genç çocuklar sohbet veren gençler çok hoşuma gidiyor :) sabah akşam sohbet versin ben dinleyeyimm.. arkadaşlar ya rabbim öyle eş versin inşallah bana..
ama nasıl bulabilirm öyle genç ben ya?
ama nasıl bulabilirm öyle genç ben ya?
Nihal Atsız'ın Said Nursi (Eski adıyla Said Kürdi) hakkında bir eleştirisi var çok sevdiğim:
"Siz ne biçim müslümansınız ki, cahil birinin telkini ile evlenmeyi lanetliyor, dinsiz çocuklar yetişir de günaha gireriz diye bekâr kalmaya azmediyorsunuz? Putperest olduğunuzun farkında değil misiniz? Bir cahil kürd”ün sakalını, tırnaklarını, abdest aldığı suyu kutsal emanetler gibi saklamak hangi müslümanlığın, hangi insanlığın, hangi temizlik kaidesinin, hangi şuurun işidir? Uyanın! radyoyu melekle açıklamaya kalkan bir budalanın müridi olarak eşe dosta, dosta düşmana karşı gülünç olmayın. Müslümanlık, temeli atılmış, büyük bilginlerini yetiştirmiş, tedvin olunmuş bir dindir. Onun yeni baştan açıklanması için kürt said gibi maskaralara ihtiyaç yoktur.".. Nihal ATSIZ
Ayrıca Bakara 79, bana Saidi Kürdi'nin yazdığı Risale kitabını çağrıştırıyor:
"Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab’ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, “Bu, Allah’ın katındandır” derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların hâline! Vay kazandıklarından dolayı onların hâline!"
Ek olarak:
https://i.hizliresim.com/R6aAXZ.jpg
Benim çocukluğum Risale-i nur medreselerinde geçti ama iş hayatına atılınca eskisi kadar katılamıyorum sohbetlere artık evde okuyorum... ama bu son olaylar insanların kafasını karıştırdı fethullah güleni Nurcuların lideri olarak bile bilenler var halbuki biz nur cemaatine said nursinin yazmış olduğu eserler için gittik hep fethullah gülenin nurculukla alakası bile yok nurcuların sırtından geçinmeye çalışan onlargibi görünüp sırtından bıçaklayan Risale-i Nurları kafasına göre sadeleştiren ahmak bir insandır Fethullah Gülen...
aynen öyle..
Nurculardan uzak durmanı tavsiye ederim. İlle nurcu olsun deme, hayırlısı olsun de.
Nurcu olmayıp dinini çok güzel yaşayan sohbet yapan abiler de var..
Www.dinimizislam.com
Www.huzurpinari.com
Www.hakikatkitapevi.net
Dini bilgilerini doğru kaynaklardan edinmek istersen, ve neden nurculardan uzak dur dediğimi anlamak istersen bu siteleri bir gezmeni tavsiye ederim.
Benimde belki yanlış ama nurculara karşı antipatim var. Ama benimde çok çok çok hoşuma gidiyor şalvarlı cübbeli gençler, Allah aşkı ve sevgisini samimiyetle yaşayan ve bunu hayatına geçirmeyi başaranlar :) Rabbim herkesin gönlüne göre versin inşallah ;)
Cevap
24Cevap
Millet okumadan etmeden karar veriyor
arkadaşlar lütfen tevrat incil dahil dinle ilgili birçok şeyi okumadan başkalarının kararlarına göre hareket etmeyelim.
Kur'an okumak lazım. ama tüm dinleri ya da tüm yazarları ya da bunun gibi dini kitaplara bakmadan etmeden kafanıza göer başkalarının yorumunu yapmayın. dogru olan ve desteklediginizi digerinde yanlış yer varsa ona göre yazın
yoksa cidden yanlış ve yalan ya da başkalarının dogur olup olmadıgından emin olmadıgınız yazılarına aldanırsanız cidden yanlış yapar ve vebalini de cekersiniz.
ister inançlı ister inancsız biri olun ama din kitaplarını okumadan kafanıza göre yorum yapmanız sizce mantıklı mı? mantıklıysa siz yaşamıyorsunuz.
Cemaatlere karşı antipatim var. Onların beyin yıkama politikaları öyle takdire şayan ki insan ya kafayı yiyor ya da karşı koymayı bırakıp mazlum oluyor. En sevmediğim şeyde dini kullanan insanlardır ki gıcık alırım. Ama yinede görüşüne saygı duyarım.
Sırf Nurcu olsun diye isteme anlaştığın biri olsun dini bütün olsun ;)
tüh genc değilim bende gercekten senın gıbı bır es ıstıyorum nurcu degılım ama dını bılgılerım çoktur
bende kitap okuyan ve sorgulayan bir eş istiyorum.
doğadan tek istedim budur.
o sorgulasin ben dinleyeyim.
ama etrafimda pek yok.
Nurcular iyidirler kimseye karışmaz zararı olmaz sohbetlerine bir kaç defa katıldım gayet modern kişiler geliyor sohbete..
evet ya peki yanii nasıl görüştürüyorlar acaba ben dersem abes kaçarmı tersleme olurmu zaten flört yaşamam görücü
Anlayışlı kişiler çevrende yok mu sohbete gidenler..
nurcu yok
Eger oyle birisini sevebilmek istiyorsan onun gibi ol ve sabret bu video yu izle ne demek istedigimi
youtu. be/wlpjGV6-rJw
Sakin nurcu diyede dua etme... belli bir gruba girmeyipde dinini yasiyan genclerde var. Sadece Allah tan hayirlisini iste ve seni Allah a yakinlastiracak bir es iste.
Sonra fişlenirsiniz ailecek. Gel sana menzil cemaatinden bulalım.
Fetullahin nurculariysa adam cikmiyor fazla hayal kurma
yok fetullahn nurcları değil.. fetocular olmadığındn eminim..
İstiyorsan burada işin ne kızım öyle insanlar istemez haberin olsun
kimlik bellimi değil.. hiç bir zaman burada kimliğimi açıklamadm hep gizli
He he sonra ev sigara cöplüğünden geçilmez. s. s. s
Sende bayanlarının arasına gir birgün birisi aracı olur 😃
Fem dersanesine git orda cokk kaynak ora yaniii ;-)
Haberlere çıkarsın :D paralel yapı evliliklerede el attı diye çabuk Tayyip görmeden :D
Sen gel bizim dershaneye sürüsüne bereket 😀
Cemaat evlerinin önünde pusu kur.
cemaatci teyzelere takıl. onlar bulur sana:)
gece gece zemzem suyu icip kafayi bulmus
sohbetlerini dinliordum şimdi.. :)
Nurcu. Degilim ama ben olamazmiyim
burdan uzaklaşmakla bulabılırsın:)
uzaklaşarak bulursam anında kapatırım efndisi olurum hiç sorun değil..
burada arıyorsan yanlış yerdesin
Nurcular toplu yapıyor ama dayanabilecekmisin
Tövbe ya Rabbim ya
Ben biraz anlarım
nasıl yanii..
Sohbet konularını severım anlatırım yani
aaa ne güzell..
Severmisin gercekten. allah insallah karsına ole birini cıkarır ama yanlıs yerlerde arıyosun internettlerde falan bulamasssın ole
nette aramıyorum hergün dua ediyorum allahıma.. ama hiç nurcu gelmio bana..:(
edebli bilgililer tam islamı yaşıyorlar..
Bende senin gibi bir eş isterdim acık solemek gerekirse ne guzel.
İkiz olur mu?
Feto bulur sana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar