Güncellemeler
+1 yıl
Islam zaten big bang in olabilecegini soyluyor inkar etmiyor bunu!!!
Eger biz tesadufen bir patlamayla olustuysak yani bu gezegen falan o patlamayi olusturan kim? Birden bire hicbirsey yokken nasil bir patlana oluyor? Hicbirsey yokken birsey nasil durduk yere olusur?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
Git biraz kuantum mekaniği öğren. Ayrıca ateizm maddenin nasıl var olduğunu açıklayan bir şey değil. Kimse nasıl olduğunu şu an bilmiyor
Asıl müslümanlar şuna cevap versin
Diyelim ki evrene bakıp "bunun arkasında bir güç " diye akıl yürütüyorsun. Allah ne alaka?
Allah dediğiniz şey teorik tanrıya bile hakaret
Bende zaten ateizm acikliyor dedimmi? Sadece neye inandiklarini sordum konuyu saptirma
Ateist birisi big bange inanmak zorunda değil. Ayrıca bigbang bir inanç konusu bile değil.
Ateizmin tek konusu Tanrıdır. Yoksa canlılık nasıl olmuş, evren neden başlamış bunlar ateizmi bağlamaz. Bilimsel cevap şu. Kimse ne olduğunu bilmiyor henüz. 200 yıl önce bunu bile bilen yoktu. Bilim zamanla gelişir, şu an bir şeyi bilmiyorsak onu Tanrı yaptı diyemeyiz. Öyle bakacak olursan her şeye Tanrı yaptı diyebilirsin. Mesela sicim teorisi big bangi olayini açıkladı diyelim. Sonra dincilerin soracağı soru sicim teorisi neden böyle, çünkü Allah yarattı. Bunun sonu yok yani
Ya ben zaten her ateist inaniyor demedim soruyu okudunmu sen ateist ve big bang e inanlar dedim tovbeee
Ateistim ve soruyu cevaplıyorum. Cevaplarım işine gelmiyor sadece. Sorunun cevabını verdim. Big bang öncesi ne olduğunu kimse bilmiyor. Bir daha mı yazayım?
Cevaplarin isime gelmiyor oylemi tamam o zaman soyle yapalim Bende sana diyorumki big bang den once birsey olmus olsa bile birsey nasil hic yoktan kendi kendine olusuyor? Bunun arkasinda kudretli birseyin olmasi gerek bu evrendeki duzen hersey nasil var? Simdi diyeceksinki Allahi kim yaratti kardesim Allah bir atomdan ya da maddeden olusan birsey degilki baska birsey olustursun?
Yahu sen big bangi tam olarak bildiğine emin misin? Big bang tamamen sıfırdan yokluktan başlıyor demiyor ki? Sonsuz yoğunluk ve küçüklükteki noktadan sonrayı ele alıyor. Daha konuyu bilmiyorsun. Ayrıca bir şeyi var olması için neden tanrıya ihtiyaç var? Evrende kural mı var? Bir şey tanrı olmadan olmaz diye mi yaziyor bir yerde? Mantığın çok saçma.
Allah'ı Muhammed yarattı bu arada. Allah kurgusal bir karakter sadece.
Sen de benim soruma cevap ver o zaman. Diyelim ki big bangi Tanrı yaptı, fizik kurallarını da o koydu. Peki bunun Allah olduğunu nereden biliyorsun? Ne alaka yani Allah? Belki Zeus yaptı. Ya da neden yehova değil de Allah?
Birsey tabri olmadan olmaz diye bir kural yok diyorsun her madde ve atom birsey tarafindan olmasi gerekiyor fizik ve bilim bilginin olduguna eminmisin? Hicbirsey durduk yere kendiliginden olusmaz bu zaten kanitlanmis birsey
2. Soru neden Allah yapti diyorsun bunun icin kurani okuman gerek neden Allaha inanmamiz gerektigi ve neden islamin dogru din oldugunu kanitlayan bircok ayet var
Kuranı okudum ve aşırı saçma buldum. Eğer bir Tanrı varsa kuran denilen kitap o tanrıya hakarettir
Ayetler bir şeyi kanıtlamaz. Öyle olsaydı bilimin yuvası ateist İsviçre değil Arabistan olurdu. İslam dediğin şey peygamberin karılarını yola sokmak için hazırladığı kitap sadece. Senin mantığın şunu alıyor mu yani?
Sonsuz güçte her şeye gücü yeten tanrı var ve "ben öldükten karılarım evlenmesin" diye ayet yolluyor? Sen önce bir aç oku kuranı da
Ya sen ne sacmaliyorsun? Hangi ayette ben oldukten karilarim evlenmesin yaziyor? Iyimisin sen? Yalan yanlis uydurma bilgilerle kurani kotuleme bence sen kurani okumamissin bana o ayeti gonder
Peygamberlerin karilarini yola sokmak icin diyorsun kuranda gecen ayetler sadece kadinlar icinmi yazilmis? Pardonda bana o ayetleri atarmisin Şu an yalan yanlis bilgilerle islami kotuluyorsun ben kurani bastan sona okumus biri olarak soyluyorum bahsettigin hicbir ayet gecmiyor
Evet Muhammed öldükten sonra eşlerinin evlenme yasağı üzerine ayet var.
Azhap süresi 53. Ayet. Ayrıca bir çok dini sitede öldükten sonra karıların evlenmesini yasakladığını onaylıyor zaten
Ey iman edenler! Peygamberin evlerine vaktine bakmaksızın ve yemeğe izin verilmedikçe girmeyin. Fakat çağırıldığınız vakit girin. Yemeği yediğinizde de hemen dağılın. Sohbet etmek için de izinsiz girmeyin. Çünkü bu haliniz Peygambere eziyet veriyor, ama o sizden utanıyor. Fakat Allah gerçeği söylemekten utanmaz. Hem O'nun hanımlarına bir ihtiyaç soracağınız vakit de perde arkasından sorun. Böyle yapmanız hem sizin kalbleriniz ve hem de onların kalbleri için daha temizdir. Hem sizin Resulullah'a eziyet etmeye hakkınız yoktur. Ondan sonra hanımlarını da ebediyyen nikâh edemezsiniz. Çünkü bu Allah katında çok büyük bir günahtır."
Ayrıca bu ayete bakıp evrensel kitap olduğunu, sonsuz güçteki Tanrı tarafından yazıldığını mantığın alıyor mu?
Bu ayetin yazilma amaci peygamberlerin esleri muminlerin annesi oldugu icin evlenmeleri dogru kilinmamis bunun peygamberin cikarina olan bir durumu yok
Ayrica kurani birebir Allahin kendisi yazmadi peygambere inen ayetleri yanindaki sahabeler tarafindan yazildi
Allah'ın kendisi yazdırmadı derken?
Ohaa...
Tamam konu kapanmıştır hocam.
@Only_Black yazdirmadi demedim yazmadi dedim iyi oku
Farkı nedir?
@Only_Black Allah hasa kendi eliyle yazmadi farki bu ayetler peygamber efendimize indi ve sahabeler bunu kagida aktardi bunu anlayabilecegini dusunuyorum? Konuyu saptirmada ustunuze yok
Yani diyorsun ki Allah'ın sözleri değil? Konuyu sen kendin saptırmışsın zaten hdjdjd
Bu müslümanlarda zike sürülecek akıl yok mk dhsjskdk
@Flavendirel ya ne sacmaliyorsun tabiki Allahin sozleri ama kagida kendi eliyle yazmadi diyorum bunda neyi anlamiyorsun?
Resmen anlamamak icin zorluyorsunuz
Yani kuran gok yuzunden birden inmedi diyorum ayetler peygamber efendimize indi konuyu saptiran sizsiniz
Biliyor musun sana öyle şeyler yazarım ki aklın karışır. Ama ben ve sanıyorum diğer arkadaşlar bunu istemez..
Çünkü derdimiz sana bir şeyleri kanıtlamak değil , aksine doğruyu buldurmak.
Bu arada ciddiyim. Sana öyle bilgiler veririm ki dinden son sürat uzaklaşırsın. İstediğim şey bu değil , emin adımlarla kendi doğrularını kendin bulman.
@Only_Black benim az onceki soyledigim seyi direk farkli anladiniz cunku isinize gelmiyor nasil bukadar eminsiniz Allahin olmadigina bende sana oyle bilgiler veririmki sende kararsiz kalirsin soyle lutfen ver o bilgileri hepsine mantikli cevabim vardir illaki
Ama buyuk ihtimal o bilgileri vermekte isine gelmeyecek cunku beni tatmin etmeyecek
İyi de hatun senin vereceğin bilgilerin içinden geçtiğimiz için non-teistiz.
Kur'an - Tevrat -İncil iyi bilirim...
Sen sanırım beni anlamıyorsun.
@Only_Black tamam bana o bilgilerden bahset? Neden bahsetmiyorsun isinemi gelmiyor?
İşime gelmiyor değil. Rakı içiyorum ve bu güzel akşamı birilerine bilgi vermekle geçirmek istemiyorum.
Ama seni temin ederim anlatmaya başlarsam sıyırırsın.
Bu sebeple yavaş yavaş ilerle.
@Only_Black bekliyorum anlat? Ne kadar beklemem gerek?
Aklına takılan sorular neler? Sor cevaplayayım.
@Only_Black benim aklima takilan herhangi bir soru yok ama verecegim bilgiler seni cildirtir dedin o bilgileri istiyorum
Bunu anlatamazsin onlara onlarda nato kafa nato mermer 🤷♂️🤣
Bing Bang öncesi var olması gereken radyasyon ışınlarına ulaşıldı hatun.
Dolayısıyla Bing Bang'dan öncesinin de var olduğunu düşünüyoruz artık.
Hmm peki nasil olustu hersey
Bizler bilimin ışık tuttuğu kadar görebiliriz , aydınlanmaya yerlere bir Tanrı'yı yerleştirmek dindarların işi.
Şimdilik bazı şeyler bilinmiyor ama zamanı gelince bilinecektir.
İslam Bing Bang'ın olduğunu mu söylüyor? -Yok artık.
Tanrı aşkına Hubble'dan önce neden söylememiş o zaman bu İslam?
Bilimin verilerine dayanarak Kuran güncellemesi yapmaktan başka ne biliyorsunuz?
Yani doğrudan doğruya Kuran'dan alıp ilhamı , asrın idrakine söyletiyorsunuz İslamı.
Peki bukadar duzen nasil olustu kendi kendinemi? Biz neden variz nasil olustuk hicbirsey yokken nasil birden birseyler olustu?
Kozmos'da düzen yoktur. Aksine her yer kaos.
Abiyogenez ile nasıl oluştuğumuzu da anlatırdım ama önce kuantum alemini çözüp-bitirmelisin.
Aksi taktirde kafan çorba gibi olur.
Prki soruyorum tum bunlar kendiliginden nasil olustu
Sen referans noktası arıyorsun ama bu felsefede domino etkisi yaratır.
O nasıl oldu sorusuna cevap versem bile bir sonraki seçeneğin sebebini soracaksın. Daha sonra felsefe ve sonra da dine otomatik olarak geçiş yapmak zorunda kalacağız.
Belki de her şey vardı ve birikti. Bir tetik gerekiyordu ve kuantum bunu gerçekleştirdi.
Yalnız burada bir Tanrı aramak zorunda değiliz.
Iste birseyler hep var diye birsey yok birseylerin olmasi icin yani bir maddenin canlinin bunun bir nedeni olmasi gerekiyor yani ondan once gelen birsey kendiliginden olusmaz bu bilimsel olarakta kanitlanmistir
Peki o patlamayı olusturan sey nasil olustu sen de bunun cevabını versen önce
Atomlar derler şimdi hshfjsjf
Herseyin sahibi kudretlu birisinin tum bunlari olusturmasi gerek basindan beri
İşte herşeyin oluşması için bir yaratıcının olması lazım yoksa o nasıl oluştu bu nasıl oluştu diyerek konu uzayıp gider
O kudretli nasil olustu onu sordum ben de
O doğrulmamıştır tektir
Adi ustunde kudretli kardesim bi maddeden veya bir atomdan olusan birsey degil
Ne anlation bacım ya biz farklı bişey mi diyoz burada mk
@Canselllqx benim cevabim sana değil yukardaki kardes sormusya kudretli nasil olustu diye ona cevap verdim
Peki kb
Aynen kanka bütün bilim dünyası şu an yok oldu
Islamiyet zaten big bang in olabilecegini soyluyor bunu inkar etmiyor?
İslam zaten hak din bir şey diyen mi var