İsmimi kura sonucu koymuş bizimkiler. Bir de ikizimin ismiyle uyumlu olsun diye tabi :)
Sizin isminizin bir hikayesi var mı? :)
Sizin isminizin bir hikayesi var mı? :)
İsmimi nasıl koymuşlardır diye düşününce alternatif birtakım şeyler baskılıyor düşüncelerimi. Konu bu değil, biliyorum, fakat söylemekten alıkoyamadım kendimi. (Yazmaya üşenmeye başladım şimdi, yazsam mı? hiçbir şey yazmamışım gibi de son veremem ki)
(istemsizce yazıyorum)
İsmimin anlamı çok gereksiz. Fazlalığı bu isme sahip olmayanlar tarafından bile rahatça anlaşılabilir. Ah her neyse.
İsmim berbat bir şey. Öyle berbat ki telaffuz ederken bile son harfini z çıkartmak gerekirken s diye söylüyorum. İnsanlar z mi dedi, s mi dedi diye fikirsel ayrılığa düşüyorlar.
Komedi açıkçası. Bir insanın ismini söyleyememesi.
Sanıyorum ki üstün bir güç ben ileride kendimi bu anlamın tam zıddını yaşayacağımı bildiğinden dolayı gıcıklığına ebeveynlerimin beynine atmış bu düşünceleri. Çocuğumuzun ismi... olsun, çok güzel anlamı var demişler belkide, ama bu anlamın tam zıddına eğileceğimi, kendimi böyle hissedeceğimi düşünememişler.
Uff! Neden yaptıysam. Bir çırpıda silmek de içimden gelmiyor şimdi.
Deli. Ben deli miyim?
Daha çok sorunluyum sanırım.
İşin aslına bakarsanız kimseyi ilgilendirmez bu.
çok zayıf şekilde doğduğum için bütün kemiklerim sayılıyor hatta dışardan bakan kalp atışımı görebiliyormuş.. doğdukdan bir sonra kalp atışım duruyor , nefes almıyorum.. o sırada çocuk isimsiz gitmesin diye ismimi Ömer koyuyorlar.. sonra amcam filan geliyor kulağını kalbime dayıyor atıyormu diye hiç bir şey duymuyor ve üstümü örtüyorlar.. bir kaç dk geçtikten sonra amcam baş ucumda kuran okurken perdenin altından tekrar nefes alıyorum ve canlanıyorum... sonrasında hastane süresi oluyor ve ismimi de Erkan koyuyorlar.. Kimlikte ismim Erkan
Amcamin kizi babaannemin ilk torunu tabi bizim ki hevesli kendi adi konacak diye, yengeme altin bilezikler, eşyalar falan filan. Eli boş dönmüş tabi baska isim koymuslar annem de babaannemin aşiri dumur oldugunu gorunce -sen uzulme bem kizim olirsa koyucam senin ismini demiş. Kabağin kimin başinda patladiğini tahmin et artik 😆
Bu arada babaannem bilezikleri geri almiş 😆😆
Babam çok istiyormuş ve ikizimle uyumlu olsun diye :D
Aa aynı biz ikizinin adı ne seninki ne :)
Aa çok hoşmuş :)
Evet :) siz? :)
Bizde ayni tek yumurta :)
Rice ederim ikizinle güzel bir ömür sürersin umarım :)
Nursemin ne yav. oda spreyi markası gibi
Cevap
111Cevap
Amcamin cocugu olmus 3 gun yasamis ölmüs benim adimdamis... Ben dogunca onun adini koymak istemis amcam ama diyememis ismi yasasin diye ben bir de eksik dogunca nolur nolmaz ugursuz gelir de bende ölürüm diye düşünmüsler... O ara en kücük evli olmAyan amcam ve sevgilisi yani şu an yengem :) o dönem populer olan isim olan ismi koymuslar o isim de dogup ölen cocugun ismi ile ayniymis :) iyi bir hikayem varmis :) İlk defa yaziya döktüm...
Allah size uzun, hayırlı bir ömür versin :)
Benim ismimin hikasi varda kızımın hikayesi bence daha güzel onu paylaşmak isterim hamileyken amine nur koyalım dedik ismini sonra kardeşim hüma abla diye sürekli arkadaşından bahsediyordu çok hoşuma gitti anlamını sordum cennet kuşu manasında olduğunu söyledi çok sevdim amine hüma koymaya karar verdim her günde elimi karnıma koyup fetih yasin âyet el kürsi ve bir çok âyet dua okuyordum doğum yaptıktan sonra öğrendim ki fatih sultan mehmedin annesi de her gün elini karnına koyar fetih suresi okurmuş ve adı hüma sultan mış amine de peygamberimizin anne adı biri müjdeleyen biri de müjdelenen annesi :D
Annem hep anlatirdi seni istemiyordum dusuk yapmak icin icmedigim ilac yaptirmadigim iğne kalmadi ama yine de dogdun der.
Parmak cocuk olarak dunyaya gelip, doktorlarin yasamaz bu demeleri de cabasi.
Amcamin cocugu olmadigi icin babam onun adini koymak istemis annemde hayir ufuk olucak demis.
Mustafaydi ufuktu derken, kimlikte brokratik islemlerde mistik, genel olarakta ufugu kullanir oldum.
İki isimde güzel ama Mustafa babamın ismi. Ondan ayrı bir yeri var :)
Bende ki kisilik bolunmesi ve bir sekil de bu hikayeden haberi olmayip kimlikte mustafayi goren kiz arkadaslarin adimi gizledigimi dusunur bakislarindan ali koyamama sebeb oldu hep.
Tipte pek guvenilir degil zaten.
Peygamber ve ataturk adidirda hem ama mustafa demeyin bana :)
Babamin aklinda ozge koymk varmis zaten gencliginde falan. Daha sonra annemle evlenmisler haber izliyorlarmis bir kaza olmus iki sehir arasi seyahatte. Olen bir kiz vatmis genc olmus allah rahmet eglesin adi ozge imiş ondan sonrada ozge ismini koymuslar neden o kizin adi hix bir fikrim yok.
annem babamla evlenmeden önce başkasıyla nişanlıymış deli gibi seviyorlarmış birbirlerini nişanlısı kız olursa adını Sara koyalım demiş oda tamam demiş ama sonra ailevi problemlerden dolayı ayrılmışlar babam talip olmuş anneme bana hamile kalmış kız doğumuşum babam Tala koyacakmış ismimi annem sara olucak demiş kavga çıkmış boşanmaya varmış sonra dedem aralarına girmiş biliyor annem neden sara koymak istediğini bu yüzden babama büyüğün lafı geçer demiş bende sara istiyorum demil Sara olmuşum :)
Evet var. Babam ismimin Veli olması için nüfus müdürlüğüne gitmiş başvuruda bulunmuş babam işlemler yapılırken o sırada başka biriyle sohbet halindeymiş ve işlemi yapan velinin başına melihi eklemiş ve kendince böyle olsun demiş. Babam kıyameti koparsada nafile onaylandığı için artık mahkeme kararı gerekmiş :) babamın arkadaşı yapmış bu işlemi ama yinede büyük cesaret o yüzden ismim melih veli olarak kalmış :)
Tabisi hemwmen anlatiyorum
ben teyzeme cok düşkünümdür
4 yasima kadar ona anne demisim düsünün :)
Sadece teyzemin kucaginda susuyormusum
birgün yine agliyormusum ama oyke boyle degil feryat figan teyzem ler bir üst katimizda ve hala bana bir isim verilmemis teyzem almia beni getirmis yatagina hemencecik uyumusum teyzem ben amcam oh mis :) ben uyurken bir ara gülümsemisim galiba
teyzemde gamzem var zannetmis koymus adımı 'gamze nur' :)
İlginc ve güzel bir hikayeymis :)
Babam eski sevgilisinin adini koymak istemis ama annem inatla pelin koymus. Annemin pelin koymasinin sebebi de yasadigi mahallede bir pastane varmis adi da pelin pastanesiymis. Ordan hosuna gtmis kizim olursa adini pelin koyucam demis adim da pelin olmus :)
Babam üni de çalışırken bir hocası var mış.( bilim adamı ) isviçrede ki CERN bilim evinde çalışmaları olan bir insandır türkiyenin en iyi fizikcilerinden birisiymiş. çok severmiş babam hocasını gerci sevmeyen yokmuş. iki ismi varmış hocanın ismin birini abime diyerini de bana koymuş. kendisini 2011 yılında ABD kaybettik allah rahmet eylsn. Amin Bu da benim hikayem
Valla benim. annem kevser olsun istemiş... babam da annesinin adını istemiş ve bir gün kafasına göre kimliği almış sonra ben büyüdüm işte 11-12 yaşlarmda adımı değiştirdim (dalga geciyolardı ve birazda babannemden dolayi..).. babam biraz zor ikna olmuştu ama degistirdik ama babannemler hala da bilmiyo :) iyiyim ya :)) valla :D
Babam gaye demis ama annem kabul etmemis babannemin ismide cok varmis sonra teyzem le abim bir isim soylemisler annem begenmis koymuslar ama babamin hala amaci torunum olursa gaye deyip duruyo annem yuzunden icinde kalmis:)
Koysalarmis kadina yazik degil mi :)
Benim ismimin anisi babamin eski nisanlisinin ismini tasiyorum annem ablamlara koymasina izin vermemiş ama bende pes etmiş 3ü kızda babam annemi ikna etmiş bu arada babamin nisanlisi vefat etmiş trafik kazasi sonucu
Anladim. Benim bir arkadasimında öyle konulmustu ismi..
Ismimi anneannem koydu. Ismim merve. merve ve sefa tepeleri varmis zemzem suyunun ciktigi yerde. zemzem suyunu cikaranda henuz ufak bir bebek olan Hz. Ibrahim'mis. esimin adi ibrahim ben merve ;) cok iyi olduk.
Benim babamlar 6 kardeş hepsinin erkek çocuğu vardı dedem ölüncede babaannem benden önceki doğan çocuğa dedemin ismini vermiş o çocuk ölmüş sonra ben doğduğum zaman dedemin ismini bana vermiş neden bilmiyorum ama o ismi amcalarımın ve halalarımın çocuklarına vermemiş
Degisik bir hikaye. Yilan hikayesi gibi :)
Ben dogdugumda yağmur yagiyormus annem yagmur olsun demis dedemde annemin adi olsun demis sonra ikisininde istegi olmayinca orta yolu bulalim o zaman diye amcam babam annem dedem... sirayla isim saymaya baslamislar en amcamin soyledigi isim olmus ama dedem beni 3-4 yasina kadar pek sevmemus sirf ismimi annesinin adi koymadilar diye böylede acayip bir dedem var
İsim ne merak ettim :)
Deniz
amcam dalgıç olduğu için aklina bu gelmis heralde
Benimki biraz karmasik :) baba tarafim muhammed necip fazil koyalim demis.. sonra anne tarafim ve babamda baska bir isim koymuslar.. biraz ideolojilerine yakin. Ismim cok farkli ve guzeldir, memnunum. Ama halalarim ve rahmetli babaannem yine bana necip der :)
annem o zamanların duvar takvimlerinin arkasında görmüş ismimi. begenmis. o zamanlar tabi büyükler ne denirse o isim konur, annem soylememis istediği ismi. sonra babaannem de tutmuş, annemin begendigi ismi baskasinda duyunca bana koyuvermis 😇
Benim adımın kim koyduğu bilinmiyor. Hatta ve hatta babamın yaşadığı zamanlar bir soru sormuştum. "Benim adımı kim koydu?" diye. Sonra ondan sonra bir tartışma başladı. Ben koydum davası. Bir daha tövbe etmiştim ismimin kim koyduğunu sormaya..😏
Babaannemler seda istemiş annemde yeşim babamda merve ildeniz diye manken varmis ondan dolayi merve istemiş kimse yanasmiyomus seda yazdircam diye gitmiş nufusta merve yazdirmis hala anlatip güler en son sozu ben soyledim diye :D
Dedem öldükten sonra doğdum ben erkek bekliyolarmış ama kız olunca hadi halite uyumlu halide yapalım demiş babannem ama halam kızmış ilerde arkadaşları arasında problem olur o isim hem çok eski bir isim diyip buse koydurtmuş adımı
Adım çağla cansu
Çağla diye mankeni beğeniyormuş halam o yüzden. Cansuyu da abim hep kardeş istemiş bana hep derdi ki ilerde eşine cansuyu ol hayat ver. Öyle işte
Olmaz mı yahu..
Beni erkek diye bekliyorlarmış, adım bile belliymiş 'Enes' ...
sonra demesinler mi kız oldu :)) Babam da kızmış biraz... o sinirle başına gelmeyen kalmamış..
Annem bir dizide kulağına hoşuna giden bir isim diye kura çekileceği zaman söylemiş, 3 kere çekilmiş 2 kere adım çıkmış felann...
Benimki gibi :)
Anam demiş berkay babam demiş eray sonra baslamislar tartismaya berkay mi eray mi berkay mi eray mi berkay mi eray mi berkay mi eray mi 😄😄😄😄
Eray mı koymaya karar vermişler sonra?
Ablamların ismi yasemin gülsemin aysemin :) hemşire benim ismim de uyumlu olsun diye nursemin koymuş sonra babamlar eve gelince tuğba olarak değiştirmiş :) canım babam benim
Benim ceren koymak istemis annem sonra güzel gözlü hayvan demekmiş dalga geçerler diye koymamışlar babam sevde istemis annene soylememis annem soyleseydi koyardık demiş en sonunda hepsi Ezgi de karar vermişler😄
Bence cok guzel bir jarar vermisler😄
abimin ismini o zamanlar beşiktaşta bir futbolcu varmış tolga die kuzenim de koyu beşiktaşlıdır o koymuş:D benide baba tarfından tuğçe ya da tuğba olsun demişler annem tuğba istemiş öyle olmuş
Dedem babasının adini istemiş. Babamda babasınınkini. Annemde gitmiş anneannemin istediğini koymuş. -,-
Annemin adıda benimle aynı. Dayım çok istemiş bu ismi. Telefonda annem yerine benle konuştu hattada çakmadı :D
benim ismimin bir anlami var,
hikayesi ise ailevi bir durum, gecmis tarih ile alakali soy ismimizin bile sebebi var. memleketimizin ismini tasir
Yazi tura atmışlar annem gazi demiş babam tura rahmetli ananem de dik demiş dik gelmiş onun dediği olmuş
elbette var ismimin hikayesi , ismimi canımmm aşkımm babam koymuş benim o yüzden severken iyelik eki koyarak sever beni :)
Ben-Halil
Babam-bayram
Dedem-halil
Babamin dedesi-bayram
.
.
.
Boyle gider bizde :)) ama arada bir demir var iste babasi savasta miymis neymia oyle koymuslar :D
İki ismim var, birisini o vakit 27 yaşında olan dayım, diğerini 5 yalındaki amcam koymuş...
... iki aile arasındaki isim konusunda olacak husumeti böyle bitirmişler... :)
Simdi benim ebem olan kisi ayni zamanda amcamin karisiymis gobegimi keserkene halime demis annem bise dememis ama babam olmaz o cok gicik isim hic sevmem demis emine koymus emos derler genelde adimi severim.
Ilk ismim babamin dayisinin ismi. Ikinci adim ise ablam kucukken bir film izlemis ve ordaki cocugun adi buymus. Oradan geliyor ikinci adim...
Babaannem olacak kisilik gitmis kunye yaptirmis mecbur kalmislar merve olmus iste
İlgincmis :)
İkizin mi var ne güzel :)) babam severmiş bu adı onun için koymuş bir hikayesi yok yani :)
Evet :)) ismin ne merak ettim :)
Buse :))
Çok güzel :)
Senin ve ikizinin adı nedie bende merak ettim :)) teşekkürler :)
Benimki zehra ikiziminki zeliha :)
Ne güzel ya uyumlu olmuş :))
Tesekkürler :)
Ne demek :))
Babamın isteğidir adım. İsmimle ismim gibi büyüttü beni. Adın ne diye sorulmaz umarım
Merak ettim simdi
Sıradan bir kadın ismi, sevmezdim küçükken. Anlamını düşünerek ısındım sonra @Bembeyazgul
Hmm peki :)
Anladim tesekkürler yorum icin :)
benim ismimide kupon çekerek koymuşlar, hepsinde ismim çıkmış, göbek adımıda kupon koysalardı bari
İsmim, ben doğmadan ölen amcamdan ve Bilal-i Habeşi den geliyor.
babam da annemde koymamış ismimi laz bir hemşire ben doğduğumda babama oğuzhan çıkdı demiş :D
babamın rüyasında gördüğü ve kendi ismini almamı isteyen padişahın ismini almışım :)
Amcam üniversiteyi bölüm 1. olarak tamamladığı gün ben doğmuşum ve gerisi malumun :)
Babam erkeğin ismini, annem kız kardeşimin ismini koymuş.
Hikaye olarak kabul edilirse bu kadar.
Kabul edelim bari :)
Bizim sulalede bir torun illa dedesinin adini tasir. O da bana vurmus. Nasi vurmus derseniz annem saolsun. Torununa kendi adini ver diye aglamis. O gun bugundur annem sorarim neden agladin be kadin :(
Annem Alihan olsun demis dedem
Ali olsun demis babam dedemi kirammis Ali yapmis. Anne tarafi Alihan der baba tarafi Ali der. Ufak cocuklarin dilleri donmedigi icin Aliyan der :))
aslında Muhammed koyacaklarmış adımı ama peygamberimizin adı küfür ederler diye babam koymamış dayımın kızları Erhan demiş :D
Tasimasi zor evet :)
Iki ismim var babam ve annem o olcak bu olcak derken iki isim koyulmus. Trabzonlu oldugumuz icin laz inadindan kimse vazgecmemis...
İsim neydi :)
Dedemin adını koyacaklarmış dedem kabul etmemiş öbür dedeminkini koyalım demişler oda kabul etmemiş nineleriminkini de benim beğenmiyceğimi düşünmüşler doktorun adını koymuşlar ;))
Güzel yapmislar :)
Benim de öyle çevresindeki kişilere sormuş babam 100 tane isim yazmis kagitlara bir hafta boyunca sonra kura çekmiş koymuş adimi sonra can eklemiş sonuna :)
100 tane mi :) baya cokmus :)
Aynen bende sasrdm duyunca :)
İsim ne olmuş en son :)
Mertcan ;)
Sen hep gizli olup sonradan açıyorsun gizliliğini dikkat ettim de :D güzel isim bu arada
Telefondan girince boyle oluyor sonradan bir bakiorm gizlym :D
Telden zor oluyor evet :)
Aynen o yüzden ama beni baya takip ediyormssn :)
Gizli takipçinim falan :) Benim hafızam baya kuvvetlidir daha öncede olmuştu ordan hatırlıyorum :D
Anladm pekala :)
Babamı kurtaran ambulanstaki doktorun ismidir. AKIN. Nasıl fena mı? Talihsilik mi? :)
Annem ayri babam ayri isim istemis anlasamayinca iki isim koymuslar :)
Ablam benim ismim olsun diye ağlayınca sadece Nurunu almışlar T. T
Babamın tek aşık olduğu 22 yaşında vefat eden ilk eşinin adı..
Abimle ismim uyumlu olsun diye Göktuğ-göksu :) birde göksu nehrini çok seviyormus babam :)
Babam hapisten cikinca ozgurluge kavusmus haliyle ozgur olmusum
ramazan ayında doğdum diye ramaan koymuşlar. eski mantık :)
Var babam, Ferdi Tayfuru çok sevdiği için ismimi Ferdi koymuş :)
Vefat eden kardeşimin ve dedimin adlarının birleşimi...
Üzüldüm.. Umarım sizin gùzel ve uzun bir hayatınız olur.. :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar