İstanbulda.
1 Yıldır depresyondayım ve nasıl kurtulacağımı bilmiyorum ?
İstanbulda.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sosyal yaşamını geliştir senin ihtiyacın şey bana göre adam gibi dost..Her derdini rahatça paylaşabileceğin, buluşup, eğlenebileceğin, gezebileceğin, senin mutlu olmanı az da olsa sağlayacak dosta ihtiyacın var, bu dost sayesinde sosyal yaşamın da gelişecektir.Sebebi tamamen manevi boşluktur bence, çevresinde tutunacak, görüşecek biri yada birilerinin olmamasıyla alakalı olduğunu düşünüyorum.Özgüven sorunu, enerjisizlik, çöküntü bu engellerin hepsini aşabilirsin..İlgi alanında, hoşuna gidecek şeyler yap, hobi bul kendine.Meşgale bul.Aile hekimine başvurup ücretsiz psikiyatri yada psikolog desteği al, emin ol kurtulursun..Mutlu olmaya odaklan tamamen psikolojik olarak beyninde çıkar üzüntüleri, sadece tat almaya, huzurlu olmaya odaklan.Hepimiz ölüp gideceğiz, şu yaşamdan tat almalıyız, yaşamda mutlu olarka, birşeyler yaparak eğlenmeliyiz, üzülme.
Eskiden o kadar yakın arkadaşlarım vardı ki hepsiyle iki kişi buluşup bir günü tamamen eğlenceli geçirebilirdim. Şimdi iki üç saatte sıkılıyorum. Eğlenemiyorum. Zaten mutlu hissetmiyorum. Sanki içimden hiçbirşey gelmiyormuş gibi. Bu sorun benimle alakalı değil mi ? Yani çok eğlenceli biri olsa hayatımda ne değişebilir ki.
Mutlu olmayı öğrenirsin..Psikolojik olarak aklından tamamen atarsın mutsuzluğu, çöküntüyü.
Depresyon hali malesef bende de var.Psikoloğa gidecek maddi durumum var fakat çekiniyorum. Hayatın belli dönemlerinde yaşanılanlardan dolayı herkesin başında bu dert var.Allah yardımcın olsun zor bir durum.Tavsiyede bulunabilirim sana 1 yıl demişsin çalışıyorsan tatil yapmanı öneririm.Maddi durumum yok demişsin tatilden kastım deniz kum güneş değil, imkanların çerçevesinde birşeylerde yapabilirsin mesela farklı bir şehirde oturan akraban varsa onun yanına git.Şu anda içinde bulunduğun ortamdan uzaklaş faydasını görürsün mutlaka sorunun ne olduğun tam olarak bilseydim daha faydalı olurdum :(
Aynı şeyleri yaşıyorum. yaş kaç?
Çok gençsin bence atlatırsın ... :(
ne guzel depresyonda olup yardim isteyebilcek kadar Guclusunuz... bunun farkina varin...
eger psikologa gitcek maddi durumunuz yoksa seni anlayabilcek arkadaslarinizla konusun
konusmak okadar onemliki...
ama seni anlamicak kisilerlere sakin bahsetmeyin o insanlar sizi oldugunuzdan daha beter his ettirebilirler..
aslinda kendi kendinizede sorabilirsiniz.. ben kendimi neden boyle his ediyorum diye ve
bundan kurtulmam icin neler yapmam lazim diye..
oncelikle neden depresyonda oldugunun farkinda olmali,guclu olmali.. ki sizde bu gucu goruorum ki yardim isteyebilcek kadar guclusunuz.. ne mutlu... ins en kisa zamanda kurtulabilirsiniz
allah sizinle olsun.. ki o bizimle ... sizde onunla olmayi unutmayin
canım benim ,seni okadar iyi anliyorumki...
ama sunu unutma insan her daim mutlu neseli olcak diye birsey yok
onemli olan ufak tefek mutluluk nese his edebilionmu ozmaan farkina varki bak şu an mutluyum de neseliyim de kendine...ve o anin tadini cikart
insan biranda depresyona girmiyor,bu zamanla oluyor ve tedavisi daha da cok zaman aliyor..
ama sunu unutmaki bu gunlerinde arkanda kalcak ve inanki o mutlulugun,nesen geri gelcek..
yeterki sen iste ve istiyorsunda yoksa burdan yardim istemezdin
devlet hastanesinde psikiyatr servisi var hiç çekinme ben geçen gördüm önünde sıra bekleyen bi süürü insan vardıı
Cevap
5Cevap
Sendeki depresyon değilde distimik bozuklukta olabilir. Hangisi daha kötü bilmiyorum.
link
ama bir iki seansta olsa bir psikiyatriste git. En azından tanı konur.
devlet hastanelerine psikiyarist var özele gerek yok. Bir yılda az bi süre düzelmek hayat enerjisini kazanmak zaman alır. Benimki 10 sene oldu sen ne diyorsun.Kendin zaman tanı hemen üzerine git yoksa zaman geçtikçe iyileşmekte zorlaşıyor.
Enerji lazım sana. Sev, sevil. Güzel bir sevgili bul, tamamdır. Bu sitedekilerin zaten en temel sorunu bu. Sevgisizlik... (Sevgilisi olanlar da dahil...)
Gel evlen benle mutlu bi yuvamız olsun pembe olmasada panjurlu bi evimiz olsun başbaşa bi ömür geçirelim ben seni sabahları su dökerek yemek yaparken sana yardım edeyim beraber dağ yürüyüşlerine gidelim güzel günler bizim olsunnn :)
ilaç kullanman şart..
1 yıl nasıl bekledn kı bu kdr:( doktora g,t derm
Nerde yaşıyorsun öncelikle.
Psikolog değilde psikiyatriyr gitmen lazım.Bakırköy ruh ve sinir hastalıkları en iyisi bu konuda.Oraya gitmen en mantıklısı.Randevu alıp gidebilirsin sana uyarsa.Ücretli tedavilede çok yüksek tutar çünkü.
182 aranarak alınmıyor mu?Ya da hastanenin sitesinden?
psikologlar bunun için var
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar