Her vakitten sonra o vaktin bir vakit kazasını kılıyorum. Bu da doğal olarak namazı uzatıyor mesela yatsı 20 rekat oluyor. Bundan dolayı namazı hızlandırmam gerekiyor. Hızlı kılıyorum ama namazdan zevk alamıyorum sanki bitsin gitsin hadi dermişçesine bir istek geliyor içimden. Bugün boşum bir şekilde kılıyorum 2 aydır bu şekilde fakat yarın günüm dolduğunda ne yapacağım ve namazda nasıl mutluluk huzur bulacağım. Yavaş kıl derseniz 2 saat falan sürer normal hızda bile.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(25-29)1 yılCamiye gidebilirsin ben mesela evde zor kiliyorum ama dişarda oldugumda ve vakitlee icin camiye gittigimde severek kiliyorum o atmosferi seviyorum. Veya namaz öncesi 1 sayfa mesela meal okumasi yapip öyle kilabilirsjn. Cunku mesela aksam namazi icin hadis var. Aksam namazini aksam yemeğinden sonra kilin buyuruyor peygamberimiz. Neden? Aklin yemekte kalmasin diye. Namaza odaklanabil diye. Bence sende namazdan sonra hemen yapmak isteyeceğin iş her ne ise onu namazdan önce halledebilir ve dedigim gibi 1 sayfa meal vb. Okuyarak kendini namaza hazirlamis olursun.
27 Yorumla
Soran1 yılTeşekkürleer
Cevap sahibi1 yılBende zor kiliyorum sen masallah kazalara başlamişsin. Ama namaz farz olduğu için ve en zor ibadet oldugu icin zor gelmesi de seni sıkmasın. Çünkü zor geliyor herkese. Ama kilinca vazifemizi yerine getirmis olmanin huzuru rahatliği da bir baska oluyor
Soran1 yılİşte hızlanıyor huzurdan mutluluktan uzak kalıyorum sanki hızlı kılmaya başladığım için.
Cevap sahibi1 yılHızlı da kılma tabi. Tadili erkan vacip. Sureleri okurken her harfin mahreci anlasilarak harfler birbirine karismayacaj sekilde ve rükü secde arasi da hizli inip kalkmayarak olmasi gerekiyor. Ama yinede bir namaz 20 dk yi gecmez genelde. Tüm gün 12 saat 5 vakit namaz icin en fazla 1.5 saatim gidiyor seklinde dusun. Çok mu?
Soran1 yılAma benim kazalarda var mesela 20 rekat 20 dk olunca çok hızlı oluyor
Cevap sahibi1 yılTamam ben ornek verdim.
Soran1 yılTeşekkür ederim
En İyi Cevaplar
1 yılŞöyle ki bi ayet okumustum hadiste olablr namazda ölümü dusunursen cok daha iyi kilarsin. Birde ilk basladigimda bende mutluluk coktu sonra bende de olmamaya başladı ve arastrinca sunu ogrendim aslunda oda bi imthan yani namazi kilmaya baslayarak ilk imtihani gectin simri birakip birakmama konusunda bi imtihandan daha geciyorsun. Cok fazla aratsrmani oneririm mutlulugu saglayablmen için. Ve unutma ki vesvese cok olur inşallah yenersin
11 Yorumla
Soran1 yılTeşekkür ederim amiin.
Kazaların sünnetini kılmaya bilirsin bilgibi bi hocayada sorsan iyi olur sabah namazının sünnetinin kazası olmuyor bi vaktin daha var sanki ama tam bilmiyorum ama sabahın sünnetinin kazası kılınmıyor bundan eminim
07 Yorumla
Soran1 yılSünnet kazası olmuyor diye biliyorum bende sadece farz kazası kılıyorum. Ama dediğim gibi zorlanıyorum 2 aydırda kılıyorum oysa
Soran1 yılÇok var ya teşekkür ederim
Soran1 yılAllah yardımcımız olsun.
Soran1 yılCümlemizden inşallah
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
6Cevap
Sakın pes etme her farz namazı arkasına da kıla bilirsin kardeşim ALLAH kabul etsin daim etsin inşallah
12 Yorumla
Soran1 yılAmiin cümlemizin
Gizli Üye(25-29)1 yılNamaz diye bir şey yok zaten
"Müslümanlar, Türklerle öldürüşmedikçe, kıyamet kopmayacaktır." Muhammed
(Bkz. Müslim, e's-Sahih, Kitabu'l-Fiten/62-65, hadis no:2912; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'l-Melahim/9 Babun fi Kıtali't Türk, hadis no: 4303; Nesei, Sünen, Kitabu'l-Cihad/ Babu Gazveti't-Türk)
036 Yorumla
Soran1 yılHadislerin bir kısmına inanmıyorum. Namaz ayet olacakta var bu arada bu yüzden var olduğunu biliyorum meal okuyan biriyim.
Cevap sahibi1 yılNamazı anlatmıyor nasıl yapılacağını bu hadisler sahihi hadis 1nci ağızdan gelen bu Kuranın tanrısı da araplardan başkasıyla muhattap değil sizin Allah diye nitelendirdiğiniz tanrı da mekkedeki bir put adı el-ilah Muhammed putperesliği devam ettirdi Kuranda Necm suresi 19-20-21nci ayetlerine bak bu dine inanacağına bu dinde aydınlan Turan Dursun oku
Soran1 yılEvet anlatmıyor ama ben allahın namazın kılınışını koruduğunu günümüze getirdiğini düşünüyorum kuran ı koruduğu gibi. Eğer korumadıysa ben sorumlu olmam sonuçta ben görevimi yapıyorum. O yıllarda Arap topluluğuna düzelmesi için indirilmiş bir kitap hangi dilde olmasını bekliyordun ki. Veya sence Allah tercüme edileceğini bilmiyor muydu daha sonradında. Uydurma olan bir kitap bir din nereden içinde bazı o devirde bulunması imkansız şeyler içeriyor veya neden iyiliği güzelliği ahlakı önemsiyor dünyayı barışa sürüklüyor. Tevrat incildede böyle mi onuda okudunuz mu böyle yorumluyor musunuz?
Cevap sahibi1 yılKuran zaten Tevratın çakması Tevratı okuan birisi Kuranın çakma Tevrat olduğunu görür ayrıca dünyayı nerede barışa sürüklüyor İslam terör dinidir siz Türk'sünüz ve isteseniz de müslüman olamazsınız Kuran araplara gelmiştir arapların dinidir Kuranın tanrısı eski antlaşma Tevrat kitabının bir kopyası Kuranın tanrısı Irkçıdır Fussulet suresi 44 Isra suresi 15 İbrahim 4 burada Kuranın tanrısının Araplardan başkasıyla muhattap olmadığını görürsün ayrıca Muhammed sahte bir elçi
Soran1 yılEnbiya, 21/107, Şura, 42/7, Fussilet, 41/44 en can alıcı noktada bu İbrahim, 14/4 bence taraf tutmadan önce kuranın bir bütün olduğunu idrak edip okumak gerekiyor. Tevrat değil sadece incildede benzerlikler var normal olarak anormal bir durum değil ki bu. Ayrıca ırkçılık ne alaka onu çözemedim tam tersine hep eşitlik üzerine ayetler var. Teröre gelecek olursak o bahsettiğiniz şeriat devletinin uyguladığı kanunlar kuranda yer almıyor.
Cevap sahibi1 yılBiz ön yargıyla falan yaklaşmıyoruz siz anlamak istemiyorsunuz Kuran %90 Tevrat %10 incil den alıntı okuduğunuz fatiha suresi bile İncilden alıntı İsa'nın babasına okuduğu yemek duası göklerdeki babamız adlı duayı siz ölülerin arkasından okuyorsunuz
Fussulet 44 de diyor ki ﴾44﴿ Şayet biz onu yabancı dilde okunan bir kitap olarak indirseydik mutlaka şöyle diyeceklerdi: “Âyetlerinin açık seçik anlaşılır olması gerekmez miydi? Bir Arap’a yabancı dilden bir kitap, öyle mi!” De ki: “O, inananlar için bir rehber ve şifadır; inanmayanlara gelince onların kulaklarında bir sağırlık vardır, Kur’an onlara kapalıdır. (Sanki) onlara çok uzaktan sesleniliyor.”
Bir Arap'a yabancı dilden bir kitap öyle kitap Araplar anlasın diye Arapça indirilmiş
Isra suresi 15 de diyor ki ﴾15﴿ Kim doğru yolu seçerse kendi iyiliği için seçmiştir, kim de saparsa kendi zararına sapmış olur. Hiç kimse başkasının günah yükünü üstüne almaz. Biz bir resul göndermedikçe azap da etmeyiz.
Biz bir resul göndermedikçe azap da etmeyiz resul kime gelmiş araplara gelmiş araplar bu dinden sorumlu Türk bir resul gelmiş mi Türk bir peygamber var mı yok bu yüzden ilk evrensel din Hristiyanlıktır
İbrahim suresi 4 ﴾4﴿ İstisnasız her peygamberi kendi kavminin diliyle gönderdik ki onlara açık açık anlatsın; bundan sonra Allah dilediğini sapkınlık içerisinde bırakır, dilediğini de doğru yola iletir. O, güçlüdür, hikmet sahibidir.
İbrahim 4 de diyor ki gönderdikleri peygamberlerin bir kavimi var Muhammed Arapların kaviminden bizde de Türk bir peygamber yok o yüzden Kuranın tanrısının ırkçılığı araplardan başkasıyla muhattap olmaması bu verdiğim 3 ayette Isra suresi 15 Fussulet 44 ve İbrahim 4 Kuranın tanrısı ırkçı olduğu buradan anlaşılıyor daha detay bilgi veriyorum
Cevap sahibi1 yılKur'an'ın "Tanrı"sının ırkçılığı
Tevrat'ınkinin "ırkçılığı"nı herkes bilir de, "Kur'an'ın Tanrı'sı"nın "ırkçılığı"nı çoğu kimse bilmez. Ve kimi "iyi niyetli aydınlar" bile; Kur'an'ı ve "Tanrı"sını "evrensel" sanır. Oysa, Kur'an'ınki, Tevrat'ınkinin bir çeşit "kopya"sıdır. Bunu, bu "Tanrı"nın "İsrailoğulları"nı nasıl tanıttığından bile anlamak mümkün:
Arap toplumundan başkası "muhatap" değil
Kur'an'da birçok şeyler anlatılır. Kaynakları biliniyor bugün. Ama tanrıdan diye sunulur. Bu "Tanrı"yla "insanlar" arasında, daha doğrusu, zamanına göre bir kesim insanlar, bir toplum ya da bir toplumun kesimi arasında da bir "elçi". "Tanrı Elçisi" diye sunulur. "Peygamber" deniyor. Kur'an'da anlatılan o ki, "Tanrı" şu açıklamayı yapmakta:
-"Biz her peygamberi, kendi toplumunun diliyle gönderdik. İlle de böyle yaptık ki, o toplumdan olanlara anlatabilsin." (İbrahim suresi, ayet: 4.)
Demek ki, Kur'an'a göre, "Tanrı'nın elçisi"nin bir "toplum"u var. "Elçi", "ırk"ından geldiği bu "toplum"la "Tanrı" arasında yapar aracılığını. Ne iletecekse bu "toplum"a ve "kendi diliyle" iletmekle yükümlü. Kur'an'da anlatılan bu. Yine buna göre; Muhammed de bu yükümlülüğü taşımakta. Onun da bir "toplumu" var ve o da "Tanrı"sıyla bu "toplum" arasında "aracı".
Cevap sahibi1 yıl"KITALUT-TURK" ("TÜRKLERLE ÖLDÜRÜŞME") HADİSLERİNDEN. Sonunda Türkler kesilecekler...(Ebu Davud, Kitabu'l-Cihad/9, hadis no:4305.)
Cevap sahibi1 yılKur'an'ın bütünü içinde, Muhammed'in "kavm"ından, yani "toplum"undan "Tanrı vahiyleri"ni, bu topluma iletmek zorunda olduğundan, bunu yaptığından söz edilir. Muhammed'in "toplum"u, "Arap toplumu"dur. Öyleyse "muhattap" da bu toplumdur. Kur'an, kendi deyimiyle Arapça, seslendiği kesim de, Araplar. Ama "Araplar"ın da tümü değil; yalnızca "bir kesimi".
Cevap sahibi1 yılEşitliği bana göster Kuran da kadın erkek eşit mi? terör ayetleri dolu bak veriyorum Tevbe 5 Muhammed 4 bunları oku
Soran1 yılŞimdi ben sana ne dersem inanmayacaksın sende benim fikrimi değiştiremeyeceksin. Şöyle sorayım o zaman sana göre bir yaratıcı yok mu?
Cevap sahibi1 yılYaratıcı yok yaratılış yok eğer ki kuranın tanrısını sen yaratıcı olarak söylüyorsan ben sana kurandan gösteririm ki kuranın tanrısının bu dünyayı yaratamadığını ve bunları yapamayacağını ayetlerle ıspat edebilirim bu dinden artık aydınlanın bilimin dışında hiç bir şey gerçek değildir hepsi hurafedir bilimde bu dünyanın yaratılışını arayın okuyun dağların oluşumunu suların oluşumunu ya da toprağın oluşumunu hepsini bilim anlatıyor ki kuranın tanrısı dünyanın şeklinden bile haberi yok düz diyor
Soran1 yılSana göre insanlığın var olmasından bilimsel açıklama nedir? Sonuçta dünyanın bir yaşı var dünya sonsuz değildi bilime göre elbet bir yerde biz ve canlı diğer türler var olmaya başladı? Ve bu türlerden cinler nasıl var oldu neden var?
Cevap sahibi1 yılCinler diye bir şey yok şeytan da yok bunlar dogmatik big bang diye bir şey var büyük patlama ile oluştu dünya hepimiz birer yıldız toz tanesiyiz böyle cin öbür dünya kıyamet bunlar hepsi mitolojik hikaye öldükten sonra zaten bir kere göremezsin hiç bir şeyi dünya evren sürekli gelişim halinde bir gün dünya kendini imha edecek kaç milyon yıl sonra ama
Soran1 yılŞuna inanıyorsun bilimsel bile değil ama yaratıcıyı yalanlıyorsun çok ilginç. Anlattığın şeyler bilim değil teori. Thomson üzümlü kekte böyle kabul edildi teorisi ama sonra gerçek öğrenildi.
Cevap sahibi1 yılNeyin teorisi oğlum bilim açıklıyor her şeyi Kuranın tanrısı bu evreni yaratmadı yaratamaz sana bunu ayetlerle ıspat edebilirim abuk sabuk İslamcıların şeylerini gelip söylüyorsunuz okumuyorsunuz araştırmıyorsunuz bir arada da yok Einstein gizli müslümandı yok Kaptan kusto müslüman oldu adam hristiyan mezarlığında yatıyor bu dediğin adam da fizikçi yani ne diyecek adam gözlemi bırakacak gözle gördüğü deneylediklerini bırakacak hayali olmayan bir şey diyecek ki ol dedi oldu mu diyecek bırakın bu işleri yapmayın zamanınza yazık eskilerin masallarıyla ömrünüzü yiyorlar sizin bu benim dediklerim teoriyse Kuranın tanrısı göğü 7 kata diktim diyor bir de 6 günde yarattığını söylüyor patlama olduğunda 10 milyon yıl geçti dünya da ışık yoktu kuran tanrısı diyor ki ışık istedim ışk yaptım deniz istedim deniz yaptım sen bir de git bunu üniversite sınavında ya da okul snavlarında böyle cevap ver de ki dağların oluşumuna Allah dağları dünya bizi fırlatmasın diye çaktı de sana ters önlüğü giydirip tımarhaneye kapatırlar Hristiyanlığın Papazları hepsi bilime önem verdi felsefeci oldular ve bu dini masaya yatırdılar 500 yıl sonra vatikandaki Papa evrimi kabul etti daha ne anlatıyorsun oğlum
Soran1 yılKanka ben okumayan biri değilim git cahili kandır. Sıkışınca lafı sağa sola çekerek manüpülede edemezsin bizde geçtik o yollardan söylediklerin teori bilim ispatlayamadı koyamazsın ispatını bilim adamları koyamadı sne nasıl koyacaksın.
Cevap sahibi1 yılOğlum cahil olan sizsiniz bilim her şeyi ıspatladı Kuranın tanrısı yanlış anlatıyor her şeyi ben sana ayetleri gösteririm kuran bu evreni canlıların oluşumunu her şeyi yanlış anlatıyor bilimle uğraşmayan milletler cahildir bilim de gözlem vardır deney vardır belirli bir süreç vardır dinde ol dedi oldu yap dedi yaptı git dedi gitti yok böyle bir şey Sümer mitolojisinden alınıp yazılmış kitaplara iman ediyorsunuz
Cevap sahibi1 yılYani sen bilimi reddediyorsan şu an İslam ülkelerini görüyoruz İsrail hepsinin içinden geçiyor hadi gelsin de o zaman Kuranın tanrısı yardım etsin İsrail'e füze atyorsunuz hava da patlatıyor füzeyi niye bilimle teknoloji de en üst düzeyde bir sürü Yahudi bilim adamları var İslam da ne var matbayı bile sokmadınız Osmanlı bütün topraklarını kaybetti
Soran1 yılBu arada üniversite mezunuyum sen ne okulunda bunlar soruldu sana. Ben diyorum ki hadislerin bir kısmına inanmıyorum sen gelmişsin başkalarının hikayelerini anlatıyorsun beni ilgilendirmiyor ki bu. Birde beni çevirmek için çaba sarfediyorsun başka işin gücün yok mu cidden şimdi oturup sana ben tek tek yazsam senin gibi sen ikna olacak mısın hayır. Hiçbir hocaya tabi olmadım ki kurandada belirtiliyor kehf 102, araf 185, araf 3, şuara 78, Rum 32 bu ayetleri belirtiyor. Herkesi cahil sanma.
Cevap sahibi1 yılOğlum cahil olan sensin Üniversite okudum diyorsun bir de hadislere tabi inanmazsın işinize geldiği gibi inanıyorsunuz eğip büküyorsunuz benim bu verdiğim bütün hadisler sahih güvenilir hadis 1nci ağızdan çıkan siz kafanıza göre eğip büküyorsunuz ayetleri hadisleri kurtarmaya çalışıyorsunuz üniversite mezunusun jeoloji okudun mu dağların nasıl oluştuğunu jeoloji nasıl anlatıyor kuran nasıl anlatıyor bir karşılaştır istersen
Cevap sahibi1 yılBütün hadisleri sahihi olan bütün hadisleri kabul etmek zorundasın ki sahihi hadisler de Türklerin müslüman olamayacağı ve kıyamet alameti olduğu söylüyor sen Türksen müslüman değilsin
Soran1 yılKanka sen ne anlatıyorsun ya sen Allaha inanmıyorsun. Kuran benim kaynağım hadislerle alakalı herhangibirşey bildirilmemiş kuranda. Yani herhangibir yükümlülüğüm yok. Sen tarikatçılarla falan mı takılıyorsun? Benim için bilim kuran hadis seninde yorumda bahsettiğin gibi rivayet hepsi için söylemiyorum ama alttaki bahsettiğin gibi planlar öyle.
Cevap sahibi1 yılOğlum Hadis'i reddettin tamam sen kurancısın anladık 3 sure verdim Fussulet 44 İbrahim 4 Isra 15 bu ayetlerde diyor ki Kuranın tanrısı ben araplardan başkasıyla muhattap değilim ne tarikatçılarla takılacağım sen ne anlatıyorsun asıl anlamak istemiyorsun
Soran1 yılHZ. Muhammed sav hangi toplulukta doğdu Arap topluluğu diğer tüm peygamberler gibi ne yaptı halkın çocuk gömmek köleleştirme gibi olayları ortadan kaldırma görevi verildi. Şimdi bu kitap diyelim ki İngilizce inseydi Araplar ne anlayacaktı bundan demeyecekler miydi sen bizle dalga mı geçiyorsun diye. Çevirecek biri olacak mıydı o devirde ki oldu ki inanacaklar mıydı? Mesela türkçe inmesi mi daha uygun olurdu sana veya her dilde aynı anda bir çok peygambere inmesi mi gerekirdi sana göre. Eğer öyleyse her topluluğa inmedi mi zaten peygamberlerini öldürmediler mi? ya da peygamberimiz kendi çevresinden başlamayıp müslümanlık görevine anadoluya mı gelseydi sence nasıl bir mantık bu?
Cevap sahibi1 yılAllah dediğinde mekkedeki taş el-ilah putu ay tanrısı camilerin minaresinde niye ay simgesi var anladın mı şimdi Kuranda Necm suresi 19-20-21 e bak el-lat el-uzza var onlar da allahın kızları ay tanrısının kızları muhammed bu putları kırıyor çünkü el-ilah putuna tapmanız için
Cevap sahibi1 yılel lat el uzzayı muhammed şifacı tanrı olarak kabul ediyor anlaşma yapıyor onlarla mekkeli halk da hani allah tekti sen niye bu putları kabul ettin deyince oradaki bütün halkı katlediyor oradaki putları da kırıyor sadece 1 put kalıyor oda el -ilah putu yani sizin tanrınız bir put ay tanrısı sin mitolojisini oku daha hayla şu yapay zeka devrinde böyle abuk sabuk hikayelere inanıyorsunuz bir de üniversite okudum deyip bilimi reddediyorsun yazık sana gerçekten yazık halin içler acısı
Cevap sahibi1 yılAyette zaten onu söylüyor her kavime elçi gönderdik diyor bu gelen elçi de Araplara gelmiş Türklerin bir elçisi var mı Türklere gelen Türk bir peygamber Türkçe bir tane gelen kitap yok ya da İngilize gelen bir elçi yok Araplara gelmiş Araplar sorumlu sen inandığın tanrıyla Arapça konuşuyorsun
Soran1 yılBahsettiğin ayetlerde peygambere bulunduğu yeri müslümanlığı duyurması anlatması anlaşılabilir olduğu söyleniyor. Sonra Müslümanlık savaşlarla yayılmadı mı sence şu an hangi din en çok biliniyor baktığında dünyaya. Bulduğun şeyler kusur değil ki sen onları çarpıtıyorsun ister istemez ama hangi yıllarda olduğu aklına geliyor mu? Hangi ayet neden inmiş araştırıyor musun? Yıldızlardan insanın meydana gelmesinden daha kesin kanıtları inkar ediyorsun bir bütün olarak ele almıyorsun parça parça veriyorsun ayetleri her ayetin bir iniş sebebi var bunu görmüyor musun? Lut kavmi ibret pompeii ibret olmadı mı? Bilinmesi mümkün olmayan o devirdeki şeylerin yazılması normal mi? İlminin yettiği kanaatine nereden vardın neden daha çok araştırmadın? Şuanki inandığın şeylerden çok daha mantıklı bir dön bak 7 kat gök yer bilim diyorsun bilimle uyuşan şeyleri dahi inkar etmek için inkar ediyorsun.
Cevap sahibi1 yılMusevilikten sonra gelen Hristiyanlık zaten bu yüzden var yeni antlaşma Hristiyanlık ilk evrensel din Museviliğin tanrısı Yehova Yahudilere sesleniyodu Yahudilerden başka bir ırkla muhattap değildi dünyaya hakim olmak için İsa'yı kullandılar İsa bütün dünyayı kucakladı haç gösterdiler musevilik ya da İslam evrensel değil tanrıları Irkçı
Cevap sahibi1 yılSaçmalıyorsun gerçekten ben nuzul sebeplerine de bakıyorum hadisleri gösteriyorum inkar ediyorsun Kuranın tanrısı yıldızlara kandil diyor gökleri kandillerle donattık diyor din kalmadı dünyada artık bitti dinler İslam da Hristiyanlığın bir mezhebi zaten din karanlıktır bilim gerçektir 7 kat gök yaptık diyor Kuranın tanrısı 6 günde yarattık diyor evreni kozmozu dünya oluştuğunda 10 milyon yıl da ışık yoktu
Cevap sahibi1 yılLut kavimi dedin ya al bak buraya video bırakıyorum Lut kaviminin nasıl yok olduğunu bu videodan dinle
https://www.youtube.com/watch?v=a4yQ54GWYMw
Soran1 yılEvet işte bu yüzden sana açıklama yapma gereği duymamıştım. Sen sanıyorsun ki tanrı insan gibi sen sanıyorsun ki alemlerdeki vakitler aynı bizimkiyle uzayda bile zaman kırılması var bilirsin bilimden sen gidiyorsun kandil diyorsun kim bilir oradanda ne çıkardın. Orada anlaman gereken gökyüzü sistemi yıldızlarda ışık. Birincisi güzel kardeşim sana bilimle ispatlacak kendini gösterecek bir tanrı olsaydı eğer senin zaten seçme hakkın olmayacaktı o yüceliğe tabi olacaktın. Bilimle baktığını söylüyorsun insanlığın var oluşunun ve big bang in bir teori olduğunu bilmiyorsun. Bilime göre sonsuzluk kavramı belirsiz bir kavram ama sen sonsuz olan bir yaratıcıyı bilimde arıyorsun buda garip. Evrenin sürekli genişlemesi ve ışığın tonundan keşfediliyor evren bunu okumuştum kopernig, gallileo gibi bilim adamlarıyla başlayan bir şey. Atıyorum 100 milyon ışık yılı uzaktaki bir ışığı görebiliyorsan eğer bu evren sandığından dahada eskidir. Bilimin açıklayamadığı bir çok şey var. İman akılda değil kalpte bitiyor. Eğer mucizeyle bir peygamber gelse yine inanmayacaktın. Çünkü sen bunu tercih etmişsin gerçekten attığın ayetleri baştan sona oku neden demiş diye bir düşün. Bu dediklerin be daha fazlasını ben çok ateislerle konuştum. Hep belli bir kalıpla geliyorlar senin bilimle gelmen gibi. Gerçekten tarafsız olmak istiyorsan iki tarafıda eşit incele eşit zaman ayır. Ateizm Müslümanlık yok demek değil okuyup bulayım inkar edeyim demek değil. Tüm büyük kitapları okumadan ateist sayfalardan bulup geliyorsunuz böyle ateist olacaksan bile böyle olunmaz okumadan olunmaz gerçekten karar veriyorsan.
Soran1 yılRad Suresi, 41 Ankebut Suresi, 41 Rahman Suresi 19-20 Yasin: 40 Zümer Suresi,21 Zümer Suresi: 6 bunları o zamanda bilinmesi sana ne kadar mantıklı geliyor bilemem ama bilimsel günümüzde ispatlanmış şeyler. İman, kanıt gerektirmez ve deneye tabi değildir. Bilim ise Tanrı’nın varlığını veya yokluğunu, herhangi bir dinin inançlarını elbette deney ve gözlemle sınayamaz.
Cevap sahibi1 yılBen senin tanrının put olduğunu söylüyorum hayla tanrının yukarıda arşta oturduğunu söylüyorsun
Cevap sahibi1 yılSenin bu inandığın tanrı mekkedeki bir taş adı el ilah ay tanrısı putperestsiniz Kur'an'ın Necm süresi 19 20 21 ncı ayetlerinde geçen putlara tapiyorsunz Kur'an'ın tanrısı dünyanın şekline düz diyor benim gözümde bitmiştir tanrı dünyanın şeklini bilmiyorsa böyle bir tanrı yoktur
Gizli Üye(18-24)1 yılOlsun sen yine de kıl namaza odaklanmaya çalış bir de bazı namazların sadece farzlarını kaza ediyorsun neden o kadar uzasın ki
05 Yorumla
Soran1 yılToplam 60 rekat ediyor işte günlük sünnet farz kaza bu yüzden uzun sürüyor mesela yatsı 20 rekat vitrle birlikte
Cevap sahibi1 yılAnladım Cennet'e gitmek kolay değil namaz kılmazsak oruç tutmazsak Salih ameller işlemezsek ne götüreceğiz öbür tarafa her ibadeti zevk alarak yapmaya çalış olmuyorsa bile zorla kendini şeytana kulak asma lütfen
Soran1 yılHızlı kılmamın zararı olur mu veya arada sünneti terketmemin.
Cevap sahibi1 yılOlmaz ya peygamber efendimiz biriyle konuşuyormuş adam sünnetle ilgili bir soru sormuş peygamber efendimiz de farzı yapıyorsan Cennetliksin demiş öyle bir şey okumuştum
Soran1 yılTeşekkür edeirm
1 yılirdele
11 Yorumla
Soran1 yılAşırı fazla irdeliyorum meal olsun ateistlerin söylediği ayetler olsun ne zaman ne için inmiş vs araştırıyorum çok.
1 yılYok be ne 2 saati
06 Yorumla
Soran1 yıl60 rekat 1 rekat 2 dk dersen 120dk 2 saat li yapar zaten yatsı 30 dk sürüyor hızlı bile olsam.
- 1 yıl
Bak sabah namazini kiliyosun sonra +2 farz oluyo
Öğlen de kiliyosun +4 farz oluyo. Biyerde okumuştum nerde bilmiyorum hatirlamiyorum ama çok hoşuma gitmişti namaza ayırdığın vakit diğer vakitlerden ayriymis yani aslında namaz kilinca vakit kaybetmiyosun gibi
Soran1 yılAma mesela işlerin olduğunu düşün iş yerinde veya
- 1 yıl
Allah kolaylık verir sen uygun oldukça kilarsin
Soran1 yılÇok var ya keşke zamanında farkına varsaydım keyif alırdım şu an
- 1 yıl
Keşke. Ama pisman olmanda güzel en azindan çok geç olmadan farkına varmişsin
1 yılKanka farzları kıl sadece, bayarsin yoksa
00 Yorumla
1 yılhep kaza ya mı kalıyor anlamadım?
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
1 yılNormal
01 Yorumla
Soran1 yılİyide ben nasıl huzur mutluluk bulacğaım
1 yılKıl kardeşim
01 Yorumla
Soran1 yılKılıyorum zaten sorunum o değil ki
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!