dile kusursuz hakim olmak istiyorum ama pek mümkün olmuyor. mesaj falan yazarken tam yerinde uygun şeyler kullanmak istiyorum ve doğru yazmak istiyorum ama kafamda toparlayamıyorum. yani doğruluğundan emin olamıyorum
mesela burada yanlış bişi var mi;
biri hayırlı akşamlar diyor
sizde sana da hayırlı akşamlar diyorsunuz bu doğru mu sizin dediğiniz yani. yoksa sacma sapan bir yanlış cümle mi
mesela burada yanlış bişi var mi;
biri hayırlı akşamlar diyor
sizde sana da hayırlı akşamlar diyorsunuz bu doğru mu sizin dediğiniz yani. yoksa sacma sapan bir yanlış cümle mi
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
Türkçe öğretmeni olarak öncelikle konuşma dilinde yani mesajlarda vs anlatım bozukluğu veya kusur aranmaz ama özellikle İstanbul beyefendisi gibi konuşmak istiyorum dersen sesli kitap okumanı öneririm ha sakın popüler kültür falan sarma bunlara reşat nurinin katkısı olmuştu bana çocukkende çok okurdum hep iyiydi bir de üniversitede konuşma eğitimi aldık ama asıl katkı çocukken oluyor çünkü dil gelişimi için kritik dönemler var mesela bir çocuğun yabancı dili öğrenip telafuz etmesi bir yetişkine göre çok daha üst seviyededir.
Reşat Nurinin kitapları doğru Türkçe kullanımımda etkili olur mu
Evet açıkçası olur sesli okuma yapman lazım ama bunun dışında cumhuriyet dönemi türk edebiyatı eserleride etki eder bir süre sesli oku sonra zamanla iç ses konuşman bile değişecektir, benim mesela insanlar konuşmama şaşıp kalıyor anne babamın türkçesi de çok iyiydi ama mesela kardeşimin benim kadar iyi değil ben bunun çocuk yaşta sürekli sesli okumalarla desteklendiğini düşünüyorum hatta özellikle sınıflarda sesli okumalar yaptırmak önemli ama yaşı dert etmeyin biraz sesli okumayla yine de büyük farklar göreceksiniz
OKB’mi var dostum niye böyle şeylerle meşgul oluyorsun ki hayırlı akşamlar diyen birine tabi ki sana da hayırlı akşamlar dersin veya kibar ve samimiyetten uzaksan size de iyi akşamlar dersin bu kadar.
okb var galiba. dogru kullanmışım di mi mesajda.
ama okb yüzünden kusursuzluğu arıyorum
Bazı konularda rahat olmaya bak herkes Türkçeyi ilk çıktığı zamanlardaki gibi kullanamıyor ve doğru kullanmışsın problem yok.
teşekkür ederim. benim de şansıma oyle farklı farklı anlaşılmaya müsait şeyler çıkıyor sinir oluyorum.