- +1 yıl
Sen ve senin düşüncendeki insanlar düzgün cümle duymayı hak etmediğinden kuramıyor olabilirmiyiz 😄😄
- +1 yıl
Benim çevremdeki insanlarla çok iyi ve Güzel diyaloğum sen benden güzel bir cümle duyamıyorsan bu benim değil senin hatan 😉 bunu bir kaç kez bu sitede belirttim ama genede söyliycem Ben türkiye www.kizlarsoruyor.com/.../pemberuhemiciCumhuriyet'inin evlâdıyım ırkım Kürt bu ülkenin her karışına kendimi kurban ederim ve Kürtler'in çoğuda bu düşüncededir emin olabilirsin insanları tanımadan ordan burdan duyduklarınla Yargılama
- +1 yıl
azınlık mı?
- +1 yıl
Türkçe önemli bir dil mi güldürme beni dndkxmdkdk
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
42
Cevap
71Cevap
Diğer konusunda 635 cevap paylaştı. birader benim cok kürt arkadsım var pkklı olan bile (gerçi gitti geldi kobani denen yere şimdi görüş değiştirdi). ben karadenizliyim... lazca bilmem. ama bölgemde konusuluyor doğudada kürtce konusuluyor... egedede muhacir şivesi var... büyük ihtimalle bu gibi mantığı basit sorular sorduğuna göre ayrılık isteyen kürtlerdensin (eğer kürtsen) doğuda kürtce konusmanın cezası yok kezaa istanbuldada yok. isteyen öğrenir isteyen öğrenmez. ama türkçeye gelince bir devlet dili bir bürokrasi ve uluslararası bir dil ailesine mensup bir dil... tarihte örnekleride var. ama kürtçenin tarihteki örnekleri yok (yanlıs anlama küçümsemiorum saygı duyuyorum lisan sonucta. ama bir dilin var sayılabilmesi için o dilin uluslararası bir dil ailesine bensup olması gerekior. ve türkçede urall-altay dil ailesine mensuptur.)
01 Yorumla
+1 yılBiz kürtlerin memleketine sonradan gidip azınlık olarak yaşamadığımız için onların toplama dilini öğrenmek zorunda değiliz. Eğer arkadaşlarını mutlu etmek istiyorsan sen öğrenebilirsin, tutan yok. Ülkemizin resmi dili Türkçe, siz beğenseniz de beğenmeseniz de.
612 Yorumla
Soran+1 yılBen turkum kanki..
- +1 yıl
Türk'sün ama Türkçe dersi almamışsın anlaşılan.
- +1 yıl
Hadi ordan! Uydurduğun şeyi tarih öğrencisiyim diye destekleme. Tarih okuyanlar arasında sadece sana mı anlattılar bunu? Olmayan toprak parçasının uydurma adı ne zamandır var tarih kitaplarında? Bir de Türkler sahip çıkıyormuş bak sen!!
Soran+1 yılCici kizin nikini yazmazsan cevabından haberi olmaz.. bak boyle yazican @cicikız34... cicikız sende abartma istersen...
- +1 yıl
Pardon, senin gibi fesatlık yapıp ortalığı karıştırmaya çalışmadığım için nick yazmadığımı fark etmemişim!
Soran+1 yılBen basit bir soru sordum. Azinlik mazinlik deyip sorutu baska yere cekensensin bacim.
- +1 yıl
Orada bir ülke kurmak Türkler yerleşince mi akıllarına geldi?
Soran+1 yılHepsinin amaci ayni degil. Her kürt kötü olmadigi gibi her türkte vatansever degill.
- +1 yıl
bizim dilimiz toplamaysa sizin diliniz ne acaba? ha kaldıki bu ülkeye sonradan geldiniz ve devletinide barbarca yıktınız
- +1 yıl
ve bunu malazgirtde yardım almanıza rağmen yaptınız
siz bizim ülkede bizimle birlikte yasadiginiz icin siz türkce konusuyorsun. yasadigin ülkenin resmi dilini bilmek zorundasin.
almanyadaki türkler nasil almanca konusabilmek zorundalarsa, sizdede öyle.
her halti burada sorcaginiza biraz beyninizi calistirsaniz, sorunun cevabini kendiniz bulursunuz.35 Yorumla
Soran+1 yılBen kürt degilim ki... Ama cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı?
Soran+1 yılBence her kurt kötü degil her türkte vatansever degil.. her iki kesimdedende hain cikabikir.
- +1 yıl
kimseye dilini zorla öğretemezsin
Kürtler Türkçe bilir çünkü zamanında baskı vardı ben Doğu'da yaşıyorum bişeyler zorla yaptırılmaya mahkum bırakıldı Türkçe eğitim, sokakta Türkçe, kamuda Türkçe gibi vs Kürt değilim ama bir sürü kürt arkadasım var öğrenmeye çalışsamda onlar gibi olmuyor
02 Yorumla
Soran+1 yılSorumu hemen carpittilar.. turk kurt deyince hemwn bolücülüge vurdular.. ben turkum ve kurt gercegi var yani..
- +1 yıl
Zaten hep böyle oluyor kürtlerin varlığını söylersin bölücü derler başka bişeyin varlığını dersin sen vatanın bütünlüğüne mi karşı çıkıyon derler araştırılsa aslında kürtlerin çok eskiden beri varlığı ortada, bir topraklarının olduğu da ortada ama hep tek taraftan bakmayı seven milletiz
Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Haaa dogru bu ülkede sadece Türk ve kürt var. Bu kadar dar düşünmeyin. Bu ülkede zazacada, çerkezcede, gürcüce ve rumcada konuşuluyor. Hiçbiri neden diye sormuyor. Bu ülkede 1tane resmi dil var oda Türkçe. Herkes kim olursa olsun bu dille iletişim kurmayi ögrecenecek.
05 Yorumla
Soran+1 yılPeki kanki.. kal saglıcakla.
- +1 yıl
zorla öğretemezsin kimseye
- +1 yıl
Ozaman ac kardesim biraz arastir madem öyle amerikada kac tane avrupa ulkelerinde kac tane farkli toplum var. Bide ulkedeki resmindillere bak. Bide o topluluklarin konusma ve egitim dillerine bir bak. Farklilik mi yaratmak istiyorsunuz. Kulturde sanatta bilimde egitimde farklilik yollari dusunmek varken hala Turkce zorunlumunun pesine dus hala. Bole daha tatmin edici oluyo demi.
- +1 yıl
dili kısıtlı tutulan satta bilimde nasıl ilerlesinki konuşmadan :)
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılHer ülkenin bir dili vardır sen İngiltere de almanca konuşulan vs.. başka dil konuşulan 2 dil gördün mü sadece sömürge altında olan afrika kıtalarının bir bölümünde sadece çift dil onunda sebebini dedim Türkiye nin bayrağı dili marşı vardır şuanda ülke parçalamak ve sömürge altına almak için bu çeşitli yaklaşan adi şerefsiz ülkeler bunu kullanarak çift dil çıkarmaya çalışıyor niye bir laz demiyor da niye bir boşnak alevi çerkez roman demiyor bunun detayı bitmez o yüzden kulaktan dolma laflarla yaklaşmayın okuyun ama doğru kaynakları doğru bilgilerle yaklaşım sohbet edilmeli
03 Yorumla- +1 yıl
İngilizce öğrenmekde ülkeyi parçalamaktır o zaman
- +1 yıl
yaw he he bir git evrensel ve avrupa i ekonomik durumları araştır ondan sonra tekrar konuşalım bu konuları
- +1 yıl
sen git insanlığı oku önce
Gerek var mı? Ülkemiz de bir çok yaşayan Kürt vatandaşımız Türkçe'yi dil edinmiş onu kullanmaktadır ki bu devletin resmi dilidir. Sen kendine empati yapmak istiyorsan öğrenebilirsin kimse sana neden öğrendin demez de asıl sorun İngilizce dir. Türkçe dışında hiçbir şekilde eğitim dili başka bir olmamalıdır. Zorunlu İngilizce eğitimi olmamalıdır.
00 YorumlaDiğer konusunda 372 cevap paylaştı. yahu bir git allasen :D daha Türkçe'yi doğru dürüst yazamayanlar var. ne imla kuralı, ne dilbilgisi. gelmişsin kürtçe diyosun. şimdi milliyetçi damarları kabaracak. seyreyle şamatayı.
şu sitede eğlencesine soru cevaplayım, sormaya gerek yok dedim. yeminle, sorularda bir açıklama kısmı var, cümle kurma 0, ifade 0. sırf bu yüzden soru sormak gerekiyo.
bir laf var bilir misin? her kuşu siktin bir leylek kaldı :D asdfghasdfgh00 YorumlaKürt Dili ve Edebiyatı bölümü açılmış. Herhangi bir Türk'ün tercih edeceğini zannetmiyorum ama isteyene Kürtçe öğrenmek için imkan var, pratikte de. Bilmek zorunda değiller zaten, akademik ve sosyal açıdan bir getirisi yok
33 Yorumla
Soran+1 yılAma cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı
Soran+1 yılOrasi öyle ona bisey demiyorum kanki:-) :-) :-) osmanlıca ders olarak okutulacakmiş.. mezar taslarını iyi okuuz artik...
+1 yılKürtler Türkçe öğrenmek zorunda bu ülkede yaşamak istiyorlarsa. Ama biz kürtçe öğrenip ne yapacağız arkadaşım? Neden öğrenmeliyiz yani? Bana bir sebep söyle?
43 Yorumla
Soran+1 yılAma cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı
- +1 yıl
Ben biliyorum ama mutlu olsunlar diye kullandığım olmadı açıkçası :)
Soran+1 yılbir dene istersen:-) :-) :-) mutlu olurlarsa ben hakliyim yani.
+1 yılNe kadar saçma bir soru. Ben almanya'da dogdum büyüdüm almanca biliyorum, almanya'da türkler yaşıyor diye almanlar türkçe ögrenmek zorunda mı?
64 Yorumla- +1 yıl
almanyada türklerin yurdu ve toprağı yok bilmem anlatabiliyormuyum.
- +1 yıl
Genelde türklerin yurdu olmayabilir ama benim yurdum olduğu kesin. Ayrıca ispanyada aynı durumu görebilirsin: orda yüzyıllardır kendi dilleri ve kültürleri olan insanlar yaşıyor, bu yüzden ispanyollar baskca, katalanca öğreniyorlarmı?
Soran+1 yılAyni sey degill... ikisi farkli durum kanka..
- +1 yıl
Niye abi bence durum aynı.
Yemin ederim yorum yapan Türk de Kürt de kim olursa hepsini bir yere toplayıp yakmak istiyorum.. Yaşasın Anarşizm ulan.. Böyle saçma sapan şeyler için hayatınızı veriyorsunuz yok burası Türkiye yok türkler ırkçı yok kürde su bile yok... Ne işsiz herfilersiniz *
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılİlgili olmadıkları için olabilir. Bir çok arkadaşım "Kürtçe'yi öğrenmek istediğini" söylüyor lakin öğrenmeleri çok zor. Türkçeden çok farklı bir yapısı var. Alfabesi, telaffuzu çok farklı. Ülkenin resmi dili Türkçe olduğu için Türkçe öğrenmek zorundayız.
Ha bu arada: "Kürtçe dil değildir!" diyen cahil insanlar, sizleri seviyorum. Ara ara kendinizi gösterin de bilgisizliğinize gülelim. Hey Allah'ım. "Okumak cahilliği alır ama eşeklik baki" diye boşuna söylememiş atalarımız.10 Yorumla
+1 yılTürkiya Cumhuriyeti vatandaşı onlar, o yüzden biliyor. Şu türk kürt çekişmesinden sıkılmadınız gitti, insanları ırklarıyla değerlendirmek ne kadar doğru?
Ayrıca kürtçe bilen pek çok kişi tanıyorum.14 Yorumla- +1 yıl
Türkiye*
SoranKonuyu saptirmayalim lütfen...
- +1 yıl
Önceden atılan yorumlara ithafen yazdım.
Soran+1 yılHe bana demedin yani.. tamam anladım.. ylksa benim amacım ayrim yapmak degildi.
Hemen nasıl coşmuş insanlarimiz.. Soru basit abartikcak bişey yok hemen Kürtlere saldirmanzda manasiz. Soruna gelince kimse gidip kürtçe öğrenme niye çünkü hristiyanlarla anlaşmak daha muhim bisey onlar için
34 Yorumla
Soran+1 yılDemii. Ben türküm... aynı ulkede yasiyoruz ve bir kürt gercegi var yani.. neden onlarin dilinden hic olmazsa bikac kelime kapip konusmayalim ki..
- +1 yıl
kürtlere saldırma söz konusu değil... işine yarıyorsa adam öğrenir ya da öğrenmez... şuu madur politikasını bırakalım lütfen. ırkcılığın alemi yok... türkiyenin en rahat yasayan ırkı kürtlerdir. karadenizde iç anadoluda polis trafik cezası keser, adam döver, artislik yapar, elektriği ödemessen gelir keser, acarsan hapsse sokar... 3 ay doğuya tatile gittim arkadasın memleketine. ehliyetsiz diyarbakırda trafiğe çıktık, kasksız motor kullandık. yattığımız odalarda 7/24 klima kullandık (elektriği kacak bağlamıslar evlerine) benzin mazotta ucuz. memlekete bir döndüm şok oldum adım bası polis... doğuda yasamak ve kürt olmak lazımmıs bu memlekette.
- +1 yıl
kimse saldirmiyor. kurtlere. saldiran soruyu soran bence
- +1 yıl
aynen muhhatt
+1 yılAmerikada yaşayan örneğin kosta rika asıllı vatandaşlar ispanyolca konuşuyorlar. Ama ingilizcede biliyorlar. Ama tüm amerikalılar ispanyolca bilmiyorlar. Ama günaydın diyecek bir iki çift laf etmeyi sormamışsın sen. Senin hiç Çerkez arkadaşın yok mu?
02 Yorumla
Soran+1 yılYa reis birak abdyi :-) :-) :-)
- +1 yıl
Verdiğin örnek canlı idi ondan paylaştım. Tanıdığım insanlar. Dahası da var. Çalışma ortamında ispanyolca konuşmalarına diğerleri bozuluyor. Hatta konuşma diyeni bile gördüm. Şimdi benim yaşadığım yerde çok Arap kökenli insanlar var ve heryerde arapça konuşuyorlar. Kürtçeydi Türkçeydi derken Arapça aldı başını gitti. Eskiden belli bölgelerde idi şimdi her yerde. Anlayacağımız bir dil konuşulacak öğrenilecekse kimse önünde duramaz. Ama takdir edersin ki Ana dile sahip çıkmak şart. Günaydın bu arada.
Bzm köyde de arapça konuşuluyor, ilk öğrendiğim dil arapça ama hiç sorgulamadım senin dediğini. Her ülkenin ana dili vardır ve o ülkede herkesle iletişim kurmak için o dili bilmen gerek. Ben niye kürtçe öğrenim ki ya da sen niye arapça öğrenesin ki..
01 Yorumla
Soran+1 yılArada kurt kardeslerle kurtce konussak.. nebileyim hic olmazsa kurtce gunaydin desek hoslarina gitmez mi? İllaki anadikimiz gibi ogrenmeye gerek yok.
+1 yılÇünkü Türkçe bu ülkenin resmi dilidir... Kürt vatandaslar tüm resmi kurumlarda Türkçe konuşmak zorundadırlar bu sebepledir ki Türkçe biliyorlar..
45 Yorumla
Soran+1 yılAyy sekerim gelmis hosgelmis. Snle baska sorudada mi karsilasacaktik:-) :-) :-) :-)
- +1 yıl
aaaaa sen misinn:) sahi kimsin?
- +1 yıl
mesaj atar msn kimsn?
Soran+1 yılTabiki atari sekerim..:-) :-)
TÜRKiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşıyorsun.. . Yiyosa bilme.
44 Yorumla
Soran+1 yılBen türküm.. Ama cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı
Soran+1 yılPeki tesekkur ettim. Kal saglıcakla.:-) :-)
- +1 yıl
dilini zorla öğretemezsin
Diğer konusunda 843 cevap paylaştı. TECE devleti Kürtçe öğretmiyor bizeeeee :P Aslında öğrenmek istiyorum. Sev Baş ! , Hewal, Hewalno, Serokime, Azadi, Nawe teci ye?, Ez kurdim, Em kurdim, Her biji Apo, Reber Apo.. Bunlar bildiğim Kürtçe kelimeler.
02 YorumlaKürtçe diye bir dil mi var pardon? Arapça ve farsça karması. Ayrıca resmi dilimiz Türkçe bilmek zorundalar
822 Yorumla- +1 yıl
@havucumsu Kürtçe'de Arapça'dan ve Farsça'dan geçmiş kelimeler var ama bu Kürtçe'nin bir dil olmadığı anlamına gelmez. Bilmeden sallıyorsunuz.
Türkçe'de de Arapça'dan, Farsça'dan, İngilizce'den, Fransızca'dan geçmiş bir çok kelime var. Türkçe de bir dil değil diyebilir misiniz? - +1 yıl
@meccnun Kürtçe Ortadoğu dillerinin bir karması gibi bir şeydr ancak Türkçe'nin saf bir gerçmişi var, gerçek bir dil. Sonradan etkilenme her dilde oluri zaten dünyada arı dil kalmadı. Ancak Kürtçe tamamen toplama bir dil.
- +1 yıl
saf bir dil mi?
- +1 yıl
"Türkçe'nin saf bir geçmişi var." Komiksiniz. Orhun yazıtları'nı okuyabiliyor musunuz, pardon?
- +1 yıl
@Otabokasıkılanadam hangi Türkçe? Günümüz deki maalesef Öz Türkçe değil! Ne zaman çıktığını biliyorsundur herhalde..
- +1 yıl
@ogluyavuz bazı arkadaşlar dillerinin öz olduğu üzerine vurgu yaptıkları için, öyle yazdım. ç. şu an öz ve saf hiçbir dil yoktur.
- +1 yıl
@Otabokasıkılanadam Orhun yazıtlarını okuyamıyoruz. evet. ama türkçenin uluslar arası dil ailesinde ural-altay dil aiilesine bağlı olduğunu biliyoruz. bir dilin varsayılabilmesi için o dilin bir kökünün olması gerek. bana dil ailesini söylermisin kürtçenin? saygı duyuyorum kürtçe var. ve değerli kürt komutanalrda var osmanlıda çanakkalede doğu cephesinde galiçya, yemen cephelerinde. türk ordusunda v. s ama dil olarak isteyen öğrenir istemeyen öğrenmez polemiğe gerek duymayalım.
- +1 yıl
@KEZBanE Hint-Avrupa dil ailesi, Hint–İran dilleri, İran dilleri, Batı İran, Kuzey-Batı İran, Kürtçe. Sizin için yeterli midir acaba? Bilmeyen insanların tuhaf tuhaf yorum yapmaları benım zoruma gidiyor. (senin için demiyorum ) Neymiş efendim? "Dil değilmiş" EEE neden? "Hangi ülkede resmi dil?" Irak, İran ve Ermenistan'da resmi dildir!! Bu kadar bağnaz olmayın. Sizden Kürtçe ömğrenmenizi istemiyoruz ama dil olduğunu da kabul edin. Dünya üzerinde 40 milyon insan konuşuyor. El insaf!
- +1 yıl
Dostum İranda %30 oranında. ermenistanla kürtçenin yaknlıpğını bilmiyorum ama kck amblemiyle 1915 teki ermeni taşnak cemiyetinin amblemleri birbirinin fotokopisi... bunlarda o dil ailesine ensup olan diller:
Anadolu dilleri
Arnavutça
Baltık dilleri
Cermen dilleri
Ermenice
Helenik diller
Hint-Aryan dilleri
İran dilleri
İtalik diller
Kelt dilleri - +1 yıl
- +1 yıl
Burdaki anadolu dili eski osmanlıca ve zaza diye bir dil vardı o.. ama kürtcenin ermeni dili veya iran dilinden türediğini düşünüorsanveya bir belgeye dayandırıyorsan o zaman doğrudur... ben kabul ediyorum bu arada konusulan bir lisan... ama niye öğrenilmyor sorusunada cevap olarak söylediğimin arkasındayım adamın işine yarayacak olan öğrenir işine gelmeyen öğrenmez... ama konusana saygı duyarım. bunu defşirme ve milliyetcilik akımı olarak göstermedikce tabii... sen tarihi biliorsun galiba 1920 tunceli olayları zamanları felan bir incele. isyanlarla kendi devletimize karsı gelip yine halkımızı keserken musulu aldılar elimizden. bu tip münakaşaları gereksiz duyuyorum. gereksiz.
- +1 yıl
Benim soruya verdiğim cevanı okursan fikrimi az çok anlarsın. Benim tek sinir olduğum nokta: dil olarak görülmemesi yanlışlığıdır. Musul olayı çok farklı kardeşim. Şeyh Said isyanı etnik bir isyan diye gösteriliyor ama hibir alakası yoktur. Halifeliğin kaldırılmasına karşı çıkarılan bir isyandır ve dini bir isyandır. @KEZBanE
- +1 yıl
dostum farkedermi değil bak ben karadenziliyim ermeni türk karmasıyım ama türk olarak kendimi görüyorum. türk olarak biliorum. Ben kürtceyi kabul ediyorum ama bak bir dilin var sayılabilmesi için (uluslararası arenada) tarihi bir geçmişi yazılı bir metni v. s olması lazım.. geldiği dil ailesini yazdın ama o dil ailesinin içinde kürtce diye bir sey yazmıyor belki anadolu dilleri diye vermiştir. o ayrı. umarım anlatabilmişimdir. tarihi bir kürtçe metin yazılı bir abide bir evrak belge olması gerekiyor kanunlara göre o dilin var sayılabilmesi için (devletlerin o dili tanıması için) buna rağmen hala devlet seçmeli krtçe dersi koydu okullara. isteyen alıyor ki. tüzüğe aykırı olduğu halde bunu yaptı lütfen az da olsa + görmeye calısın.
- +1 yıl
Allah aşkına, 5bin yıllık tarihi olan bir toplumun dilini nasıl reddedersin? Dil olarak gerekli ne varsa, herşeyi önüne sundum. Bu kadar da acımasız olmayın be kardeşim. Dünya üzerinde 1000 kişinin konuştuğu soryanice bile dil sayılırken, Kürtçe nasıl dil sayılmaz? "3 ülkede resmi dil" Daha ne gerekiyor? Söyle yazayım. Mesele etnik köken kavgası değil. Oraya hiç girmeyelim. Ben dilim üzerinden konuşuyorum. Biraz araştır derim. Bu da basit bir link. Umarım işini görür: https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%BCrt%C3%A7e
- +1 yıl
- +1 yıl
şeyh said halifelik için yaptı peki onadestek veren aşiretlerin amacı neydi? özerk yönetim almaktı... hatta mecliste trazon millet vekili (mebusu) Ali avni bey Musuldan feragat edersek misaki milli sınırlarına katmassak ingilizler orada yarın kürtlük davası cıkaracakalr. ve bölgenin ülke gelişimine katkısı olan cevheri (petrolü) bizi kalbimizden vurarak alacakalr (kürdistandan bahsediyor). İsmet paşa misakı milliye ihanet etti. diye söyleyince adamı ertesi gün suikastle öldürüyorlar. Ama kürtçe bir dildir. öğrenmek isteyen öğrenir. hak verdiğim bir nokta bazıları bütün kürt vatandasşarımızı pkkcı zannedip kürtlere kürtceye öcü gibi bakıyor. ve buyüzden cahilce milliyetcilik sergiliyorlar. vatan perverlik yapıoruz diye vatana düşman kazandırıyorlar farkında olmadan kulak asma. hayırlı gecelr...
- +1 yıl
inkar etmiyorum abiciğim ama su noktaya dikkatini çekiorum bak... aşlı başına tek bir dil değil Türk dilleri örneğinde olduğu gibi birçok farklı lehçeden oluşan bir dil grubudur. Türkiye'de Kürtçe ile kastedilen büyük oranda bu dil grubunun ülkede en çok konuşulan kolu olan Kurmancidir.
- +1 yıl
arı dil diye bir şey yok zaten dedim ne cahil insanlarsınız ya
- +1 yıl
Ayrıca alfabenin farklı olması dilin farklı olduğu gerçeğini değiştirir mi? Orhun yazıtlarını latin alfebesi çevirince, herkes yarısını gayette anlayabilir.
- +1 yıl
Trkler nasil tarihini cin yazili kaynaklarindan ogrendiyse Kürtlerinde tarihi sumer yazili kaynaklarinda gecmektedir. Orhun abideleriniz bilr yakin bir tarihte mogolistanda bir danimarkali tarafindan bulundu. Ben buna yasak dilin yazari mehmed uzunun bir dizesi ile cevap verecegim " Kürt yok diyorlar. Ekmek yok su yok der gibi. Bir milleti goz gore gore yok sayiyorlar. "
- +1 yıl
Türkçe neyin karması acaba ya geri. zekalı
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiyede yaşıyorlarsa bilmek zorundalar yoksa hastanede okulda devlet dairelerinde o kürt diliyle hiç bir işini halledemezler biz nasıl ingiltereye gidince ingilizce bilip oranın diline ayak uydurmak zorundaysak türkiyede türkiye olduğun için burada türkçe olmak zorunda türkiye türkiye olmasaydı tamamı kürtlere ait olsaydı o zaman bizde kürtçe bilirdik.
18 Yorumla
Soran+1 yılTesekkurler reis mantikli cevap.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim bu arada sinirli anlatmış gibi dursamda sinirli anlatmadım mantıklıca açıklamaya çalıştım :)
Soran+1 yılPeki reis kal saglıcakla.
Cevap sahibi+1 yılSağolasın sende :)
Cevap sahibi+1 yılTarih kitaplarını filan incele başkentin dili ana dildir o uygulanmak zorundadır adı üstünde Türkiye. Bide tarihteki karamanoğullarına bak 1277 te Türkçeyi resmi dil ilan etmişler geçmişimizde kürtçeye dair zerre bir şey yok ne ilk tarihi devirlerde ne islamiyet öncesinde ne de islamiyet sonrasında kürt olan ili türkiyeden silmek lazım pardon haritadan :D
+1 yılKürt arkadaşım yok. Ama dilin ne önemi var? Türkçe ya da Kürtçe. Bunlar ufak detaylar. Mutlu olucaksa öğrenirim ama:)
43 Yorumla
Soran+1 yılArkadasin yoksa sen bilme:-) :-) :-) :-)
- +1 yıl
Yani günün birinde kürt bir arkadaşım olur ve o bundan memnun olucaksa neden olmasın?
Soran+1 yılPeki tesekkur ettim kal saglicakla..
Türkiye'nin dili Türkçedir. Bizde Türk'üz ihtiyacımız yok kürtçeye, öğrenip ne yapacaz..
33 Yorumla
Soran+1 yılAma cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı?
Soran+1 yılPki. Kal saglıcakla.
+1 yılNe işime yarayacak hiç gerek yok :D hem burası Türkiye Cumhuriyeti Devleti!
33 Yorumla
Soran+1 yılKurt arkadasin yok mu?
- +1 yıl
Yok.
Soran+1 yılPeki sen ögrenme:-) :-) :-)
Öğrenmek zorunda değiller hatta Türkçemizi konuşmasınlar daha iyi, Türkiye'de kürtçe gibi bir dili bilmeye gerek duyup neden o şeyleri mutlu edeyim ki? Saçmalık.
46 Yorumla
Soran+1 yılHıc kürt arkadaşın yok mu?
Soran+1 yılİnsallah bir kürtle evlenirsin.. olmaz deme olurmu olur:-) :-) :-)
Soran+1 yılNden peki?
- +1 yıl
o şeyle l*n sen kimsinki bizden oşeyler diye bahsediyorsun o. ru. spu
Yani olması gereken bir durum. Bir Türk İngiltere de ya da Amerika da ingilizce konuşmak zorunda kalır.
13 Yorumla
Soran+1 yılHep bu örnekleri veriyonuzda bz oranın halki degiliz sonradan gidiyoruz.. kurtler buranin halki ve bir kurt gercegi var.
Soran+1 yılBen türkümm.. Ama cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı
Ya, şuna dil yormak istemiyorum..
Siz anladınız.43 Yorumla
Soran+1 yılAnlamayanlar olabilir.. cinsellik sorusu olsa dil yorarsiniz demi?
- +1 yıl
:) anladim ben
- +1 yıl
aynen
+1 yılEh yok artık yanı bide biz kurtce ogrenelım oldu , burası TÜRKIYE
411 Yorumla
- +1 yıl
bu ülkede konusulan her dılı ogrenelım hepsıne oyle konusalım mutlu edelım hadı ya , sen sor onları mutlu etmek istiyor muyum dıye once
Soran+1 yıl:-) :-) :-) peki kal saglıcakla.
Soran+1 yılİnsallah bir kürtlr evlnirsin:-) :-)
- +1 yıl
helall
- +1 yıl
@oblivion692013 bana mı ona mı helal :D
- +1 yıl
tabiki sana :))
- +1 yıl
@oblivion692013 cansın :D ))
- +1 yıl
estagfrullah :)) sende cansin
- +1 yıl
onlar mı?
- +1 yıl
@gallowwalker onlar mı derken?
- Diğer konusunda 569 cevap paylaştı.
+1 yılKürtler azınlıkta olduğu icin Türkçe bilmek islerini kolaylaştırı.:s
23 Yorumla
Soran+1 yılKürt arkadaşın varmı?
- +1 yıl
Eşim kürt ama o da bilmiyor kürtçe :s :d
- +1 yıl
Nereli eşiniz?
+1 yılTürkiye de Türkçe konuşulur o kadar. O zaman Lazca da konuşsaydık allam ya.
24 Yorumla
- +1 yıl
O zaman Lazca da öğrenelim. Bİ sürü Laz da var. alla alla.
Soran+1 yılHer milletten insan var ama ilk iki sirada turkler ve kurtler var.. kızzz sen beni anlamadınyaaa:-) :-)
- +1 yıl
neden İngilizce öğreniyorsun o zaman
- Diğer konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılyani sorunu ortalık karıştırmak olarak nitelendirmeyip cümlenin sonundaki soru işaretine güvenerek cevapliyim kendimce
dünya alem ingilizce biliyor da ingilizler neden dünya alemin dilini bilmyor gibi olmuş
yaygın kullanım olabilir minnoş00 Yorumla Ben bu insanları anlayamıyorum ya el vicdan ya neymiş Türkyeymis ulan eskiden Türkiye mi vardı ayrıca çok saçma geliyor bana Türkiye ismi başka millet yok mu yani bu sınırlar içinde bu ülkede yaşayanlarin yarısı Kürttür ve bunu göremeyen kör gözler var.
13 Yorumla- +1 yıl
sen sana yalan bilgilerle okulda tarih okutan devlet gül önce
+1 yılTürkiyede çoğunluk Türk ırkı olduğu içindir ve resmi dilde ayrıca dolayısla bu ülkede yaşaman için işlerini rahat yapabilmen için Türkçe şart bu yüzden kürtler Türkçe biliyor
22 Yorumla
Soran+1 yılAma cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı? Seninde vardır kürt arkadasın demi?
- +1 yıl
var biliyorumda bazı kelimeleri ama kullanmıyorum benim dilim Türkçe (Bu arada seslenme olayına katılıyorum bu gün gelip bir ingiliz Türkçe konuşsa millet mutlu olur aynı şey onlar içinde geçerli)
+1 yılUlkenin resmi konusma ve yazin dili Türkçe ilk önermenin sebebi bu.
Ikincisine gelince dil öğrenmek ilgi meselesi kimi Italyanca öğrenme ister kimi Kürtçe.01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDediğiniz mantıklı değil ülkemizin resmi dilİ Türkçe'dir. Anadil ile resmi dil tabiki örtüşmek zorunda değil ama resmi dil bilinmeli.
Ona bakarsan o zaman niye bu ülkede yaşayanlar lazca, zazaca, arapça vs. vs. bilmiyor da deriz.
Bizi birbirimize bağlayan birbirimizle ortak bağ kurmamızı sağlayan resmi dilimiz Türkçe'dir. Kürtçe yine Kürtler arasında konuşulabilir tabiki ama dediğin olmaz yani.00 YorumlaTürkçe bir dil ama kurtce dil degil. Bu yüzden ogrenmeye gerek duymuorum
27 Yorumla
Soran+1 yılHiç kürt arkadasın yok mu.. bence hepsi kötü degil ve her türkte vatansever degil.
Soran+1 yılPeki kanki kal saglıcakla.
- +1 yıl
kürtçe bir dil değilse Türkçe ne acaba
Cunku turkler kurtce bilmek zorunda degil burasi TÜRKIYE sokun bunu akliniza yoksa akliniza biz sokarız kurtce bilmek zorunda degiliz ayrica kurtce bir dil degil
12 Yorumla
Soran+1 yılBen türküm... Ama cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtçeyi, Türkçeyi tartışmayı bırakın, bahar aylarında ayaklanma çıkacak, savaşa hazırlanın, silahlanın, ortalığı kan götürecek, uyanın
23 Yorumla
Soran+1 yılCiddimisin... kim ayaklancak kürtler mi?
Cevap sahibi+1 yılwww.aktifhaber.com/...ya-hazirlaniyor-1100818h.htm
PKK taraftarı kürtleri kripto ermeniler ayaklandıracak
www.takvahaber.net/.../...-pkk-gercegi-h10849.html
AKP hükümeti "Çözüm Süreci" adı altında Doğu ve Güney Doğuyu PKK'nın insiyatifine terk etmiştir.
G. DOĞUDA PKK ÖZ SAVUNMA/HALK ORDUSU DİYE NİTELENDİRDİĞİ YDG-H’YI KURDU. BÖYLECE HALKI BÜYÜK BİR İSYANA VE AYAKLANMAYA HAZIRLIYOR
Cevap sahibi+1 yılİki linki de tamamen inceleyip okuyunuz lütfen
Gizli Üye(30-35)+1 yılDaha güneyin kürtüyle kuzeyin kürtü, ırakın kürtü, suriyenin vb daha kürtler kendi aralarında anlaşamazken biz kürtçenin hangi lehçesini öğrenipte hangi kürt arkadaşımızla konuşalım gereksiz bir dil milet daha türkçe konuşamıyor bide kürtçe ögrensinler he
03 Yorumla- +1 yıl
en gereksiz milletlerden biri türktür inan bana ayrıca sen bu Türkçeyle dünyadaki hangi türki devlerlerle anlaşabiliyorsun
Cevap sahibi+1 yılSenin neyine inanim pis fakir. Beyin fakiri
- +1 yıl
zini zenginliğniz ne halta yarıyor ki beyiniene soktuğum
Diğer konusunda 8,9b cevap paylaştı. Burası Türkiye de ondan
1310 Yorumla
Soran+1 yılOkadar açılmayalım., ben turkum ve bir kurt gercegi var bu inkar edilemez.. sorumuda carpitmayalım.. kurt turk deyince hemen akliniz boluculuge gidiyor yahu:-) :-)
- +1 yıl
benim devletine saygılı zarasız kürtlerle problemim yok. bir çok kürtte var çevremizde. ama bugün kürt ben varım der yarın öbürü de ben de falanca kökenliyim bende varım benim atam oradan der. bu işler böyle. senin canın varsa onlarında var. ama ortada kesin gerçek varsa o da buranın türkiye olduğu ve bu topraklarda yaşayan herkesin türkçe bilmesi gerektiğidir. . nasıl ingiltereye gittiğimde oradakilerin benim için türkçe öğrenmeyeceği gibi nasıl fransaya gitsem oradakiler benim için fransızca öğrenmeyeceği tıpkı bir ton türk yaşamasına rağmen almanların türkçe öğrenmemeleri gibi bende senin konuştuğun dili bilmek zorunda değilim. ama sen bu topraklardaysan türkçe bilmek zorundasın. sadece seninle alakalı değil bu mesele geneli söylüyorum. :)
Soran+1 yılVerdigin örneklerle konumuzun alakasi yok kanki... tesekkur ederim gorusun icin kal saglıcaklaa..:-) :-)
- +1 yıl
alkisluyorum maydonoz
- +1 yıl
sen hiç kimseye dilini zorla öğretemezsin...
- +1 yıl
ben öğrendim sen öğretmedin ama
+1 yılNike-nixe
Adidas-adios
Anladin sen onu...(Dunya dillerini bir arastir ve dil gruplarini iyi incele ondan sonra soruna tekrar bak kardesim...)02 Yorumla
- +1 yıl
Copy paste cevap vermek yerine tavsiyemi dinle ve arastir kardes.(copy paste:sair burada ingiliz kardeslerimizi yad etmistir)...
Cunku burasi turkiye ama bu sorun ayimcilik kokuyo yapma oyle seyler kardesiz hepimiz musluman olmak yeterli
21 Yorumla
Soran+1 yılAma cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı? Ayrimcilikla alakasi yok.. benimde cok kurt arkadasim var ve severim arkadaslarimi.
+1 yılBenim tokatlı bir arkdaşım var benden çok kürtçe biliyor :) şimdi ben kendimden biliyorum kürtler, kürtçeyi tam bilmiyor ki, türklere de öğretsin.
01 YorumlaDiğer konusunda 450 cevap paylaştı. Çünkü bu ülkede işler böyle devam işliyor dil özgürlüğü yok arkadaşlarım kürtçe konuştuğu için dayak yedi gelde konuşma türkçeyi
00 Yorumla
+1 yılBurası TÜRKIYE VE DILI TÜRKÇE BAYRAĞI AY-YILDIZ bunların dışında burada yaşayabilirsin ama adetlerini bu bayrağın kurallarına ekleyemezsin senin dilin de benim dilim de TÜRKÇE arkadaş niyesi yok senin Dediğin olursa bölücülük olur buna izin vermeyiz
31 Yorumla- +1 yıl
bölücülük mü o zaman neden İngilizce öğreniyon yasakla onları aman ülke bölünmesin...
+1 yılBiz mi bilin dedik bilmesinler isterlerse :/ hatta bilmesinler
24 Yorumla
Soran+1 yılKurt arkadasin yok mu?
- +1 yıl
Kürt arkadaşım yok hayır ve ayırmakla alakası yok bu sınırlar içinde oldukça kurallara da uymalı ve devletin resmi dili "Türkçedir "
Soran+1 yılPeki tatlisı tesekur ederim. Kal saglıcakla.
Türkiye Cumhuriyeti
Ana dili Türkçe
Ay yıldızlı bayrak
İstiklal marşı11 Yorumla
Soran+1 yılAma cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı abiii
+1 yılfas'lılar fransızca biliyor diye fransızlar arapça mı öğrendiler?
10 YorumlaDiğer konusunda 913 cevap paylaştı. Roje başe , ez te xez dikim.
Acelemiz yok öğrences ))01 Yorumla
Soran+1 yıl:-) :-) :-)
Gizli Üye(30-35)+1 yılKürtler de bu ülkede yaşadıkları için bu ülkenin resmi dilini bilmek zorundalar.
Ama bizim Kürtçe bilmemiz gerekli değil.16 Yorumla
Soran+1 yılİki cumle bilsek arada gunaydin desek iyi olmaz mi
Cevap sahibi+1 yılBu ülkede bir sürü Kürtler gibi Lazlar, Tatarlar, Çerkezler de var. Hepsinin kendine has bir dili mevcut. O zaman hepsiyle iletişim kurmak için onların dilini mi öğrenmeniz gerek?
Sence gerek var mı?
Ortak dil "Türkçe". Sen Kürt'sün, sen Laz'sın, sen Tatar'sın diye ülkeyi bölmeye gerek yok.
Soran+1 yılBacım birsuru miilet var ulkemizde bir ayrim yapmiyorum sadece en cok iki grup var türkler ve kurtler.. ben aslen ispartaliyim ve turkum birsurude kurt arkadasim var.. hepsi kötü degilki bunların. Veya turklerin hepsi vatan sever degil ki..
Cevap sahibi+1 yılBen Türkler'in hepsi vatanseverdir, Kürtler'in hepsi bölücüdür demiyorum farkındaysan.
Kürtçe öğrenmenin gerekli bir şey olmadığını söylüyorum.
Soran+1 yılPekiii. Kal saglıcaklaa.
Cevap sahibi+1 yılSen de...
+1 yıl1-Kürtçenin bir değeri yok
2-Kürt arkadaşlarım oldu ve hepside Türkçe konuşuyordu hatta esprisine bir kaç Kürtçe küfür almışlığımız da oldu23 Yorumla
- +1 yıl
Vala benim kürt arkadaşlar ülkü ocağına gidiyordu sen düşün artık
- +1 yıl
Elazığlı mı?
Ogrenecegimde ne isime yariyacak. Ana dil Turkce oldugu icin Turkiye Cumhuriyetinde yasadigin için ogreniyosun
13 Yorumla
Soran+1 yılKurt arkadasın var mı?
Soran+1 yılPeki.. kal saglicakla
Diğer konusunda 503 cevap paylaştı. Bu lafı kullanmayı sevmiyorum ama sonuçda türklerin çoğunluk da olduğu bir ülke burası ama mesela ben öğrenci evşnde kalıom 5 kişi 4 ü kürt 3 ü kürtçe bilio bende öğrendim baya bir kaç kelime ediyorum
00 YorumlaKürtçeyi bilmeye gerek duymuyorum, Türkiyede yaşıyoruz sonuçta
34 Yorumla
Soran+1 yılNeden kesinlikle.. kendisi kürtce biliyormu? Bak birgun ona kürtçe günaydın nasilsin de uzundeki tebessumu gör..:-) :-) :-)
- +1 yıl
neden İngilizce öğreniyorsun o zaman türkiyede yaşıyorsan
+1 yılHobi olarak öğrenilebilir elbet ama gereksiz sonuçta
02 Yorumla
Soran+1 yılHobi olarak veya okullarda ogrendigimiz bildigimiz ingilizce seviyesinde yani gunaydin gibi basit kelimeler ogrenip kurt arkadaslarimaza arada boyle seslensek hoslarina gider belki.
- +1 yıl
Sadece kürtçe değil çok fazla dil var elbet bu ülkede yerli azınlık diller. bir ingilizce kadar büyütmek saçma ama tabi hobi olarak dediğim gibi öğrenilebilir. Arkadaşlarınla sohbet ederken şekil olur hem hoşuna gider :)
Ama bence gereksiz bir ingilizce ispanyolca rusça öğrenmek varken :)
+1 yılAnadilim Turkce. Kurtceye nerede ihtiyac duycam? Ihtiyacsa soyle, ogrenelim.
23 Yorumla
Soran+1 yılİhtiyac degilde. Kurt arkadaslarin vardir. Arada onlara kurtce seslensen günaydïn desen hoslarina gitmez mi:-) :-)
- +1 yıl
Kürt arkadaslarim var evet. Ama Türkce anlasiyoruz.
Soran+1 yılPeki tesekkur ederim. Kal saglicakla.
+1 yılTurkiye Cumhuriyetinde yasadiklari icin ve devletin resmi dili Turkce oldugunden, kurtler turkce ogreniyorlar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl00.13'ü aç sana karşı demek istediklerimi yansıtmış :D
https://www.youtube.com/watch?v=AZ5bFIYpuOQ01 Yorumla
Soran+1 yılSeni kınıyorum reis..
Resmi dil elbette türkçedir ama bazi arkadslarmiz konuyu farkli yerlere tasiyolar hem dil bilmenin zarari yok bence bilinse guzel olur :)
02 Yorumla
Soran+1 yılYani bir kurt gercegi varr bir inkar edilemez. Ama cok kurt ve arkadaşlarimiz var. En azindan basit bikac kelime bilerek arada onlara kendi dilleriyle seslenirsek mutlu olmazlar mı?
- Devamını Gör (53)
Devamını Gör(98)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem