Menzil tarikatı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Aranizda menzil tarikatına mensup olan var mı?

Bu tarikatın kanalı radyosu yayınevi şirketleri mevcut... Mezat diye bir uygulamaları var, bir şeyi bu mezata koyuyorsun açık arttırma usulü satılıyor.. En çok parayı veren satın alıyor.
Geçen gün bir arkadaşımla bir iş yerine gittik, içerde ben dahil 5 kişi varız, ikisi sohbet ediyor biz de dinliyoruz, biri diğerine dedi ki,
"Geçen yapilan mezatta Gavs hz. lerinin (şimdiki liderlerinin) namaz kıldığı seccadeyi bir deli sofi 60 bin lira verip satın aldı"
Sonrasında bu arkadaşım da ”Az bile, vallahi az bile..." Dedi...
Bu gerçekten saçmalık değil mi? Yani bir tarikatın mensubu olabilirsin kendini Allah'a bağlamak için, nefsinin başa çıkamadığı şeyler olur engel olmak için bir eğitime girersin, hatta terbiye için lazımsa yapılmalı bile...
Ama burada bir saçmalık yok mu?
Güncellemeler
+1 yıl
Bakın, bir sanatçı şarkı söylüyor bir gecede yüz binlerce lira kazanıyor, bir futbolcu desen öyle, ülkede dinî vakıfların da malı şirketi olabilir, ben burda dine saldırın diye yazmadım..
Menzil tarikatı ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Aranizda menzil tarikatına mensup olan var mı?