Son zamanlarda çok sorgulamaya başladdım ve aldıgım cevaplar beni tatmin etmiyor sözleyen yetkililer kuranla oy topluyor ama kuranın kurallarınınyerine getirmiyor bn neden inanayım
Bence ilgisi yok.. çünkü doğuştan inançlı olup sonra değişen ya da inançsız olan çok kişi var.. insan zeki ise her zaman sorgular.. ve ister inanır ister inanmaz.. ama önemli olan kendi inancını savunmasıdır.. başkalarının dayattığını değil..
Ben Kurani okuyup arastirdiktan sonra Ateist oldum. Bu ülkede hafizlik egitimi veriliyor, kücük cocuklar kurani ezberliyorlar ama anlamadiklari Arapca dilinde.
Düsün yani okuyan okudugunu anliyor, ne dinleyen dinledigini. Peki kurani Türkce neden hic ögretmiyorlar?
Soru size simdi belki biraz basit gelecek ama Ezan mesela neden Türkce okunmuyor ve kimsenin anlamadigi Arapca dilinde okunuyor? Ezani arapca okuyun diye bir ayet ya da hadis mi var? Hayir tabiki yok.
Bizim Islami anlamamizi istemiyorlar arkadaslar nedeni bu. Islami anlarsaniz Müslüman olmazsiniz cünkü.
Dr. Gary Miller Kur'an'a meydan okudu ve şöyle dedi: Kurandaki tüm hataları bulup ispat edeceğim. Bunu diyen bir matematikçi ne oldu da İslam'ı araştırdıktan sonra adını Abdul Ehad Ömer olarak değiştirip müslüman oldu? Daha iyi anla diye örnek vererek açıklama yapayım: bir sınava hazırlanmak için matematik kitabı aldın. İlk soruyu doğru çözdün cevap a dedin ama cevap anahtarına baktın b diyor. Önce baskı hatası heral dersin. Sonra ikinci soruyu doğru çözdün cevap c dedin. Cevap anahtarı a diyor. Halla halla dersin. 3. Soruyu doğru çözdün d dedin. Cevap anahtarı e diyor. Bunun gibi 40 soruda yanlış cevap bulursan bu kitaba itibar ederek sınava hazırlanır mısın yoksa kaldırır atar mısın? Aklı başında hiç bir Allah'ın kulu bu kitaba İtibar etmez. E bende diyorum ki sizin sallamanıza göre Kur'an hatalı ise her okuyanın bu hataları görüp İslam'a itibar etmemesi gerekir. Akıl ve mantık bunu gerektirir. Eğer sizin iddianız doğru ise bunca okumuş profesör ve bilim adamları nasıl oluyor da bu sizin gördüğünüz hataları göremiyor? Kariyer alanında okuyarak zirve yapmış bu insanları okuduğunu anlamayacak kadar cahil ilan etmeniz komik değil mi? Senin iddiana göre İslam'ı anlayan müslüman olmaz ise Bunca profesör ve bilim adamları İslam'ı anladıktan sonra Müslüman olmayı tercih ediyor ise senin tezinde çürümüş olmuyor mu? https://youtu.be/shcjAw_ARGk?si=MzmqlnOgMV9AUlgG https://youtu.be/oA1idouumY0?si=sWuobWWy8Z6e3Rxp https://youtu.be/4-SMHhve36Q?si=Mcve6vlrROlcva_u
Kardesim bu insanlarin cogu ondan önce Islami elestiriyorlardi. Parayi basip bunlari Müslüman yapiyorlar.
Digerleri Müslümanlari sömürmek icin ben Müslüman oldum diyorlar. Sen bunlari ciddi alip bu olaylarin arkasini bilmiyorsan sana zaten en basta yardim edilemez.
YouTube "Ben Müslüman oldum" deyip izeleme rekorlarinin pesinden kosan YouTuberler ile dollu. Müslümanlar Beyaz birisi Islama gecince kendilerini kaybettiyorlar ve deli gibi arkalarindan kosuyorlar.
Dünyada en kolay is Allah deyip Müslümani sömürmektir ve batililarda bunu anladilar artik.
Para tadi herkese esit güzel geliyor kardes. Ben Müslümanim demeseler bu adamlarin suratlarina bakan olmaz, ben Müslümanim deyince zenginlik ve ona tapan insanlar doluyor.
Zakir Naik'da güzel bir örnek herif sonrada "Müslüman olma". Herif profesör, insanlarin gözüne bakip utanmadanda yalan söylüyor ama Islam hakkinda konustugu icin sadece Amerikanin sosyete yerlerinde kactane villasi var.
@besiktas256 İslam'da zengin olmak yasak mı 🤦🤦🤦 zengin olmak yasak olsaydı eğer zekat sadece zenginlere farz olmazdı. Konudan konuya atlama kardeşim. Bu adamlar bilim adamı bilim ben sana Zakir Naik mi dedim. Bilim adamlarının birilerinin parasına ya da suratına bakmasına ihtiyacı yok. Adamlar boş işlerle uğraşmıyor. Bilim yapıyor sen gelmiş bu adamlar parayla müslüman olmuştur diye aşırı komik bir yorum yapıyorsun
@besiktas256 yorumların aşırı komik güldürdün akşam akşam sağol 🤣 bilim adamları paraya ihtiyacı oldukları için Müslüman oluyormuş 🤣🤣🤣 Allah akıl fikir versin 🤣
Bilim adamlari Müslüman olmuyor, bazen Müslüman olan bilim adamlari cikiyor fark bu. Verdigin Linkteki adam kac yasinda ve bilim insani, bu herifin gecmiste kurani okumadigi imkansiz gibi birsey zaten.
Burdan zaten isin arkasinda baska birsey oldugu belli.
@besiktas256 bak kendi ağzınla düştün. Ne dedin. Bazen müslüman olan bilim adamları çıkıyor. Ha ben de diyorum ki birader madem Kur'an dediğin kitap senin iddiana göre hatalı ise ve ilk yorumunda dediğin gibi İslam'ı anlarsınız müslüman olmazsınız dedin ya hani. Madem bu kitap hatalı ise her okuyan aklı başında birinin hatalı kitaba itibar etmemesi gerekmez mi? Eğer deli değilsen bu soruya evet demen gerekir. Ben de diyorum ki hani bazen Müslüman olan bilim adamları var ya hani onlar seninle aynı kitabı okudukları ve İslam'ı anladıkları hâlde neden Müslüman oluyorlar? Onlar mı Cahil yoksa sen mi?
@besiktas256 🤣🤣🤣 o zaman seni mat edeyim 🤣🤣🤣 madem o bilim adamları çıkarı için sonradan Müslüman oluyorlar. Peki anlat bakalım Biritüs Aziz Sancar neden Müslüman 🤣🤣🤣 bak o sonradan Müslüman olmadı mesela. Peki o senin kuranda gördüğün hataları göremeyecek kadar cahil olduğu için mi bilim adamı oldu 🤣🤣🤣
Aziz Sancar agir Kemalist. Herif senin gözünde Müslüman mi istersen onu tartisalim :D. Hristiyan olan Bilim Adamlarida var, bunlar Hristiyan cünkü bu kültürün icine dogudular ve celiskileri görselerde kabul edemiyorlar, egitim durumuda burada pek birsey degistirmiyor.
Senin mantigini takip edersek simdi Incil hatasiz olmasi gerekiyor. Sonuc olarak Hristiyan Bilim adamlari var.
Islam dünyasindada böyle insanlar var, ne kadar anlatirsan anlat, fikirlerini degistirmek mümkün degil.
@besiktas256 Ben sana Azız Sancar Kemalist ya da değil diye bir soru sorduğumu hatırlamıyorum 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣Adam kendi ağzı il Müslümanın diyor al bu da sana kapak 🤣🤣🤣i🤣🤣🤣🤣🤣https://youtu. be/bW1LxonG_RI? si=i47r5jRyEkk-biPz Soru basit: Senin düşük IQ 'ya göre Kur'an'ı anlayan zaten Müslüman olmaz ise Kuran'da hatalar var ise Aziz Sancar gibi Nobel ödülü bir bilim adamı seninle aynı kitabı okuduğu hâlde senin gördüğün hataları göremediği için o mu cahil yoksa sen mi🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@besiktas256 İncilin neresinde hata var kardeş? Bunu hangi Hıristiyan bilim adamı söylüyor? Yaptığın yorumların hiç birinin dayanağı yok. Koskoca bilim adamlarını para için müslüman oluyor diye ilan etmek nasıl bir akıl seviyesi bence bunu bir araştır. İncilde hata olduğunu Müslümanlar söylüyor sadece. Bunu söyleme nedenleri de Kur'an'ı Kerim ile kıyaslamlarıından kaynaklanıyor. Kur'an'ı okumazsan İncilde nerde hata var bana söyle hadi? Kim diyor hangi bilim adamları İncil hatalı demiş örmek versene? Neden Hristiyan olan bilim adamları arasından Kur'an'ı okuduktan sonra Müslüman olanlar var? Madem senin dediğin gibi hatalı ise niye adamlar hatalı kitap için doğduğu günden bugüne kadar büyüdükleri dinlerinden vaz geçiyorlar? Neden Müslüman olan bilim adamları arasından incili okuduktan sonra Hristiyan olan hiç yok? Sabahtan beri delilsiz sallayarak yorum yazıyorsun. 1 tane içi dolu bir yorumun yok. Sabahtan beri tek mantıklı cevap veremiyorsun sonra da ne kadar anlatırsan anlat diya saçmalıyorsun? Ne anlatın mesela bana? Sonradan olan bilim adamları para için müslüman oluyor 🤦 kanıt ne? Bir tane örnek ver bu söylediğin için diyorum Sistem eror veriyor. Bunu kahvede söylesen kahvedeki adamlar bile kaile almaz seni. Önce kendini geliştir. Bir şeyi inkâr edeceksen eğer önce inkâr edeceğin dini adam akıllı öğren. Okumadan delilsiz yorum yapma millete çok komik duruma düşersin.
Incilde hatalari görmek icin Müslüman olmaya gerek yok kardesim. Aziz Sancar Müslüman oldugunu söyleyebilir, benim sana sorum kendisi gibi agir Kemalist olan birisi senin gözünde ne kadar Müslüman.
Onlar Müslüman olmuyorlar kardesim, kendi cikarlari icin oyun oynuyorlar sizi sömürmek icin.
@besiktas256 hayatın boyunca bir kere bile İncil okumadığına adım gibi emindim. Nerede hata var mesela bak sen söyle sana Hristiyan gibi savunma yapayım da AA ben onların böyle düşündüğünü bilmiyordum dersin belki. Ben sana soru soruyorum sen soruma cevap veremeyince kişisele çekiyorsun. Aziz Sancar'ın Kemalist olup olmadığı değil konu birader. Konunun dışına çıkma. Madem Kur'an'ı her anlayan müslüman olmaz ise bu bilim adamları Aziz Sancar da dahil nasıl Kur'an'ı anlayarak müslüman oluyorlar soru bu. İstersen İngilizce sorayım. Bilim adamları sömürücü ilan etmende ayrı bir komedi. Zakir Naik'den örnek verdin ya adamın hayatını okudun mu hiç? Adam zaten Cerrah yani doktor adamın paraya zaten ihtiyacı yoktu ki milleti sömürsün. Hadi diyelim ki Zakir Naik öyleydi. Peki neden ilk bilim adamları Müslümanlar arasından çıktı hep. Mesela İbn-i Heysem: Optik biliminin kurucusu ve bu adam zengin bir adam değildi. Adamın hayatı kitap yazmakla ilimle geçti. İbn-i Heysem , El Ceziri, Harezmi vb bu adamlar zengin değildi. Ee hani sömürmek için oyun oynuyorlardı. Bu adamlar neden kimseyi sömürmedi hadi açıkla şimdi. Madem Kur'an hatalıysa bu Matematiğin temelini atmış sade yaşamları olan bilim adamları senin okuyup da hata bulduğun aynı Kur'an'ı okudukları hâlde neden bu hataları görmemişler? Onlar senden daha mı cahil? Saçma sapan sallayıp duruyorsun valla sabır taşı olsa çatlardı bu saçma cevaplara.
Incilin tamami bilimsel hatalar ile dollu. Bunun yaninda kendi ile celistigi noktalar var. Aziz Sancar Islamin icinde dogumus birisi bununda aciklamalarini sana verdim.
Ayni yere dönüyoruz, yukarda yazdiklarimi tekrar oku, sorularin zaten cevaplandi...
@besiktas256 sen hatalı dedin diye hatalı mı olmak zorunda her kitap? Biraz paragraf sorusu çöz bence. Soruyu anlama problemin var. Bir kitap hatalı ise hiç kimse bu kitaba itibar etmez. Senin İncil diye verdiğin kitap için Hristiyanlar ne demiş hiç baktın mı? Yok. Çünkü Okuma özürlüsünüz. Hristiyanlara göre İncil değil kilisenin dediği önemlidir. Şimdi sana Hristiyanlık tarihini anlatırım da senin kafa ona da basmaz. İncil sadece Hz. İsa'nın yaşayış şeklini belirten bir kitap Hristiyanlar için. O yüzden onlar İncil'e değil klisiye sadıklar. İncil sembolik bir kitap onlar için. O yüzden Hristiyan bilim adamları İncil'de hata var demiyor anladın mı yavru ceylan. Siz araştırma özürlü insanlar dinler tarihini okumadan kulaktan dolma her kitaba hatalı diyen topluluklarsınız. Bak ilk yorumdadan beri hâlâ tek mantılı cevap veremedin. Hristiyan bilim adamları insanları sömürmek için müslüman oluyor cevabını gerçekten mantıklı buluyor isen git kafana sık. Zakir Naik diye verdiğin örnek adam bilim adamı bile değil. Adam cerrah doktoru daha bilim adamı sınıfından bile haberin yok. Azız Sancar İslam'ın içinde doğmuş ya da Azız Sancar neden Kemalist değil soru birader. Bir kitapta senin gibi insanlar bile Kur'an'ı okur okumaz hata var bu kitapta diyorsa nasıl oluyor da seninle aynı kitabı okuyan bilim insanları bu hataları göremiyor soru bu. Önceden Hristiyan olan bazı bilim adamları neden bu seninle hatalı aynı kitabı okuduklarında bu hatalı kitaba koskoca bilim adamları itibar ederek bu kitap hatalı değil diyerek Hristiyanlığın içinde doğmalarına rağmen kendi dinlerinden bu kitap için vazgeçiyorlar. İnsanları sömürmek dışında kreş seviyesinde başka cevabın yoksa eğer soruyu anlayabilmek için biraz Paragraf sorusu çöz anlama kabiliyetini geliştir. Öyle yorum yaz
@besiktas256 Çok güzel cevap. Önceden yanda sonradan farketmez Aziz Sancar gibi Müslüman ülkede doğarak Kur'an'ı okuyan ya da Hristiyan ülkede doğup Hristiyan alan ve Kur'an'ı okuduktan sonra senin bulduğun hiç bir hatayı bulamadığı için sonradan Müslüman olan tüm bilim adamları insanları sömürmek için müslüman oluyor. Ayakta alkışlanacak cevap gerçekten 👏👏👍
@besiktas256 yahu neyi açıkladın birader. İncil'de hatalı ama ona inanan bilim adamları da var diye sallama yapmanın neresi açıklama? Oysa Hristiyanlar İncil'e göre değil kilisenin öğretisi ile yetişiyor. Sen Önce Hristiyanlığı araştır sonra salla dinlere. Adamlar zaten İncil tahrip edildi diyor. Sen tahrip edilmiş kitapta hata var diyorsun. İncilde hata varsa hangi incilde var? Matta da mı? Markos'ta mı Luca da mı? Yuhanna da mı? Bir tane İncil varmış gibi incilde hata var demen de ayrı bir cahiliyet. Adamlar bile biliyor İncilin zaten tahrip edildiği için hatalı olduğunu. O yüzden Hristiyanlar da Baba oğul kutsal Ruh yani teslis inancı var. Adamlar kiliseye iman ediyor. İncil'e değil. Daha bunu bile bilmeden açıklama yaptığını sanıyorsun. İncil onlar için sadece Hz. İsa'nın yaşayış tarzı yani nasıl yaşamaları gerektiğini anlatan bir kitap. O yüzden İncil'e göre yönetim yok Hristiyanlarda. Mesela Bir papaz müslüman olursa İncil'e göre değil, kilisenin konsül üyelerinin aldığı karara göre oy birliği ile afaroz edilir. Git adam akıllı öğren sonra salla. Ben diyorum ki bir kitap hatalı ise ve senin gibi okumadan sallayan insanların seviyesindeki kişiler bile bir okuyuşta kurandaki hataları anlayabiliyorsa ulan aynı kitabı okuyan bilim adamları senin gördüğün hataları neden göremiyor? Sana İncil sormuyorum Kur'an'ı soruyorum. Bu soruma cevap hâlâ vermiş değilsin. Kariyer olarak zirve yapmış bilim adamı olmuş kişiler neden senin gibi akademik kariyeri bile olmayan bir canlının bile bulduğu hataları, bu bilim insanları Kur'an'ı okuyunca bulamıyor? Neden hatalı kitap için din değiştirip Müslüman oluyorlar? Ya da eskiden ateist olup Kuran'da hata var diyen bilim adamları ne oluyor da Kur'an'ı okuduktan sonra bu kitapta hiç hata yok diyerek Müslüman oluyorlar? Mantıklı Cevabın varsa konuş yoksa ebediyen sus
Inancli bilim adamlari, ister Hristiyan ister Müslüman (bu dine doganlar hakkinda konusuyorum) inandiklari sey hakkinda rasyonel düsünmüyorlar, rasyonel ölcmüyorlar.
Incile göre mesela Dünya 6000 yasinda. Bilimsel alanda bu sacmaliktan ibaret ve kanitlanmis. Hristiyan bilim adami ama yinede Dünyanin 6000 yasinda oldugunu savunuyor mesela (hepsi icin gecerli degil tabiki)
Aziz Sancar Evrimi savunuyor ve Müslüman oldugunu iddia ediyor, Evrim'de Islama göre yanlis. burada mesela Kuranin bu yanlisini görmezden geliyor ve kabul etmiyor.
Haaa birde sonradan dine "girenler" var. Bu kisileride yukarda sana uzun uzun acikladim artik aciklamiyorum.
Sen en basta insanlarin inanc yapisi hakkinda bir cacik bilmiyorsun ki
@besiktas256 Evren ve Dünya’nın Yaşı ve Kutsal Kitap Birçok kişi için Yaratılış kitabı, “Bilim” ile çatışma halindedir. Özellikle Yaratılış kitabının 1. ve 2. bölümünün modern bilimin bulguları ile çelişkili olduğu savı sıklıkla dile getirilir. Tabi bu tür argümanlar genellikle ayrıntılı bir araştırmanın yapılmaması ve konunun derinlemesine işlenmemesinden kaynaklanmaktadır. Hristiyanlık ilahiyatı içerisinde evrenin ve dünyanın yaşı konusunda çeşitli fikirler belirtilmiştir. Bu düşünceler içerisinde iki temel akım vardır. Bunlardan birincisi, genç dünyacı görüş ve ikincisi yaşlı dünyacı görüştür. Genç Dünyacı Görüşü Genç dünyacı görüş, Yaratılış kitabındaki açıklamaları ve soy ağaçlarını kelimesi kelimesine ele alıp, dünyanın ve insan soyunun çok kısa bir tarihe sahip olduğunu söylüyor. Aslında bu tür hesaplamalar konusunda öne çıkan isimlerden birisi James Ussher’dı. İrlanda başpiskopos Ussher, Yaratılış kitabındaki açıklamalar aracılığıyla bazı hesaplamalar yaptı ve dünyanın M. Ö. 4004 yılında yaratıldığını söyledi. Bugün genç dünyacı görüş tam olarak bu tarihi vermese de, dünyanın yaşının yaklaşık 10.000 – 20.000 yıl civarında olduğunu söylemektedirler. Yaşlı Dünyacı Görüşü Yaşlı dünyacı görüş ise, modern bilimin öne sürdüğü yaş tahminlerine katılmaktadır. Evrenin ve dünyanın yaşının daha yaşlı olabileceğini ifade etmektedirler. Bununla birlikte dünyanın yaşlı olmasının, Kutsal Kitap ve Yaratılış kitabındaki açıklamalarla çelişmeyeceğini ifade etmektedirler. İncili araştırmadan Google amcaya incildeki bilimsel hatalar yazıp ateist kafalıların uydurduğu şeyi yazarsan böyle cacık olursun işte
@besiktas256 Aziz Sancar'ın savunduğu evrim Kurandaki Evrim. Sizin mmaymun evriminiz değil. Sen önce makro ve mikro evrimi araştır. Önce kendin okumayı öğren sonra milletle tartışmaya gir ki cacık olma her seferinde. Ben diyorum ki bir kitap hatalı ise her okuyan görür bunu itibar etmez. Sen diyorsun ki ama aziz Sancar Evrim🤦 bilgisiz olunca saçmalaman normal tabi. Bak birader şimdi sana ilk okul 1 seviyesinde bir cümle yazıyorum; "Beşiktaş256 adlı kullanıcı bugün eve koşarak gittiği için bugün hiç adım atmamıştıt" bu cümleyi sen de okusan ben de okusam , bilim adamları da okusa bu cümle hatalı der. Niye? Çünkü mantık hatası var. Yani bir Allah'ın kulu bile senin gibi Cahil değilse hata yok demez. Aklı başında herkes hemfikir olur. Şimdi sen de diyorsun ki Kur'an'ın cümlelerinde hata var. Bunları anlayan zaten Müslüman olmaz. Ben de diyorum ki Kur'an'da senin okuduğun hatalı bulduğun cümleler var ya , onları bilim adamları da okuyor. Nasıl oluyor da senin hatalı bulduğun cümleleri, onlarda okuduğu hâlde hata bulamıyor ve kimisi Hristiyan iken müslüman oluyor. Kimisi ateist iken müslüman oluyor. Kimisi zaten Müslüman bilim adamı. Bunlar bu senin gördüğün çok basit hataları nasıl göremiyorlar. Bak İncili sormuyorum kardeş. Kur'an'ı soruyorum. Anla diye örnek verdim. Ulan senin okuduğun ayetler de aynı onların okuduğu ayetlerde aynı. Onların anlayamadığı hataları sen anlayabiliyorsan niye onlar bilim yaparken sen KS de cahil cahil yorum yapıyorsun soru bu
Aziz Sancar "Kuran Evrimi" diye bir sacmaligi savunsa bilim adami olarak bir günde kariyeyi biter. Bilim dünyasinda Evrim tartisilmiyor bile, Evrim tartismasi sürdürmek dünya düz mü yuvarlak mi gibi bir tartisma sürdürmektir.
Kuran Evrimi diye birseyde yoktur, Kuranin celiskilerini örtmek icin Müslümanlarin uydurdugu bir sacmaliktir.
Nasil oluyorda benim gördügüm hatalari göremiyorlar konusu sana son cevabimda acikladim iste. Dönüyoruz dönüyoruz bana geliyorsun cevabini verdigim sorulari yine soruyorsun.
Tekrar ediyorum, yukarda yazdiklarimi oku, sorularin zaten cevaplandi.
@besiktas256 dünyanın en cahil insanı Madem bilim dünyasında Evrim tartışımıyor ise Evrimi çürüten bu bilim insanları uzayda mı yaşıyor ne cahil 🤣🤣🤣 https://youtu.be/SaD1Fmgu2Hw?si=EzDOhgNLFWIOOwI1 https://youtu.be/V4PgGrgW6as?si=ZhCFwigfXGjVyuMz Kuran'da evrim yazmıyor kim söyledi? Bunu? Salla salla dur. Ulan ibni Haldun gibi Darwinden yıllar önce yaşamış El Cahiz nasıl Evrmi ortaya koydu o zaman 🤣🤣🤣 Charles Darwin'den yaklaşık 1000 yıl önce bugünkü Irak'ın Basra bölgesinde yaşayan El Cahiz adıyla bilinen Müslüman bir filozof Kitab-ül Hayvan adlı kitabında, hayvan türlerinin doğal seleksiyon adını verdiği bir süreç içinde nasıl değiştiğini anlatıyordu.
Asıl adı Ebu Osman Amr El Kenani el Basri olan filozof "patlak göz" anlamına gelen lakabı El Cahiz ile tarihe geçmiş.
Çok nazik bir lakap değil belki, fakat El Cahiz ismi, filozofun ufuk açıcı kitabı Kitab-ül Hayvan (Hayvanlar Kitabı) ile birlikte bilim tarihinin bir parçası. Hadi bebe hadi başka kapıya sana bu kadar ders yeter
Okuduklarini anlama sorunu var sende ya da bilerek canım numarasi oynuyorsun. Dediklerini cevapladim kardesim, burada sürekli ayni seyleri tekrarliyorum.
Evrim bir bilimsel gercektir. Islami kurtarmak icin Müslümanlarin uydurdugu sacma sapan kivirmalarina kimsenin ihtiyaci yok.
@besiktas256 1) Bilim camiasında evrim tartışılmıyor dedin. Sana Evrimi çürüten bilim adamlarının akademik makalelerini içeren videoyu gönderdim bu müslüman olmayan bilim adamları uzayda mı yaşıyor dedim cevap: sistem eror verdi. Hiç bir soruma mantıklı cevap veremeyince işi evrime kadar getirdin. Siz dinsizlerin her zaman yaptığı taktik mantıklı cevap yoksa konuyu değiştir🤣 2) İncilde dünyanın yaşı 6.000 yıl diye salladın. Sana kutsal kitabın açıklamasında 6. 000 yıl olmadığını açıkladım. Kuran'da Evrim geçmez dedin. Ulan daha Darwin anasının karnından doğmadan El Cahiz'in kitabını örnek verdim. İslam'da yoksa evrim diye bir şey Darwinden önce El cahiz de mi uzaydan geldi 🤣🤣🤣🤣 3) önceden Hristiyan ya da ateist olan bilim adamları nasıl oluyor da senin hatalı bulduğun kitapta aynı cümleleri okudukları halde hata bulamıyorlar. Bu yüzden Müslüman oluyorlar diye bie soru sordum. Verdiğin cevabı kahve okey oynayan dedeler bile vemez. İnsanları sömürmek için müslüman oluyorlar 🤣 çok mantıklı cevap gerçekten. Zakir Naik bilim adamı diyerek sömürü olarak ondan örnek verdin ama adam bilim adamı bile değil. Sabahtan beri yazdığın tek mantıklı yorum ne biliyor musun? İncilde hatalı ama İncil'e inanan bilim adamları da var. Bak sana yine soruyorum. İncil hatalı ise niye bu bilim adamları cahil de senin bulduğun hataları göremiyorlar ozaman 🤣🤣🤣 Kur'an hatalı ise niye bu bilim adamları senin gördüğün hataları göremiyor o zaman 🤣🤣🤣🤣 onlardan daha mı bilgilisin sen 🤣🤣🤣🤣
Kur'an'ı insanların %90'ı hiç okumadı. Herkes birilerinin çevirdiği mealleri okudu sadece. Hiç sorgulamadık bu mealleri ve bu haldeyiz. Sen hiç Kur'an'a inanmadın çünkü sende okumadın hiç. Senin inancının kaybolduğu şey Kur'an değil mealler
40 lı yaşlarıma kadar normal bir müslümandım. Cumaları kaçırmaz oruçları kaçırmazdım. Ne zaman ki daha iyi bir müslüman olmak için dinimi detaylıca araştırmaya başladım o zaman bu dinin ya da kitabın Tanrı'dan gelmiş olamayacağını net ve kesin olarak anladım.
Peki neden farklı ülkede doğan insanlar Kur'an'ı okuduktan sonra Müslüman olmayı tercih ediyorlar? Mesela Papazların çoğu Müslüman olurken ben daha imam olup da 1 tane Hristiyan olan kimse görmedim. Ya da önceden Ateist olan bilim adamları, profesörler ne oluyor da İslam'ı araştırdıktan sonra Müslüman olmaya karar veriyorlar? Eğer bir kitap hatalı ise herkes için hatalı olması gerekmez mi? Bu okumuş bilim insanları neden hatalı kitaba itibar ediyorlar? Yoksa okuduklarını anlamayacak kadar Cahiller mi sana göre bu bilim insanları?
20 kişi müslğman oluyorsa 2000 kişi islamdan çıkıyor. Sis nedense sadece işinize gelene bakarsınız. Zaten onlar da genelde cahil kesim ya da daha islam gerçeğini net olarak anlamamış sadece müslğmanların göstermek istediklerini öne çıkarıp asıl kokuşmuşlukları gizleyerek kandırdıkları kişiler
@Coobilay kardeş okullarda öğretmenler öğrencilerine tecavüz ederken okuldan niye soğmuyorsunuz da İslam'dan soğuyorsunuz? Albüm Kuran'da yasak kılmış bu olayları. Eğer bu yasağı insanlar çiğniyorsa bunun sorumlusu İslam değil insanlardır. İnsanlar yüzünden İslam'a küsmek, yanlış doktorlar yüzünden hastanelere küsmek arasındaki farklı açıklasana bana
@Coobilay Sana oryantalist yabancı bir yazardan bu bilgi: ömür boyu yeter İslam hakkında ne kadar yanlış bilgiye sahipsin anlamış olursun belki. Thomas Walker Arnold Şöyle diyor: İmparator Heraklius, topraklarına giren İslam ordularını geri püskürtmek için bir ordu toplamıştı. Bu esnada Müslümanlar, bütün güçleriyle karşılarına çıkacak olan direnişe karşı gayretle çalışıyorlardı. Hz. Ömer'in emri altındaki Arap kumandan Ebu Ubeyde İslâm topraklarına katılan Suriye şehirlerinin valilerrine mektup yazarak şehirlilerden toplamış oldukları bütün cizyenin iadesini emretmiş ve halka hitaben şöyle yazmıştır: Büyük bir gücün bize doğru geldiği haberini aldığımız için sizden aldığımız parayı geri veriyoruz. Aramızdaki anlaşmaya göre sizleri korumamız gerekiyor. Fakat şimdi bu bizim gücümüzü aşıyor. Bu sebeple sizden aldıklarımızı geri veriyoruz. Eğer galip gelirsek anlaşmamızın şartları gereği kendimizi sizi korumaya mecbur sayacağız. Bu emir doğrultusunda devlet hazinesinden yüklü ödemeler yapıldı. Hristiyanlar, Müslümanların resileri için dua etmişlerdi ve duaları şöyle idi: Tanrı (Allah) size, bizi tekrar yönetmeyi nasip etsin. Sizi Romalılar üzerine muzaffer kılsın. Sizin yerinizde onlar olsaydı, bize hiç bir şeyi geri vermezlerdi. Bilâkis elinizde kalanları da alırlardı. KAYNAK Kitap: Arnold, İslâm'ın Tebliğ Tarihî sayfa 91-92. : İslam'ı bilemeden okumadan sallayıp durun ancak
@eskibirksliadam @Coobilay "20 kişi müslğman oluyorsa 2000 kişi islamdan çıkıyor." Keşke bu cümleyi kurmadan önce Google arama motoruna en hızlı büyüyen din yazsaydın da bilgini tazelemiş olsaydın. Üzgünüm ama gerçekten araştırma yeteneği sıfır insanlarsınız. Bak soruma bile mantıklı cevap vermemiş olmanız gerçekten tam bir trajedi. Ben diyorum ki eğer bir kitap hatalı ise bu hataları okuyan aklı başında her insan görür. Neden hatalı olduğu halde önceden bu kitapta hata var diyen eski Ateistler, Hristiyanlar vb. İslam'ı araştırdıktan sonra hayır bu kitapta hata yok kusursuz diye savunmaya geçiyorlar? En basitinden Dr. Gary Miller Kur'an'a meydan okudu ve şöyle dedi: Kurandaki tüm hataları bulup ispat edeceğim. Bunu diyen bir matematikçi ne oldu da İslam'ı araştırdıktan sonra adını Abdul Ehad Ömer olarak değiştirip müslüman oldu? Kaç kişi dinden çıktı diye sormuyorum. Daha iyi anlayın diye örnek vererek açıklama yapayım: bir sınava hazırlanmak için matematik kitabı aldın. İlk soruyu doğru çözdün cevap a dedin ama cevap anahtarına baktın b diyor. Önce baskı hatası heral dersin. Sonra ikinci soruyu doğru çözdün cevap c dedin. Cevap anahtarı a diyor. Halla halla dersin. 3. Soruyu doğru çözdün d dedin. Cevap anahtarı e diyor. Bunun gibi 40 soruda yanlış cevap bulursan bu kitaba itibar ederek sınava hazırlanır mısın yoksa kaldırır atar mısın? Aklı başında hiç bir Allah'ın kulu bu kitaba İtibar etmez. E bende diyorum ki sizin sallamanıza göre Kur'an hatalı ise her okuyanın bu hataları görüp İslam'a itibar etmemesi gerekir. Akıl ve mantık bunu gerektirir. Eğer sizin iddianız doğru ise bunca okumuş profesör ve bilim adamları nasıl oluyor da bu sizin gördüğünüz hataları göremiyor? Kariyer alanında okuyarak zirve yapmış bu insanlar mı okuduğunu anlamayacak kadar cahil ilan etmeniz komik değil mi?
Dinler doğmatiktir zaten Aile etkisi toplum etkisi cevre cografya Ta ki belli bir yaşa kadar Olgunlaştıktan sonra sorgulama arayışlar başlar be kafandaki dagl kalbindeki dini secersn ya da secmezsn
Herkesin inancı kendine inanıp inanmamak sana kalmış. Aklında soru işaretlerinin nedeni çok derinlere daldığın zaman işin içinden çıkılmaz. Yinede kalbini ferah tut olumsuz herhangi bir şey düşünme
hayatın boyunca kaç tane İslam tarihi kitabı okudun diye sorarsan verecekleri tek cevap: Kur'an'ın mealini okudum. Yani Türkiye'nin anayasa kitapçığını okuyarak Türkiye'deki tüm örf adet kurallarını öğrendiklerini sanmakla aynı hataya düşüyorlar. Kuran'da anayasadır. Bunlar sadece anayasa ile tüm İslamı anladıklarını sanan topluluklar. Hâlbuki Hadis, fıkıh, tefsir, siyer, ilmihal, Peygamber efendimizin Sünneti, Hayatı, Ayetlerin nüzul sebebi bir sürü öğrenilmesi gereken bilgi var ama bunlar işin kolayına kaçıp sadece meal üzerinden İslam'ı çözdüklerini sanıyorlar
@Coobilay Osmanlı da Müslümandı neden Hristiyanlar Yahudiler yükselme döneminde Osmanlı'nın hizmetindelerdi? Neden kralların başı sıkışınca Kanunî Sultan Süleyman'a mektup yazıp bizi kurtar diyordu? Bak tezin hemen çürüdü. Demek ki müslümanlar her zaman kölelik yapmamış kardeş. Tarih okuyun biraz. Müslümanlar Kur'an'a göre yönetimi bırakıp Batı'ya göre yönetimi tercih etmeye başladıkları an geri kaldı Batı'dan.