Gorucuyle gorustumde. 23 yasinda atanmış. Derece ile atandim dedi. 3 yıldır ögretmen. Altinda lüks bir arabasi var. 26 yasinda Şu an.
Memleketinde kendi evi varmış (aileden mi kalma, kendisi mi almis sormadım) suanda da zorunlu hizmet olarak benim memlekette gorev yapıyor. 15 bin kirasi olan esyali bir evde oturuyormus.
3 yilda araba vs almak normal mi? Alabilir mi sizce? Yani hem kira vs odeyip gecinmeye calisip hemde araba alabilmis ya da araba taksidi ödemis midir? Bu kadar detay sormadim itici gozukmemek için ama kafami da kurcaliyor.
Ogretmen maasi belli. Cok mal haramsiz olmaz derler ya. Ben biraz inancli biriyim. Zinadan da uzak durdum, durmaya calisiyorum. Faiz vs de dikkat ettigim seylerden. Bu adam sadece kazandığıyla mi bunları elde etmistir sizce? Yoksa faize yatirdigi parasi, borsa vs gibi durumlar var midir?
Artik eski kafa mi ne dersiniz bilmiyorum ama ben eve haram para sokan bir erkek istemiyorum. Benim oyle kredi cekelim ev alalim gibi isteklerimde yok.
Bir dahaki buluşmaya sormak istiyorum bunlari ama itici gelir belki diye emin olamıyorum. Tabi daha da bulusur konuşursak. Kendisi de isterse olacak konusma.
Sizce bu durum normal midir? 3 yillik memur biri ev araba almasi normal mi? Altindaki araba da iyi sıfır aldigini tahmin ediyorum. Aile destek ciktiysa baska ama bu devirde kendisi ödese bile 1 milyondan asagi araba yok. Bu degirmeni nasil döndürüyor anlayamadim.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bence normaldir evet
Sana ne adamın malından mülkünden diyelim ki normal değil nolucak?
Abicim tanışıyoruz ya hani? Ben sormasam da bircok seyi kendisi anlatti zaten. Beni de arabasiyla almaya geldi. O da bana ne okudugumu, ne iş yaptigimi calisip calismak isteyip istemedigimi sordu. Ben agliyor muyum? Ya da sanane diyor muyum?
Kardeşim bende kötü bir şey demiyorum eğer anlayabiliyorsan. İnsanların malının, mülkünün nereden geldiği veya nasıl yapıldığı sorgulanmaz. Mesleğini sorarsın, aile yapısını sorarsın vs vs. ama bir öğretmen bunu nasıl yaptı diye sorulmaz.
Abicim niye sormayayim? Eve helal mi haram mi para getiriyor bunu öğrenmekte ya da anlamak istemekte bir sey yok bence. Bana ve cocuklarima helal mi yedirecek haram mi sorgulanmasi gereken seylerden biri bence.
Cok sukur babam helal lokma yedirdi. Oturdugumuz evi falanda faize krediye bulasmadan aldık. Bu devir de zor ama mal mulk ugruna da ahireti yakmaya gerek yok diye dusunuyorum. Bunlarda benim icin önemli seyler. Kimi der ki ooo iyi cocuk her seyini halletmiş diye tav olur, belki bu cocugu havada kapacak cok kiz olurm Bende inancim ve yetistirilisim geregi tav olmak yerine aklima bunlar geliyor ve düşündürüyor beni.
Babası almıştır. Bu devirde kimse maaşla ev, araba alamaz
Normal