Ruh hastası bir teyzem var napmam lazim?

Iki tane teyzem vardi kendimi bildim bileli annem ikisine birden bakiyor ben kucukken neredeyse her gun iki vesait otobusle gidip geliyorduk. Annem onlara yemek hazirliyor ilaclarini veriyordu. Ben okula baslayinca sadece cumartesi pazar gidiyordum genelde ama annem her gun gitmeye devam ediyordu. Iki teyzemde 70in uzerinde ortanca olan buyuk teyzeme ve anneme asiri nefret duyuyor kiskaniyor. Birgun gezmeye gittigimiz zaman onu da yanimizda goturduk. Buyuk teyzem icin gelmek istemiyor dedi aksam vakti eve geldigimizde apartmanda merdivenlerde otururken bulduk onu, ortanca teyzem onu disarida birakmis o da sabahtan aksama kadar orada oturmus. Ben ortaokula gitmeye basladigimda derste babam beni ve kardesimi almaya geldi. O zaman sevinmistim ama arabaya bindigimde buyuk teyzemin dusup felc gecirdigini gordum. Teyzemin gozlerinin feri gitmis yuzu bembeyaz olmustu. Gozlerinin odak noktasi yoktu konusuyorduk ama agzinin kenari yamuktu. Babamda onu hastaneye goturmek yerine eve getirdi sonraki gunlerde hastaneye gittik teyzemin dusup kalca kemigini kirdigini ogrendik. Felc gecirmis bel altini oynatamiyordu bizde hep birlikte yasamaya karar verdik ortanca ve buyuk teyzemle beraber. Buyuk teyzem salonda yataginda yatarken diger teyzem ona cok cektirdi hastayken surekli sarki soyluyor, eskiden konusuyor ve ona yatalak oldugunu soyluyordu. Ilk baslarda teyzem yasliligi yuzunden hastaliginin farkinda degildi ama ortanca teyze yuzunden hasta oldugunu anladi fizik tedaviye gidiyorduk iyice saldi kalcasinda yatmaktan acik yara olustu. Korona zamani vefat etti. Onun olumunden sonra ortanca olan teyzemle yasamaya devam ettik eskisi gibi davraniyordu bunca zamana kadar hep cektik onu ama son zamanlarda cekilmez hal aldi davranislari. Ailecek yorulduk artik ondan surekli konusuyor, sarki soyluyor, altina yapiyor, eskiyi anlatiyor. Annemde her gun hic usanmadan pislettiklerini temizliyor yemegini yapiyor ilaclarini veriyor. Mental olarak hepimiz bittik. Bakım evide kabul etmez onu
Güncellemeler
1 yıl
Anneme soyluyorum ona bakmak zorunda degiliz diye ama o napalim yasli diyor. Hayatimizi mahvetti artik napacagimi bilmiyorum
Ruh hastası bir teyzem var napmam lazim?