Neden Dinden uzaklaşıyoruz?

Benim anlamadığım bir şey var. En fazla 20 30 sene öncesine kadar insanlar bu kadar dinine bağlı iken ne oldu da bu sıralar Z kuşağı patlaması ile hristiyan, ateist, deist, gotik veyahut saçma sapan şeylere inanıp özeniyorlar. Tarihe bakacak olursak şu an Ne kadar laik bir ülke olsak bile dinine bir o kadar da düşkün bir ülkeydik. 2 tane kardeşim çıkıp dedikleriyle popüler oluyor diye gençler mantıklı buluyor veya havalı zannediyor orasını ben bilemem ama çoluk çocuğun kararlarına ailesi dahil olmak zorunda, herkes olmak zorunda değil demeyin şu an bu zamanda olmak zorunda. Mesela şu an sadece örnek veriyorum sahte feministler veya duyar kasan insanlar üzerine alınmasın, 14 yaşında bir kız çocuğu İslam'ın i'sini bilmez iken daha o yaşta istediği gibi giyinebilirken, istediği makyajı yapabilirken sen bu yaptıklarına haram dersen çocuk dinden soğur kısıtlanmaya çalışıldığını düşünür ve kendini özgür hissetmesi için dinden vazgeçer. Bu konular neden hiç yüzüstüne çıkmıyor? Kimse bu durumun farkında değil mi batılaşmak isterken yanlış batılaşıyoruz onların inançları ile birlikte batılaşıyoruz. Bu duruma kim çözüm sağlayabilir? Eğer böyle devam ederse 50 yıl içerisinde tövbe hâşâ Allah, peygamber unutulup İslam'ı kimse tanımayacak beni bir aydınlatır mısınız.
Neden Dinden uzaklaşıyoruz?