Namazı hafife alanların azabı bu kadar büyükken nasıl kilmadiginiz halde bu kadar mutlu olabiliyorsunuz?

Bir soru sormak istiyorum ölümden ve ölümden sonraki asıl hayatın başlayacağı olan ebedi hayattan korkuyor musunuz yoksa kendinizden çok emin misiniz 5 dk sonra ölseniz mesela rahatça namaz kilmiyorum kılmasam da sizene ne de olsa azabı ben çekeceğim diyosunuz ya peki o zman size bilerek namazını kilmayanlarin çekecekleri azabı söylesem yüreğiniz buna dayanır mıydı bilerek kilmadiginiz her namaz vaktinde kabirde size büyük bi yılan gönderilecek sizi birakmayacak kabriniz sıkışacak kötü bir şekilde ruhunuzu vereceksiniz ve zaten namaz kılmayan direkt sırat köprüsünden düşecek sizce bu dalgaya aldığınız şeyler o kadar kolay mı küçücük bir yanık bile bizim bu kadar canımızı yakiyorken küçük bir yaniktan bile korktugumuz halde nasıl olur da bu azapları hafife alıyoruz şimdi güle eğlene yaşayabiliriz ama bilelim ki namaz kilmayanın cezası zaten ölüm anı geldiği gibi başlayacak kii zaten sen 5 dk sonra bile ölebilirsin benim haddime değildir kimseye tavsiye vermek ama ne kadar kalbimiz temiz olsada namaz kilmadigimiz sürece o ateşte yanacağız namaz Allahın müslümanlara vermiş olduğu farz ibadettir canlı canli kesseler bile sizi Allah'a karşı gelmeyin namaz kilmiyor olsanız bile bilin ki halen bile vaktiniz var
Toprağın üstünde ne kadar büyüklük taslasak bile Allahın farzlarını umursamamazlıktan gelsek bile Allah bize bunların hesabını soracak ne kadar böbürlensekte tek büyük Allah'tır
Güncellemeler
+1 yıl
Ne dersek diyelim ama Allah nurunu tamamlayacaktır
Namazı hafife alanların azabı bu kadar büyükken nasıl kilmadiginiz halde bu kadar mutlu olabiliyorsunuz?