Benim ki tamamen babamin hayranlık duyduğu sanatçı ( isterdim ki bir anlamı, anısı olsun...
https://youtu.be/EIV3BU5vnZc
https://youtu.be/EIV3BU5vnZc
Rahmetli dedem beni çok severdi. Ve ben doğduğumda çok sevdiği arkadaşının ismini koymuş. Uzak köylerden birinde yaşıyormuş. Yıllar sonra öğrendim ki gerçek manadada herkesin sevip saydığı birisiymiş. Belkide onun ismi sebebiyle beni çok severdi dedem
ismimi babam koymuş annemler evlenmeden bile benim isim hazırmış..
hikayesi ; babam 3 yaşında iken annesini kaybediyor ve büyüyünce kızı olursa adını çok sevdiği ama hiç tanışamadığı annesinin ismini koymaya karar veriyor annemde saygı duymuş bu karara ve ilk çocuk ben (kız) olunca ismim koyulmuş.. hatta daha garip olan kısmı şuydu senelerce göz şeklimin ailede kime çektiğini merak ederdim kirpiklerim kaşlarım bakışlarım hiç anneme babama benzemiyordu çünkü , babannemin ise tek bi fotoğrafı bile yoktu bizde sonra babamın dayısı eski bi fotoğrafı bulup bize verdi 30 yaşımdaydım babannemin simasını gördüğümde açıkcası bakışım çehrem simam her bir şeyim babannem ile tıpatıp aynı yani sanki sadece ismini değil görüntüsünü de yaşatıyor gibiymişim meğer bu da böyle bir hikayedir işte
Dedem bir arkadaşının kızına kader diye seslendiğini duyunca kader ismini çok sevmiş ve demiş ki ilk torunum kız olursa adını "Kader" koyacağım demiş, kadere bakın ki ilk doğan ben olmuşum ve adım kader olmuş :D
Benimki de babamın yanında çalışan bir elemanı varmış çok da severmiş onu onun adını vermiş bana çok da bir anlam yükleme anlamı olsa ne olur olmasa ne
Cevap
14Cevap
Hikayem yok. Barış manço sevdiği için annem koymuş
Benim ismimi annem koymuş. Önceden tasarlanan bir isim değilmiş. Kucağına aldığı anda karar vermiş.
Oturan Boğa uzun geldiği için şu anki adomı koymuşlar işte 😂 bilmiyorum bi hikayesi olduğunu da sanmıyorum zaten
Mahalle akrabalar birbirine girmiş , iki isim arasında kalmışlar devamını kimse hatırlamıyor 🤦🏻♂️ yaralı sayısı çokmuş ama 🙃
Genç yaşta feci bir trafik kazasında vefat eden amcamın ismini koymuşlar
Hikayesi yok.
Annem alevi olması sebebiyle koymuş olabilir.
Adi ne olsun bunun "bu" olsun. Ok. Allahu ekber allahu ekber. Bu
Ebemin adı Makbule ymiş demiş benim adımı koymazsanız bu kızı öldürürüm ondan sonra Makbule olmuş işte ismim
Valla babam istemiş koymuş niye bilmem artık hiç sormadım kwmdoemdoemxkekxkd
babamın ilk müjdesi oluşum...
Sucuk tan esinlenilmis
asu ismi çok güzel ama
Uzun hikaye... ucunda Vatan var...
Bir türlü sevemediğim dedemin adı :)
Dedem :),
Hikayesi yok
Dede adıdır
ne isterdin mesela
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?