Hayir hic birseye inanmiyorum
Evet inaniyorum tabiki
Müslüman degilim
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Din tamamen bir coğrafya ve tarih meselesi. Nerede ne zaman doğarsanız oradaki dinin en doğru olduğunu sanarak büyütülürsünüz. Diğer dinlere düşman olursunuz. Aileniz size git müslüman ol en doğrusu o dinmiş demez. Bulunduğunuz yerden 5000 km farklı yerde doğma ihtimaliniz var mıydı? Vardı. Peki o zaman dininiz ne olurdu? Hristiyan, musevi, budist vb? E sizin bokunuzda boncuk mu var da Tanrı sizi seçip ortadoğuya attı da siz müslüman olup cennette 72 Huri şansı kazandınız? Dinler 100, 1000 bilemedin 10.000 kişiye hükmetmek için icad edilmiş siyasi hareketler iken nasıl oldu da böyle saçma sapan büyüdü asıl soru o. Peygamberlerin bundan haberi var mı? Mesela öldüğünde cesedi Mekkenin ortasında 3 gün kalan sonra 16 kişinin katılımıyla bir zahmet defnedildiği söylenen Muhammet peygamberin bundan haberi var mı? Dinlerin insan icadı olduğunda kafam net. Ama Tanrı var mı yok mu onu bilemem. İyi insan olmak için illa ucunda havuç ( cennet) gösterilen göklerden indiği iddia edilen dinlere ihtiyaç yok. Birazcık dinleri araştıran, Kuranı, Tevratı sümerleri analşz eden zaten görür çelişkileri.
Cevap
15Cevap
Bu kadar canlının içinde neden insan bedeni dünyayı inşa edecek kadar gelişmiş ve irade verilmiş. Bunun bir karşılığı olmalı.
Dine inanmakla bir yaratıcıya inanmak aynı şey değil.
Merak ettim müslüman olmayanlar allaha inanmıyorlar mi
Belki bi yaratıcı vardır
Müslüman ım. Elhamdülillah.
Yaratıcıya inanıyorum dinlere inanmıyorum
Peki neden?
İnsan eliyle yazılmış her şey insanın kendi nefsine hizmet eder
Peki Kimin yazdini düsünüyorsunki?
Kur'an'ı yazdıran Halife Ömer ve Ebubekirdir. Allah tarafından Muhammed'e Kur'an'ı kitap haline getir diye bir emir veya vahiy yok.
Peki onlarin yazdini neden bukadar eminsiniz onu merak ettim
Halife Ömer, Hz Muhammedin kurallarını hep değiştirdi. Bunlar tarih kitaplarında belgelerle ve kronolojik olaylarla sıralı. En basitinden bir şey söyleyeceğim cennet cehennem diyoruz. Cennet ve cehennem kıyamete kadar kapalı. İnsanlar hep arafta mesela ilk insanların dinle hiç alakası yok bunlar ne yapacak kdkskksm tüm dinlerin ortak noktası sumerlerdir
Evet inanıyorum
İnanıyorum
Karar vermedim henüz.
Allah var ise sevmemek büyük aptallik
İnanıyorum ama müslüman değilim
Evet.
İnanıyorum
İnanıyorum
Evet.
Evet
Hayır
Inanmak ve sevmek farklı. Inana bilirim sadece
Neden sevmiyorsun sorusunun cevabı galiba dünyada adaletsizlik ve haksızlık olduğunu düşünüyorsun değil mi
Hayir. Kişisel sebepler
inanıyoz
Evet sen
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?