Yahudiler harama karsi neden. cok dikkatliler?

Bunu. disaridan. gorup. sahit oldugum icin ogrenmek. Icin soruyorum... Yurtdisina gitmistim gidenler bilir ilk gunlerde yalnizsiniz diliniz isiniz yatacak yeriniz yok.. sansa parca parca turkce ingilizce konusan. iki kisi gordum.. Turk degillermis ama dedeleri Turkiye dogumlu Yahudi. imis aksanli olarak Turkce konusuyorlardi neyse onlara durumumu anlattim.. bana. yardimci oldular. Yahudi Marketini aradilar beni oraya goturduler. V. s. ise basladim. Simdi sahit olduklarima gelelim.. Market kamyonla mal geliyor normalde eksik mi geldi? Teslim almadan sayip emin olmak gerekir. Yok... Patron telefon aciyor.. Mallari saymadan aldim imzasi at yeter diyor? Guvene bak? Cunku mali satanda Yahudi. Neyse.. eger musterilerden birisi biz mesgulken beklemek istemezse mali alir.. ama kesinlikle parasini bir iki gun sonra getirir? Ben calisan olarak iceride mesguldum kasaya gidenler Kadar musteri aldigi malla cikti arabasina bindi gitti.. hemen patronu arayip.." Patron cep telefonundan guvenlik kamerasina bakarmisin siyah cipli birisi mal Caldi yetisemedim.. Patronun. Firca. atmasini bekliyorum tabi nasil gormediniz? Kacirdiniz hirsizi? Fircasi... o da NE Patron cok sakin " parayi odemeden gidenler Yahudi miydi? Ben.. Evet Yahudiydi.. Patron.. " Getirirler o zaman". ( Aa? Adamdaki sakinlige bak.. ve uc gun sonra ayni musteri gelip parasini oduyor. saskinlik ve ozurle tesekkur edip soruyorum. Parayi getirmeseydin Patronun kameraya bile bakmadi kimse bulamazdi Sizi dedim.. oda gulumseyerek sizin dininizi biliyorum " harami" biliyorsun. O bizdede var ama bizde cok cok onemli. benden bir sekilde cikmadan senin patronunun hakkini getirdim.. sasirmistim.. adamlar gelen mali saymadan alip parasini oduyor ve mal hic eksik cikmiyor? Parasini odeyemedigi senin parasini kesin oduyorlar. hak kalmasin. diye.. ve kasada sira var musteri sirasi. en ondekinin parasi yetismiyor.. iptal edermisin bunu param yetismedi.. deyince kesinlikle arkadaki baska Yahudi musteri parasini veriyor alsin diye? Nerden calistim. Onlarin yanlarinda cok saskinliga ugradim. ama hak yememelerine hayran kaldim..( bes yil Kadar calistim ekmek yedim. Su anda orada calismiyorum. )

Yahudiler harama karsi neden. cok dikkatliler?