Güncellemeler
+1 yıl
Hz. isa, yi Allah gonderdiyse musluman olarak mi gonderdi?
Güncellemeler
+1 yıl
Eger Hz. Isa, yi Allah gonderdiyse. Niye hic. Allah, tan bahsetmemis? Ap ayri bir yol izlemis. ve Hristiyan yolu Adi Altinda bambaska bir yol bulmus. 3 Milyar insanin bu yola inandirmis?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Hz İsa'yı peygamber kabul etmeyen Müslüman dinden çıkabilir.
evet Kur'an-ı Kerimde birçok âyet var
Evet Hristiyan Birisi. O konuyu acti.. Jesus hakkinda musluman inanirdi nasil diye. sordu. Bende Allahin gonderdigi bir peygamber olarak inaniyoruz dedim.. Sasirdi? Yani muslumanlik icin mi gonderildigini dusunuyorsunuz? dedi. Bende bilmedigim cevap veremedim. ayrildim yanindan..( bir dahada cevap vermem artik.)
Yukarda yalnis gitmis " Jesus.. (onlar hz. isa , ya Boyle hitap ediyor) Hakkinda muslumanlar ne gibi inanisa sahipler? ". Olacakti
Hz. isa Aslinda. Muslumanlik icin mi gonderildi? Hz. Muhammed, den once gelmisti.. ilk Musluman Hz Adem Peygamber di degil mi?
Hz isa Kuranda islam yolunda olarak mi gosteriliyor?
Bütün peygamberler hak din ile geldiler ancak onlardan sonra dinleri tahrif edildi. Yani ayrı gayrı düşünmeyin hepsi bir ve hakka davet ediyorlar.
Eger. Hz. Isa, yi Allah gondermisse niye Musluman degildi? Ve Allah, in adini agzina almadi ve ogretmedi?
Âl-i İmrân / 45. Ayet
Hani melekler demişti ki: “Meryem! Şüphesiz Allah sana, kendisinden bir kelimeyi müjdeliyor. Onun ismi, Meryem oğlu İsa Mesih’tir. O dünyada da âhirette de şerefli, itibarlı ve Allah’a yakın kullardan olacaktır.”
---
Nisâ / 157-158. Ayet
Bir de: “Biz, Allah’ın Rasûlü Meryem oğlu İsa Mesih’i öldürdük” demeleri yüzünden. Oysa onlar İsa Mesih’i ne öldürebildiler ne de çarmıha gerebildiler. Öldürdükleri başkası idi, fakat onlara İsa gibi gösterildi. Şüphesiz ki İsa hakkında anlaşmazlığa düşenler, onun öldürülmesi hususunda da şüphe içindedirler. Bu konuda zanna tâbi olmaktan başka hiçbir bilgileri yoktur. Kesin olan şu ki, onu öldüremediler:
Bilakis Allah onu kendi katına yükseltti. Allah, kudreti dâimâ üstün gelen, her işi ve hükmü hikmetli ve sağlam olandır.
---
Nisâ / 171. Ayet
Ey Ehl-i kitap! Dininizde aşırı gidip taşkınlık yapmayın ve Allah hakkında doğru olandan başkasını söylemeyin! Şunu bilin ki, Meryem oğlu İsa Mesih ancak Allah’ın peygamberi, Meryem’e ulaştırdığı kelimesi ve O’ndan bir ruhtur. O halde Allah’a ve peygamberlerine tam iman edin de “Allah üçtür” demeyin. Kendi iyiliğinize olarak bundan vazgeçin. Çünkü Allah, bir tek ilâhtır. Hâşâ O, çocuğu olmaktan pak ve uzaktır. Göklerde ne var, yer de ne varsa hepsi O’nundur. Vekîl olarak Allah yeter.
---
Nisâ / 172. Ayet
Ne İsa Mesîh, ne de Allah’a yakın melekler Allah’a kul olmaktan asla kaçınmazlar. Kim Allah’a kulluktan kaçınır ve bunu kibrine yediremezse, bilsin ki Allah, öylelerinin hepsini kendi huzurunda toplayacaktır.
---
Mâide / 72. Ayet
“Allah, ancak Meryem oğlu Mesih’tir” diyenler kesinlikle kâfir olmuşlardır. Halbuki Mesih onlara şöyle demişti: “Ey İsrâiloğulları! Benim de sizin de Rabbiniz olan Allah’a kulluk edin. Şunu bilin ki, kim Allah’a şirk koşarsa, Allah ona cenneti haram kılmıştır ve onun varacağı yer ateştir. O gün zâlimler için hiçbir yardımcı da yoktur.
Neden hiristiyan oldun
Kim Hristiyan oldu?
ben hristiyanım bilmiyorum
Hz. isa, ya bulundugum ulkede "Jesus" diye hitap ediyorlar.. Siz ne diye hitap ediyorsunuz?( Turkiye, de mi yasiyorsunuz? Turkiyedeki Hristiyan, lar " isa" diye mi hitap ediyor? Mesela Coskun Sabah, in. Suryani. kokenli bir Hristiyan oldugunu biliyorum
Türküm isa diyoruz
Anladim sagol.. Suryani, lik var mi yoksa sadece Turk olarak mi?
orjinal Türküm müslümanlıktan hristiyan oldum müslümandım yani
Hristiyanliga donenleri. odul var mi? Biliyorsun bir musluman. olmayana sahadet getitirilip musluman yapilirsa musluman yatiran ve olandan direk Cennete gitme odulu? ( dogustan mi. hristiyandiniz. Sonradan mi dondunuz?)
sonradan oldum müslümandım
ödül cennet bizde günahlarının bedelini ödeyince tabi
Hristiyanliga donenlere... Cennet odulu var mi? idi sordugum Soru.
zaten hristiyanlara göre hristiyan olan cennete gider?
Anladim.. benim esim Hristiyan ama yabanci dil oldugu icin. bazi seyleri anlamak zor. oluyor.. tamam anladim.. Hristiyanliga gore Hristiyan olan Cennete gider.. benim sorum sonradan Hristiyanliga donene Cennete yolu vaad. Ediliyor mu? Muslumanlarda ki gibi?
tabiki vaat ediliyor yoksa neden hrsitiyan olunsun arkadaşım bu nasıl soru? şslamda yahudilikte ce hristiyanlıkta cennet kavaramı var zaten?
hristiyanlıga göre isaya iman edenler cennete gider
@oliver100. Nasil bu Soru demissin. Sadece Ogrenmek icin sordum... cunku muslumanlikta. Baska dinden donene direk Cennete vaad ediliyor". Bu ayni mi diye sordum? Sadece..
Benim. Bulundugum ulkede cok Turk Hristiyan oldu oturum almak icin
ee ne alakası var konuyla anlamadım? tüm ülkedeler vatandaşlık teklif etse yinede isadan dönmem
Sen kalben inaniyorsun.. benim gorduklerim.. Hristiyanim. musluman ulkede rahat ediyorum sikayeti ile oturum hakkinda kazandilar.. bes yili gecincede Vatandas olacaklar... Yani onlar Hristiyanligi.. Oturum ve Vatandaslik icin kullandilar.
Yukarida.." Hristiyanim... musluman ulkede Rahat. Edemiyorum" olacakti". Ozur.
Benim. Bulundugum ulkede cok Turk Hristiyan oldu oturum almak icin? bunu bana neden yazdın
Soyle...
. anlatayim.. bulundugum ulkede iki yol var Vatandaslik icin. Birisi Vatandasla evlenmek ve basvurmak.. ikincisi ve en cok yapilani " Multeci" Olmak Multeci olmak icin. Geldiginiz ulkede dini baski goruyorsunuz ilk sebep olarak Kabul ediliyorsunuz cunku "insani baski Altinda" kuralina uyuyorsunuz.. Yani. Aslinda Adam Musluman... sirf oturum ve Vatandaslik almak icin Hristiyan, im. Musluman ulkede dogdum rahat yasayamiyorum Lutfen yardim edin diye sozlu ve yazili. Olarak. basvuruyorlar.. Kabul edilince ilk Oturma izni aliyorlar. Ve besbyil sonradan Vatandaslik Alip pasaportu Alip vizesiz dunyanin heryerine gidiyorlar...( Bende seni yabanci bir ulkede sandim ve Sirf oturum icin yalan soyledigini sandim kusura bakma gercekten.. yabanci ulkede yasayinca. oturum icin Hristiyan olma durumu oldugu icin. yalnis dusundum.. ama benim acimdan. Turkiyede. Suryaniler ermeni ve rumlar Hristiyan.. ama direk Turk olup ta Hristiyan, ligi tercihi etmis olani gormemistim.. ve yasadigim ulkede yalandan... Sirf. oturum almak icin Hristiyan olmus rolunu yapanlari. gordugum icin senin hakkinda. yalnislikla oyle dusundum Yani karistirdim.. tekrardan Ozur. dilerim
Hanging ulkede yasiyorsun?
@oliver100. Arkadasin. dedigi seni kirmak icin degildi. Bende yabanci ulkede yasiyorum. Bir cok Turk. Sirf oturum almak icin. Hristiyanim, I. Kullaniyor. ki. Bir. Hristiyan olarak. rahat edemiyorum. lutfen. Bana calisma ve. Oturum. Izni. Verin. Basvurusu. Yapiyorlar. Halbuki. Muslumanlar. Sadece goruntu olarak. yapiyorlar. Yabanci ulkede olanlar bunu. cok defa gormustur. arkadas o yuzden. size sormustur. Turk, sunuz ve Turkiyede yasiyorsunuz degil mi?
kuran ondan bahseder
Konuyu iyi biliyorum
Kuran.. Neden bahseder?
Ben size anlatana kadar Hz Meryem ve hz İsa Kuran yaz. Çıkar. Meryem suresi var Kuranda
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!