Gerek kitaplardan, gerek internetten, gerekse dergaha giderek. Tarikat ile ilgili bişeyler öğrendim. Bilgime güveniyorum. Sorularınızı bekliyorum. Her soruya cevab vericeğim. Ama cevablarım silinmezse sevinirim. Dürüstçe, kavgasız, insanca, soru cevab yapalım. Bilmediğim bir şey olursa (sanmıyorum) onuda öğrenip, cevablıyacağım. Eleştiri yapacak, sert konuşacak kişilerede, kibarca ve saygılıca cevab vereceğim. Benle ilgili ve düşüncem ile ilgili her türlü soru sorulabilir. Şimdiden teşekkür ederim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Neden her tarikatn zikri farklıdr
Bir cok tarikatn zikrini aynı an da ceksek sence ne olur
Benim tarikatım da hem sesli hem sessiz zikir var. Ve biz çoğu tarikatın zikirlerini yapıyoruz. Her tarikatın zikrinin farklı olmasının nedeni, zikirleri mürşidinin belirlemesi. Kimisi yüz kere bismillah diyerek başla der. Kimisi la ilahe illallah diyerek başla der. Kimiside Allah Allah diyerek başla der. Tarikata girmeden önce bende istediğim zikirleri istediğim adetde çekiyordum. Şimdi tarikata girerek hangi adette olması gerektiğini. Minimumumu öğrendim ve en faydalı sevab olan zikirleri çekiyoruz. Yüz kere estağfurullah el azim. Yüz kere salavat. İki Yüz kere la ilahe illallah. Ve yüz kere Allah Allah. Bunları çekebilirsin.
Rüyalarn degişti mi gercekten
Bir keresinde bin kere la ilâhe illallah demiştim. Sesli şekilde tespihle uykuya dalarken ruhumun bedenimden çıktığını göge yükseldiğini hissettim... Zikir çekip, uyuyunca, istediğim saatte dinç kalkıyorum. Sabah namazından erken uyanıyorum. Yorgun ve halsiz uyanmıyorum. Ve kötü rüya görmüyorum. Rüyamda evliyalardan birkaçını gördüm. Belki sende görebilirsin. Gerçekten istersen
Hangi evliyaları gördn
Mevlana. Yunus emre. Ahmet yesevi...
Tarikatının adı tam olarak nedr
Nadiri tarikatı
Tecavüz olayları derim susarım vereceğin cevabı bile okumam hadi o tarikata öyleydi de diğerleri ne ya silahlanma ya uyuşturucu işleri o yüzden savunma bana tarikat falan
Ben senin sorunu okuyorum ama sen benim cevabı okumak istemiyorsun anladım. Eleştiriyi yapıyorsun ama cevabı duymak istemiyorsun. Yinede ben senin için değil de bu soruyu okuyan üçüncü kişiler için cevab vereceğim. Onlar belki cevabı duymak isterler. Eğer bu yorumumu silersen, bende senin sorunu sileceğim. Neyse cevabım şu. Tecavüz olayları, Hristiyan papazlar da da var ama kimse Hristiyanlığı eleştirmiyor. Papazı eleştiriyor. Tarikatta böyle olmalı. Tarikatı değil. Hocayı eleştirmeli. Hoca bir şey yaptı diye tarikatı eleştirmek doğru olmaz. Nasıl ki papazlar tecavüz ettiğinde Hristiyanlık eleştirilmiyorsa. Bizde de aynı olmalı. Silahlanan kim, uyuşturucu kimde bunlar şahıslara aittir. Ve onlar yargılanmalıdır. Tarikatta birkaç hoca ya da şeyh bir günah işledi diye tüm tarikat yargılanamaz. Tarikat zaten silahlanmaz. İşid, el kaide falan tarikat değil. Ehl-i Sünnet dışı, selefi mezhepli terör grupları. Ve selefilik tarikata karşı bir mezhep olduğu için Ehl-i Sünnet dışı. Ehl-i Sünnet tarikat ı savunur. Tarikat Ehl-i Sünnet tir. Ehl-i Sünneti gerçek yaşayanlar. Ve bu kadar tarikatlar aleyhine iftiralar karalama probagandaları varken yayılmaya devam ediyorsa bi düşünürüm. Senin yerinde olsam... Madem tarikat bu kadar kötü neden halen bağlanıyorlar derim.!
Boş cevap vermişsin banane hrt ve papazdan dolaylı yoldan cevap vermeye çalışma adam gibi deki tarikatlar şu an pislik yuvasıdır.
Tarikatların içine girmediğin için, uzaktan öyle görünüyor. Madem senin dediğin doğru, neden pislik yuvası olan seyler, günümüz çağında bile yayılıyor. Bu teknolojide bu devirde bu çağda kıyamete kadar var olacak bir oluşum bu. Pislik yuvası olmayan. Allah yuvası olan tarikatlar var. Bilmiyorsun. Çünkü medyayı takip ediyorsun. Medyada hak tarikatı yayınlamak yerine, nerede pislik seyler var onu göstererek tarikatı böyle lanse ediyor. Tarikatı kötüleme fikri Amerika'dan ve islam düşmanlarından geldi. İsterlermi imanlı bir topluluk olsun. Müslümanları dinden soğutcaklar, sonra ateistliğe ya da kendi dinlerine çağurcaklar. Bir tarikatlıyı çağırsın bakalım ateistliğe ya da Hristiyanlığa. Çağıramaz. Senin gibi tarikat düşmanlarını çağırır. Tarikata düşman olan, Allah yoluna, ve evliya yoluna düşmandır. Bunu bil. Sonun hayır değil yani imansız ölebilirsin. Çünkü Tarikat mevlanadır. Hacı bektaşdır, yunus emredir. Ve daha nice evliyalardır. Bunların yoluna karşı çıkmış oluyorsun. Allah yolunun yolcularına karşı çıkmış oluyorsun.
👍
Ayrıca dolaylı yoldan verdiğim cevab doğruydu. Doğrudan da cevab veririm. Tarikatta herkes, herkese tecavüz etmiyor bir kaç lifer birilerine tecavüz etti diye tarikatın adı kirleniyor. Birileri bişey yaptı diye ben yargılanamam. Benim tarikatım ne tecavüz eder, ne silahlanır, nede uyuşturucu kullanır ya da ticaretini yapar. Ben kendi tarikatımj. Liderimi. Tarikata mensup olan yoldaşlarımı severim
👍.
Abicim hoş konuşmam karşıyım ben tarikatlara o yüzden kavga çıkmasın diyeyim bari
Kavga etmem ben. Sen kendi kendine kavga edersin, ben kibarca ve saygılıca cevab veririm. Kalpleri mühürlü olanlar cevablarımla yetinmez ve cevabımı silerler. Hep öyle oldu zaten. Ama bu bir maneviyat işidir. Herkes tarikata giremez. Nasip olmaz herkese, Allah dostlarının yoluna girmek.
Haznevi Seyh Muhamed Mutaa nasıl biridir?
Nakşibendi tarikatı şeyhi... Ona bağlı iki kişiyle tanıştım. Evliya olduğunu söylediler... Babası büyük alimmiş, evliya mış. Babası vefat edince youtube da ilahisini dinledim. (Kaside) mübareği baya övdüler. Sevenleri çok. Muhammed muta da. Bölgede tanınan sayılan birisi. Hatta bir milletvekili onun elini öpmüştü diye cehepeliler isyan etti. Bir yere bağlanmak iyidir. Ehli sünnet oldukça... İçlerine gir, kalbini mutmain ederse bağlan. Genelde arap kültürü hakim benim tarikatım tam anadolu türk islam tarikatı. Türklüğü ve islamı aynı anda yaşamak istersen. İhvanlarını sevmek istersen, aşk ile bağlanmak istersen. Benim tarikatıma beklerim
Şeyh aklından geçeni bilirmi
Allah teala bildirirse bilir tabiki. Yoksa herkess herseyi bilecek diye bi şart yok. Bazı şeyhler, kerametleriyle meşhur olduğu için. Halk tarafından abartılmış. Şeyhimiz evliyadır, beyninden geçen herseyi bilir, gibi seyler müritleri tarafından söylenmiş. Oyüzden bu dedikodu çıktı. Senin sorunun cevabı bu. Soruyu sorma nedenin de bu. Halk tarafından şeyhlerin abartılması
Badeleme nedir?
Kendini tarikat lideri ya da dini lider ilan eden bir sapığın, sapkının, çıkardığı, şeriata aykırı büyük günahıdır. Kesinlikle cezalandırılmalı.
Nasıl yapılıyor ne yapıyorlar
Ben internetten Görmüştüm. İçlerine girmedim. Olayı yaşayan tanıdığım yok. Sizin gibiyim bu konuda... Sizde internetten bakıp öğrenebilirsiniz. orada yazıyor ne yaptığı, nasıl yaptığı. Bana bişey yapılmadı. ya da tanıdığım birine.