İsrail'i çok seviyorum?

Önceden müslüman bakış açılı türk medyası yüzünden İsrail'i terörist ülke falan sanıyordum Temmuz ayında tel avive tatile gittim Türkiye'den geldiğimi söylediğimde hiç ırkçı bir tepki falan vermediler onlara Filistin meselesini sordum türk medyasının yalanlarını o zaman gördüm aslında İsrail filistini işgal falan etmemiş binlerce yıl önce bu topraklarda İsrail krallığı varmış daha sonra Bizanslılar Abbasiler ve Osmanlı tarafından işgal edilmiş işgal bittiğinde Avrupa'ya sürgün edilen Yahudiler gemilerle topraklarına geri dönmüş onlar döndüğünde Araplar bu toprakları sahiplenmiş ve buraya Filistin ismi vermiş İsrail her şeye rağmen kurulmuş 1967 de 5 Arap ülkesi birleşip İsrail'i işgal etmeye çalıştı fakat İsrail tek başına hepsinin hakkında geldi hatta mısırın bir bölümünü işgal etti ama Araplar gibi sahiplenmedi 1978 de Sina Mısır'a geri verildi sözde ülke Filistin ve onun sözde vatandaşları İsrail topraklarına Filistin demeye devam etti İsraillilerin tarlalarını yaktılar tev Aviv ve kudüste onlarca kez canlı bomba saldırısı oldu ve bir sürü İsrailli öldü hiç bir şey anlatıldığı gibi değil yani İsrail sadece karşılık verip kendini savunuyor. O topraklar binlerce yıldır onlarındı sürgün edilmişlerdi ve topraklarına geri döndüler. Hatta İsrail polisi Filistinli terörist bir çocuğu küçük olduğu için vurmaktan vazgeçti türk medyası propaganda yapıyor emin olun.

İsrail'i çok seviyorum?