Güncellemeler
+1 yıl
Eğer bilginiz varsa hadisi yazabilir misiniz en azından kimin rivayet ettiğini
Güncellemeler
+1 yıl
Hadis diyenler lütfen kimin aktardığını belirtsin bulamadım ben
Mehdi (a. s) ya da hz. isa (Mesih) nın geleceği nerede yazıyor?
Kıyamete yakın geleceği söylenir ama bunlar hangi dinde ve hangi kitapta yazıyor bilginiz var mı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Uydurma hadislerde yazıyordur. Kur'an da böyle bir şey geçmez
Hz isa mı aşırı mantıksız en son peygamber hz Muhammed ise tekrar hz isa nasıl gelecek?
Mehdi ile beraber geleceği söyleniyor etraftan öyle duydum ama kaynak arıyorum bende
Saçmalık ben inanmıyorum bu olaya
Sorduğum sorunun cevabı bu değil son peygamber hz muhammed ondan başka peygamber gelmeyecek vs vs ee hz isa tekrardan nasıl geliyo peygamber olarak ha peygamber olarak değilde mehdi vs dediğiniz şey olarak gelecekse hangi peygamberin peugamberlikten alındığı görülmüş?
@turnisol bunlar nerede söyleniyor bir yazsan bizde baksak
Sjah abicim peygamberlikten mi alınıyor yani bu adam yardımcı olarak geliyor normalde inançlı biriyim ama bu saçmalığa inanmıyorum hikaye gibi yazmışın 40 yıl sadaka verilecekmiş kim verecek allah aşkına
Yani cevabını sende bilmiyorsun her yazılan hadise inanmak yerine ya da birilerinden duyarak inanmak yerine araştırmanı tavsiye ediyorum uslubunda hiç hoşuma gitmedi cevabını bilmiyorsan yorumumun altına gelip görül paylaşma.
Görüş*
Derken konuşmalarımda herhangi bir sıkıntı göremiyorum ben genelde senin gibiler bir şeyin üstesinden gelemeyince bu tarz saçmalıklara baş vuruyorsunuz şaşmalı
Araştırmışım ki sorular sordum ama malum sorduklarıma cevap veremedin
biraz araştırdım ben Zebur , Tevrat ve incilde geçiyor
Davud soyundan güçlü bir kral [Hz. Mehdi (as)] çıkaracağım, meshettiğim [seçtiğim] kralın soyunu ışık olarak sürdüreceğim. Düşmanlarını utanca bürüyeceğim, ama onun başındaki taç parıldayacak." (Mezmurlar, 132:17-18)
Faraklit, öyle bir hakikat ruhudur ki, Rab onu benim ismimle gönderecektir. O size her şeyi öğretecek ve benim size söylediklerimi de tekrar hatırlatacaktır. (Yuhanna, 14:26)
Mesih`in [Hz. Mehdi (as)`ın] geleceğine inanmayan veya onun gelişini beklemeyen bir kişi, sadece bütün Peygamberler karşı gelmekle kalmaz, Tevrat`ı ve hocamız Musa`yı da inkar etmiş olur. (Maimonides, Mişna Tora, Kralların Yasaları, 11:1)
Kuranı kerim de bulunmaması beni şaşırttı açıkçası
Tabi güncel çeviriler bunlar ne kadar doğru bilemeyiz
Zebur tevrat değiştirilmiş çoğu şeyi insanlar çıkarlarına göre yazmış Kur'an'ı Kerim'de geçmiyor demek ki insanların uydurduğu bir olay bu hadislerden falan geçiyor ama hadislerin çoğu uydurma inanıp inanmamak sizlere kalmış tabi ki
3 kitapta geçmesi şaşırttı açıkçası kitapların tüm ayetleri değiştirildi diye bir şey yok bazı yerler hâlâ aynı olabilir
Ama daha şaşırtıcı kısım tevratta İsa ile Mehdi yi aynı kişi incilde farklı kişi (İsanın ağzından söyleniyor diye) zeburda ise davudun soyundan olduğu söylenmiş arada fazla çelişki var
Kuranda yazmaz. Hadisi serifte bilgi verilmistir.
ben mesihim geldim arkadaşlar isteyene kanıtlarım
Aynen reis çarmıha gerildiğin zamanı da hatırlarsın ya (saçmalamayın şu an bir inancım yok araştırıyorum sadece)
Hadis
Hangi hadis? Nasıl ulaşabilirim