Şimdi durum şu dana kıyma bana 3 5 saatlik bir yoldan sonra ulaşıyor buzluktan çıkarılıp getiriliyor ve dış yüzeyi erimişti biraz ben bunu dondurucuya koydum 15 gün sonra çıkardım dış yüzeyi kahverengi mi desem gri mi desem garip bir renk olmuş ve ben et kokusu yerine çok değil ama hafif bir koku sezdim bozulmuş mudur? et
Kokmaya başlayan et yeşilimsi olmaya başlar... Aslında kıyma çözüldüğü andan itibaren her 5 dakikada bir bakteri üretir.. Mümkünse hazır kıyma asla almayın.. Buzluktan çıkardığınız kıymayı da en kısa zamanda tüketin.. Kahverengi görünüşü etin bayatladığının göstergesi.. Babam kasaptı, eve et gönderdiği zaman en az 4 günlük eti gönderirdi..
Hayır yenir tabi ki bayatlamış et aslında sağlıklı olanıdır çünkü içinde ki amino asit tam hazım edilecek kıvama gelmiş demektir.. Yalnız kıymada çok dışarıda kalması bakteri üretimine neden olur.. Çünkü etin suyunun çıkması buna neden olur..
Morarir. Ustelik o et yenmez. Dondurucudan cikardiysan ya yiceksin ya da cope. Sen yiyeceksen zehirlenmezsn muhtemelen de coluk cocuga yaslilara yedirmeyin en azindan
Ekşi bir kokusu olur, rengi de mora yakındır. Hatta siyah benekler bulunur üzerinde. Zaten donmuş bir gıdayı çözdürüp yeniden dondurup tüketmek acayip sağlıksız.
Renk ve kokudan belli olur daha çok. Dondurulmuş etin çözüldükten sonra tekrar dondurulması da iyi değildir. Biraz önce ya kullanın ya da hiç riske girmeyin.
Çektim fotosunu da belli olmuyor o yüzden koymadım aynen dediğin gibi kahverengi işte bozuk galiba köpeklere vericektim yazık hayvanlar mikrop kapar atayım en iyisi..
koku ele verır ama hıc boyle yanında duramasın :D kırmızı et cok sıknıtı olmaz yanı az bır koku varsa yenılebılır en fazla kusturur mıde bozar ama beyaz etın sakası yoktur
Arkadaşlar merhaba benim sorum ben kurban etini yıkadm ve ertesi gün paketlemek için açtığım da biraz koku geldi ama ağır bir koku değil ve tadı güzel bisey yok tadında ama kokusu aklıma takıldı neden koku yapmıştır
benm kiymam iki gun dolabin asagisinda bekledi ertesi gun posetleyip buzluga koydum bir hafta snra cikardim kiymada kotu koku vardi ama renginde bir degsiklik yoktu bseyy olurmu
En İyi Cevaplar