Bazı maddi hatalar yaptım, çıkmazdayım. Ailemin duyduğunda yaşayacağı üzüntüyü hayal ederken bile kaldıramıyorum.
Artık yaşama isteğim amacım kalmadı, battım ve bittim. Kafamda planlıyorum ama somut bir adım atamadım henüz. Hiç uyumuyorum nerdeyse yemekleri kahvaltıları kaçırıyorum, evdekiler tuhaflığı sezdiler ama anlamadılar.
Benden bu kadar ama bunu nasıl gerçekleştireceğim bilmiyorum. Üzücü evet çok gencim daha ama sanırım kararım bu yönde olacak. Buna hakkım olduğunu düşünüyorum, kararıma ve düşünceme sağlıklı olması açısından kefil olamıyorum.
Siz ne dersiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
1Cevap
gectigimiz aylarda abim ayni durumun icindeydi. su an yeni araba aldi. nasil yukseldiysen dibe de vurabilirsin. onemli olan pes etmeyip yeniden kalkabilmek. hatalarini bilmen kabul etmen bile cok buyuk bir erdem. kafani dagitmaya bak, biraz ara ver dinlen. kendini ne zaman hazir hissedersen yeniden atıl hayata. hemen pes etme lütfen hele de para hirsi icin ailene bunu yapmaya degmez.
Hatalar yaptım her şey çok güzel olabilirken ben mahvettim paramı hiç ettim. Çıkmazdayım, ailemin üzüntüsü düşüncesiyle savaşıyorum yoksa kendimden vazgeçtim.
her sey hâlâ cok guzel olabilir. bu hayatina cikan ilk firsat da degil ilk hata da degil. su an soktasin dusunmeden hareket etme. gerekirse ailene milyonlari ver bir evlat eder mi? insanlar depremde bir gecede birkac saniyede her seyini kaybetti yeniden ayaga kalkti, sen neden kalkamayasin?
Depremde 36. saatte hatay a gitmiştim afad ekibiyle, İstanbul’dan. Haklısın. Ama kendimle bağdaştırarak söyleyemiyorum. Her şeyi gerçekten mahvettim, herkes çok üzülecek, aileden psikolojik baskıya maruz kalcam. Çalışmam gerek acilen. Borç da yaptım, ay sonu hesap kesim var hiçbirini ödeyecek param da yok. Sadece 1 haftam kaldı felaketime. Bunu artık nasıl toparlarım diye düşünerek de çözemiyorum. Ben kendi sonumu hazırladım resmen
sana bi sey olunca uzulmeyecekler mi? sen korkak gibi kac ama ailen arkandan hem senin acinla hem de borcunla ugrassin e mi? hata yaptiysan bedelini odeyeceksin esek gibi calisacaksin gerekirse. her seyin caresi var bi ölümün yok. yeri gelicek karsina baska firsatlar cikacak, baskalarina anlatacaksin zamaninda ben de dibe vurdum diye. evet ailen baski yapacak. ama icten ice de "saglik olsun" diyecekler. cesur ol hatanin arkasinda dur kolay yolu secme
Birkaç sene önce ben de birilerine böyle şeyler yazmıştım :( Hayat çok tuhaf.
Nasıl yapıcam bilmiyorum bankalae taciz edicek evde psikolojik baskı, kardeşlerimin hayıflanması ve hepsinin derin üzüntüsü. Babam zaten emekli parası yetmiyo, bana nasıl destek olacak. Birilerinden destek istemem gerekecek o lanet hissiyatla yatıp kalkarken bir de tutunmaya azimli olmaya çalışıp telafisi için uğraşacağım. Kafadan 1 yılım çöp.
Tatil planları yapıyorlar bana eşya linkleri atıyorlar hepsi kahrolacak. Aciz duruma düşücem.
Yazarken bile gücümü toplayamıyorum. Bu hal ile ne uyku ne yemek anlamlı. Yaşama hakkımı iyi kullanamadım beceremedim batırdım
bak 1 yilin çöp, sadece 1 yil. bedel ödemek zorundasin. 1 yil sonra hayatin nasil olacak bilemeyiz. lütfen 1 yil icin sevdiklerini üzme. sen 1 yilini kaybetme diye annen bir ömrünü kaybeder.
Dünyalık şeyler için hayat sonlandırmaya değmez hatalarına çözüm bulunur bir şekilde pes etme
Başaramadım, her şeyi batırdım.
İnsan sinanir her konuyla böyle böyle pişecek tecrübe kazanılacak insanız hata yapabiliriz
:( Ben böyle birisi değilim, bununla yüzleşmek ailemin yüzleşmesi o süreç vs. Balığın karada çırpınması gibiyim. Ve telafisi için 1 yıl kumlu kayalarda çırpınmam gerekecek. Bunu düşünmek bile beni aşağıya çekiyor.
Ama ailene evlat acısı yaşatmaya hakkında yok empati yap senin oğlun senin durumunda olsaydı ve canına kiysaydi o kadar büyütüp emek vermişsin yapma çözüm bulunur bir şekilde
İkisini de haketmiyorlar ama benim içim çürüyor.
Durduran tek şey beni o düşünce zaten ama artık korku çekinme hissiyatım kalktı, yani neler olacaksa çok hassasım ufak bir kıvılcım da neler yapabileceğimden geçmiş gibiyim artık. Yapamıyorum.
Sakın kalkışmada pes etme hiçbir zaman yılma
Çok yalnızım, hatalarım düşüncelerim ve ben. Maskeliyorum ama ay sonuna kadar her şey patlak verecek. Yaşayacağım utanç ve o aciz çabalama zorunluluğu ile kocaman bir hayal kırıklığı oluşumu izlerken nasıl bunu sürdüreceğim ki. Ben de istemiyorum ama buna son vermek gerekirse tutunacak hiçbir şeyim yok.
Bahane üretme çözüm üret elinden geleni yap bu kadar kolay pes edemezsin zorluklar karşısında diren ya yapma böyle
Mayıs ilk haftası doğum günüm :(
Gerçekten çok karmakarışık vaziyetteyim, çabalamaya çalışıyorum buraya da ondan yazdım ama yapamıyorum. Başarma inancı mücadele gücünü bulamıyorum. şu an burdaydam direnmeye çalıştığım için ama tutunacak bir şey bulamıyorum.
O kadar hasta insan var ki hastalığına çözüm arayan kimileri buluyor kimileri bulamıyor bu hayatta herkesin imtihanı farklı sabretmek lazım
Ama ben yaptım :( her şeyi ben mahvettim
Ne olursa olsun bırakma kendini
Deniyorum gerçekten çabalıyorum ama bilmiyorum çok umutsuz vakayım yemek uyku bitti benim için yaşama refleksim sadece nefes
Su iç biraz birşeyler ye mücadele ederken yardımcı olacak pes etme lütfen
Çok yoruldum kendimden
Yoruldum dersen yorulursun
Ne oldu bilmem bundan ders çıkar ve mücadeleni ver
Kardeşim öyle bir şey yapma her şey düzelir.
Bittim ben
Bittim yok Allah var.
Allah’ı inkar etmiyorum, ama her şeyi mahvettim. Çok iyi biriyim, iyiliği seven biriyim. Ama bunu kaldıramayacağım, yapamıyorum. Hissim gitti sadece duygusal yükselmeyi bekliyorum.
Kardeşim Allah elinden aldıysa vardır bir bildigi aldığı gibi vermeyi de bilir. Sınav hepsi bunu bil. Yanlis bir şey yapma.
Sınavımı kaybettim bence, yaşanacak şeyleri düşündükçe yaşamak istemiyorum. Daha çok gencim evet motivasyon vs ama mantığım bile artık aptallığımla savaşma ilhamını savunmuyor. Napcam bilmiyorum.
Namaza başla.
Namazın hidayetine inanıyorum ama girişme gücünü hissetmiyorum hiçbir şeye karşı
Şeytana uyma bence