Bu soru Tüm Kürt arkadaşları kapsayan bir soru değil sadece kabul etmeyenlere sorulmuş bir sorudur boşa muhalefet olmasın kimse. Mesela Almanyada doğsanız ben almanım dersiniz italyada doğsanız ben italyanım dersiniz fakat bu coğrafyada doğmanıza rağmen kürtlüğü 1. kimlik haline getirme sebebiniz nedir?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir türk demiyorum çok duyarlı vatandaşlar da var.
Bazı kişiler neden kürtlerin varlığını kabullenemiyor.
150 yıl öncesine git kürt mehmet, çerkez ethem, laz ahmet gibi isimler kullanılıyordu hiç bir sorun çıkmadı Fransız İhtilanin etkisi zorla Anadolu ya da sokulmak istendi ve kısmende başarılı olundu Asıl milliyetçilik kendi vatanına aşık olmaktır. Sovyetlerin dağılmasından sonra bir sürü yeni devlet ve devletçikler türedi hiçbir kavga gürültü olmadı ama mecliste Alija İzzetbegoviç bizde devlet kuracağız dediğinde kıyamet koptu. Kürtler Türklerin Anadolu ya girmesindede büyük rol almışlardır tarih kitaplarında yazmaz yalan yazan tarih utansın Çanakkale de yine hakeza Kürt ağaları beyleri bile çocuklarını göndermişlerdir. geriye dönende olmadığı için o toprak ağalarının yarini zorbalar almış ve millete kan kusturmuştur. Bu batı da da doğuda da aynıdır. Kurtuluş savaşını bir o yörenin eski insanına sorun ve yaşlı bir Ankara lının dediği şey savaşta savaşanların %80 ine yakını kürt tü ne kadar doğru bilinmez ama bunun yarısının bile gerçek kabul edersek denilecek şey bu vatan hepimizin. Kürtler tüm milletler ayrıldığı sırada veya 1. dünya savaşında rahatlıkla bağımsızlığını ilan edebilirdi hatta bunu yapmaya çalışan bir kesime karşı savaşmışlardır. Ne zaman siz bir insanın kendi dilinde müzik dinlemesine bile karşı çıkar dilini varlığını yok sayarsanız o da yüzyıllardır kardeşim dediği kesime bir sitemi olur kimiside nefret etmeye başlar kelimelere dökemediğini silah la yapmaya çalışır. Ayrıca Peygamber (sav) veda hutbesinde ırkçılığı kesinlikle yasaklamıştır.
-“Asabiyet dâvâsına kalkışan, onu yaymaya çalışan, bu dâvâ uğrunda mücadele eden kimse bizden değildir.” (Ebu Davut, Edeb, 121)
-“Ey İnsanlar!.. Rabbiniz birdir, babanız da birdir. Hepiniz Âdem’in çocuklarısınız. Âdem ise topraktandır. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın da Arap üzerine üstünlüğü olmadığı gibi, kırmızı tenlinin siyah üzerine, siyahın da kırmızı tenli üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük...38 Yorumla
Soran+1 yılBen dikkat edersen Türkler Kürtlerden üstündür demedim Kürtler yokturda demedim sadece bir insan doğduğu vatanın milliyetini neden kabul etmez dedim
Cevap sahibi+1 yılMadem üstünlük demedin sen ben kürdüm de
Soran+1 yılSoruma neden cevap vermedin? :) Ben Kürdüm demem çünkü Ben Türkiyede doğdum ;)
Cevap sahibi+1 yılTürkiye sonradan konulmuş bir isim değil mi?
Soran+1 yılSende sonradan Geldin o zaman ya da adının ne olduğunu bilmediğin bir dünyaya mı doğdun yoksa :) Dostum bırak kafa karıştırmayı Ayetlerin Dinin arkasına sığınmada sorularıma cevap ver soruyla karşılık verme
Cevap sahibi+1 yılYazdıklarımı okudun mu yoksa okuyupta anlamadın mı?
cevabını da yine örnekle vereyim aşırı basit bir dille sen bu yaşa kadar ahmet sin sana mehmet deseler ne cevap verirsin.
Din hayatının tümündedir. Öyle olması lazımdır sen camiye girip namaz kılsan sonra peşinden içki içmeye gidersen akşamada zina edersen olmaz. Din vatan gibidir bir bütündür parçalanamaz. Kendi isteğine göre dizayn etmek iyi birşey değildir.
sana cevabımı verdim sorumu tekrar soruyorum sen ben kürdüm dermisin?
Soran+1 yılDemem Çünkü Değilim ben karadenizliyim ama önce Müslüman Sonra türk sonra karadenizliyim
Cevap sahibi+1 yılBende önce müslümanım sonra kürdüm sonra Türkiye vatandaşıyım.
Misal Almanya daki herkese Almansın desen ne olacak
Türkleri kardeşim olarak görüyorum ayrıca buna ne gerek var
En İyi Cevaplar
+1 yılKardesim ben türküm. 7 ceddim de Türk. Ama senin yaptigin asiri derecede mantiksiz ve irkcilik. Kanunla yasayla kimsenin irkini degistiremezsin. Vatandaslik ayri birsey. Bu ülkede dogan herkes Türkiye cumhuriyeti vatandasidir bu böyle. Ama bu ülkede dogan bir japona Sen türksün diyemezsin. Bu delilik olur adamin hic yoktan kinini nefretini artirirsin. Hem sen neden taktin bu konuya bu kadar? Adamlar kürt biz de türküz. Ne olmus yani? Cennete falan mi giricez simdi türk oldugumuz icin. Ceddimle gurur duyuyorum dünyayi titretmisiz asirlarca. Ama ben kendime sunu soruyorum hep. "CEDDİN ŞUNU BUNU YAPMIŞ PEKİ YA SEN NE YAPTIN SERCAN " ? Birakin irkinizla övünüp havalara ucmayi kibirlenmeyi her insan esittir. Ve pkkli olmayan... her kürt kardesimizdir.
65 Yorumla
Soran+1 yılEğer bu sorudan bunu çıkardıysan başka bişi dememe gerek yok zaten :) ben sadece merak ettiğim için sordum bunu mantıksız geliyor çünkü kürt olabilirsin laz olabilirsin ne olursan ol ama yaşadığın ülkenin milliyetindensindir bu tarih boyunca böyleydi araştıracak olursan ki zaten mantıklı olanda budur fakat sen çıkıp sanki farklı bir ülke vatandaşı gibi ben kürdüm diyip türklüğü yabana atarsan sıkıntı burada başlıyor
- +1 yıl
Güzel kardesim vatani bölecegiz dersen , güneydoguyu alacagiz dersen, bir de bu ülkenin en eski sahiplerine (en eski milletine) küfredersen tabiki hainsindir. bu konuda biz de tersini demedik zaten. Ama ben diyorum ki o adamlar kırt. Kürtlük te bir irk. Irk üzerinden insan ayrimi yapilmaz asla. Ben kürdüm desinler haklaridir. Amerikanin bu ülkede askeri üssü var (incirlik) . Adamlar orada amerika bayragi sallandiriyolar her ne kadar sinirden cildirsak ta... Simdi bir kürt kardesinizin ben türk degilim kürdüm demesine mi bozulacagiz. Adamin irki bu yani. Vatan hainligi yapmayan her kürt kardesimizdir
Soran+1 yılEyvallah buna lafım yok ama bizler böyle düşünüp müsamaha gösterdikçe iş kürdistana gidiyor çözüm sürecindede bunu görmedik mi
- +1 yıl
Cözüm süreci büyük hataydi . Cünkü bu sürecin %70 i kürt halkiyla yapilmaliydi %30 pkkyla. Ama tam tersini yaptilar bu yüzden olmadi. Önce halka pkknin ic yüzünü hem vatan millet acisindan hem de dini acidan göstermeleri gerekirdi. Malum halk müslüman. Dinsiz pkk yi nasil destekler. Önce bunu anlatmaliydilar. Damardan girmek diye bisey var ya hani. Onu yapmaliydilar. Önce halk destegi bitmeliydi. Kendi fikrimi cürütmüs gibi olucam olucam ama bu bile yetmezdi aslinda. Cünkü orada pkkya en büyık destegi verenler zaten farkli dinlerden olanlar
Soran+1 yılKatılıyorum
Bir Kürt ben Türküm demez. Bakın Kürtler genellikle kardeşiz falan der. Bazı Türkler de der. Ama tarihi araştırırsak Kürtlerin 3 düşmanı vardır kendilerine göre. Türkler, Araplar, Farslar. Sebebi de bu 3 milletin Kürtlerin etrafına devletler kurup Kürtleri ortada sıkıştırmasıdır. Belki Kürtlerin kendilerine ait olduğunu iddia ettiği toprakları parçalamışlardir. Detayıni bilmiyorum artık. Ama Kürtlerin bu düşmanlığı ve yaptıkları hainliklerin nedenlerinden biri de bunlardır. Olayı hepten dilimizi yasakladılar Kürtçe müzik dinleyemedik gibi şeylere cevirmesinler. Bak şimdi Kürtçe müzik dinleyebiliyorlar, konusabiliyorlar, Kürtçe kanalları var. Ama hâlâ ihanetlerine devam ediyorlar. Çünkü bu insanlar bize düşman ve bu düşmanlıklari aslında eskilere dayanıyor. Ha gerçekten vatanını seven ben Türk vatandaşı Kürdüm diyenler var mı? Evet var ama sayıları az diye düşünüyorum. Ayrıca Kürtlerin Türküm demesine hiç gerek yok. Ülkemizi karıştırmasınlar, işlerine güçlerine baksınlar, askerlere ve polislere saygılı olsunlar yeter. (Bu sözlerim Türkiye'yi seven Kürtlere değildir. )
82 Yorumla- +1 yıl
yazdığın yazı da ' ülkemizi karıştırmasınlar' sözüne çok takıldım. senin ülkem dediğin topraklarda bir kürdün atalarının kanı da varsa ona azınlık muamelesi yapıp sanki sığınmacıymış gibi davranamazsın ya da sanki köpeğin önüne kemik atarcasına kürtçe müzik dinleyebiliyorlar, kürtçe kanalları var vs diyip bir lütufmuş gibi konuşamazsın. gerçekten siz ve sizin zihniyetinizdeki insanlar olmasa bu ülke de asla ırksal bir ayrımcılık ve bölünme olmaz. sadece soruyorum mesela kudüs fatihi selahattin eyyubi kimdir? ya da bu insan neden türk tarihinde anılan önemli bir komutandır? ki bunun gibi bir sürü önemli kürt komutan ( tabi bunların kürt olduğu ders kitaplarında pek belirtilmez) neden türk tarihinde yer alıyor. son olarak da ben kürdüm ve türkiyeliyim
bak arkadaşım ben kürtüm ama kalkıpda ırkımı sorana hayatta türküm demem çünkü türk değillim ama ülkemi gerçekten seviyorum ve ırkçı bir insanda değilim fakat neden ırkımı inkar edeyim. ben kürt olarak doğdum ve oyle ölücem. bunun kabullenmekle falan bir alakası yok ırk ırktır bu ülkede hep beraber yaşamamız zenginliğimizi höşgörümüzü gösterir. huzurlu olmak için kndimizi türkleştirmemiz ya da öz yönetim değil höşgörü gerekir.
110 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
16Cevap
+1 yılmadem biz türklüğü kabul etmiyoruz sen kürtlüğü kabul et? çok da önemli değilse bu mesele?
her konuda cahilsiniz antropoloji yok coğrafya yok tarih yok anlatsam da anlamazsın da deneyelim. almanya fransa isviçre italya nerdeyse hepsi cermen ırkına mensuptur. cermen ırkının kollarıdır. böyle olunca da ırksal bir mesele yok. örneğin isviçrede her eyaletin kendine ait resmi dilleri vardır hollanda aynı şekilde fransa bile son zamanlarda yetkiyi yerele dağıtmaya başladı.
ingilterede yaşayan biri ingilizim dese de asimile olduğunu göstermez çünkü ingiliz diye bir ırk yok millet var. ingilizlerin ırkı genelde anglo sakson. sen bir cermene anglo saksonum dedirtemezsin böyle birşey dedirtmeye zorladığın anda kendini mapusta bulursun ırksal ayrımcılık yaptığın için.
kürtler türkiyeliyim demeyi bile kabul etmişken hala türküm dedirtmeye çalışmak ırkçılığın en baba halidir. ama adam edecez sizi de sıkmayın canınızı30 Yorumla
+1 yılkürtlüğün kimlik hale getirilmesinde sorun yok. asıl sorun bir milletin kimliğini herkese zorla kabul ettirme çabası. bu türklüğe de hakaret bence. kaldıkı kürtlerin asıl olayına - tamamen politik amaçlara hizmeten şekillenmeyle ilgili bir durumdur bilinçli ya da bilinçsiz.
60 Yorumla
+1 yılUmarım sorunun saçmalığının farkında sındır diyorum Türklük o kadar yüceltilecek bir şey değil neden türküm diyeyim neden asimile olayım sizden önce biz bu topraklara yerleştik elin çekik gözlü orta asyalısı 1000 yıllık Mezopotamya medeniyetini sildire bilir mi? ayrıca başka ülkelerde ki de Kürt hiç söylediğin saçmalığı duymadım
51 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar saçma bir yorum bu. Embesil misin? Türklerin 1071 den önce Batı Türkeli' nde olduğu kanıtlarla tespit edilen birşey. Avrupa Hunları varken, Anadolu' da biz vardık demek cahillik. Diyelim ki siz vardınız; demezler mi bu toprakları neden savunmadınız? 3. derece etnik kurtçuklar sizi.
+1 yılBu ülkede Araplar Lazlar Çerkezler Abazalar Gürcüler, Romanlar,... Türk'üm diyor ve bundan çekinmiyor ama Kürtler neden bundan tiksiniyor?
Biz bir milletiz ve bu milletin adı Türk milletidir. İşte bu yüzden ne mutlu Türk olana değil
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!40 Yorumlapeki bir türk neden kürtlüğü kabul etmez? sırf bir kürt ben türküm demediği için ( çünkü bir kürt kürttür , türk ise türktür) vatan haini, bölücü ve terorist muamelesi görüyor. ben bir kürdüm ve vatanımı bir sürü türk milliyetçisinden daha fazla seviyorum çünkü burası en az bir türkün olduğu kadar bir kürdün de ülkesi. kürtler kendi topraklarında resmen sığınmacı muamelesi görüyor. bugün biri ingilizce şarkı dinlediğinde onu havalı bulan insanlar tarihte sırt sırta verip bu ülkenin topraklarını kazanmak için kan döken kürtler kürtçe müzik dinleyip, konuşunca pkklı muamelesiyle karşılaşıyor.
00 Yorumla
+1 yılÖyle bir şey hiçbir ırk için geçerli değil ben kürdüm kürt kimliğim ile gurur duyuyorum asimile olan insanlar ben şu kimlikteim der farklı kimlikle kendini tanitabilir misin? Örneğin bu ülkede siyaset uğruna sanki kuranda ermeniler lanetlenmiş gibi cumhurbaşkanı afeddersiniz kelimesi Allahın sıfatlarına karşı çıkmaktır saçma dusunceler sabah sabah nereden buluyorsun?
12 Yorumla
Soran+1 yılPeki kürdüm demiş olduğun yerin toprakları nereye bağlı a benim dar görüşlü arkadaşım?
- +1 yıl
Senin tarih bilgin varsa tartışcağım yoksa sabaha kadar boş boş konuşmuş olurum çünkü karşıda anlam kıtlığı olur
Cunku birileri kurt milliyetciligi yapiyor aslinda herkes esit ama kime anlatacaksin. Herkes anayasadaki hakka sahip ama birileri onlarin uzerinden para kazaniyor. Dogudaki insanlar refat icinde yasamadin hizmet etsin istiyorlar. Oraya acil yatirim yapilmasi lazim
13 Yorumla
Soran+1 yılKatıldığım noktalar var elbette ama yatırıma rağmen devam eden bir ihanette var bunu oranın tüm halkı için söylemiyorum ama bir insan neden doktoru öğretmeni kendine hizmete gelmiş bir insanı şehit eder ya da şehit edenlerin arkasında durur dediğim gibi tüm halkı için geçerli değil fakat bunu yapanlar var sen de biliyosun
- +1 yıl
Doğu şehirlerine yapılan yatırımın çoğunun olmadığı batı şehirleri var ancak ne var ki hepsi bir molotofla, bir kaç patlayıcıyla yok edilebiliyor.
Soran+1 yıl@Turq-uoise malesef
Gizli Üye(36-45)+1 yılKabul ediyorum Kürdüm demem ben çoğunlukla Türküm derim fakat bazı Türklerde bu olayların üstüne bilerek fazla gidiyorlar cahil olduklarını bu tür ortamlarda belli ediyorlar.
22 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın
Cevap sahibi+1 yılHadise bile Türklüğünü kabul etmediği halde bu toplumda neredeyse İlah ilan edilecek. Türk milleti onları görmez yüceltir Kürtlere gelince kimlik kaygısına düşüyor denir. :/ Biraz daha kör, sağır olalım bakalım.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBirincisi yurtdısında yasayan benm kimsenin burada dogdugu icin ben almanım veya italyanım dedigi yok sadece alman vatandası oldklarını belirtirler ben kurdum arabım afganım turkum diye bagırırlar.. Adi ustunde kurt yani turkum demeye ne gerk var o ulkede dogup buyums olabilrler ulkesine sahip cikarlar ama irki kurt bir kere dilleri ayri evde kurtce konusuyolar turkum diyemezler bunu kurtlerden bekleyemeyiz.. Demek sen lmanyada dogsan ben almanimmi diceksin yazik?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılaslında kürtlük die bir şey yok kürt türk müdür yani decekler türk tabi ayrı bir ıırkmıdır yani o zaman lazda ben lazım türk değilim desin çerkesde öyle desiz abazada bunlar dış ülkelerinin oyunları oyuna gelmeyelim
11 Yorumla
Soran+1 yılKatılıyorum
+1 yılçok mantıklı da ben türklüğünde kürtlüğünde ta mina koyim. insan sevgisi bırakmadınız m%k
52 Yorumla
Soran+1 yılHangi insan sevgisinden bahsediyorsun dostum kafan mı güzel haber mi izlemiyorsun?
- +1 yıl
Evet kafam çok güzel
cok sacma bir soru sordugunun farkindamisin? bir kurt turkum demek zorunda deilki , kurdum der bu kadar basit. bende kurdum turkum diyormuyum?
20 YorumlaBu cümleyi kurabilmen için tüm kürtlerin fikrini alman lazım
11 Yorumla
Soran+1 yılYok zaten elimden geldiği kadar genelleme yapmamaya çalıştım
+1 yılAslimi neden inkar edeyim sen Türkiye de dogdugun icin Türk musun belki annenler arap belki baban laz hem Türkiye de ki Türklerin hepsi göçmen değil mi asil Türk var mi yok
10 Yorumla
+1 yılben kürdüm vatanımı ölümüne seviyorum ama neden türk olayım illa türk mü olmak bu vatanaı sevmek türk komünistler ve pkklı türk kuruculara bak onlar da pkk lı unutma ırk ile uğraşma vatan sevgisi ile uğraş
00 Yorumla
+1 yılNe kadar saçma bir soru ya. Adamın kökeni Kürt ne yapsın Türkiye'de doğdu diye aslını mı inkar etsin. Almanya'da doğsam ben Almanım demem aslım neyse onu söylerim
68 Yorumla
Soran+1 yılAsıl cevap çok saçma sen Diyarbakırın Şırnağın falan Türkiye sınırları içinde olmadığını mı sanıyorsun yoksa? :)
- +1 yıl
Burası Kürdistan diyenleri desteklemiyorum verdiğim cevabı iyi anla. Evet Türkiye'de doğmuş ama adam Kürt. Ne yapsın? Ben Kürdüm ama Türkiye'de doğduğum için Türk olcam ya da Fransa'da doğduğum için Fransız olcam diye bir düşünce olabilir mi ya
Soran+1 yılBen Türküm ama kökenim kürt diyebilir mesela bu ülkede lazlar çerkezler yıllardır önce ben türküm der eğer ki sen bir başka kimliği öne sürersen ayrılıkçı olursun
- +1 yıl
Bende Çerkesim ama Türk vatandaşıyım. Türküm demek başka, Türk vatandaşıyım demek başka.
Soran+1 yılO zaman Bende Lazım Sende Çerkezsin oda Kürt böyle yapmak insanları ayrıştırır herkesin değerlerine saygı duyulmalı burası ayrı konu ama önce altında yaşadığın bayrağın milliyetini kabulk etmelisin
- +1 yıl
Yazdıklarımı anlayarak okumayı dene. Türk vatandaşıyım diyorum bu kabullenmemek mi?
Soran+1 yılYahu onu anladık sen diyorsunda herkes bunu kabullenmiyor ondan bahsediyorum
- +1 yıl
oraya kürdistan diyen ilk biz değiliz selçukludan bu yana tüm padişahlar sultanlar oraya kürdistan adıyla hitap etti. atatürk de orası için kürdistan diyordu ilk meclis zabıtlarında da vekiller o bölgeye kürdistan diyordu
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu ülkeyi bölmek 5 dk lık iş önemli olan böldükten sonra çıkan direniş
08 Yorumla
Soran+1 yılO kadar kolay değil eğer ki 5 dakikalık iş olsaydı şimdiye kadar 100lerce kez bölünmüş olurdu
Cevap sahibi+1 yılşu an sence birlik var mı
Soran+1 yılPsikolojik olarak yok ama bir harp durumuda yok psikolojik çatışma her zaman vardı zaten önemli olan bunun sokaklara dökülmemesi
Cevap sahibi+1 yılHerhangi bir Gün Herhangi bir kanalı İzle illa şehit, operasyon, terörist, sokağa çıkma yasağı gibi bir çok söz bulabilirsin yani haberlerin en az %83 bununla ilgili
Soran+1 yılEvet doğru ama burada bir örgütle savaş var daha çok sence şu an iç savaş olsa daha kötü halde olmazmıydık
Cevap sahibi+1 yılDış savaş mı var sence :) peki hangi ülkeyle ya da hangi Bölgeyle savaşıyoruz
Soran+1 yılDostum içsavaş doğuda var fakat diğer bölgelerde yok ben bir bölgedeki savaştan değil ülkedeki genel bir içsavaştan bahsediyorum
Cevap sahibi+1 yılBugün orada yarın burada ne fark edecek bak çoğu kimse bilmez ama bu bir akım gibi Fas dan başladı Cezayir, Tunusu teğet geçti, Libya, Mısır, Suriye , Irak, Türkiye Buradan sonra Bulgaristandan avrupaya geçerse şaşırmam :)
+1 yılSaçmalama Turk olan Turkum drr Kurt olan kurt Alman olan Alman neyin kafasını yaşıyorsunuz?
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir kürt asla bir türk degildir ondan bunu beyninize kazicagiz
11 Yorumla
+1 yılHollandada dogdum Hollandali Turkum. Hollandalilarda bana Hollandali Turk der. Bir Kurt niye Turkum demek zorunda?
26 Yorumla
Soran+1 yılÇünkü Milliyeti Bu kökeni Irkı farklı olabilir lazı çerkezi ben türküm demekten gocunnmazken onlar neden gocunuyor bir tek onlar mı seviyor yoksa senin gibi ırkını bir tek onlar mı düşkün ırkına saçmalama Allah aşkına nerede doğduysan oralısındır
- +1 yıl
Hakliyim ya hemen sinirlendin :) irkcilik yapma cesaretin varsa gizliden cik
Soran+1 yılÇıkardım ama senden korkuyorum :)
- +1 yıl
biraz korku iyidir
Soran+1 yılGüldürdün :D
- +1 yıl
gulmekte iyidir
hay senini soruna niye kabul etsin. sen ya da BenTürk olarak Alman olmayı kabul edermiyiz.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKabul etmelerini de istemiyorum. Türklük saf kalmadıkça tarihi de saf kalmaz.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@YYusuf33 kaldımıki? Yazım kurallarınla Türkçe' nin içinden geçiyorsun.
tam da bunun icin oz yonetim diyoruz.
31 Yorumla
+1 yılsen türk olarak kürtlüğü kabul edermiydin
10 Yorumlaçünkü foşik tece onlara bakmiyi
10 Yorumlaİşte onu yanlış düşünüyorsunuz..
020 Yorumla
Soran+1 yılNeden
Soran+1 yılHayır öyle değil Almanya Farklı bir ülke sen yanlış bir örnek verdin adamlar doğmuş olduğu ülkeye yabancı olabilir mi?
Soran+1 yılBuda senin fikrin ama evet diğer yorumuna göre daha mantıklı peki biraz daha derine inersek neden yapmış bunu türkler?
- +1 yıl
Ya araştırmak gerekir bunu ama türkler kürtleri hakir görmüş filan onlar hep biraz buruk olarak yayılmışlar diye biliyorum ve haklar ellerine geçtikce türkiye daha birlik olmak istedikce açılımlar serbestleşmeler olunca asıl kin ve nefret şimdi kusuluyor ilşte.. Ben öyle düşünüyorum
Soran+1 yılPeki daha basit bir örnek verelim sen ev sahibisin ben misafir beni güzelce ağırlıyorsun karnımı doyuruyorsun yatacak edecek yer veriyosun misafirperverlik yapıosun falan sonra ben diyorum ki sana çık bu evden bu ev benim naparsın?
Soran+1 yılBizde öyle yapıyoruz işte
Soran+1 yılBen çıksınlar demiyorum yaşadıkları topluma saygıları olsun diyorum sen şimdi yaşadığın ülkenin marşına saygı duymazsan sıkıntı başlar burada ben şahsen her ülkenin marşına saygı duyarım ama nefretle bakmak var birde eğer sıkıntı devlette olsaydı bu sadece doğuya özel olmazdı dimi karadenizde egede neden yok böyle bir problem?
Soran+1 yılBunun için doğunun şuanki haline bakman yeterli
- +1 yıl
herkes takmış kürdistana al erdoğan ne demiş bak ender doğru sözlerinden biridir kendisinin https://www.youtube.com/watch?v=h0xEGyBGfgQ
- +1 yıl
kardeşim en iyi kürt ölü kürt değil en iyi kürt vatanına milletine sahip çıkan kürttür orda olay yaratan sözde senin haklarını savunan ki sözdedir bu git bak bakayım ordaki halk örgütten memnun gibi gözüksede öyle mi gerçekten hiç sanmıyorum. Bunları kendi ağızlarından duyduk lanet etti adamlar olan huzurlarıda kaçtı Pkk ne verecek kürt halkına neyi vaad ediyor kendi dillerinde tv açıldı dağdan inmediler kendi dilleri okullara yansıdı inmediler andımız kaldırıldı inmediler şu an isteyen istediği şarkıyı istediği dilde dinleyebilir istediği gibi bu devletin üniversitesinde okuyabilir hatta bu ülkeye cumhurbaşkanı bile seçilebilir ama yine inmediler mesele kürt halkının hakları mı? Size hangi haklar verilmedi? Mesele başka şeyler agalar geçin bunları kim nereye hizmet ediyor herşey ortada. Zavallı kürtlere yüklenmeyi bırakın da dağdaki itleri temizleyin o itlerin kim olduklarını en iyi Korucu kürt kardeşlerimiz biliyor, benim sınırdaki uzman çavuş arkadaşım da iyi biliyor örgütün
- +1 yıl
@Evren022 Iste onu diyorum kürtler kep ezilmis insanlardir benim türkden fazla kürt arkadaslarim vardir ve ben hic bir sey diyemem yani insan insandir benim icin onermenilerin o yahudilerin o soysuzlarin kökleri kurusun.. Dua etmekden baska hic birsey gelmez elden Rabbim herseyin en hayirlisini versin..
Gizli Üye(30-35)+1 yılEvet Türkiyeliyim ama asla Türk değilim hiç bir zaman da olmayacağım çünkü ben kürtüm
14 Yorumla
Soran+1 yılTürkiyeliyim diye bişi yok takım mı tutuyorsun
Cevap sahibi+1 yılBak sorunun cevabı soru da zaten anlayan için şöyle söyle bir Türk niye Kürt lafını tahammül etmez daha mantıklı
Soran+1 yılBen Türküm ve şahsen ediyorum adam orada doğmuş kökeni kürt buna hiç bir lafım yok
Cevap sahibi+1 yılPeki derdin ne o zaman ben senin Türk omana saygı duyuyorum ve sonuna kadar da öyle olacak
Ben de Kürtüm senin de saygı duyamani ve türkleştirme gibi bir amacının olmamasını bekliyorum
Gizli Üye(30-35)+1 yılben unicorn olmak istiyorum arap cinsi
00 Yorumla
+1 yılSabah sabah iyi sacmalamissin bravo :)
00 Yorumlademek ki halinden memnun agagsysbaffda 😄😄
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılK*rt diye bir ırk yok.
10 YorumlaTebrik ederim saçma bir paylaşım olmuş.
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem