Dgs ile yazılım mühendisliği okumaya düşünüyorum ama kararsızım
şu an Unity ve unreal engine ile oyun geliştiriyorum,
Asset tasarımlarını kendim yapıyorum ( 3d max gibi programları ve solid works kullanıyorum),
temel orta seviyede C# biliyorum ve C++ öğrenmek de güzel olur diye öğrenmeye karar verdim, İngilizce biliyorum bunun yanında Almanca ya da İtalyanca öğrenmek istiyorum, 1. Sınıfım ve dönem ortalamam 3.64
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Dgs işi biraz karışık sınavını yaparsın ama tercih ettiğin okula bölüme dikkat et. Mesela ingilizce bir bölüm tercih edersen önlisansdaki derslerin sayılmıyor. Neredeyse 1. sınıftan başlamış gibi oluyorsun.
Bu arada çok güzel bir yoldasın tebrik ederim.
İngilizce bir bölüm seçmeyi düşünmüyorum şu an hem İngilizce bilsem de Türkçe kadar rahat edemem
Teşekkür ederim
zaten bu tarz teknik okulları ana dilinle daha güzel öğrenirsin.
bu yaştan sonra ben de alışabilir miyim ya bu işlere :) anatilik düşünebiliyorum ama yabancı dilim zayıf. yapay zekayı da aktif kullanarak bir yerlere gelebilir miyim?
Yapay zekayı teknik olarak güzel kullanırsan bir yerlere gelirsin mesela ben c# dersini 2. Sınıfta alacağım ama yaz tatiline girdiğim gibi YouTube derslerine başladım ve yapay zekadan destek aldım mesela örnek bi kod yazdırıp parçalıyordum onları da not aldım anlamlarıyla. Bu şekilde hem destek al hem öğrenmeye çalış bir yerlere gelirsin bence
Motive olduğum bir dönem başlayacağım. Bu işleri yapan tüm arkadaşlarım benim bu işlere uygun olduğumu düşünüyor kafam yatkınmış. Bir türlü başlayamadım.
Oyun geliştirici diye bölüm mü var
4 yıllık var ama benim alanımda oyun geliştirme dersleri de bulunuyor 2 yıllık bir bölüm.
bölüm derslerinin yanında kendi çalışmalarım ile de oyun gelişmeye başladım alanım da yazılım mühendisliğine dgs bulunuyor.
Bence mantıklı hareket olur iş başvurularında çalışma alanında falan genişleme olur işte. Bu arada helal olsun azmini tebrik ettim
Çok teşekkür ederim, inşallah bu şekilde ilerler ve kendi şirketimi kurarım
Umarım başarırsın. Özellikle oyun sektöründe bizi temsil edecek şirketlerimiz olsa da desteklesek keşke