Büyük İstanbul Depremi... Hani şu her 250 yılda bir olan deprem. İstanbul çevresindeki 2 tane fay hattı da 250 seneyi çoktan geçti, üçüncü fay hattı ise beş yıl kadar içinde 250. senesini dolduracak.
Yani biri olmazsa diğeri, diğeri olmazsa diğeri kesin olacak. Zaten hepsi eninde sonunda olacak. Hatta bence 2+1 ya da 1+2 şeklinde olacak. Yani iki üç sene içinde, artarda iki büyük deprem, 10 yıl içinde de bir büyük deprem daha. Ya da iki üç sene içinde bir büyük deprem, 10 yıl içinde de iki büyük deprem artarda olacak. Bence ya öyle ya da böyle olacak. Üçü artarda ya da üçü yıllar arayla olmayacak. Bu tabi tam olarak bilinemez.
Peki siz hala ne diye İstanbul'dasınız? Özellikle sahil ve kıyı kesimleri. İki deprem artarda olursa her biri en az 7.3 büyüklüğünde. İkisi tek bir arada olursa en az 7.8 büyüklüğünde. Üçü bir arada olursa da en az 8.1 büyüklüğünde olacak. Yani tabi bunlar tahmin. Üçü de elbet olacak ama sırayla mı, yıllar arayla mı bu tabii ki tam olarak bilinemez. Sadece öngörü veya tahmin olabilir.
7.3 yıkıcı bir deprem boyutu. Üstelik İstanbul'a 20 kilometreden az bir mesafede fay hatları. Evet belki günlük koşuşturmada ya da günü kurtarmaya çalışmada bu gerçeği hep unutuyoruz ya da erteliyoruz ya da belki şansımıza güveniyoruz.
Ama ben şunu diyorum ki: İstanbul'da yıkıcı bir deprem, ülke ekonomisini yerle bir eder ve de milyonlarca kaçak kişiye de gün doğar. Yağmalar, hatta tecavüzler bile olur! Bakın lütfen bu deprem gerçeğini ciddiye alın. Ağzı salyalarla yağma yapmayı bekleyen, hırsızlık yapacak, tecavüz bile edecek orta doğudan gelme milyonlarca kaçak, göçmen, sığınmacı, mülteci var.
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer