Aleviler Cebrail yolunu şaşırdı Hz Aliye gidecekken Muhammede gitti derler diyorlardı eskiden. Duymuşumdur hep.. Peki Alevilikte Hz Muhammedin yeri nedir?
Kötü bir maksatla sormadım.
Kötü bir maksatla sormadım.
Duyduklarınızı yaymaktan ötürü Günahından sakınınız. Çünkü okumayan Cahiller, bu tip saçma sapan düşünceli geçmiş toplumların, aslı astarı olmayan iftiralarını başka şekilde de kullanırlar..
Siz kendiniz, şahsen okuyup araştırmadan da, ulu orta sormayınız ki, Ne eleştirilere maruz kalın, ne de günaha girin..
Aleviyim. Namazımı kılar, Orucumu tutar, Zekatımı verir, Allah nasip ederse de Haccımı eda ederim. Allahtan başka kimseye, hiç bir yarattığı kula Hesap vermek zorunda değilim.
Hz. Ali r. a da Baş tacım, Diğer bütün peygamberleride aynı şekilde ve Yolum, Hz. Muhammed Sallallahü Allahü ve Sellemdir.
Bitti gitti..
Peki cem evindeki semah dönme olayının mantığını paylaşır mısınız
@asasdasd123 gitmedim, gitmem. Ayrı tarikatcılık ve görüşler bana göre değil. İbadet Hz. Muhammed Sallallahü Allahü ve Sellem nasıl öğretmişse ve kimseye gösteriş için değil. Yalnız ve Yalnız Allah rızası için öğütlemişse sadece ordan gidilir. Hz. Ali r. a birlikte namaz kılardı, kimi zaman o, kimi zaman kendi İmamlık ederdi. Safta omuzlarını çürütürlerdi de, o zamanın ne kitabında, ne hadisinde olmayan taraflar, sonradan kendilerince ibadet biçimi geliştirip, Biz böyle biliriz, böyle ederiz diye bir de Alevi harici içlerine almıyorlarsa, aman uzak olsunlar.
Allah kalplerde olanı bilendir.. (Ayet)
Allah razı olsun
Hayırlı geceler
@asasdasd123 size de
Onu diyenin alevilik ile uzaktan yakından alakası yoktur. Oda müslüman oda müslüman hz muhammed sünniler için neyse aleviler içinde odur. Gerçek alevi nedir dersen hz aliye bak derim ben oruç tutmuş namaz kılmış kurban kesmiş vs vs vs. Bugün gerçek alevilerin sayısı çok az genelde asimile olmuşlar. Alevileri dinden uzaklaştırma çabasındaki ermenilerin oyunları bunlar
Doğru
Ya Allah, Ya Muhammed, Ya Ali der Aleviler. Peygamberleridir. Asla inkar edilmez. Yolu ise Ali ve ehlibeyt yoludur. Ama bu bu kadar kısa değil elbette.
Teşekkürler
Ya Allah ya Muhammed Ya Ali bu sözden ne anlıyorsunuz
Cevap
6Cevap
Asil sorun su bircok alevi arkadasim oldu bir cogu alevilik ne desem bilmiyorum dedi yani alevilik artik kabilelik gibi olmus aile alevi o kadar gerci artik sunnilerde adi sunni ne mezhebini ne kuranini nede itikadini bilen cok az ama soruna yardimci olabilmek icin en basit mantigini soylim gercek alevi allahi kurani ve hz muhammedi aynen bizim gibi kabul eder ama sinnilikte nasil hanifi safi hambeli maliki mezhepleri varsa onlarda siiligi mezhep kabul eder bizde 4 imam 4 sunni mezhep varken onlarda 12 imam ve 12 mezhep var caferi huzeyni durzi hasani bektasi vs gibi...
Alevilerin farkli imamlari var. Kimisi kabul eder kimisi etmez. Alevi olup resmen dinsis olan da var namaz kilan da. Bu mezhebe gore degisiyor
Aleviliği kendi kitaplarından okumuş biri olarak söylüyorum ben o hikayeye hiç rastlamadım. biz sünnilerin yalanlarına benziyor bu 😅😅
Bilmiyorum sünni kökenli bir ateistim dini konular ilgimi çekmiyor
Aleviyim bilmiyorum
Hz. Muhammed hakkında ne düşündüğünü de mi bilmiyorsun?
Peygamber
örnektir dini acıdan yol bilene
Bilmedigin konulara hic girme bence oku ve ogren
Oyrenmek için sordum
Ve sorumun cevabı bu değil
Öğrenmek*
Bence öğreneceğin yer burasi degil
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar