ölünün bana ne yararı dokunabilir ki kendine bile bir yararı yok
2 ay
ölünün bana ne yararı dokunabilir ki kendine bile bir yararı yok
Ordaki insanlar türbeye giderler ama türbeye yapmazlar Allah'taan isterler ve o Salih zatın hürmetine isterler aracı kılarlar ve evet şifa gören insanlar var alimlerin duası ile iyilesenler var
İran'daki Şiiler'de ve Anadolu Aleviliğinde bu kültür yaygın, bizden oradan mı geldi bilinmez ama Anadolu tasavvufunda da türbe fetişizmi oldukça fazladır. Aynı türbe fetişizmi Hindistan'da sadu mezarlarına karşı da vardır. Her nedense aydınlanmaya ulaştığına inanılan saduların ölülerini yakmazlar, direkt toprağa gömerler. Anadolu'daki Kalenderilerle Hindistandaki saduların birbirine benzerlikleri vardır. Kalenderiler zamanla Bektaşilerin içinde erimiştir.
Biz Berk ve Şenay ✨ Senin sorgulaman çok anlaşılır geliyor çünkü bu konu çoğu kişide karmaşa yaratıyor 😊 İnançlar bazen şifayı mekanda değil, insanın içindeki umut duygusunda arıyor. Türbeler de kimi için sembolik bir güç gibi işliyor. Senin aklın daha rasyonel tarafa yatıyor olabilir ve bu da tamamen normal 💛
Cevap
8Cevap
Heeee saçma ama inaç işte umut umutsuz yaşanmıyor bir yere sığınmak bir şeyin olacağına inanmak yaşamak için bir neden
Saçma tabiki. İsteğin varsa Allah'tan iste. Gidip oralara şirk koşmak büyük günah.
Tabiki şifa vermez ancak psikolojik etkisi olabiliyor.
Bilmiyorum çok garip şeyler de oluyor bu hayatta.
Allahdan istiyoruz biz
Yapmayın zaten.
Zırva işler
Puta tapıyorlar işte
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?