Her yanına gittiğimde bir şekilde kavga çıkıyor. Küçüklüğümden beri yemek baskısı, ders baskısı, beni başkaları ile kıyaslama, asla takdir etmeme, küçücük şeylerden kavga çıkarma, sürekli bir drama ve huzursuzluk yaratan biri.
Lisede onun yüzünden bir sürü hastalık çıktı bende. Hayatım hastanelerde geçti. Tartışmayı ve dramayı aşırı seven biri. Yaşı arttığı için eskisi gibi değil performansı. :)) Ama yine de ara ara bir şekilde benzer şeyleri tetikliyor bende. Mesela yemek yer misin dediğinde bir şey önerdiğinde kan beynime sıçrıyor benim. Bu konuda çok ciddi travmalarım var. Hiç tahammülüm kalmadı en ufak şeye. Uzun hikaye anlatamam ama kısaca şöyle diyim. Yemek baskıları yüzünden bağırması, ceza vermesi, hatta şiddet uygulamaya kadar giden şeyler yaptı küçüklükten beri. Ve her yemek sonrasında da laf sokardı. Mıncıkladın kalktın, az yedin vs gibi. Bunlar küçük ve önemsiz gibi görünebilir ama zamanla tahammülsüz olmaya başlıyorsun. Ayrı evde kalıyorum yaşıyorum yaşım gereği ve annemle küs de değilim ama yanına gitmek ve telefonda dahi konuşmak istemiyorum.
Benim hayatım neden böyle oldu? Annem takıntı hastası biraz. Bir lafı 10 kere söyler. Banka hesabı açmaya gittiğimde görevli kadını bile 2 dk da bıktırdı tam 5 kere kredi kartı istemiyoruz diyerek. Görevli kadın 2 dk zor dayandı. Ben 32 yıldır bu tarz tuhaflıkların içinde yaşıyorum. Ama bu davranışları minimize etmenin bir yolunu da bulamadım.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Anlattıklarında kendimi gördüm, babamla çok benzer bir kadın ve ben de neredeyse aynı şeyleri yaşadım, hatta tamamen aynı sanırım, sadece farklı konularda oluyordu, ve artık babam bana günaydın bilee dese benim de kan beynime sıçrardı, allahtan şimdi başka şehre gitti ve umarım dönmez, benim de çevremdekiler onun nasıl biri olduğunu biliyor o da aynı sneş anlattığın gibi milletin tahammül edemediği bir adam, seni benden daha iyi kimse anlayamaz.
Davranışlarını minimize edemiyorsun gerçekten bu tipler öyle oluyor sadece bir şekilde onu geçiştirebilmenin bir yolunu bulman lazım ya da uzak durman, bana psikoloğum bile- ki baya tecrübeli biriydi bana iyi gelmişti - ailemin yanında kalmamamı söyledi
Ben de İBB nin bir de ilçe belediyesinin psikologlarına gitmiştim. Anlık rahatlatıcı, mutlu edici şeyler söylediler ama işe yarar güçlü çözümler önermediler. Bu yüzden psikologlardan soğudum. Zaman kaybı gibi geldiler. Çok da işlerinin ehli değillerdi belki de bilemicem.
Senin nasıl deneyimlerin oldu? Hangi psikoloğa gittin neler söyledi?
Yine de babandan nefret etme, annenden de. Onlar hatalı olabilir. Ama sonuçta bizi seviyorlar. Bu şekilde davranmalarının nedeni, kendi psikolojileri de yerinde değil ve nasıl çocuk yetiştirecekleri konusunda hiçbir fikre sahip değiller. Onlar bizi kıyasladığında dahi bunun bizim özgüvenimize zarar vereceğinin farkında değiller. Bilgisizler. Ama asla bizi sevmiyor değiller.
Açıkçası ben psikologtam psikoloğa gittim, en iyisi sonuncusuydu gerçekten babamla iletişimimde etkilenme düzeyimi azalttı, o psikoloğu da üniversitedeki klinik profesörü hocadan öneri isteyerek buldum.
Maalesef öyle, haklısın. Bir de şey var, hiç olmamalarından iyidir
Aynen öyle. Küsmeden uzak kalmak ama tamamen irtibatı da kesmemek de iyi bir yöntem. Sembolik konuşmalar, havadan sudan konuşmalar, sonra işe okul gitmek, ne bileyim ayrı bir eve çıkmak vs gibi şeyler
en iyisi ayrı eve çıkmak, özleyince en azından biraz daha tahammül edebiliyorsun, gerçi bende o bilr max 1 gün sürüyor ahjhajhf
Uzak dur balım
Teşekkürler. Konunun hepsini okudun mu bu arada? Düşüncen nedir genel olarak ve önerilerin?
?