cennetin şeytanın kapı deliğinden verdiği vesvese ile etkilenilebilecek bir yer olması
ne kadar mantıklı bunlar
anlatılan bu hikaye dinle çok çelişiyor , yıllardır inanmıyorum böyle şeylere inanana da hayret ediyorum
Uzun uzun yazmak isterdim ama biraz araştırırsan konuyu daha iyi anlarsın, tabi okursan düzgün bir islam kaynağından şeytanın neden insanlarla uğraştığına ve dediğin adem ve havva olayına detaylı bakmadığını düşünüyorum vs şeytan ilk başta zatten cennetteydi haberiniz olsun.
offf ne zırvalıyosun ya cennetten kovulduğunu dedim zaten gayette iyi araştırdım yıllardır hemde. bu konuda doğru düzgün açıklama yaopabilecek tek bir kişi bile yok kandırmayın kendinizi
Mesela bir kaynak söyler misiniz bana merak ettim de bakmak istiyorum nasıl atlamışlar bunu
sen kaynaktan da anlamazsın kör cahile laf anlatılmaz sen haklısın kardeşim
Peki
Saçmalığın daniskası.. birazcık IQ'su ortalama olan bir insan bu tarz saçmalıklara inanmaz da işte bizim halkın IQ'su ortalamanın baya aşağısında olduğu için ne kadar uydurma şey varsa körü körüne inanıyor.
ay evet ya inanmayanı kafir ilan ediyrr bir de cahiller
Öyle maalesef.
Cevap
6Cevap
cidden.. masal gibi masallara inanmayan kişiler buna da inanmamalı
inanıyorlar ama cahiller
şu an psikojik olarak % 99 vesvesedir emin ol vesvese çok tehlikeli insanın en zayıf noktasından vuruyor
ne alaka kardeş ne anlatıyorsun soruyu mu anlamadın
sen dediğimi anlamamışsın oku bi ne yazdığımı cahil gibi atlamayın her şeye
vesvesenin ne olduğunnu mu sormuşum?
şeytan Allah ın cennetinde olan nefsi olmayan birisine nasıl vesvese vermiş Allah şeytanı kovmuş da vesvesesini kovamamış mı bunu soruyorum. bu hikayeye doğru diyorsanız kuranı kerimde bazı önemli şeyleri yalanlamış oluyorsunuz
Ne kısmı saçma geliyor?
şeytanın kapı deliğinden vesvese vermesi. Allah ın cennetinde hz havvayla ademi şeytandan koruyamaması. şeytanın cennetten kovulduğu halde vesvesesinin engellenemesi?
cennetin şeytanın kapı deliğinden verdiği vesvese ile etkilenilebilecek olması
Nereden öğrendin onu ya? Allah korumak istese korurdu elbette. O halde hiçbirimiz olmazdık bugün burada.
Araf 19: “Ey Âdem! SEN VE EŞİN cennette kalın. Dilediğiniz yerden yiyin. FAKAT ŞU AĞACA YAKLAŞMAYIN. Yoksa zalimlerden olursunuz.” (Diyanet meali)
Araf 20: Derken şeytan, kendilerinden gizlenmiş olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: “RABBİNİZ SİZE BU AĞACI ANCAK, MELEK OLMAYASINIZ, YA DA (CENNETTE) EBEDÎ KALACAKLARDAN OLMAYASINIZ DİYE YASAKLADI.” (Diyanet meali)
Araf 21: “Şüphesiz ben size öğüt verenlerdenim” diye de onlara yemin etti. (Diyanet meali)
Araf 22: BU SURETLE ONLARI KANDIRARAK YASAĞA SÜRÜKLEDİ. AĞAÇTAN TATTIKLARINDA KENDİLERİNE AVRET YERLERİ GÖRÜNDÜ. DERHAL ÜZERLERİNİ CENNET YAPRAKLARIYLA ÖRTMEYE BAŞLADILAR. Rab’leri onlara, “Ben size bu ağacı yasaklamadım mı? Şeytan size apaçık bir düşmandır, demedim mi?” diye seslendi. (Diyanet meali)
Araf 23: Dediler ki: “RABBİMİZ! BİZ KENDİMİZE ZULÜM ETTİK. Eğer bizi bağışlamaz ve bize acımazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.” (Diyanet meali)
Araf 24–25: Allah, dedi ki: “BİRBİRİNİZİN DÜŞMANI OLARAK İNİN (oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleşme ve yararlanma vardır.” Allah, dedi ki: “ORADA YAŞAYACAKSINIZ, ORADA ÖLECEKSİNİZ VE ORADAN (MAHŞERE) ÇIKARILACAKSINIZ.”(Diyanet meali)
ben de onu diyorum işte madem korumayacaktı neden cennete koydı. hani cennettekilerin nefsi olmazdı kötü düşünemexzlerdi Allah bunu bildiği halde niye yasak koydu. tövbe haşa da bu hikayede şeytan ALLAH tan daha bskın konuma getirilior. anlatılan hikayenin farkında bile değilsiniz
o zaman kuranı kerimde anlatılan cennet yalan inanmayalım dediğine göre. dinle çakışıyorsunuz puajahhaha yapmayın ya
Bilemiyorum bikere araştırdım
muhammed kurgulamış
ya tövbe de cidden din hikayeleri dinle çok çakışıyor
tövbe değil, çocukluktan beri bize aşılandığı için doğru olmadığını kabullenemiyoruz, ama biraz objektif bakan kişi güzel kurgulanmış bir yığın saçmalık oldugunu görür.
ay evet yaaa inanalım diye de hep çocuktan anlatıyorlar
Iste bilmeden konusmak bu. Birincisi tevratta yazar benzeri ve Islamdan yaklasik 3500 sene once bilinen seylerdi.
Sen hristiyansin, biliyorum
Yanlis bilgi verme o zaman
Düşüncemi söyledim, bir bilgi vermedim😄 İkisini ayırt edemiyor musun?
Dusunceni bilgi olqrak karsindakine aktariyorsun
aşkım bana da yorum atmış çocuğun anlama sorunu var takılma. yazdığımı bile anlayamamış daha
Düşünce, dış evrenin kişinin zihnine yansımasıdır. herkes istediğine inanır, ben orada bilimsel bir bilgi vermedim; bana göre şöyledir tarzında yazdım ve kimseye bir şey kanıtlama veya inandırma gayem yok fark ettiysen ama anlamamakta direnirsen sen bilirsin 😄
Acikca tarihsel olarak Hz. Muhammedden once bilinen olaya Muhammed uydurmus demen? Objektif bakmaktan söz etmişsin birde yorumda.
aşkım açıklama yapma şuna vallahi anlamaz
yaşanmadı ki hiç öyle şeyler 😄 önce veya sonraymış fark eder mi? Objektif, tarafsız demek. Bilgisiz insanla da düzgün tartışılmıyor bile be😄
hz muhammedden sonra uydurulmuştur muhtemelen bu olay. o zaman siyasal islamcıları kullanmıştır
Az once muhammed uydurdu dedin simdide yasanmadi farketmez diyorsun, bir yanlis yaptin Şu an dahada batiyorsun. Yaşanmamişmiş. Aynen bunu diyende her denilene inanan materyalistler.
Evet yaşanmadı, muhammedin hayal gücü olduğunu düşünüyorum. bir çelişki yok söylediklerimde😄yo, Materyalist değilim. Peki sen nihilist misin hristiyan kardeşim?😄
@ahmetcann16 offf kız muhammed uydurdu kanıtıyla yazmamış zaten yalan olduğunu söylemek amaçla yazmış her şeyin altındad a anlam aramayın be
Muhammedin hayal gücüyse ondan öncede ayni seylerin yazilmasi ne oluyor?
Sen müslüman mısın anlamadım, bütün tuşlara basıyorsun 😄😄
Bir yanlisi duzeltiyorum Şu an .
Yanlış? Kime göre yanlış? Öznel bir şeyden bahsediyoruz şu an. Bunu doğru veya yanlış olarak ayıramazsın. Mutlak doğru diye bir şey de yok ama neyse oraya girmeyeyim.
Mantiken dusun, Muhammedden once Hristiyanlik var miydi vardi, Yahudilik vardi, ve bizde onlarda ayni Adem Havva inanci var. Bunlari bilipte neyin tartismasini yapiyorsun daha?
Arastirirsan görürsün, tüm dinler birbirine benziyor, bu da insan efsaneleri olduğunu gösteriyor bence. Her kültür bir şey katmış ve bir bin yapilarak yazılmıs olduğunu düşünüyorum. İnsanlığın baslangicindan beri bir şeylere inanma ihtiyaci duyulmustur, onun için 4000den fazla din var. Bu hep böyleydi. Çünkü insan evrende yalnız kalmış olduğu hissinden ürperir bir yaratıcı olduğunu bilmek ister, kanıtlar arar
Ya dediklerimle ne alakasi var seninkilerin konuyu degistirme. Ben senin Muhammed kurgulamis sozunu kanitsal olarak yanlisliyorum sen gelip yok inanma ihtiyaci duymus vs. Ben bunlardan mi bahsediyorum?
Tamam, o dönemde yaşadın mı? gördün mü? bunu kanıtlayamazsın, sen kesin bir cevap istiyorsun ama bu mümkün değil, ya inanırsın ya inanmazsın.
Yoo kanitlarim, belgelerdede bellidir, Tevrat Muhammedden cok cok daha öncedir. Arastirman yeterli
Ben tevrata bir şey demedim zaten😄
Tevratta yazar Adem ve Havva. Ve var olan seyi ondan binlerce yil sonra dogan biri hayal gucuyle uydurmus olamaz, kopyalamis olur anladin mi?
Tamam üstte yazmışım ya😄 birbirinden etkilenip yazılan şeyler diye 🙄
Ilk yorumum yanlis demek yerine konuyu uzattin? Yok gordun mu yasadin mi vs..
Konuyu uzatmadim, sana açıklamaya çalıştım ama sen pek anlamisa benzememissin de orası ayrı..😄
Neyse dedigin gibi olsun, uzaktan okuyan anlar
Sen sadece kendi dinine dosdoğru inanıyosun ve diğerinin doğru olabileceği fikrine ihtimal bile vermiyorsun, genel izlenimim bu. Biraz da şüpheci olmak lazım sanki, dogma olmamak lazım
Ben 5 vakit namaz kilan biriydim unutma bunu. Ben yahudiligide, onun oncesini de, evrim teorisinide sonuna kadar okumus dusunmus biriyim
Hmm, ilginç
Oyle.
Sorun nedir?
mantıksız geliyor bana oku güncellemeey yazdıklarımı. dindar da bi insanım sürekli olmasada namazımı da kılıyorum ama bu cidden çok saçma
Mevzu su, bu hayatta ozgur irade var ve koruyamamak degil, hayati iyisiyle kotusuyle yasiyorsun seytanda parcasi. Gucu yetmemesi degil yani
canım bizden bahsetmiyorum. cennette hz havva ile ademi şeytandan nasıl koruyamamış cennette ya buna analam veremiyorum tövbe tövbe de alay ediyorlar rsmen bu kadar dinle çatışan bi ikaye daha görmedim
Tevrattan oku anlarsin.
olum s alak mısınız tevrattan okuyunca ne değişecek. kafanız basmıyor mu sizin olayları anlamaya
Sen hakaret etmeyi birak once o anonim kimlikten.
hakaretten anlıyorsunuz sorry
Ahlakini, karakterini belli etmiş oldun. Ortamda ben medeniyim diye geçinirsiniz, kim bilecek.
Hepsi uydurma zaten
evet
Diamond Tema mı dinliyorsun?
O ne
Youtube yazıp bakabilirsin
Bu gönderiyi kaldırabilir misin?
neden kaldırayım hayırıdr
baktım ilk defa gördüm dinlemedim hiç
Olur ya birilerini yanlışa sevk ederim diye
yoo :-s
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?