İşe başlayalı 2. haftam yeni yani. Araba ile iş yerine 30 35 dk uzaklıkta ki bir yere 3 erkek 2 kız gittik. Trafik çok vardı normal çıkış saatinden erken gelirim diyordum. Babam çalıştığım yerin önüne gelmiş. Telefonum bozuktu arkadaşımı aradı annem mesaj atmış polisi arayacağız kızıma ver diye babam da 8 9 defa aradı. Orada ki en yetkili kişi de biz böyle bir yere gidersek sen daha bizle gelme dedi. Ailem kıza polisi arayacağım dediği içinde kızın başını belaya sokacaksın dedi kızda merak etme daha muhatap olmam dedi. Ufak durduğum içinde bacak kadar boyun var yalan söylüyorsun dedi. Yarın istifa dilekçemi vereceğim. Aşırı mı rezil olmuşum Haklılar bir şey de diyemiyorum
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Yani ailen boyleyse onlara habwr vwrwbilirdin ama bana kalirsa hit uzak bir yerde calis ailen psikopat gibi seni ve cevrendekileri taciz etmesin.
iş yerim yürüyerek 25 dklık uzaklıkta. Ona bile laf ettiler gece 9.30 da bitiyor işim 10 a yakın geliyordum sıkıntı yapıyorlardı. Akşam 8 den sonra dışarı hayatım olmadı zaten. Dün ilk defa erkek arkadaşımla buluştum gece 11.30 da eve döndüm 10 a ikna etmiştim. Ondan dolayı bugün geldiler diye düşünüyorum. Aşırı rezil oldum değil mi? Sen olsan ne yapardın istifa etmeyi düşünüyorum. Annem zorluyor devam edeceksin diye yüzüm yok utanıyorum
yas kac?
20 yim
senin ailen seni utandirmis ki is yerinle ilgili bir problemin yoksa istifa etme sizin aile biraz hastaymis sen de az degilsin ama itiraf ediyorum is yerindekileri zor duruma sokmussun onlar seni atmasinlar diye dua et asıl.
gelme bizimle bir daha böyle yere dedi en yetkili kişi. Atıldın demedi ama atılacağımı hissedip anneme gelme dediler atıldım istifa dilekçesini imzalayacağım dedi devam edeceksin diyor. Bence atılacağm
atmasalar bile aynı ekipteyiz bu kişiler ile. Her gün suratlarına nasıl bakayım ki? Rezil oldum. Kızda bakın benim teleofnuma böyle böyle mesajalr atıyor diye anlattı o daha da rezil etti
İs yerindeki insanlarla duzgunce uzuntunu paylas. Ama cikip hemen bir is bulabilecek misin? Gidip erkek arkadasinla ayni gun bilusacak kadar acelen neydi pazar gununu bekleyedin mi? Sen sorumsuzluk yapmissin. Boyle rahat yasamak istiyorsan uzakta is bulacaksin ailene de hesap vermemis olursun. Ama kusura bakma da ailenin bu zamana dek sana bir yanlisi olmadiysa asil yanlis yapan sensin onlar da seni merak etmis olabilir evlatlarisin. Ancak anladigim kadatiyla is yerindeki arkadasindan suphelenecek ya da hesap soracak kadar problemli insanlar kizi tehdit eder gibi kizimiz nerde polisi ariycaz diyorlar kusura bakma da kiz mi senin çobanin ben de asiri tilt oldum. Ya sen bir daha sorumsuzluk yapmazsin ya da ailen daha sakin olmayi ogrenir secim sizin. Ama ne olursa olsun unutma gece 11:30 a dek 10 da cikman gerken bir isten cikmiyorsan 25 dakikalik bir is yeri meaafesi icin aileni de ne kadar korkuttugunun altini cizmek isterim ülke fark etmeksizin bi kadinin gece vakti disarda basina her seyin gelebilecegi ihtimali onlari korkutmus onlara da yazik nasil davranacaklarini bilmemisler. Onlara da kizamiyorum sen sorumsuzca davranmissin.
Çıkma bence onların sana bir yanlış8 olmamıs çıkarsan sende travma olur bir daha is bulmak da kolay degil hem daha ilk isinmis yasin kucuk is hayatina atilman guzel devam edip daha cok sey basarabilirsin. Eger daha iyi bir is bulursan o zaman cikarsin
Öyle değil. Yurtdışına çıkmıştı dönüşte İstanbul hdvalimanına gelmesi lazımdı İstanbul a geldi gelmişken görüşelim dedi yarın buluşup bilet alıp hemen gidecekti ben işim var dedim oda beni 1 hafta boyunca bekledi.. İşin de en yoğun olduğu zamanlar. İzin günümü bekle dedim bende başkasında kalıyorum mahcup oluyorum evinde kaldığım insanlara deyince buluşalım dedi. Çünkü bende mahcup oldum. Sorumsuzca ya gelince evet benimde suçum var ama dediği gibi mahcup hissettim karşı tarafa karşı. Evde ki azara hazır gittim buluşmaya 3 senelik bir geçmişimiz var. Herhangi biri de değildi. Korkularını anlatayım şimdi evet işle alakalı.
İşte daha çok erkek var bizim ekipte 5 kişiyiz 3 erkek 2 kız mesela. Babam bakmıştı çalıştığım yer kapalı arkadaşım da biz depoda şu an işimiz var deyince akıllarına kötü şeyler gelmiş. aTec... vüze uğradığımı kolumun bacağımın kesildiğini düşünmüşler. Haberlerde ki gibi. O yüzden annem çabuk kızıma ver yoksa polisi aracayğım demiş. Benim telefonum bozuktu kızın telefonundan aramıştım ilk. Babam kapıya çıksın geldim ben deyip ben çıkmayınca işte o senaryolar sesimi duymama rağmen gelmiş.
İyi hoş diyorsun ama kapıya kadar geldiler ve polisi araycağız dediler. kızı babam 9 annem 6 defa aramıştır. Burada her şey yayılıyor ben bir çok şeyi siz nereden duydunuz dedim daha önceden. Yani bu sadece 5 kişi değil aynı bölgede ki aynı firmanın tüm çalışanlarına yayılacak.
İnsanlar strese girdi polisi duyunca. Birde samimiyetimiz yok yani biz bu anı yaşamak zorunda mıydık gibi konuştu adam aşırı aşırı utandım
Trendyol gibi bir isin mi var sanirim kaegoculuk sirketi paketleme vs. Dedikodu her zaman cabuk yayilir is yerlerindeki hic kimse seni arkadasi olarak gormez. Talihsiz bir olay yasamissin uzuldum. Ama anladigim kadariyle bu olay 11.30 sobrasi degil is yerinden cikis saatini cok gecirmedigin bir vakitte yasanmis yani ailen fazla fevri davranmis
sen de isten cikarilmaktan korktugun icin bu utancinla grurunu ayaklar altina alip ustune seni kovmamalari icin once istifa etmek istiyorsun
Yok erkek arkadaşımal buluştuğum gün 11.30 da döndüm. Bugün 9.30 ya saat soru ndeğil olay babamın çık demesine rağmen benim oradan çıkmamam başıma iş geldi sanmuışlar
Ya yok üniversiteye başlaaycağım bu yıl da harçlık biriktirmek ve evde tek başıma canım sıkıldığı için markete girdim çalışmaya.2. haftamdı bugün daha da samimi olmaya başlamıştım diğerleri ile. Uzun uzun konuşmuştuk falan
Abi ailene de ne desem sasirdim ki o kadra olay yasaniyor kadin cinayetleri hat safhada valla kizamiyorum onlara da. Bence sen cikma birak kovuyorlarsa onlar kovsunlar ne sen cikinca bu olay yasanmamis olacak ne de ailen bir anda degisecek. Kendine daha uygun erken saatlerde cikabilecegin bir is arayisunda olursun bir yandan da bir yandan da isine gidersin. Gecen gunduzun bir olmus hic aksam kendime vakit ayiramiyorum diyorsun + onceden soylemwdiklerim dedikodu yoluyla cok fazla yayilmis diyorsun simdi ne desem bilemedim
Cikarsin sonra is bulamazsin ahin gelir sen bilirsin
bayağı rezillik ile bitti ama sonu. Üniversteyi de şehir dışında yazdırmadıkalrı için 20 yaşında yeni başlıyorum bu arada. Be n böyle bir olayı yaşayacağımı bildiğim için şehi dışına gitmek istedim izin veermediler burada ki bir hastanede atanırsan çalışmaya başlaycaksın diyorlar orada da rezil olacağım. Bu yaşa kadar ailem yüzünden rezil oluyorum hep. Herkes beni seviyor, ısınıyor, kabul ediyor hoop ailem bir şekilde devreye giriyor rezil oluyorum
Tamam uniye baslayacakmissin zatwn az sabret cikmazsan para biriktirmis olursun
boş ver yatay gecis yapar sonra baska bir sehire gidersin boyle hayat yasanmaz tek cocuksun herhalde uzerine fazla dusuyorlar bu kadari saglikli degil
evet tam iş çıkış saaatimdi. Babam dünden dolayı şüphelenip geldi bence. Daha önce bir kere anne mgelmiş bir şey dememyip beni takip etmişti arkamı dönünce gördüm şaka gibi çok utanıyorum napıcam ben? Herkes bei anne babamın baskısı ile tanıyor hep rezil oluyorum. Çevrem bana saygı duyar, özenir hatta ama bu ailemden dolayı komik duruma düşüüyorum. Takip etmek nedir polsi aracayğız endir? Tüm arabayı strese soktum
hayır izin vermiyorlrar işte. Bu yıl son dakikalar tercihleri değiştirdim duydular arkadaşıam derken babam girip siteye düzeltti çok daraldım. Param var gidicem diyorum annem kırarız bacağını oturursun diyor aşırı bunaldım
2 kardeşiz kardeşim benden küçük ve erkek. O her haltı yiyor ben temiz masum denilen bir kızdım hep bir yanlışım da olmadı. En çok baskıyı ben gördüm ama Tek yanlışım sınavdan sonra eve dönmek yerine çanta bakmaya gidip eve 2 saat sonra dönmemdi. Annem aşırı yoabz bir sülalede büyümüş hadi o neyse de babam bu iş ortamalrını da biliyor çok bunaldım utanıyorum başak işe de gitmeyi düşünmüotum annem çalışaacaksın diye zorluyor orada da rezil olmak istemiyorumi. Sen utanmaz mısın? Çok kötüyüm
Ben de utanirdim seni suclayamiyorjm artik haklisin
peki son sorularım bunlar. İşten yarın olunca çıkar mısın? Yakında ki bir markete geçirdiler şu an ki kapandı diye. Ona şükrediyorum eğer oraya giden olmadıysa arkadaşına falan görmeden onları istifa ederim diye. Annem çalışacaksın diye zorluyor
Sen onlarin cocuklarisin ama bir uzantilari degilsin yasin 20 olmus bu kadar baskinin sonu iyi degil benim daha toksic bir ailem var bahsetmek bile istemiyorum... Ama sana tek onerim kurtul boyle olmaz yarin bi gun evlenirsin uzakta yasamana da izin vermezler bunlar kendilerini senin basina dert etmek istiyor hayir hic normal degil okuyacagin sehiri secememen uzucu okuldan geliceksin eve hic aksam arkadaslarinla disari cikip yuruyus bile yapamayacaksin bu psikopatlar her swyine mudahale eder. Eger yatay gecis yapabiliyorsan yap boş ver seni bunaltmasinlar ne demek senin bacaklarini kirarim kadina bak yahu kendisi yasamamis diye ailesinin tum yobazliklarini sana aktariyor gervekten bunlarin bi tarafi baglansin cocuk falan yapmasinlar cocukta da degilsun artik yetiskin olacaksin sen onlarin bi uzantisi degilsin basli basina ayri bir bireysin tabii ki de hayatta zitlasacagin kararlarin olabilir isteklerin farkli olabilir kör cahillik
Ben istifa etmem kovmazlarsa calisir parani kazanir sonra tüyersin yatay geçişle baska sehire. Belki bursun cikmaz ama ailen para gondermezse unide zorlanirsin.
Parani sen aliyorsun dimi bunlar senden aliyor mu?
haklısın ama gideceğim demekl ile olmuyor. Kapıdan çıkarsan geri dönüşün yok dedi babam. Hadi çıkıp gittim bunlar basamaycak mı okulu? Rezillik çıkarırlar.
Yatay geciste gittigin okulu bilmezlwrse basamazlar. Ama sizinkiler baya problemli okul bitince hemen is bulup o eve de donmwmen gerekir yine rezillik cikar. Valla ben pisman oldum keske okul bitince is bulsaydim gelmeseydim eve ama dedigin gibi oyle deyince bazi seyler ha diye olmuyor sana da hak veriyorum
Zorla isatnbulda yani yaşadığı şehirde özel üniversite yazdırdılar. Dışarıda Devlet üniversitesi tutmasına rağmen zorla yazdırdılar burayı. Hemşirelik ve diğer sağlık türevleri Devlet te geliyordu dışarıda. Burası oalcak dediler İsatanbul da özel üniversitede anestezi yazdırdılar. Hemşierliğe de pahalı dediler. Soruna geliyorum :) Hemşirelik için yıllık 250 bindediler karşılayamazsın sen dediler 2 yıllıklar 90 bin ayzın ekime kadar çalışırsın özel paranı ödersiin dediler. Biir aydır bunu atrtışmasını yapıyoruz eşek gibi çalışıp 23 binin 3 bini bana kalıcak. En son babamı ikna ettim paramın azıcnı vermeye bugün işten çıkıcam deyince annem özel okulu hatırlatınca babam gider kaydını silerim çalışıp ödeyeceksin dedi.
Yatay gecis ne demek biliyor musun?
ödemicem kaydımı alsınlar evden ayrılıacm grekirse. 5 10 bin veririm 4 ekimin başında yeter. Diş teli yaptırmak, ehliyet almak ve yeni telefon almak istiyorum telefonum şu an bozuk çalışşmıyor
Bunlar harbi psikopat boyle yapmislar ki sen paradan dolayi onlara bagimli ol diye... hayir yani onlara da yuk niye devlete gitmiyorsun yani allah kolaylik versin cidden psikopatlar
biliyorum tabi ki.2 yıllık ayzdıdılar yapamam ki yatay geçiş. Dışarıya 2 yıllığa hiç izin vermezler hemşireliğe belki bir nebze ikna ederim yaşım ileyecek diye ama 2 sene beklemem lazım dgs için ona da izin vermezler bence.
Bak sen puanini seneye de kullanabiliyorsun sıkma o guzel canini devlette tekrardan gider okursun
Tyt ve Ayt nin 2 sene gecerli degil mi puanlari? bu sene hemsirwlik tutuyorsa devlette seneyw de ayni sekilde tutabilir devlette. gerci sen obp puanini da kullanmis oldun yine tutar mi devlette hemsirelik bilmiyorum
Öyle olmuyor işte. Sıanav sonucumu da söylemedim ÖSYM sayfama girip tercih yapmasınalr diye tüm giriş yöntemlerini gizledim babam gitmiş kırdırmış siteye girdi hiç haberleri olmaycaktı tercihleri kendi yaptı. Şifreyi değiştirdi siteye giremiyorum diye çok konuştu zaten farklı eşhre tepkisini düşünemiyorum. Okul bitince iş bulsaydım keşke gelmeseydimde de ben sana hak verdim ve anladım çünkü bende lise bitince evde 2 yıl sınava haazırlanıp kafayı yedim. İşe de evden bıktığımdan girdim zaten
Yok bitti geçti maalesef. Geçmese bile işte yine hayır diyecekler çok teşekkürler ama işte. Paramı daha çok biriktiri p denicem bir de
Alakasiz ama sizinkiler doğulu mu?
Göndermediler bilmiyorum. Özel üniversieye gidicem diye de laf yapıyor annem etrafta oysa ki parasını ben ödicem. Çok bunaldım 2 yıl sonuçta dışarıda ki hastaneler diye konusunu açtı babam açtı puanlara bakaarken İstanbula önce sonra civar illere baktı sonra da sonuçta 2 yıllık evin yakınalrınad ki ahstane iyi dedi.. Gerçeken işim zor babam ayrı annem ayrı baskıcı. Sen daha toksiktir dedin ama ben benim ailemden daha sorunlusunu görmedim. Okul hayatımda da hep küçük duruma düştüm ilkokuldan beri. Lisede müdür yardımcımız devamsızlığımı sildirmek için gdince veli şart deyip sonra sen sakın babanı çağırma aman, ben halledicem demişi
Hayır ama doğulular gibi. Samsun Bafralıyım. Biliyor musun? Orası da Doğulular gibiymiş. Urfalı bir kız demiştimemlketimi duyunca
ben liseme 1. girdmiştim ortaokulda da baaşrılıydım eski öretmenlerimi ziyaret etmeye utanıyorum. Türkçe öğretmenim 8. sınıftayken mutlaka gel yanıma sen iyi yerelre geleceksin biliyorum beni unuma ziyaret et demişti. Şimdi en dicem 2 yıllık özel üniversite yazdım mı? Küçümsemiyorum ama benden beklenen o değildi
Karadeniz' de üni okudum karadeniz insanini da tanirim onlar da tutucudurlar genelde. Samsun' u özellikle bilmem ama ne yalan söyliyim. Sen üzülme ama canım benim bak hayat üniversiteden ibaret dwğil inan bana bak ben 2 yıldır evdeyim neler yasadim sana anlatsam inanamazsin 🙂. Senin kurtarilabilir yanin daha yuksek moralini yuksek tut bir yolunu bulur is bulur calisir uzaklasirsin sana inaniyorum
Bak unide harclik cikarmak icin girmissin ise ne olursa olsun pes etmiyorsun ailene ragmen guclusun basaricaksin
Canını sıkma pes etme bi çıkış yolunu bulur kafan rahatlar ailenin belki gunu gelir sana bu denli baski yapamayacaklari bir mevkii de olursun. Akillisin caliskansin uni basladiginda sana tek tavsiyem bak erken gelebilir ama derslerine asıl kpss calis mezun olur olmaz atanırsın belki yolun nasıl aydınlanır o zaman bak her sey geride kalır
neden kurtulabilir yanın daha yüksek dedin? Bölümümden dolayı mı? Hemşirelik tutturmamı unut göndermiyorlar üniversiteye. Atandığım zaman çok karışmayız dedilr ama yakın bir yerlere gönderirler ama anestezi işte. Hiç sanmıyorum atancağımı. Att yazmıştım en başa sdırf atanıp def olup gideyim yaşadığım yerden diye de son saniyeleryine bari kişiliğime ve hemşireliğe en yakın olanı olsun dedim anestesiyi baaş aldım hiç ümiim yok kurtulamıcam bitti her şey
inan çok zor şeyler yaşattılar 18 yaşımda da işe girmek istedim diye asla olmaz dediler bu yıl zor ikna etmiştim. Gratis olur kadın maağzı olur dediler olmayınca markete zor ikan oldular annemde onu küçümsüyor market diye çevresi falan. Güçlüyüm değildim güçlüydüm.. Tü baskıya rağmen başarma hayalım vardi baaşrmıştım da çevremde ki herkes iyi yerlerdeydi şu an güçsüz görüyorum kendimi. Paran ve baaşrın olduğu müddetçe de özgürmüşsün
Çünkü ben atanacağıma inanmıyorum 🙂 benim icin okul da bitti kendi meslegimden de almiyorlar artik basvurmuyorum bile ozel de guvenlik olarak calisirim muhtemel. Benim icin bi mucize uzakta kamuda bir isimin olmasi ama senin hala sansin var kendini benimle mi kiyasliyorsun benim yasim 25 hayatimda verecegim bir cok karari verdim yasadim okuk hayati vs kapandi bundan sonrasini simdi senin icin mi zor benim icin mi zor 🙂
Sana uzuldum yankin candan kardesim gibi hissettim keske elimden bir sey gelse eger duaya inaniyorsan senin icin ederim ama sen de oendini yipratma hayatta onune baska bir kapi acildi oyle ya da boyle universiteye gideceksin sonrasina inan bastan yenilmis hissetmen seni daha fazla geriye goturur ve lutfen kendini uzme hayatta henuz kaybetmedin yeni basliyorsun
keşke işte hayalim oydu. Akıllı ve çalışkan olmam eskide kaldı. Beni şu an bekleyen bir üniversite ve bölüm var. Öğretmen olsam yetecekti kurtulmama olmadı başramadım. Öğretmenlik kazansam gözlerini kırpmadan yakınlara yollarlardı. Şimdi küçümsenen birisiyim
seni dinleyeceğim zaten görüştüğüm çocuk ile de 2 3 yıldır birlikteyiz. Ağır ilişki sınavını da geride bıraktığımı düşünüyorum onun iled e kopartacağım ilişkimi. Derslerime odaklanmayı düşünüyorum üniversite hayatı hyaşaaymasam da mesleğim olsun yeter
Hayatta surekli ucundan kacirdigimiz sanslar ve insanlarin bizi soktuklari kaliplara gore kendimizi tanimlayacaksak benim yasamamam en iyisi
Hwrkese kulak tika ve yoluna bak seni incitecek sadece ailen olmayacak daha cok insan cikicak karsina sen bu bolumu okudun ogretmenlik kazanamqdin uzaklara gidemedin diye kimsenin o kucuk gordugu kiz degilsin. Senin yerinde olup hayatta cok fazla yanlis kararlar almus kac tane kiz var biliyor musun? Sen tum baskilara ragmen kurtulusu okumada ariyor kendu ayaklarin uzerinde ayri bi hayat kurmayi istiyorsun guclusun umudunu kaybetme. Seninle konusurken ayni anda kendime de gaz veriyorum sanki kendimle de konusuyorum 🙂 bana bak benim hala umudum var ozel de de olsa calisirim ama tum sıkıntılardan uzak kendi hayatımı kurar sonra kendi dertlerimle ugrasirim hahah. O yuzden guzel canını sıkma
İliskin sana hitap etmiyorsa yollari ayirmayi susunebilirsin ama sadece derslere focuslanmak icin yollarini ayirma sadece ikinizin de bu iliski icerisinde artik bi sansi kalmadigina inanacagin kadar toksiclestiyse ayir. Soyleyeceklerim bu kadar kendine cok iyi bak 🙂🌷
Teşekkür ederim :) Sana da pes etme derim. Kendine inan ve ailen beni gibi baskıcı ise sakın moralini düşük tutma ya yapamazsam ya kurtulamazsam deme. İkinci ihtimali düşünme yani. Yapıcam de. Ben 3 sene sınava girdim ilk sene rezalet bir sıralama yaptım.3. sene olacak kendime inanıyorum dedim, motive ettim kendimi sıralamamı öne çektim. Her şey bence olduğun kötü duruma odaklanmayıp ben bu durumdan kurtulacağım demek ile başlıyor. şu an ki konumuna işte 2 sene aile evinde kalmanı kafana takarsın yapamıyorsun ben çok yaptım ilk 2 sene. Ne başardın da tavsiye veriyorsun diyebilirsin okumamış bir aileden geldim ben. Sınıf birincisi , okul birincisi bir ben çıktım akrabalarım toplama çıkartma yapmayı bilmiyor gençlerde dahil. Tıp okuyordu 3 yıllık ilişkimde ki çocukta. Çevremde böyle çok insan var. Eğer ben yapamıcam deyip kendi moralimi daha 12 yaşındayken moralimi düşük tuttup şu an ki durumuma sabretmeseydim geçecek demeseydim çevremde bu insanlar olmazdı ya da bana sen nasıl başarılısın denmezdi. Keşke 12 yaşında ki aklım daha fazla olsaydı... Şunu da unutma bence bir şey çabaladıktan sonra olmuyorsa daha güzeli karşına çıakacağı için. Ben sevgilim ile de en yakın arkadaşım ile de mezun yılımda bunaldığım ve dipte olduğumu düşündüğüm zamanlar tanışmıştım her şeyim oldular. Sana inanıyotum... En çok kendisini kurtarması gereken bizim gibi baskıcı aile çocukları..
Bunları dedim çünkü seninde evde bunaldığını sezdim konuşmalarından. Kendim de evde 2 yıl bekledim çok zor dönemlerdi işe de sırf ekim ayına kadar evde durmayayım diye girdim
Hangi bölümden mezun oldun? Anestezi de durum nasıl biliyor musun benim bildiğim ondan da yok keşke att mi seçseydim.. İnanmadığını sezdim o yüzden öyle dedim zaten. Bence işe gir özelde bir ayndan sınava çalış zor benim ebelik okuyan bir tanıdığım bile atanamadı hem çalışıyor hem kpss çalışıyor. Çok zor olmazsa tabi. Ev insanı depresyona sokuyor. Ben 3. girişimde başka şehirde kuzenimde kalıp hazırlandım o kuzenim de tıp okuyor. Hastaneye gidip arkadaşları ile tanışmıtım sosyalleştikçe. çalışşma ortamını hasteneyi görünce heves ettim daha çok çalıştım. Çalıştıkça hevesin arar bence. Bende evde dursaydım da kesin yapamazdım bir şey
Ordan kendime bi iliski umudu da aldim cunku hayatimda da kimse yok 😅 hayatta hic bir sey icin ne olursa olsun pes etmemem gerektigini mutlu olmaya deger bir insan oldugumu biliyordum ama orneklerinle beni daha da umutlandirdin cok tesekkur ederim kız kardeş🌹😊
Teşekkür ederim şu an şu iş ile bağmımı kesmek istiyorum sadece. Maaşımda bugün yattı alışveriş yapmak kendime bakmak. Telefonum yapılana kadar da bence karar veririm bir şeylere. Önce dersler ve düzenimi kurmak sonuçta
Evet bence dibe battığını düşündüğün ve en bunaldığın dönemlerde çıkıyor birisi karşına ve asıl unutulmaz olan kişiler onlar oluyor.18 dim ben o zaman şu an 21 e gireceğim. Hayatımda çok izi olan bu çocuk oldu. ben senden de öyle hissettim birisi çıkıyor ve sana tüm bu sıkıntılarını unutturuyor. Bu işler boş gerçi ikimizde atanıp kendimize odaklanalım :)
Teşekkür ederim kardeşim falan :) edersen çok sevinirim bende sana ederim. Herkes üniversiteye gidiyor işte de bilmiyorum var bunda da bir hayır ben öyle düşünüyoum canımı sıkmamaya çalışıyorum en azından hasteneye giricem özelde olsa en kötü ihtimal. Bahsettiğimde buydu yenilmiş gibi hissettiin aman savaşın bitiyor. Bende sana inanıyorum kpss ye millet yıllarca hazırlanıyor 2 ne ki. Olmadı tekrar girersin sınava atanamayıp tekrar girip atanacağı bölüm okuyupta atann var eğer gerçekten dediğin kadar kapalıysa bölüm. En güzelleri senin olsunn
Canım benim çok teşekkür ederim tüm yazdığım umut verici dileklerin için ben de sana içtenlikle çok inanıyorum 🥰💕😘
Yanıma geldiler işten istifa edecektim çıkma devam et dediler ısrar eetiler. Ailen haklı kızssın sen vb dediler rezil oldum dedim bayağı onlaar da hayır öyle birr şey yok olmaadın dedi. Bir kız muhatap olmam demişti dediim birraz gözlerim doldu utandığımdan bunu derken geri döndüklerinde kızı suçlamışlaar beni bu konuda suçlayan yokmuş. Anladığım kadarı ile acımışlar yani
Acınacak durumda olmam bayağı kötü. Demek istedim sana. İsrifa edemedim farklı markette çalışıyorum geri döneceğim eski yere
Yahu olabilir bunlar canını sıkma bak oradakiler de senin yanında olmuş. Ben bir yere hirmiştim 3 gün dayanmıştım 😅trajikomik... sizinkiler iyiymiş yine de sadece agizlarina dedikodu vermezsin uzulme zaten okula gideceksin az kaldi
Ayriyeten baskalarinin sana karsi hissettikleri duygulardan da sen sorumlu degilsin acimislae vs kimswnin kalbinden geceni bilemezsin birak kim nasil gormek istiyorsa oyle gorsun sen ozguvenli ol
Farkı maarketteydim başka yere geçtim arabada ki kişi ile karşılaştım gülerek baktı. Bir daha karşılaştık gülerek aşağı baktı. Yüzsüz gibi buradayım hâlâ dkddnfff
Normalde özgüvenli birisiyim ama böyle olaylar olunca insan kötü duruma düşüyor. Birazdan hepsi burada olur off
Erkeklerden ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!