1.70 boyundayım, 55-60 arasında kiloya sahibim. Askerdeyim, imkanlarım kısıtlı. Bir kaç senedir kilo alamıyorum, hemen hemen aynı kilodayım. Günde 1 paket sigaram var, kafama hiçbir şeyi takmamaya çalışıyorum, üstümde bir yük olduğunu zannetmiyorum, ruhsal sorunum yok. Yani anlayacağınız psikolojik bir sorunum yok, bunları anlatmamın nedeni psikolojik olaylar kilo vermeye sebep olabilirmiş, Belki söylersiniz diye önceden söyleyeyim dedim. Mide paraziti etkileri yok mide parazitinden 'de şüphelenmiyorum. Yeme'de içme'de bir sorunum yok genelde ana yemekleri ekmek arası yapıp öyle yiyorum, çünkü yemeklerin tadı fazla iyi değil. karbonhidrat yoğunluklu yiyorum ve doyduğumu hissettiğimde yeme'yi içme'yi kesiyorum. Sizlerden kilo alabilmem için tavsiyeler bekliyorum.
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Sigarayı bırakın sağlık açısından çok zararlı. Şimdi bir şey olmaz demeyin ilerde etkisini görürsünüz. Kilo almak istiyorsanız kas kütlenizi arttırın. En sağlıklı kilo alma yöntemi o.
Ben nasıl alırım diye soruyorum zaten sigarayı bırakmadan kilo almak istiyorum ben
Ayriyeten sigara fazlasıyla kilo almaya engel bir etken değil
Organ sağlığı açısından o şekilde bir şey yazdım (Kalp, akciğer vb). Bunun dışında kas kütlenizi arttırarak sağlıklı bir şekilde kilo alabilirsiniz'i de yazmışım. Neden sadece sigaraya takıldınız anlamadım.
Sigara demişsiniz, kilo nasıl alınır onu söylememişsiniz onu dikkate aldım o yüzden.
Dikkat ederseniz dört cümle yazmışım. İlk ikisi sigara diğer ikisi de kilo almak ile ilgili.
Ya tamam da bunları nasıl yapabileceğime dair bir yol göstermemişsiniz, açıklamak için premium ödemesi istiyormuşsunuz gibi.
-Kas külesi nasıl artırılır?
Her besin grubunu barındıran dengeli bir beslenme modeli kas artışının temelini oluşturur. Kurubaklagiller, balık, tavuk göğüs, hindi, az yağlı et, yumurta, avokado, yağlı tohumlar, tam tahıllar, sebzeler, meyveler, su kas kütlesini artırmak için tercih edilen besinler arasındadır.
-Erkeklerde Egzersizle Kas Kütlesi Artırma
Kas kütlesi artırmakonusunda olumlu sonuçlar elde edebilmek için pek çok farklı egzersiz yapılabilir. Bu hareketler; dik duruş, güçlenme, hareket kabiliyeti ve estetik bir görünüm de sağlar. Erkeklerin bu amaçla yapabilecekleri egzersizler şu şekilde sıralanabilir:
Barfiks:Kanat bölgesini ve bicepsleri çalıştırmak için uygun bir harekettir. Sırtın üstünü ve ön kolları da çalıştırmanızı sağlar.
Squat: Üst, arka ve iç bacakları güçlendirmek için tercih edilir. Bu hareket aynı zamanda kalçaya da olumlu etki yapar. Düzenli squat sayesinde kas kütlenizi artırabilirsiniz.
Şınav: Kol, bacak ve orta gövdeniz dâhil tüm vücuda etki eder.
Step egzersizi: Dik durmanızı sağlar, bedeninizi esnek ve uyumlu hâle getirir. Genel olarak vücut kaslarınızı güçlendiren bir egzersizdir.
Bu tarz total body egzersizleriyle hem kadınların hem de erkeklerin amaçlarına daha kısa sürede ulaşması mümkün olur. Ayrıca antrenmanlardan sonra bol miktarda su içmeniz, kas gelişimi üzerinde destekleyici etki yapar. Bu noktada sakatlıklardan korunmak adına zaman zaman kaslarınızı dinlendirmeyi de unutmamanız gerekir.
Vücut yapmak istemiyorum kilo almak istiyorum eğer ben bu dediklerinizi yaparsam susamlı çubuk krakere dönerim. Maalesef kas kütlesini arttırmak bir çözüm değil.
Ben size kas kütlenizi artırırsanız sağlıklı kilo almış olursunuz yazmışım. Siz de nasıl kas kütlenizi arttıracağınızı ya da kilo alacağınızı yineleyerek sormuş ve nasıl yapacağınıza göre örnek istemişsiniz. Örnek verdiğim ve nasıl kas kütlenizi artırabileceğinizi söylediğim halde neden vücut yapmanızı istemiş olabileceğime takıldınız anlamıyorum.
Tekrar belirtiyorum en sağlıklı kilo artışı kas kütlenizi artırmanızdan geçiyor. Aynı kiloda olup farklı görünen insanlar var. "Aynı kilo farklı görünüm" diye aratırsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Hiç biri de tabir ettiğiniz şekli ile "çubuk kraker'e" benzemiyor.
Hocam sağol teşekkür ederim ama zayıf birisiyim görünüş şu an umrumda değil sadece kilo almak istiyorum.
Rica ederim sen bilirsin illa da yağdan kilo alacağım diyorsan tutmayayım. Bol bol ekmek, patates kızartması, fast-food vb şeyler ye. Az haraket et yarar o zaman.
Amcam kilo vermeye çalışırken sigaranın onu zayıflattığını söylüyordu neden bilmem sigarayı bırakmayı dene daha sağlıklı kilo alırsın hem
Tiroit bezlerinizde problem olabilir