Merhabalar,
Çok samimi ve içten bir şekilde yazımı yazacağım. Aynı doğrultuda olan insanlar varsa sadece aranızdaki biri bile bir çok şeyi değiştirebilir. Özellikle gecenin bir vakti, uzunca bir yazıya vaktini ayırıyorsa zaten beni anlama ihtimalinin ilk aşamasını gerçekleştirmiş olur. Anladığınız üzere yazıyı bilerekte uzun tutacağım demek oluyor bu..
Hepimizin aslında bedenden öte zihnimizin içinde yaşadığı bir gerçek. Duyguların dünyaya/evrene bilindiği kadarıyla yok. Herhangi bir sorun karşısında , herhangi bir çatışma anında yaşadığımız korkular, sığınma isteğinin hiçbir işe yaramadığı gerçeği peki? Bir katil , bir kulübü basıp herkesi tek tek öldürürken, içinde olduğunuzu düşünün, yaşadığınız korku/hüsran, ağlamak , hiçbirinin bir işe yaramadığı gerçeği ve katilin gelip sizide öldürmesi?
Size ne düşündürür bu?
Aslında bu örneği vermemin nedeni zihnimizin sanki ağlamamızın, kaçış isteğimizin bir işe yarayacakmış gibi bizi kandırıp, çözüm üretmemizi engelleyen bir sürece girmesi, korkuları arttırıp yeteneklerimizi pasifize etmesini görmenizi sağlamak istemem.
Çözümlerde yaşıyoruz..
"Yalvarıyorum bir su, ne olur yanımda bir su olsun" demenin evren karşısında tepkisi bir hiçlik olduğunda ne hissediyoruz? Kaçmak, bırakmak mı? En kötü noktanında bıraksanızda kaçsanızda evrenin umrunda olmaması, ölmenizin hiçbir anlamı evren için olmaması..
Bu kadar realist bir dünya için bu kadar hayalperest ve duygusal insanların acı çekeceği bir gerçek. O zaman realist bir dünya için realist insan olmanın gerçeğini anlamamız gerekir.
Zihnimdeki bu düşünce silsilesinde o zaman nasıl kendimi bu realistliğe karşı eğitebilirim sorusu filizlendi.
1. Kendi zihnimizi nasıl kontrol edeceğiz?
2. Kendi zihnimizi robotlaştırabilir ve irademiz dahilinde ehlileştirebilir miyiz?
(Örnek : Çok kötü /moralin berbat olduğu/Çok korktuğumuz bir gün sürecinden sonraki akşamda yüksek motivasyonla çalışabilmek, korkuyu istediğimiz anda bitirebilmek Mümkün mü?)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Maalesef ki mümkün değil tamam diyorum zihnim bana değil ben ona söz geçireceğim diyorum ama yok sonra mutlaka beni alt etmenin bir yolunu buluyor, sağlık anksiyetem var.
Zihin kontrolü keşke kolay olsaydı
İlgileniyor musun?
Zihnimi nasıl susturacağım bilmiyorum?
Birisi birtakım teknikler paylaşmıştı
Zihninden neler geçiyor? Aklına durduk yere kötü şeyler mi geliyor?
Evet yaşanılmış, benim için kötü olan olayları sürekli ama sürekli düşünüyorum zihnimde hep konuşuyorum kurtulmak istiyorum bundan
Zihin kontrolü için çeşitli kitapları araştırabilirsiniz fakat temel olarak nefesinize odaklanarak zihninizdeki düşünceleri hissetmeye başlayabilirsiniz
Teşekkür ederim
Belli başlı zihin kontrolü yolları..
1. Sürekli olarak neden-sonuç ilişkisi kurmak.
2. Hayal gücünü sürekli olarak etkin kullanmak
3. Olayların sürekli olarak farkında olmak için rahatsız eden düşünceleri tespit edip çözüme kavuşturmak
4. Matematiğin , zihin kontrolünde etkin olduğunu kanıtlanmıştır. Matematiği, bir dilmiş gibi kullanmaya özen gösterin. her şey hesaplamadan ibarettir.
5. Farkındalığınız azaldığınıda tekrar bunları hatırlatın kendinize. Olayların farkında olun.
Bu arada, araştırmalara göre , klasik müzikler (özellikle Mozart[yine mi Mozart diyebilirsiniz ama etkin müzik..]) , olumsuz olan bu düşüncelere karşı zihin kontrolünde çok etkin panzehir düşünceler üretebilmenize yardımcı oluyor.
Müzikleri ihlal etmeyin hayatınızdan ve olumlu düşünceleri bastıran müziklerden uzak durun.
Sende araştırırsan daha detaylı şeyler bulursun bunla ilgili kitaplar var
Zihin kontrolü çok zor yani susturmak düşünmemek çok zor ortam ve yer değiştir hobiler edin sana iyi gelen insanlar ile ol bende aynı durumdayım ama yavaş yavaş kurtuluyorum elimden keşke bir şey gelse yardım etsem sana zor bir durum @angelauppsh
@Cokaglayankız2 sen ne biliyorsun peki zihin kontrolü hakkında ilgileniyormusun