Yogurt koyan var koymayan.
Iki kere denedim biri sert oldu digeri asiri yumusak. Sorun nerde
1 Paket Margarin (oda sıcaklığında olmalıdır)
1 Tane yumurta
1 çay bardağı kadar şeker
1 çay bardağı pudra şekeri süt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya kullanacağız (isteğe bağlı)
Pk kabartma tozu
Gerektiği kadar un (yaklaşık 5-6 su bardağı )
Elmalı Kurabiyemizin İç malzemesi:
3 Tane orta boy elma
1 Çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
1 Çay kaşığı tarçın (silme olsun)
1 yemek kaşığı şeker kullanacağız
yapılısı
Öncelikle elmaları rendeleyin. Bir tencerede elma rendesi, seker ve ceviz içini karıştırın, elmalar suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen elmalı harcı ocaktan aldıktan sonra tarçını ilave edin.
Hamuru hazırlamak için genişçe bir kabın içerisine margarin, yumurta, süt, şekeri ilave edip boza kıvamında bir harç olana kadar parmaklarınızla harmanlayın.
Daha sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Hamuru 5 parçaya bölün. Parçalardan birini 30 cm civarında açın, sekize bölün. Kenarlara 1 tatlı kaşığı haçtan koyun ve kıyıdan başlayarak rulo şeklinde sarın. Fırın tepsisine dizin. Diğer parçalara da aynı işlemi uygulayın.
Önce 150 derece fırında 20-25 dk. Sonra 175 derecede çok az pembeleşene kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz.
Not: Hamuru açarken fazla kalın açmamaya çalışın kullanılan kabartma tozu ile de fırında şişmektedir. Onu göze alarak yaklaşık 2-3mm kalınlığında açınız.
Interneten mi bu denilmis mi?
yok nett degil ben yapmıstım gecen
Bu daha bir farkliymis ondan sordum. Pudra sekeri süt ne
Kurabiye değilde şöyle güzel bir etli yemek yapsan. Bizde yesek afiyetle.
Yemek biliyom kurabiye lazim. Bu ara kahvalti zamani ne yemegi
3.5 su bardağı un
1 bardak pudra şekeri
1 paket margarin
2 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
İçi : 1 tatlı kaşığı tarçın
2 ekşi elma
1 su bardağı şeker
1 fincan dövülmüş ceviz
Elmayla şekeri marmelat haline getir soğuyunca tarçın ve cevizi ekle. Hamuru yaparken unu az gelirse yarım bardak daha koy :)
Yapilmis bir tarif mi yoksa interneten mi
Süper, peki elmayi sekerle nasil marmelat hale getiriyorsun. Yani pisirmiyorsun demi
Tarif icin tsk ederim
Cevap
6Cevap
elma ve kurabıye ıkısı ayrı ayrı cok guzel seyler ama ıkısını neden bırbırıne sokup o cıkan anormal seye tamah eder insanlar
Cok tatli gercekten sorun ise iste yapa bilmek
Ama ben ne diyom sen bana ne anlatiyorsun. Kurabiye elmali tarif lazimdi demistim dimi
Ama :( yapmam lazim 4 günüm var. Anneme sormak istemiyorum
Mutfakta iyiyim. Unlu yemekler yapmam da yememde. Her yemeğinde rahatlıkla zeytinyağı kullanabilirsin. Sağlık açısından da en iyisidir.
Süper peki elmali kurabiye
Hakkında bir şey bilmiyorum.
Deme :(
:D illaki elmalı kurabiye mi yapmak zorundasın :D kimin için yapıcaksın :D
Ögrenmem lazim :(
Kullanacağın malzemeleri iyi seç. Meyve gdo lu ve tarım kimyasalı bakımından çok olmamalı. Varsa bahçeden yoksa pazardan almanı tavsiye ederim.www.uzmantv.com/.../elmali-kurabiye-yapmayi-ogrenin
şimdiden ellerine saglık bizede ver açıktık valla :)
Yaaa, tarif istiyom ben
tamam ya kızma.. fazla yag koyma fazla yaglı tadını bile degiştiriyor.. pişirme kagıdı koy altına ve hafif yag sur altına yumurtalı yap
Cook tsk ederim. Yogurt koyunca nasil bir degisiklik olur?
yogurtu az koy yerine süt ekle daha yumuşak agızda dagılmasını saglar
@melek88 sen anlarsın kurabiyeden gel yardım et :D
Bide süt denildi cooook degisik tarifler var. Hangi biri iyi bilmiyorum ama ögrenmek istiyorum
Lütfen gel yardimci olun :)
Melek sen ne diyon. Ben bilip yapmak istiyorum senin verdin tarife bak :(
Dermantürk sende mi dedin demeyin öyle el emegi gül emegi iste yapmam lazim yapmak istiyorum. :(
bak şimdi süt koymanı tavsiye ediyorum eski manitam gelir yapardı görmüştüm bişeyler süt koyardı o yogrtta koyardı ama yogurdu az geri kalanı süt eklerdi o tarifeye göre neden derdim agızda dagılması için yogurtla sert olur kafa gibi ama süt yumuşatır derdi
Iste böle bilgiler lazim bana saol. Sen bir eski manitana sorsan tüm tarifi alip bide nedenleri anlatsa olur mu :)
eski manitayı görsem zaten kurabiye degil başka şeyler yapacam :)) yaw aklımda kalan dikkatimi çeken oydu o pişirme kagıdı nın uzerine az yag surerdi
sonra hamurunu yaprken yumurta felan kırardı sonra az yogurt süt ekler yogurudu gözüme takılan onlar ben yapmaya kalksam yapamam :)
Derman özelinize bizi alet etmeyin baska birune sor bali :)
:D özelinize davet eden yok sadece soyledim yaw kime sorayım tek yasıyorum ben :)
Telefon hakkini kulan
Derman nirdesin
2 saat yazmayınca uyudum kaldım :))) ne yaptın oldumu kız kurabiyen
Senin gündüzün gecen mi biraz farkli
evet yarasa oldum gecelerim gündüz gündüzlerim ise uykuyla geçiyor :)
Oda ne
:) yani gecem gündüzüm belli degil
Seni gündüz ve öglen görem bide
Olur neden olmasın?
da nedeni:)
Nedeni geceyi ve gündüzü yasa diye
başım bağlanınca yaşıyayım diyorum..:)
bak gündüz de yaşayabiliyorum :))
Mutfakta hamarat kiz mi kaldi hepsi face de twetirda hamarat lar:))
Yapan vardir deme öyle
Samanliikta igne aramak seninki:))
Aaaaaa hep beraber arayalim o zaman. Cevreme sormadan cözmem gerek su isi :)
Mecbur kalmasalar degil mutfaga tuvalete bile gidip şeylerin i yapmicaklar ben kiz lisesinde çalıştım iyi biliyorum cigerlerini biliyorum hepsinin:))
Ya bende yapmaya calisiyorum bende pembeyim. Geneleme insan kendini insan yerine koymicak :) :((
Pembeyim derken ve sonrasini anlayamadım:))
:(( bisey anlamamisin
Kiz vala anlamadim sole:))
Deyvermicem :(
Sen annene kurabiye tarifi iste bende bir ara söleyim
Deyiver kiiz :) adin mi pembe
ben bir de poğaça istiyorum elin değmişken olmamıııı
vermem kurabiyeme herkes bakmasin :)
Ya biliyorsan iyi bir tarif cok cidddiyim lazim :)
daha yapmadinmi nefisyemek tariflerinsen bak
Yaptim ama yedim gibi olmadi. Ilki cok serti. Ikinciside hamuru bir acilik vardi bide ertrsi gün cok yumusakti :( cok becerikli sayilmam
hamarat kızlar verin bakalım
Sende biliyorsan söle gitsin
Aaaaa bileni etikl bali :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar