Atom bilisimden oyuncu bilgisayari aldim ve 2 ay sonra bozuldu oyundayken (valo) bir anda bilgisayar kapandi ve 2 hafta boyunca ugrastirdi acilma ekraninda (siyah ekran) takili kaldi butun islemleri yaptim duzelmedi en sonunda garantiye gonderdik geri geldiginde ana kartin degistigi yaziyordu. Bilgisayar 3 hafta sonra tekrar bozuldu pc kapaliyken kasaya hoparlorun kablosunu taktimve dogru yere taktığımdan adim gibi eminim bilgisayar 3 kere acilmaya calisip kendini kapatti (sadece kasanin ve klavyenin isiklari gidip geldi) ondan sonra da ilk bozuldugu gibi oldu. Garantiye tekrar gonderdik ve diskin degistigi yaziyordu kagitta 3 ayda 2 kere servise gitti acaba ben mi yanlis kullaniyorum pcyi?(en fazla 6 saat oyun oynuyorum ve bilgisayari kasayi ve klavyeyi ayni yerden aldim).
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Bilgisayar sistemini biliyor musun ekran kartı, işlemci falan
Atx, matx, m-ıtx olarak yaziyor umarim dogru yere bakmisimdir.
Yanlış kanka PC çalışıyor mu şimdi
Islemcinin markasi intel serisi 1. nesil max turbo frekansi 3.46 ghz temel frekansi 2.80 ghz veri yolu hizi 2.5 gt on bellek 8mb
Pc calisiyor Şu an
Ekran karti nvidia umarim bu sefer dogru bakmisimdir
Yardimci olmayacaksan neden soruyorsun ki..
Meşgulüm verdiğin bilgiler doğru ama eksik ben sana şöyle diyim Windows tuşuna bas klavyeden sonra dxdiag yaz ona tıkla orada tüm sistemin gözükür. 1. nesil falan yazmışsın işlemci de i3 mü i5 mi i7 mi bilmiyorum ama 1. nesil en kötüsü nesil arttıkça daha iyi demektir. Mesela i3 10. nesil i9un 7. nesline falan denk gelir. İşlemci nesli düşükse ekran kartı da çok yüksek olamaz çok yüksek bir ekran kartı olursa işlemciyle uyuşmaz ve darboğaz yapar. Büyük ihtimalle de HDD koymuşlardır. Böyle PC satan yerler genelde ışıklı RGB kasaların içine çöp sistemler koyuyor yanlış anlamayın ama sizinki de öyle. Umarım çok yüksek para vermemişsinizdir. Eğer iade oluyorsa iade edin ya da satın onun yerine daha sağlam bir bilgisayar alın bu konuda yardımcı olabilirim ben kaç kişiye bilgisayar topladım. Ama dediğim gibi böyle yerlerde çok çekici kasaların içine çöp sistemler koyarak satarlar. Şey gibi düşün pazardan meyve aldın ön tarafı güzel ama içine hep çürük meyveler atmışlar arkadan.
İ7 olarak yaziyor maalesef bilgisayarin bulundugu evde olmadigim icin soyleyemiyorum
İade etme imkanınız var mı
Yani ailem iade etmekle ugrasamayacagini söyledi
Satma imkanın var mı mesela Bir dükkana gidip bu pcyi kaça alırsınız falan desen letgoya koysan
Ona da ikna olmazlar maalesef alana kadar perisan ettiler satmakla ugarasamazlar parçasını aliriz degistirirsin dediler
O zaman daha masraflı olur ama sana şey diyim i3 9100f işlemci ve gtx1650 4gb ekran kartı alabilme durumun var mı bu ikisini taşır umarım ekran kartın aşağıya ramde sıkıntı var yazmışsın ama 8gb ram i3 9100f işlemci gtx1650 4 GB ekran kartı her oyunu açar
Bayagi pahalliymis acikcasi ailemle konusurum okey derlerse aliriz
Yaşın sanırım küçük ama alırsan ileride çok rahat edersin
18 yasindayim..
Ya da şey yapsana direk ryzen 5 5600g al daha ucuza denk gelir ekran kartını da çıkar bu işlemci ekran kartını kendisi sağlıyor ekran kartına gerek yok yine baya oyun açar
Peki ben bunu alinca kasanin ne tarafına takacagim pek bilgim yok o sebepten soruyorum ozur dilerim
Özür dilemene gerek yok bence bunları bir bilene yaptır illa yaşadığın yerde var ona tek başına gidebilirsin bence eğer gidemezsen de internetten izle herkes paylaşıyor ben burdan anlatmam zor olur ama ekran kartına takılıyor
Ya yaptirmasina yaparim ama ailem alir mi ailemden isterken ne demem lazim bilmiyorum kendim calissam para kazansam alirim fakat okuyorum ve calismama izin vermiyorlar.
Bilmiyorum yorum yapamıyorum artık resitsen çalış bence part time falan düğün salonlarında çalışabilirsin benim arkadaş var hafta sonları çalışıyor düğün salonunda sadece sende iş bulabilirsin
Ailem izi vermiyor calismama...
sen doğru kullanıyorsun firma çöp. öğrenmiş olduk bizde uzak duracağız demek ki
Bilgisayari rahatlatacak bildiğiniz parcalar var mi acaba ya
aşağıda ki eleman powerSupply demiş. onu al. bence en iyisi iade etmek, edebiliyorsan
Bence tüketici hakem heyetine gidip durumu anlatıp iade talep et. Gaming. gen den al bilgisayari.
Sıvı soğutucu alicam şimdi aynı yerden. O zaman 30 bin verdim bilgisayara. Şimdi 45 bin olmuş aynı pc 1.5 yıldır kullanıyorum daha hiç sorun yaşamadım ilk günkü gibi duruyor. 5 saniyede açılıyor felan. Hala aynı.
Ailem onunla ugrasacak kadar musait degil tek basima birsey de yapmama izin vermezler bazen de oglen 5 te oturup gece 2 de 3 te kalktigim olmustu acaba cok mu zorluyorum bilgisayari ya?
Ben yeri geliyor 15-16 saatimi geciriyorum PC de.
O kadar butcemiz yok maalesef...
Bence aldığın yerden bir sorun kaynaklaniyor
Ya sen de bütçene kadar alırsın. Ben e uğraş.
Butcemiz yok annem babam ayri annem calisamiyor babamda parasi olmasina ragmen bize yardim etmiyor. Bilgisayari yasatacak parcalar varsa alabilirim babama israr edersem. Onerdiginiz parcalar varsa alabilirim.
Ya bakmak lazım önce neyi var neden sürekli arza yapıyor diye. Önce arzanin ana sebebini cozmezsen. Daha çok bozulur bozulur gelir.
Bence anneni ikna et git tüketici hakem heyetine. İade et bilgisayarı. Paranı al. Başka yerden al PC
Bozulmasina bir sebep yok ortada sorunun ana kart oldugunu dusunuyorum acikcasi veya ram yetersiz geliyordur.(8 gb ram)
Ram yetersiz diye bozulmaz ki. Anakartin soğutucusu mu az geliyor acaba. Havalar da çok sıcak ya.
Annem rahatsiz kadin hastaneden ayrılamıyor acikcasi bu sebepten dolayi bunaltmak istemem.
Belki soğutucuyu güçlendirmek faydalı olabilir. ya da kasa havasız kalıyor olabilir
Aslinda olabilir, kasa calisirken cok ses yapiyor.
Çok geçmiş olsun. Üzüldüm gerçekten. Umarım iyileşir bir an önce
Hmm. İçine bı bak. Üstünden bı temizle.
Kasayi temizledim acikcasi. Yeni fan alsam olur mu ki fanlar mi kalitesiz acaba?
Kalitesinden ziyade anakarti yeterince soğutamiyoe olabilir
Ya da kasanın fanları az geliyor olabilir
Alabilecegim ana kart veya fan var mi ya iyisinden?
Anakart kaç GB?
Sistemi sen mi kurdun. Yoksa kurulu hazır sistem mi aldın?
Anakart 8 gb hayir ben kurmadım hazir aldim
Dengesizlik de yok o zaman. Ben de çok anlamam açıkcasi PC den. Ben arkadaşımın tavsiyesine göre kurdum sistemi öyle aldım
Tamamdir tesekkur ederim.
Genelde böyle donanımları ( anakart ekran kartı vs.. ) kalitesiz Power supply bozar.
Powerını değiştirmeni öneririm.. 👍
Onerdigin bir parca var mi?
Ekran kartı modelini söyler misin Bir de kaç GB
Ona göre Power önereceğim
Atx, matxm-ıtx yaziyor
8 gb
O değil ablacığım kendi ekran kartını bilmiyor musun bir oyuncu olarak.
Aygıt yöneticisinde görüntü bağdaştırıcıların da yazar
Birde bilgisayarın ara kısmına deyip siyah yazarsan gelen ekranda* ekran yazan yerde görüntü belleği veya ayrılmış video belleği yazar
Pc islerinden pek anlamam Şu an pcnin oldugu sehirde degilim.
https://youtu.be/_y4MePH5NiM?si=ub4ekdK4TzEOiAsa
Kac yasindasin sen
Sanane
Tamam ablacim bunu atmandan anladim ben
Atılan videoya göre yaş mı belirliyorsun senin yaşınıda ben anladım işine bak
Tamam ablacim
İyi geceler ergencik
İkinci el miydi
Evet toplama bilgisayar satiyor orasi.
O zaman normal ya keşke ikinci el almasaydın
Butcemiz buna yetiyordu maalesef..