illa ailenizde olması gerekmez mesela en son ne zaman tam tesettürlü birini gördünüz?
ve ayrıca sunu söylemeliyim ki insanin ruhunun tesettürlü olması apayrı bir şey
illa ailenizde olması gerekmez mesela en son ne zaman tam tesettürlü birini gördünüz?
ve ayrıca sunu söylemeliyim ki insanin ruhunun tesettürlü olması apayrı bir şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
8Cevap
Tesettür mesettur anlamam kapanmak örtünmek layıkıyla olacaksa vücut hatları belli olmamalı kadının yakışanı değil tenini hatlarını saklayan kıyafetleri seçmeli
Hayır İslam'a göre sadece avuç içi ve yüzünü gösterebilir kadınlar ancak buna uyan birini görmüyorum.
tarif ettiginiz şekilde kapanmak belki de en basit olarak çarşaf giymekle olur. onu da toplumda kabul etmeyen çok insan var, otobüste vs toplumda kötü muamele görebiliyor bu sekilde kapanan kadınlar. ama kapandıkları icin degil sadece çarşaf giydikleri icin çünkü çarşafı Ataturk'ün getirdiği ilkelere tehdit olarak algılıyorlar.
Çarşaf yasal olarak yasak değildir kötü muameleler de polise şikayet edilebilir.
Çoğu yerine getirmiyor. Çoğu için bu basit bir kültürel tarz. Allah'ın tesettür emrinin gerçekten farkında olup bunu yapanlara saygım sonsuz.
Kesinlikle ne açığı ne kapalısı insanın ruh güzelliği , beyin güzelliğ ve kalp güzelliği en önemlisi..
Yeni neslin çoğu saçı başı açık ama başında örtüsü var ne mana ise bir garipler.
Aynaya her baktığımda görüyorum elhamdülillah
pantolon giymiyorsunuz yani?
Giysemde pantolonla gezmiyorum dışarda feracemin altına giyiyiyorum pantolonumu feracemde uzun ayak bileklerime kadar
cogu kisi kapali desinler diye kapanmis gibi
Bizeneki bundan hem bizene hem sanane yani
genel olarak yorum yapma hakkımız var, şahısları konuşmuyoruz burada, ben isim vermedim.
isim zaten nasil verecen :D kisilerin ırklari inanclari sorulmaz bunu bir ögren once giyim kusagida sorulmaz tabiki
sormaya gerek yok kalmadan toplumda gözümüze batan bir şey. bariz olarak kendileriyle çelişiyorlar, tesettürü hakkıyla yaşayamamalarından çok bu çelişki hali dikkat çekiyor zaten.
sana kolay gelsin hanim abla
Keşke sadece örtü olarak kullanılmasa
ne demek istediniz tam olarak?
Getirenlere lafım kesinlikle yok.
Kadın türbanlı dar giyinmiş gibi demek istiyorum
Bazılarının sadece adı kapalı