FÂSIK NEDİR?
Sözlükte "bir şeyden çıkan" anlamına gelen fâsık kavramı, din ıstılahında, inkâr edenlere ve îman ettiği halde Allah ve Peygamber'e itâat etmeyen, dinî görevlerini terk eden ve günah fiilleri işleyenlere denir. Her kâfir fâsıktır, ancak her fâsık kâfir olmayabilir. Âsi mü'min fâsıktır ama kâfir değildir. Fâsık kelimesinin çoğulu füsekâdır.
Kur'ân'da; kâfirlere (Sâd, 38/20; Secde, 32/18), âyetleri inkâr eden (Bakara, 2/99) ve yalanlayanlara (En'âm, 6/49), münâfıklara (Tevbe, 9/67), müşriklere (Tevbe, 9/8) "fâsık" denildiği gibi Allah'ın indirdiği ahkâm ile hükmetmeyenlere (Mâide, 5/47), iffetli kadınlara suç isnat edenlere (Nûr, 24/4), yalan haber yayanlara (Hucurât, 49/6) Allah'ı unutanlara (Haşr, 59/19) ve benzeri günah olan söz, fiil ve davranışları işleyenlere de fâsık denilmiştir. Mâide sûresinin 49. âyetinde insanların çoğunun fâsık olduğu bildirilmiştir. Fâsık vasfı, zem ifâde eden bir kavramdır. Allah fâsıklardan râzı olmaz (Tevbe, 9/96) ve onlara hidâyet etmez (Tevbe, 9/24). Fâsıklık vasfından kurtulabilmek, ancak îman edip sâlih ameller işlemek, haram ve günahlardan uzak durmak, işlenen günahlara tevbe etmek ile mümkündür. (İ. K.)
Fasık kimseler, fitne ve fesadı sever. Başkalarının bela ve musibete uğramasını ister. İyi işlerden kaçar. Helal haram ayrımını gözetmez.
Yani görüldüğü gibi onlar fasık oluyor ve şeytana yardım ederek kötülük işleyende iyi olabilir gibi bir saçmalık ortaya atıyorlar.
Fasıklardan u uzak durmamız gerekli yoksa onlar gibi olabiliriz yanlız onlara doğruyu anlatırken zaruri hallerde ruhsat var.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Allah affedecek olduktan sonra, bir kediye su verdiği için kötü kadını cennete almıştır. Affetmeyecek olduktan sonra abdesti namazlı adamı köpeğe su vermediği için cehenneme koymuştur. Islam denge dinidir.
Allah size şah damarınızdan daha yakındır ( ayet )
Cehennem size ayakkabı bağınızdan daha yakındır ( hadis )
Elbet Allah ın rahmeti gazabından fazladır. Ama allah ın rahmetine güvenerek günah işlemek tehlikelidir. Allah affeder zaten diye günah işlemek çok büyük günahtır.
Hastaysanız oruç tutmayın,
Paranız yoksa zekat vermeyin,
Paranız yoksa hacca gitmeyin diyor Allah.
Ama namaz kılmayın demiyor. Hastaydın oturarak kıl, oturanınızdan yatarak kıl, en olmadı ima ile kıl diyor. Namaz kılmadan cennete giden 1 kişi var o da savaşta şehid olmuştur.
Namaz kılmadan cennete gideceğini sanan insan aldanmış insandır. Bilakis namazı tam olanın başka bir şeyine bakılmadan cennete alınacağı rivayet edilmiştir. Kalbim temiz diyen insan kalbi en pis insandır.
Îman ve namaz ikiz kardeş gibidir birinin erken doğması gerekiyordu iman bir kaç dk önce doğdu. Namaz kılmayana kafir diyen din büyükleri vardır.01 Yorumla- +1 yıl
Tşkler
kimin cenneti gidip kimin gitmeyecigine ne karar verebiliriz ne de baskasni müslümanligini yargilayabiliriz allahla kulu arasinda olan bir seydir o kalbim temiz cennete gideceğim diye biseyde olamaz kalbin temiz ama diger ibadetleri yapmiyorsun sen gidemezssin demekde olmaz onu sadece allah bilir. ben sahsen namazimi kilmiyorum kilmam gerek biliyorum ama kandil aksamlari disinda kilmiyorum orucumu su yasima kadar tam 2 senedir tutuyorum hatta aleviyimde ama zilhecce ayi orucunu dahi tutmuslugum var ailemden tek tutmus olsamda kalbimde temiz ki elimden geldigi kadar geregince yasamaya calisiyorum evet gunahsiz da degilim her kul gibi alkolde karsi degilim dogru olmadigini biliyorum fakat elimden geldigince dikkat etmeye çalışıyorum yani demem su kalp temizligi ile de cennte gidilmez namaz kilip oeuc tutup sadece oylede cennete gidilmez ki buna biz karar veremeyiz islamin gereginde hosgoruyle uyarmak var sadece yargilamak degil kimseyi ne icki iceni yargilayabilrsin ne namaz kilani
02 Yorumla- +1 yıl
Sana Son Olarak ŞunLarı Söylemek istiyorum. Dediğim dedik cinstensin benim dediğim olsun istiyorsun ama olmaz. Örnek olucaksan Bu şekilde değil daha insancıl şekilde olmalısın. Seninki namaza davet değil resmen itici olmak. Biliçsiz bilgi cehalettir. İnternetteki paylaşımlarla burada üstün olmaya çalışıyorsun ama nafile. Gerçek bilgiye sahip isen aklın yetttiği kadar benle islamiyeti tartışacaksan buyur gel özelim açık tartışalım. Ayetleri netten alıp yapıştırmasını bizde biliyoruz. Seviyene düşmeyeceğim. Son Olarak Şu Yazıyı Paylaşıp Hayırlı Geceler Diliyorum.
Dine girmede zorlama olmayacağı gibi aynı şekilde Dini isteklerin yerine getirilmesinde de zorlama olmamalı...
Müslüman olan herkes Allahın emirlerini gönülden isteyerek zorlama olmadan yerine getirmeli...
Zorla kılınan bir Namazın, zorla tutulan bir Orucun, zorla giyilen bir başörtüsünün kime ne faydası olabilir?
Dini emirlere uymayanlara zorlamayla değil sadece tebliğ ve davetle gerçekler anlatılmalı diye düşünüyorum... - +1 yıl
arkadaşım senden çok özür dilerim bir alt cevaba atıcaktım yanlışlıkla senınkıne atmışım kusura bakma :(
+1 yılDünki sohbettimde insanin kendine özyargi yapmasi gerektigii hergu aynaya bakip kendine bir itirafda bulunmasi gerektigini ögrendim. Bu itiraflar kusurlarinizla ilgili olmali (burnun cok buyuk sivilcen cikmisgibi itiraflar degil, bugun yalan soyledi dedikodu ettin yalanci sahitlik yaptingibi) bu özelestiriler insani bu" herseyiyaparim" yiede cenete girerim dusuncesindemn kurtarir. İbadetin üç derecesi vardir en düşük ibadet seviyesi (bes vakit namazini iyi bir sekilde kilmak, zekat vermek, tum oruclai tutmak, hacca gitmek) evet en az seviyenin sart ibadetleri bumlardir artik ikinci ve ücüncü derrceyi siz düsünün.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
65Cevap
+1 yılKimin Cennete ya da Cehenneme gideceğini Bilemeyiz Bunu Yargılamakta Bizlere düşmez.
Sen 5 Vakit Namazını Kılarsın İbadetini yaparsın ama bir günah işlersin cehennemlik olursun.
adam 7/24 zina yapar alkol alır bir cevap işler cennetlik olur. Kimin Ne Olacağını bilemeyiz.
Güzel bir menkıbe vardır.
Sarhoşun biri çamurlu ellerini, sırf silip temizlemek amacıyla yetim bir çocuğun başına sürmüş ve fakat o yavrucağız, sarhoşun bu kötü niyetinden habersiz, saçlarının okşandığını, bir yabancının kendisine sevgi gösterdiğini zannedip sevinmiş. Cenab-ı Hak da bir yetimi sevindirdiği, bir yetimin sevinmesine vesile olduğu için o kötü niyetli sarhoşun tüm günahlarını bağışlayıp onu cennetine göndermiş.
Küçük bir çocukken bu menkıbeyi rahmetli babamdan dinlemiştim. Kendisi de çok küçük yaşta yetim kaldığı için, bu menkıbeyi gözlerinden iki damla yaş gelmeden anlatamazdı.
Bu hâliyle bile hikâyenin maksad ve muradını hiç anlamadığımı, anlayamadığımı söyleyemem. Ne var ki aynı zamanda amellerin niyetlere göre olduğu öğretisiyle yetişmiş, kişinin yaptıklarının en nihayet niyetlerine göre değerlendirileceğini öğrenmiştim. Kimse sırf amelleriyle cennete gidemezdi, asıl ölçüye vurulacak olan kişinin niyetiydi, kalb-i selimiydi, salt davranışları değil.
Peki o hâlde, menkıbede sözü geçen kötü niyetli sarhoş nasıl olup da bağışlanıyor, niçin niyeti değil ameli, hatta amelinin neticesi göz önüne alınıyordu?929 Yorumla- +1 yıl
burada zinayı içkiyi teşvik etmeyin insana ya hem ibadetini yapmalı hem insanlara iyi davranmalı Allahın emir yasaklarına uymalı tamam günah işlersen tövbe var ama günahları işleyerek cennete ulaşılmaz düzeltmeli insan kendini en güzel örnek Peygamberimiz
- +1 yıl
Arkadaşım kımse kımseyı bırseye teşvik etmiyor sen karşındaki insanları kucumseyerek herseyı ters algıyorsun. sen bugune kadar hiç zina işlemedinmi yani?
- +1 yıl
cennet ucuz değil cehennem lüzumsuz değil hem ilim hem amel hem ihlas lazım
- +1 yıl
unutma cennet bedava ama bizler cehennem paralı olduğu halde cehenneme girmeye çabalıyoruz. kimseye zorla birşey yaptıramayız yaptıramazsın. Ben namazımı kılarım ıbadetımı yaparım sen namazını kılar ibadetini yaparsın. o yapar bu yapar bir diğeri yapmaz onuda yargılamaz ne sana ne bana nede bir başkasına düşmez.
- +1 yıl
insanlara hatırlatmakta mı suç
- +1 yıl
Sen hatırlatmıyorsun Yargılıyorsun ınsanları. Sen Hayatında Hiç Zina Yapmadıgına İnanıyormusun ?
- +1 yıl
ben günahsızım demedim bennim sorum temiz kalp yetmez amelde ilimde ihlasta gerekli diyorum bunun neresi yanlış
- +1 yıl
arkadaşım sen birşey ögrenmeye ya da yardımcı olmaya çalışmıyorsun.
Neredeyse alkol alan ınsanları zina yapanları kötü davrananları kınayacaksın azarlayacaksın. Mantık Farklı Gibi Geliyor. Aşalayıcı bir tavır görüyorum ben ortada. - +1 yıl
Allahın emir yasaklarından değil mi alkol alan insan yanlış davranışlar içine girmiyormu zina yapan insanların kalbini kırmıyormu yanlış mı bunu söylemenin neresi yanlış yapan insanda gayet farkında yapıyor nefsine şeytana uyuyorlar bunlar desteklenecek şeyler mi yapmıyorsan söyleyince niye goçunuyorsun kimseye silah zoruyla birşey yaptırdığım yok ama söylemeyede hakkım var
- +1 yıl
Şükürler olsun benim yaram Yok. Söylemek Farklı Kınamak Farklı Sen Kimsinki İnsanları Yargılayacaksın. Başkalarını Yargılamadan Onların Yaptıklarını Tartmadan Aynaya Bakıyormusun Sen Hiç... Kendi Kendini Kaçkere Yargıladın Kaç kere tartttın biçtin kendini ?
- +1 yıl
sırf muhalefet olsun diye yazıyorsun işte neymiş alkolu yargılıyormuşum çok bilindik bir sorun bu bırakmak için tedavi merkezleri var insanların çoğu kurtulma derdinde cevap olsun diye konuşmaya devam ediyorsun
- +1 yıl
Herkesin Kendine Göre Bir Yaşam Vardır Seni Bağlamaz Arkadaşım bu Sen kimsinki Bir başkasını hatalarıyla yargılıyorsun yaa bunun cevabını neden veremıyorsun sen?
- +1 yıl
tamam benim yaptığımda seni bağlamaz hadi ikile
- +1 yıl
Edebinle Konuş TerbiyesizLeşme ...
- +1 yıl
Ayrıca Şunu o Şapşal Kafana SOk Dinimizde zorlama Yoktur...
- +1 yıl
Kim kimi Engelledi Ne Saçmalıyorsun Sen Arkadasım ne yargılaması Kafanmı Güzel sEnin :)
ASıl İnsanları Yargılayan Sensin :) - +1 yıl
kimseyi öldürdüğüm dışladığım yok sen kendi kendine celallenip boş boş konuşuyorsun işte
- +1 yıl
boş konuşanlar belli arkadaşım hsaetliklerle dolusun...
Ayrıca resme iyi bak bakalım burada ne görebileceksin yorumun ne olacak...
https://hizliresim.com/EEamM9 - +1 yıl
boş konuşanlar belli arkadaşım hasetliklerle dolusun...
Ayrıca resme iyi bak bakalım burada ne görebileceksin yorumun ne olacak...
https://hizliresim.com/EEamM9 - +1 yıl
eee ben kapalılar içsin mi dedim ben içen herkese diyorum sen anlamak istemiyorsun ben amelde ihlasta önemli diyorum yaptığım yorumların hepsine bakabilirsin namaz da kılmalı gönlünüde temiz tutmalı sen sırf cevap olsun diue hala cevap veiyorsun kapalı içki içiyor diye başkapatmaktamı yanlış hayır doğrusu başı örtüp içki içmemek sen en doğrusunu yap diğer insanlara yaptığım yorumları oku konuyu bu kadar uzatan da sen sin
- +1 yıl
bak işte kafan ancak bukadar çalışıyor senin :) Ben Söz konusu Kapalı bır Bayan İçemez Demedim. burada ben aile baskısıyla kapanmış bir bayan görüyorum. Ve baskıyla kapatıldıgı ıcınde umrumda bile değil yapmak istediğini yine yapıyor. Ve bu şekilde olan bayanlar yüzünden artık başörtüye saygı bile kalmadı. Bence Senin düşüncelerin çok kısıtlı boşuna kendini yorma arkadaşım. Biraz kendini geliştir gel. Geldiğinde mesaj at tartışırız yine :)
- +1 yıl
ben burada öyle bir baskıyı nasıl yapayım bir soruyla ancak hatırlatma yaptım yinede söylerim içimden gelsin diye bekklenilmemeli doğrusu budur namaz kıl emri hepimizedir bu bizim iyiliğimiz içindir her vakit kılarak belalardan musibetlerden korunuruz yapmazsak şeytan musallat olur daha beter durumlara düşeriz bunu bilerek kendimizi diğer hatalardanda korumalıyız birileri yanlış yapıyorsa biz en doğrusunu yapalım
- +1 yıl
ya bak güzel arkadaşım bende seninle aynı şeyleri söylüyorum ama neden anlamak istemiyorsun sen? Hepimizde kulluk görevlerimizi yerine getirmekle yükümlüyüz. Ama kimisi yerine getirir kimisi getirmez o insanlara laf söylemek ya da onları eleştirmek bizlere düşmez haddimiz değil. Zorla olan birşeyde az önceki resim gibi saçma sapan kareler çıkar. Böyle yapıp başörtünün adını çıkaracağına bu giblieri yüzünden başörtüye saygı yitirilecekse hiç kapanmasınlar hiç namaz kılıp ibadette etmesinler. Farkındaysan butür kişiler yüzünden hep islamiyetten soğumuştur bir çok insanımız sana dünden beri birşeyler ifade etmeye çalışıyorum ama anlamamakta ısrarlısın...
- +1 yıl
insan beşerdir şaşar yablış yapıyorsak tövbe edecez ama yanlış yapıyoruz diye hiç yapmayalım yanlış normal insanda içiyor içsede kurtulma çabasında olmalı namazı terketmek olmaz kalbim temiz deyip devam mı etsin nasıl kurtulacak birileri yanlış yapıyor olması dinin kötü olduğunu göstermez kişi en doğrusunu pek ala yapabilir o namaz kılıyor hak yiyor o başı kapalı içki içiyor ee herkesin eksikleri onlar yanlış diye biz namaz kılmayalım sende kıl sen daha iyi ol
- +1 yıl
Neyse Ben Sana Demek istediklerimi ne şekilde anlatmak istesemde anlamayacaksın boşver. iyi günler...
- +1 yıl
bu soruya yanlış diyorsun ya sende insanları teşvik edecek daha iyi sorular sor
- +1 yıl
bak halen bencilce konuşuyorsun soruya yanlış diyen yok senin düşüncelerin yanlış. Soru Yanlış Değil Belki çok dogru bır soru ama soruş şeklin bile hatalı. Senin egon baya bir yüksek herşeyin en dogrusunu sen biliyormuşsun gibi davranmaktan vazgeç bence. Biraz geniş düşünmeyi öğren bazı hususlar konusunda..
- +1 yıl
neyin egosu ya sanki ben kendim birşey uydurdum ya da kişisel özelliklere laf ettim yani bariz bilenen dinde emredilen zina içkiye yanlış dedim diye insanları yargılıyor oldum tekrara tekrar yine söylerim bir insan 5vakit namaz kılıyorsa büyük günahları affediliyorken hiçbirşey yapmayıp çok iyi insan olduğunu düşünenlere söylüyorum insan beşer yanlışları mutlaka olur bunu savunanlar melek mi olmuş soruyorum nasıl kalplari temiz olduğunu savunuyor kalp günahlarla kararır bunları söylemek mi yanlış sen daha güzelyle tebliğ et
- +1 yıl
büyük günahları hariç küçük günahları affediliyor
- Diğer konusunda 700 cevap paylaştı.
+1 yılKatolik İslama hep karşı oldum. İslamın kuralları gereği dediğinde haklısın. İbadetleri yapmak değil ibadetleri yapıp hayatına uygulamakla cenneti kazanırsın burada hem fikiriz. Namaz kılmadan oruç tutmadan gücün kuvvetin yerindeyse zekat vermeden kurban kesmeden ve hacca gitmeden cennet yüzü göremezsin. Ve en önemlisi bunca şeyi yapıp birde hayatına uygulamazsan yalan, sahtekarlık, zina kumar içki, nefret, kin, kıskançlık haset, iki yüzlülük gibi bir çok kötülüğü de hayatından çıkarman şartı da var tabi. Ama kişileri yargılamışsın sen oysa İslam Allahla kul arasına kimse giremez deyip katolik hrsityanlığı karşısına doğrudan almış bir dindir. Sen şimdi burada öyle bir yargılamışsın ki insanları sanki hükmü sende gibi konuşuyorsun. Peygamberden çok iyi biliyorsan o halde hadisleri incele ve karşı çık
Güneş batıdan doğmadığı müddetçe, tevbe eden kimsenin tevbesi kabul olur.) [Müslim]
(Can boğaza gelmediği müddetçe, kulunun tevbesini [iman etmesini] Allahü teâlâ kabul eder.) [Tirmizi]
(Ölümünden bir saat önce, tevbe eden kimsenin tevbesi [iman etmesi] kabul olur.) [İ. Ahmed]
Yani mealen kafir bile ömrü boyunca kafirlik etmiş eğer samimiyetle tövbe ederse Allah affeder diyor. Yani düşün ki adam 70 sene kafir yaşıyor dank ediyor kafaya tövbe ediyor ve 10 gün sonra ölüyor bunun hükmü Allahta diyor. Peki sen niye böyle hüküm veriyorsun sen peygamberinden çok mu biliyorsun. Bırakın bu fetva merakını ne ara okudunuz büyüdünüz de Burada insanları yargılıyorsunuz. Her kul kendi amelinden sorumludur sen bunu diyenden bir kelime fazla diyemezsin ve Ateşe dayanabildiğin kadar günah işle diyen den de.00 Yorumla
+1 yılNedense Türk insanında her haltı yese de günahı kadar cehennemde kalıp sırf Allah'a inandı diye oradan cennete gideceğine dair bir kanı oluşmuş. Bu sonuca nereden vardılar anlayabilmiş değilim. Kuran'da bahsi geçen müşriklerin tamamı Allah'ın varlığına inanıyordu ona bakarsanız.
İnsanlar dönüp özeleştiri yapacağına soruyu soran arkadaşı günah keçisi ilan etmiş. Ne güzel İstanbul anasını satayım. Sanki dünyada kimse size bir şey demese öldükten sonra yargılanmayacaksınız. Şimdiden hatırlatıyor işte ölmeden önce belki aklınız başınıza gelir diye...
Ayrıca sen bilemezsin yaratan bilir diyen denyolara da şunu hatırlatmak lazım. Allah onu sen de bil diye Kuran'da yazmış. Kimi cennetine alacağını, kimi cehennemine alacağını söylemiş. İlla sen sen sen diye isim vermesi gerekmiyor, oradaki tanımlardan hangisine uyuyorsan gideceğin yer de ona göre olacak. Aç oku öğren sır değil sonuçta.11 Yorumla- +1 yıl
tşkler
Diğer konusunda 777 cevap paylaştı. haklısın bacım ne diyem, insan dedigin tek yüzlü tek dinli olur, bir öyle bir böyle olana ne derler sen anla. bunun nedeni inancı bütün olarak görmeyip bölmekten olur, insan hayatı baştan sona inancıdır amma müsbet amma menfi, Namaz elbet önemlidir, hangi din olursa olsun mutlaktır bir ibadet şekli var adam güneşe inanmış gün batımında ve dogumunda secdeye varıyor bak ibadet ediyor yani. Esas olan önce neye nasıl inandıgını müsbet şekilde bilmektir. insanın inandıgı degil nasıl inandıgı önemlidir.
10 YorumlaSevgili kardeşim bir çok insanın kalpleri kararmış o yüzden onlara ne dersen boş anlamazlar çünkü şeytanın insana soyledigi en tatlı sözlerden biride ALLAH kalp temizliğine bakar demesidir imandan sonra ilk sual namaz dir kabirde ancak. ne desen anlamazlar Peygamber efendimiz imandan sonra namaz sorulacak kim namazını kilmamis ise vay onların haline demiş daha ötesi yokki sorsan müslümanım derler ama namus kafada derler zina ederler içki içerler namus kafada elbet iffetine ırzına sahip çıkanı canı gönülden kutluyorum ALLAH bozmasın diyorum her halti edip bakire olan değil ya da onla bunla yatıp erkeklerde yapıyor bende yaparım diye kendilerini avutuyorlar ayeti kerimede zina eden zina eden insanla evlenir diyor daha. ötesi var mı açık saçık giyinirler ALLAH ın ayet lerine karşı gelirler sonrada nefislerini kandırarak şunları derler başı kapalilarida görüyoruz daha beterler bizden diyorlar kimse demiyor ki ben edebimle kapanayim da gerisi ALLAH a kalmış diyemiyor çok yazık halimize
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbu soruyu görünce bu dörtlükler aklıma geldi onun için paylaşıyorum.
Ne ararsın ALLAH ile aramda
Sen kimsin ki orucumu sorarsın?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Başı açığa neden türban sorarsın?
Rakı, şarap içiyorsam sana ne
Yoksa sana bir zararı, içerim
İkimiz de gelsek kıldan köprüye
Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
Esir iken mümkün müdür ibadet
Yatıp kalkıp ATATÜRK'e dua et...
Senin gibi dürzülerin yüzünden
Dininden de soğuyacak bu millet.
İşgaldeki hali sakın unutma
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz
Sen anandan yine çıkardın amma
Baban kimdi bilemezdin şerefsiz.13 Yorumla- +1 yıl
sizin gibiler dua etsin evet saygı duruşuna geçeceğinize dua edin
- +1 yıl
Bunu yazan neyzen e en güzel. cevap şair eşreften gelir.
Anlayana.
Kimseler Hafız’a (Neyzen) alnı yere gelmiş diyemez,
Doğduğundan beri kıç dönmedi Şeytan’a bile!
Çok cevabide, mescide dolaştı amma,
Koymadı alnını hiç secde-i Rahmana bile!
Hacıyatmaz gibidir sanki köpek oğlu köpek
Ayaküstünde kalır düşse de mizana bile!
Yağlasın kız neyini hazret-i pir Barekallah koca Hafız alıyor,
Kamışı simdi g…….. tünden çalıyor.
Şair Eşref
Cevap sahibi+1 yılbenim düşüncemde de, inancımda da eksik yok. olsa bile sorgulamakta üzülmekte sana düşmez. herkes kendinden mesuldür. daha da bir şey yazmıyorum. yinede iyi düşüncelerin için teşekkür ederim.
yaratılmışlardan en temiz kalpli olan peygamber efendimiz'di sabahlara kadar namaz kılar ayakları şişerdi gününün çoğunu ibadet ile geçirir hiç bir günahı yokken dahi sürekli tövbe edip Allahtan af dilerdi... birileri kalbimiz temiz ibadete ihtiyacım yok mu diyordu?
10 YorumlaOnu bunu geçtim de nasıl oluyorsa sırf bu iyilikleri namazları ibadetleri vs sırf cennet uğruna yapanlar kendine sözde "iyi insan" diyor? Allah cenneti vadetmeseydi şurda ahkam kesenlerin çoğu yazdıklarını yapmayacaktı. İnsanları yargılamak kolay elbet. Çıkar için yapmaya Allah rızası diyenlerin olduğu yerdir sıkıntı. Yoksa yapmış yapmamış neticedir sonuçtur kanımca
27 Yorumla- +1 yıl
burdan bir çocuk yine senin gibi huriler için zina yapmıyorlar diyordu onun kadar gülünçsün
- +1 yıl
sende kendini çok akıllı sanıyorsun evet cennet için yapıyorlar sen benden iyi çıktın kalplerde ibadet niye yapılıyor onu bile biliyorsun
- +1 yıl
cennet için kılan ne kadar samimi olabilir ibadetinde aklın sıra ibadet edenlere hakaret ediyorsun bizde biliyoruz namazı huşu içinde kılabilmek için Allah aşkıyla yanıp tutyşulması gerektiğini inş Rabbim nasip eder öyle kılmayı da hiç kılmayanda bu mümkün mü bir yerden başlamak lazım ibadette samimiyet önemli tabi ama hiç kılmayanla bir tutulurmu Allahın emri cennetide vaadetmiş bunun için yapıyor diye insanları mı suçlayacalsın
- +1 yıl
Bayn Soran guncellemende Ne SAcmalamıssın ne Engelınden bahsedıyorsun sen ya yargılamasından bahsedıyorsun sen :)
@Kan_Klrmlzl arkadaşı kınamışsın ama en dogru cevabı veren o olmuş 5vakit namaz kılmayan cehennememi gidiyor sanıyorsun sen? Ben içkimi içerim diğeri zina yapar ama ibadetimizide yerine getiririz gerektiginde illa namaz vakti sayıp ömür boyu namazmı kılmak mı gerekiyor cennete gitmek için?
114 Yorumla- +1 yıl
namaz farz diye biliyorum ben ama kimelerine göre öyle değil herhalde
- +1 yıl
İnsanları Kınamak kimsenin hakkı değildir. Herkes Yapmak istediğinde Özgürdür arkadaşım.
Ben Namaz Kılarım Sen Disca Bar Gezer İçersin Özgürsün Çünki Kimse karışamaz hoşuna gitmiyor Olabilir ama Bu Seni Yargılayacak ANlamına Gelmez. Biz çok iyiz Diyenler Neden Hiç zina Bile Yapmadım diyemiyor acaba? Birkere senin kafan kadar bizlerinde kafası çalışıyor senin bizi yargılayabilmen için ya da bize öğüt verebilmen için 4/4 lük islamiyeti yaşıyor olman lazımki. Sana sen Hiç zina yapmadınmı dedğimde cevap verebileceğin birşeyler olsun. soruyu soran arkadaş boş laf olsun diye sormuş sadece başka birşey yok sonrada bize muhalefetsin der ancak :) - +1 yıl
Din hakkında bilgisi yokk fetva veriyor gerzek soran sen alınma bnlara
- +1 yıl
çünkü zina denince benim aklıma göz zinası geliyor ikastınız ilişkiyse yapmadım derim ama ben oradada dedim ben günahsızım demedim zaten ama kendi kafanıza göre konuşmaya devam edin bunlar dinimizde açıkca belirtilmiş günahlar ben söyleyince yargılayamazsın diye tutturdu boş boş konuşuyor işte hala devam
- +1 yıl
@muratkeskin28 söyle bakalım ömür boyu namaz kılmak mı gerekiyor alınma dediğin arkadaşına cevap ver
- +1 yıl
Tabikide evet yoksa bizim yaratılış amacımız ne ablasi allaha ibadet etmek degilmii tabi namaz bunlardan sadece biri
- +1 yıl
Sen sanırım sadece kendini namazla kısıtlıyorsun :) Neyse arkadaşım herkesin düşünce tarzı farklıdır. Her koyun kendi bacağından asılır. Şükürler olsun ben ibadetlerimi yerine getiyorum. Ha 4/4 lükmü hayır değil. Elimden geldiği kadarıyla Cevabıylada günahıylada benim hayatım. Boş yere konuları farklı yerlere cekmeye çalışma düşüncen farklı kulvardan gidiyor arkadaşım. Her müslüman evladının namaz kılması oruc tutması ıbadet etmesı kulluk görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Ama Sen insanları zor kılmaya yöneliksin. Unutma dinimizde zorlama yoktur...
- +1 yıl
Sen sanırım sadece kendini namazla kısıtlıyorsun :) Neyse arkadaşım herkesin düşünce tarzı farklıdır. Her koyun kendi bacağından asılır. Şükürler olsun ben ibadetlerimi yerine getiyorum. Ha 4/4 lükmü hayır değil. Elimden geldiği kadarıyla Sevabıylada günahıylada benim hayatım. Boş yere konuları farklı yerlere cekmeye çalışma düşüncen farklı kulvardan gidiyor arkadaşım. Her müslüman evladının namaz kılması oruc tutması ıbadet etmesı kulluk görevlerini yerine getirmesi gerekiyor. Ama Sen insanları zor kılmaya yöneliksin. Unutma dinimizde zorlama yoktur...
- +1 yıl
muratkeskin28 sen banamı dıyorsun kardeş gerzek diye?
- +1 yıl
sensin tabi gerzek sırf muhalefet. için değilde ne için kendin yapmadığın halde milleti savunmaya geçtin kendin namaz kılıyorsun ama millet günaha devam etsin devam et
- +1 yıl
yemin ediyorum senin ibadetle falan alakan yok sadece boş laf ediyorsun. Sen birkere adam olsan kulluk görevlerini yerine getiriyor olsan. Karşındaki insanla nasıl konuşulacağını hakaret edilmeyeceğini az çok bilirsin. Görüyorumki sende baya bir eksiklikler mevcut.
- +1 yıl
Sana Son Olarak ŞunLarı Söylemek istiyorum. Dediğim dedik cinstensin benim dediğim olsun istiyorsun ama olmaz. Örnek olucaksan Bu şekilde değil daha insancıl şekilde olmalısın. Seninki namaza davet değil resmen itici olmak. Biliçsiz bilgi cehalettir. İnternetteki paylaşımlarla burada üstün olmaya çalışıyorsun ama nafile. Gerçek bilgiye sahip isen aklın yetttiği kadar benle islamiyeti tartışacaksan buyur gel özelim açık tartışalım. Ayetleri netten alıp yapıştırmasını bizde biliyoruz. Seviyene düşmeyeceğim. Son Olarak Şu Yazıyı Paylaşıp Hayırlı Geceler Diliyorum.
Dine girmede zorlama olmayacağı gibi aynı şekilde Dini isteklerin yerine getirilmesinde de zorlama olmamalı...
Müslüman olan herkes Allahın emirlerini gönülden isteyerek zorlama olmadan yerine getirmeli...
Zorla kılınan bir Namazın, zorla tutulan bir Orucun, zorla giyilen bir başörtüsünün kime ne faydası olabilir?
Dini emirlere uymayanlara zorlamayla değil sadece tebliğ ve davetle gerçekler anlatılmalı diye düşünüyorum... - +1 yıl
ben senin gibi direk şahışlara ibadetle alakan yok gibi laflar etmiyorum ben ortaya söyledim senin gibi namaz kılan biri bile kalktı içki içen içer zina yapan yapar diyor sen neyi savunduğuna bak
- +1 yıl
ben Seni değil ben doğru olanı savunuyorum arkadaşım boş konuşuyorsun boşş :) Adam içiyor napıcaksın öldürecekmisin napıcaksın kesicekmisin. Dünyaya at gözüyle bakmayı bırakın gerçekleri görün artıkk yaa. İnsanları dışlamayı bırakınn basitleşmeyin. Adam namaz kılmıyor oruc tutmuyor ya da ibadet etmiyor die insan olmadıgı anlamına gelmez belkı senden benden daha ınsandır daha dusuncelidir. Belki birgün hatalarının farkına varıp tevbe edicektir bilemezsin. Sen Bunları yapan insanları ayrı kefeye koyamazsın. bunu Kafana Sok Lütfen.
Benim kimseyi savunduğum yok sadece sana anlatmak istediğim Dinimizde Zorlama Yoktur. Her İnsan özgürdür. Ha boynumuzun borcu değilmidir evet boynumuzun borcudur kulluk görevlerimizi yerine getirmek ama kimseyi birşeye zorlayamazsın. Zorla güzellik olmaz...
Sadece kalp temizliğiyle veya namazla ibadetle cennete gideceğini sanan kendini kandırır. Benim kalbim temiz meselesi etki tepki meselesi, adam namaz kılıyor ibadetini yapıyor üstüne her pisliğide yapıyor örnek dedikodu gıybet faiz harama bakma sonra namaz kılmayana sen neden kılmıyorsun diyip münafıkça söylemde bulunması, benim kalbim temiz sözü buna bir tepki olarak genelde kullanılır, yoksa elbet namaz oruç hac fitre zekat dini bütün yükümlülüklerin yerine getirilmesi Allah c. c bize emridir buna karşı gelen zira kafirdir.
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,6b cevap paylaştı.
+1 yılKimin nereye gidecegini sen bilemezsin onu sadece yaradan bilir ki 5 vakit namazını kılıp milletin arkasından konuşan dedikodu yapan insanlardan olacağıma namaz kılmayıp ama iyi düşünceli fitne fesat olmayan biri olmayı tercih ederim. Bu konu çok hassas bence fazla irdelememek lazım Tanrı ile şahıs arasında kimse bilemez ne olacağını.
44 Yorumla- +1 yıl
o kadar çok şeyi irdeliyorsunuz bunu düşünmeyin diyorsun bide namaz kılıp kötülük yapanlar var diye namaz kılmayanlardan olurum diyorsunuz ya pes birinizde çıkın başkasını karalamadan doğrusu hem namaz kılmak hem güzel ahlaklı olmak deyin namazı bu kadar çabuk terketmeyin
- +1 yıl
Benim şahsi fikrim bu sizinkine saygı duyarım sizde saygı duyun lütfen.
- +1 yıl
her insan namazı sevecek değil ya ama dine uyanlara da saygımız var yani
- +1 yıl
@Horny_Girl kimsenin dini görüşü bir başkasını ilgilendirmez saygı duymak lazım katılıyorum sana
Diğer konusunda 777 cevap paylaştı. Beş vakit namaz kılan ardından da kafa kesen isidcilerde var ya da bes vakit namaz kilip calmaktan ulkenin bir tarafini belleyenler var onları napacaz? Önüne gelen din iman edebiyatı yapıyor bu ülkede. turkiyede yasiyorsan hacidan hocadan korkacaksin arkadaş.. Ayrıca namaz kilmayanlar cehennem azabı çekecek demissin.. Kimin cennete girip kimin girmeyecigini sadece Allah bilir. Şirke düştüğünün farkında bile değilsin hem sanane insanların hayatından gelmissin burada ahkam kesiyorsun.. Herkesin akli var fikri var bu doğrultuda da kendi doğrusunu yaşıyor herkes. Kimse kimseye ahkam kesemez bu kadar basit. Git inandigin hayati yaşa başkalarının inandığı hayata bulaşma. 5 vakit namaz kilkip sonrada çalıp cirpmaktansa dürüstçe iki kadeh rakımı içerim günahı neysede çekerim. Ha yaptigim ibadete de deginmem o yaratanla benim aramda.
22 Yorumla- +1 yıl
milleti karalayarak kendinizi savunmayın bir kerede ya bir kerede hem namaz kılıp düzgün olan insanları örnek alın onlarda var
- +1 yıl
Ben yok demedim. Sen burada sunu sunu yapacaginiza namaz kilin diyeceğine git namaz kılıp da hayvanlarin bile yapmayacağı şeyleri yapanları düzelt onlara serzenişte bulun sonra bize gel seviyelice tartisalim. İçki icipte düzgün hayat yasayanlar namaz kilipta düzgün yaşayanlardan daha fazla en azindan durust Allah i Allah la kandirmiyoruz. onun için önce sen kendinle parelel dusunenleri düzelt sonra gel bizim hayatımıza karış.
+1 yılHaklisin bence. Ilk once insanin hatasini kabul etmesi gerekir. Namaz kilamiyorum ve cok pismanim cunku bilmiyorum. Ogrensem hemen baslayacagim ama dualar karisiyor. Eksik kilmak yerine duzgun kaza etmeyi tercih ederim. Ayrica Allah sirk disinda butun gunahlari icten gelen bir tovbeyle affeder. Onun rahmeti sonsuzdur.
02 Yorumla- +1 yıl
Bence o kadar zor değil tüm sureleri bilmene gerek yok kendini kandırma kılmak isteyen kılar namazını
Ve dinin diğer gereklerinide öbür tarafta da öyle de bakalım noluyo.
Ben bilmiyordum kazaya bıraktım konuda kılmadım derdinde yol gösterilmedimi derler sana sende evet dersin ama iş işten geçmiştir unutmayın imanı zayıf olanı şeytan çabuk kandırır ve imansız kafir ölür ebedi cehennem ne kötü varış yeridir. - +1 yıl
kılmaya başla yavaş yavaş öğrenirsin bilgisayardan filan bul sureleri dinleyerek kıl yaparsın ertelersen sürekli erteliyeceksin bir yerden başla
sayın @themarmarasea benim yazdıklarım Allahın sözleridir
sizin bahsetmiş olduğunuz Allahın merhametidir
bunlar ayrı konular
ben bu konuda herhangi bir şey söylemedim
ve soran arkadaşımızın da uslubunun doğru olmadığı için yanlış anlaşıldıgını düşünüyorum03 Yorumla- +1 yıl
Allahın merhameti 240 civarı ayetiyle sabittir.
- +1 yıl
onda şüphe yokta herşeyi yapalım Allah affeder nasıl olsaya getirdi millet olayı nefislerine uyuyorlar
- +1 yıl
burada dinle dalga geçenlerle dolu sırf haklı olmak için olmadık hallere bürünenler dolu ironi yapıyorum adı altında din adına paylaşımlar yapıp dalga geçenler var sen bakma bunlara
+1 yılYa çok yanlışın var içki içen ceheneme gitmiyor ki bende içki içiyorum hatta sarhoş olduğum var ama kimseyle yatmadim her sarhoş yatiyor diye bir kural yok hem ayrica icersem kimseyede zararim yoksa kime ne ki kimseye zararim yoksa gunah oldugunu dusunmuyorum
10 YorumlaDiğer konusunda 3,3b cevap paylaştı. Nasılki tüm ibadetleri yerine getirip ahlaksızlık yapan, içki içen, kötülük yapan insan varsa tam tersi de var. Allah bilir. Hem iyi insan olup hem ibadetleri yerine getirmeye çalışmak lazım. Allah hepimizi affetsin. Yine de kimseyi kınamayalım bu şekilde.
02 Yorumla- +1 yıl
içki içip ibadetlerinin kabul olacağına inanıyorsa oda yanılıyor
kötü birşey söylediğimi sanmıyorum ibadetin öneminide mi söylemeyelim - +1 yıl
Allah Teala Kur’an-ı Kerim’de sarhoş edici şeyler içmeyi kesin olarak yasaklamıştır:
“Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.” (Maide,5/90)
Buna rağmen bir müslüman haram olduğunu bilerek ve inkâr etmeden içki içerse günahkâr olur. Fakat bu, onun ibadetlerini yapmasına engel değildir. Allah Teala bu konuda bir ölçü koymuştur. Bir ayette şöyle buyrulmaktadır:
“Ey İnananlar! Sarhoşken, ne dediğinizi bilene kadar (…) namaza yaklaşmayın.” (Nisa,4/43)
Buna göre içki içen bir müslüman namaz kılmak isterse sarhoş olmamalıdır. Ayakta durabilmeli ve ne söylediğinin farkında olmalıdır. İçki içen kişi işte bu şartları yerine getirene kadar namaz kılamaz.
İçkiyi bırakıp tevbe eden bir müslüman da kesinlikle kırk gün beklememeli, en yakın vakitten başlayarak namazlarını kılmalıdır.
Gizli Üye(30-35)+1 yılKuranda okudugum kadariyla ahirette gunahlar sevaplar tartilicakmis. Yani elbetteki gunahlarin ibadetsizligin bir cezasi olucak ta insanin icindekini bilemezsinki. Belki sokakta yasayan ayyasin icinde bizden daha fazla iman iyilik var. İbadetlerimiz bizedir namaz oruc vs. Allahin bunlara ihtiyaci yok ama insanlarin canlilarin iyiligimize ihtiyaci var. Bu konularda soru sormak biraz tehlikeli bir durum. Sabah aksam ibadet eden ne cok kisi cehenneme gidicekte cehennnemi hocalar doldurucakta ne kafir saydiklariniz cenneti kazanicak. Bunu biz bilemeyiz. Haddini bilmezsen bildirirler diger tarafta. Seni yaratanin adina karar verme kimin ne gorucegini sen bilemezsinm
07 Yorumla- +1 yıl
o zaman hepimiz ayyaş kafir olabiliriz onlar cennete namaz kılanlar cehenneme gidiyor müthişsiniz cidden doğrusu hem namaz kılıp hem gönlü temiz tutmak desen tamam diyecem de dünya tersine dönmüş sizde Allahın rahmetinden ümit kesilmez evet kimin nereye gideceği belli değilde sizdeki de kör kütük cahil ümidi
Cevap sahibi+1 yılYok ben tum ibadetlerimi yapiyom. Bak dedigim gibi ne yaptigimi nasil oldugumu bilmeden benim hakkimda karar verdin. Bu bir hastalik bundan kurtulman lazim yoksa seninki ya ergenlik ya cahillik baska bissy degil
Cevap sahibi+1 yılHayayinda her halti yemis bir insan zorla savastirilip ölunce sehit olup csnnete gidicegine inanmiyosunda allahin istedigini csnnete koyabilecegine inanmiyosun galiba. Ayyasta gider serseri de. O ben boyle uygun gordum dedikten sonra sen mi karisabilicen. Kitabini oku dicemde internette yzanlar daha ilgi cekici biliyorum
- +1 yıl
ben Allahın dilemesinin yeterli olduğunu biliyorum kimin nereye gideceğinide bilmeyiz diyorum ama sen birde kendi savunduklarına bak insanlara ibadeti önereceğine kafir bile gider diyerek insanları günaha teşvik ediyorsun sen kendini düzelt
Cevap sahibi+1 yılİbadetle iyi insan olunmuyor. İnsanlara iyiligi ogretmeliyiz onermeliyiz. İnsan iyi olunca daha iyi olmak ister daha fazla iyiligide nerde bulucagini sende biliyorsun. Yoksa gorev deyip namaza baslayip birakan cok insan gordum. İnsanin icinden gelmeli bu. Bir sorumluluk degil bir haz olarak gormeli namazi. Bunuda iyilik dolu bir insan cok guzel basarabilir. Ayrica peygamberimiz inanan kim olursa olsun cennete girene kadar kapida beklicem demis. İnanmanin bile yeticegi garantisi vermisken sen iyi olmalarini ogutlememe kafirlige tesvik diyosun. Asıl tesvik eden peygamberimiz :(
- +1 yıl
sen bununlamı yetiniyorsun dille inanıyorum demek yetmez bunu kalbinle söyleyebilmelisin Allahın varlığını biliyorsun ama itaat etmiyorsun verdiği nimetleri farkındasın teşekkür etmiyorsun Allahtan korkuyorum diyorsun namaz kılmıyorsun bunlar nasıl korkular sadece dilde kalbe tesir etmemiş uygulamaya geçmemiş bu durumlar şeytana nefsine uyulduğunu gösterir herşeyi biliyoruz yapmaya engel ne kendim başka hiçbirşey değil
Cevap sahibi+1 yılEger benden bahsediyosak ben bunlari biliyorum. Ama eger insablara ogut vermeye gelirsek onlar isine geleni anlicaktr. İnanmam yeter dicektir <3 ya da iyi olsam yeter dicektr. ya da yobaz dicektir. Bu konularin girisi varda cikmak zor oluyor.
+1 yılAllah kendine karşı işlediğimiz sucları affedip affetmemeyi kendine bırakmıştır.
Ayrıca son nefeste kimin iman ile gideceği kimin ise imansız gideceğini bilemezsin.
İnsanlar hata yaparlar kimin hangi nedenle ile Cennet'e gideceği ancak Allah'ın takdirindedir.
Bizi ne ibadet kurtarabilir nede kalbimizin temiz olması. Ancak gerçekten iyi niyetli kalbi temiz olanları hariç.25 Yorumla- +1 yıl
:D yine kalbi gerçekten temiz olanlar kazandi
iyi kalp tek başına yetmez amel ilim gerekir biraz kuran açıp okuyun - +1 yıl
önce iman gerekir. değil mi? sonra salih amel. kimse birşeyi kazanmadı ama namaz kılan biri cehenneme gidebileceği gibi hiç namaz kılmayan birinin cennete gitme ihtimalide var. Yeterki kul hakkı ile gitmeyelim. Bu demek değil ki ibadet etmeyin ama ibadeti tam olan herkesi cennete gidecek ya da ibadeti eksin olan kesin cehenneme gidecek demek dinen cok uygun olmayacaktır
- +1 yıl
onu kimse bilemeezde şimdi kuranı biliyoruz namazı biliyoruz bildiğimiz halde yapmamak öğrenmemek sonra Allah affedecek diye beklemek nasıl birşey
- +1 yıl
umudunu kaybetmek en büyük günah değil mi.
- +1 yıl
umudunu kaybet demiyorumda umut var diye kılmamak olmaz kurtulmaya çalışmamak olmaz bile bile günaha girmek olmaz
+1 yılkalbi temiz olmak demek insanlar hakkında kötü düşünmemek iyi niyetli olmak demektir. söylediğiniz gibi içki içip, zina yapıp birilerinin kalbini kırabilir insanlar. fakat kul hakkı dünyada yahut ahirette ödenecektir bunu biz bilemeyiz. bu kişinin kalbinin kirli olduğunu göstermez. Allah affeder yahut affetmez fakat kul hakkını helal edip etmemek yine kula kalmış birşey. Allah kendisi için yapılan başkalarına zararı olmayıp Allah ın emirlerinden çıktığın için işlenen günahları affeder.
00 Yorumla
+1 yılkesinlikle soylediklerin çok doğru hiç bir şeklde namaz kılmyan insanlar tanyrm niye kılmıyosnz diye ' namaz kılmak mesele değil önemli olan kalbin temizliqi diyolar ' bu nasl bir mantktr ya?
kuranda cennet için ilk şart namaz diyorm yinede kalbmz temiz biz kötü düşünmyrzvyok fesat deilz diyolar ne kadar namaz kılarsan kıl kalbin temiz deilse boş diyolar? ben burdan onlara soryrm namaz kılmadan kalbinz nasıl temiz oluyor?10 Yorumla- Diğer konusunda 20,4b cevap paylaştı.
+1 yılBenim kalbim kirli arkadaş.! Ne temizi? Onca el, onca yürek değdi. Onca kez küfrettim hayatımda hata da olsa Allah'a ve isyan ettim. Pisliği içinde yüzdü sevgi denilen bazı sahteliklerin içinde. Simsiyah kalpler sevdi kimi zaman. Yalanlara kanacak kadar aptal oldu toyluğunda.
Benim kalbim kirli arkadaş.. Onca ah varken üzerinde.00 Yorumla Bu tarz konular çok sakat konular hüküm vermek yaratana özgüdür.
Anneden örnek verelim.
Bkz:
Anneniz adam öldürsenizde sizi bir süre sonra affeder ( bu bir kesinliktir )
Anne köpekler bile yavruları için kavga ederler.
Peki ya Annelere bu hissiyatı verenin bağışlama gücü :?3013 Yorumla- +1 yıl
Mevla haksız yere can alanı affetmiyor yanlışın var
(nisa 93 ) her kim bir mümini kasten bilerek öldürürse artık onun cezası, için ebedi kalacağı cehennemdir - +1 yıl
"Allah'ın haram kıldığı canı haksız yere öldürmeyin." (İsrâ: 33)
"Kim bir mümini kasten öldürürse, onun cezası, içinde devamlı kalacağı cehennemdir. Allah ona gazap etmiş, lânetlemiş ve büyük bir azap hazırlamıştır." (Nisâ: 93)
"Onlar ki, Allah ile beraber başka bir ilâha yalvarmazlar. Allah'ın haram kıldığı cana haksız yere kıymazlar. Zina etmezler. Bunları yapan cezaya uğrar. Kıyamet günü azabı kat kat olur ve orada alçaltılmış olarak temelli kalır." (Furkân: 68-69)
"KİM BİR CANA KIYMAMIŞ YA DA YERYÜZÜNDE BOZGUNCULUK YAPMAMIŞ OLAN BİR KİMSEYİ ÖLDÜRÜRSE, BÜTÜN İNSANLARI ÖLDÜRMÜŞ GİBİ OLUR." (Mâide: 32) - +1 yıl
@damlato ben kendi bilgim ile yazıyorum siz kopyala yapıştır ile
Soran hanım
Teziniz çürüdü üzgünüm.
“Şüphesiz Allah, kendisine şirk koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan günahları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah'a şirk koşan kimse, büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur.” (Nisa, 48) - +1 yıl
@Soran @damlato Bahsi geçen ayetleri size ezbere okuyayım isterseniz haklısınız Yüce Allah Resulu Zişana bu ayetleri indirdi ancak bundan binlerce yıl önce indirdi yani peygamber efendimize konuyla ilgili anlatmak istediği peygamberimizin anladığı ve ümmetine aktardığıyla
21. Yüzyıl alimlerinin tefsir edip anlamlandırma şekli birbirini tutmaz Kuran'ı Kerimde sayısız ayet vardır yüce Allah Sonsuz merhamet sahibir işlenen günah ne olursa olsun ihlasla yapılan tevbe o günahın temizleyicisidir diye... - +1 yıl
buradakilerin çoğu bağışlanma ümidi ile yaşıyor bu ümitle bol şanslar size
- +1 yıl
İslam hoşgörü dinidir. Hoşgörü islamda affetmek, bağışlamak anlamında gelir. Batı dillerinde ise tolerans anlamında kullanılır. İslam dinin temsilcileri höşgörü sahibi olmalıdırlar. mes’elelere höşgörü çerçevesi içinde yaklaşmalıdırlar. höşgörüsüzlük bizlere yakışmaz. Mevlana Celalettini Rumi : Hoşgörüsüyü şöyle ifade etmişlerdir. “Yaratılanı Yatandan ötürü sevmek lazım. ” Hz peygamber sav efendimiz.” Höşgörü ve merhabetin önemini bizlere Şöyle ifade etmişlerdir “merhamet etmeyene merhamet edilmez” Bizler bütün varlığa yaratılana karşı hoşgörü ve merhamet sahibi olmalıyız Müsamaha bir terim olarak, olgun ve iyi niyet sahibi kimselerin çevresinde bulunan herkese ayırım yapmadan uyguladıkları anlayışlı ve yumuşak davranıştır. Bunun ancak üstün bir ahlaka sahip kimselere ait yüce bir fazilet olduğu bir gerçektir. Hoşgörülü Merhametli davranışın aşırısı zararlı olduğu gibi, yokluğu da zararlı sonuçlar doğurmaktadır.
- +1 yıl
bu merhamet et dediğin insanlar dinle dalga geçen insanlar sorun etme
- +1 yıl
müridin olalım romeoo :D
+1 yılİnsan ancak kendinden sorumludur. İbadette günahta Allah'la kul arasındadır. ''inanıyorsunuz'' demişsin demekki sen namaz kılıyosun peki namaz kılıp çalan çırpanlar ne olacak? onlar cennetlik mi yani? Allah bilir kimin iyi kimin kötü oldugunu cehennemde azap görülecek falan yazmışsın orasını Allah bilir büyüklük taslama boş boş.
01 Yorumla- +1 yıl
çok mu sert çıkışmışım yahu :D
+1 yılBunu nerden biliyorsun? Böyle emim emin konuşmayın yahu! 49 defa haccı sayılmayan var. Yani bu konuları böyle kabataslak düşünüp saçmalamayın lütfen. Sen bunları sorgulama. neye inanıyorsan içinden ne geliyorsa onu yap. Bu kadar basit.
15 Yorumla- +1 yıl
birileri ihlasla yapmıyor olması ibadetleri hiç yapmayalım anlamına mı geliyor yani
- +1 yıl
sende başkalarını boşver yapıpta kabul olmayanlara bakma sen kendin yap
- +1 yıl
Zorla yapılan seyden ne hayır gelir? İçinden gelmiyorsa o inandığın şeye mensup değilsin demektir. Lakin için Allah ı seviyorsa inanıyorsa onun için ağlamayı başarabiliyorsa korkudan değil sevgiden bazı şeyleri yapasın geliyorsa buyur yap
- +1 yıl
haklısın ama nefise hepsi zor zaten insan oğlu akıllanmak için illa başına felaketler gelmesini beklememeli yiyorsan içiyorsan nefes alıyorsan bunlar için teşekkür etmeli namaz kılmalı ibadet etmeli
- +1 yıl
Tanrısala ulaşmak güç değil aslında. Allah bize kendi ruhundan üflemiş. Aslında hersey cok basit ama insan bunu görmek istemiyo maalesef
Sanane sanane? Senmi gönderiyosun bizi cennete sen diyincemi gidiyoruz.. O madem ki allahın bileceği is sana yargılamak düsmez.. Böyle soru sordunya kesin sende namazla niyazla isin yoktur.. Varsa da böyle insanları yargılayıp o öyle bu söyle senin kılsandakabul olmaz. Bide gizlenmsn diyecek laf bulamıyorum hakarette etmek istemiyorum !!
10 Yorumla
+1 yılİnsanlar temiz kalpliliği çok degişik yorumluyor içki iç zina yap temiz kalpliyim de :) temiz kalbi olan insan onları yapmaya yüregi el vermez yemesinler insanları..
10 YorumlaDiğer konusunda 381 cevap paylaştı. çok haklısın. namaz kılmıyorum ama kalbim temiz şunu yapıyorum şöyle yapıyorum ama amacım kötü değil vs vs diyenler çok var maalesef. kendi kendine kalbinin temiz oldugunu düşünmekle olmuyor maalesef bu işler
20 Yorumla
+1 yılnsıl inanaıyoruz biliyor msusn hadislerden. son anda affedilmiş nice günahkar varmış. ki bunu nasıl inanıyorsunuz derken bile şirke giriyor acaba nekadar bilinçlisiniz bu bhesabı sorarken. allh affetsinde allh mısınız?
06 Yorumla- +1 yıl
peki sen herşeyin farkındasın namazı. biliyorsun günahı biliyorsun yapmıyorsıun bile bile devam etmek ne demek bile bile günah işlemek son anda affedilir ümidiyle bu şeytan avuntusu başka birşey değil Allah peygamber gönderdi kuranı indirdi farkındasın son dk tövbe bu nasıl mantık nasip olur mu o tövbe dilin döner mi sanıyorsun kalbi beslememişsin kalbin kararmış nefsine uymuşsun
- +1 yıl
yapmadığımı nerden biliyosun arkadaş. allh mısın
- +1 yıl
şirke girme kendini koru
- +1 yıl
ben yapmayanlara söylüyorum sen niye alınıyorsun
- +1 yıl
nasıl bir şirkmiş bu ben Allahın dilediğini affedeceğine inanıyorumda herşeyi bilip yapmayıp bununla savunmaya geçenlere sözüm sen ne diyorsun
- +1 yıl
Soran arkadas herkez kapali degil kapanmakta mecburi degil ztn Ben allaha inaniyorum ama bunu kapanarak degil dua ederek istek istiyerek gosteriyorum ztn
- Diğer konusunda 336 cevap paylaştı.
+1 yılAllah ım kullarını cehennemde yakmak için sebeb aramaz, cehennemden kurtarmak için küçükde olsa birşeyler arar, umarım hepimizde azda olsa içimizde birşeyler vardır,
02 Yorumla- +1 yıl
azda olsa birşeylerle yetinmemeli nefsinize bu kadar köle olmayın
- +1 yıl
Haklısın , teşekkür ederim
Diğer konusunda 8,5b cevap paylaştı. 5 vakit namaz kıldığı halde milyarlarca lira hakkımı yiyen bir sürü yobaz oldu şimdiye kadar..
eksik namazlarımı ve oruçlarımı onlardan alarak tamamlamayı düşünüyorum..01 Yorumla- +1 yıl
sen yine eksikleri onlara bırakma kendin yap
+1 yılSen kim oluyorda insanları yargılıyorsun asıl kim cennete gider kim cehenneme onu sen bilemezsin herkes nasıl yaşamak istediğini kendi seçer. Sana laf düşmez bence
04 Yorumla- +1 yıl
herkes istediği gibi yaşıyor bende istediğim gibi laf ediyorum
- +1 yıl
Kimsenin ibadetine günahına dil uzatma o zaman Allahla kul arasına girilmez
- +1 yıl
bireylere laf etmedim dinde söylenenleri tekrarladım
- +1 yıl
Kendine tekrarla o zaman bunları bilmeyen yok zaten.
+1 yılNamazin onemini anlatan bir yazi ya da video paylassaydin, kimseyle polemige girmezdin ve daha etkili olurdun.
01 Yorumla- +1 yıl
daha önce namaz kılan bir çocuk resmi paylaştım diye neler dediler burası hertürlü polemige açık bacım
+1 yılHaklısın bir imtihanda olduğumuzu unutuyoruz. Allah hepimize o kulluk görevini yapma gücü ve hidayetini versin
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılŞöyle söyleyim bir rivayete göre eskiden bir faişe sırf bir köpeğe ayakkabısından su verdi diye cennete gitmiş yani Allah bilir Allah görür kimin cennetlik cehennemlik olduğunu burada pirim yapmak adına da boş muhabbet yapma
12 Yorumla- +1 yıl
bu ümitlede nasıl yaşıyorsunuz iyi yan gelip yatın ne güzel dünyanız var ya
Cevap sahibi+1 yılyan gelip yattığımızı nerden biliyorsun saf
Günahlara okadar Alışıyoz ki artık sadece Adam öldürmenin ya da hırsızlığın ayıp olduğunu
zannediyoz...20 Yorumla
+1 yılNamaz kılmak kulluktur. Tabiki kılanla kılmayan arasında fark olur ama kimin cehenneme kimin cennete gidiceğine biz karar veremeyiz. Allah dilediğini bağışlar.
03 Yorumla- +1 yıl
evet buradakilerin çoğu bağışlanma ümidi ile yaşıyormuş onu anladık
- +1 yıl
Bağışlanma ümidi ile yaşamakta bir sakınca mı var?
- +1 yıl
Allahın dilediğini affetmesi emir ve yasaklarına uymamaya gerekçe olabilir mi istersen katil ol Allah dilerse affeder diye istediğimizi öldürelim mi bu mu demek
+1 yılonları bende anlamıyorum ''Allah'ın emir ve yasaklarına uymuyorum ama kalbim temiz benim yaa'' bu sadece şeytanın inananlar üzerindeki bir hilesidir.
20 Yorumlabunu hesabını ancak Allah sorar yanı hesap sorar gbı soru sormussun mezarımız bir deıl sonucta sen kendı bıldıgını başkası kendı bıldıgını yapar herkesın ınancı Allahla kendı arasında.
00 Yorumlabızler bu hayatta ozguruz sana akrısmak dusmez allaha hesabı verıcekler ama be n oyle bsey yapmadım katılıyorum sıze
02 Yorumla- +1 yıl
sende bir tuhafsın kardeşim hem sana düşmez hem katılıyorsun ama :D ben sadece ibadetlerin ehemmiyetine dikkat çekmek istedim
Çok sert çıkışmışsın. Bak bakayım hangi büyük alimimiz din büyüklerimiz senin tarzını seçerek bu kadar sevilmiş? En basiti şu an için Nihat Hatipoğlu ve Cübbeli Ahmet Hocaya bak. Onlar da bu üslubu kullansaydın bu kadar sevilirler miydi?
00 YorumlaHepsini okumadım ama kimsenin kalbi temiz olmaz kalp temiz olmaz ruh temiz olur kalp herseyi dusunur icine alır kirlenir temizlenir oyle devam eder nefsin onu kirletir.. En ufak bir seyde bile
Kalp temizligi diye bisi yoktur.00 Yorumla
+1 yılTamam da her insanin icinde bir kotuluk vardir senin bu soruyu yazman bile icinde kotuluk olmasi demek sen nereden bilirsin cehennem azabini vahiy mi geldi
12 Yorumla- +1 yıl
sen sana özel vahiy gelmesini bekliyorsun anlasılan
- +1 yıl
Ben kimseye demedim falan Allah bilir
Allah öyle affedici ki hayatı boyunca her türlü pisliği yapsa bile son nefesinde kelime i saadet getiren yani Müslüman olan her kişi günahlarından arındıran sonra cennete gider diyor.
02 Yorumla- +1 yıl
bu sebeble hayatta her istediğimizi yapalım diyorsunuz da yanlış biliyorsunuz Allah aşkı kalbinde yokken o dilin son nefeste kelimei şehadet getirmeye dönermi sanıyorsun böyle boş ümitlerle yaşamayın
Ohooo ona bakılırsa kimse cennete gitmez dinimize göre erkekle konusmak bile caiz değil hepimiz cehennemliğiz o zaman? ayrıca bu kadar namaz namaz demıssın sen namaz kılıyormusun kardeşim? 4-4lük bir insan mısın?
00 Yorumla
+1 yılHerkesin inancı kendine! Benim yaşadıklarımdan sen sorumlu tutulmayacaksın! Dolayısıyla bu konuyu sormanızın hiçbir anlamı yok!
10 Yorumla- Diğer konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılBen kalbim temiz diye iddia etmem aksine kalbim kirli bunu savunurum. Sen bu yazdığını kalbim temiz deyip Isid i savunanlara söyle.
10 Yorumla
+1 yılBu güzel sorunun sahibini merak ettim doğrısu :) ks de çok az var sizden
10 Yorumla
+1 yılSnn gbi herkez dsünse bnu vrya bm baska kul olrz Allah'a ya ck sgol
10 YorumlaHaklısın belki ama yeri burası değil hepten soğutuyorsun şuanda insanları bence bağışla beni lütfen...
11 Yorumla- +1 yıl
ya insanlar hep işlerine geldiği gibi anlıyorlar
- 00 Yorumla
+1 yılKorkutarak ibadete çağırmak bizim dinimizde yok. Sen neyin kafasındasın acaba?
21 Yorumla- +1 yıl
Korkutmak derken cehennemi kastediyorsan, vardır. Kuran'da cennetten de bahsedilir cehennemden de. Tabi eğer Kuran'a uygun yaşıyorsan bunda korkulacak bir şey yoktur.
merak ettiğim birşey var.. bir insanın topu topu 70-80 senelik ömrü boyunca yaptığı hatalar karşısında sonsuza kadar yanması adil mi?
00 Yorumlasen kim oluyorsunda başkalarını yargılıyorsun sen Allahmısın sümme haşa
22 Yorumla- +1 yıl
Allahın emri olan namazı hatırlattığım için kötü oldum içindeki şeytan kudurdu dimi
+1 yılbacım o şeytanın sağdan yaklaşmasıdır. bir yerden sonra şeytan olduklarından sonra kendilerine özleştiri yapmazlar ve uçurum daha da büyür.
04 Yorumla- +1 yıl
tşkler
- +1 yıl
rica tabi ki bizde şeytana uyup Allahın kararlarını yorumlamamalıyız.
- +1 yıl
nasıl bir yorum katmışım
- +1 yıl
Allahın affına sığınır insanlar. sen bir şey yazmamışsın da bize de bir şey söylemek düşmez. her şey Allaha dönecek ne de olsa bütün kararlar onda.
Diğer konusunda 1b cevap paylaştı. Tatlı su müslümanı diyoruz biz onlara, bolca var menlekette.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl5 vakit namazlamı kalp temizliyorsun ben sana 5 vakit namaz kılıpta yapmadığı pislik kalmayan binlerce kişi bulabilirim
26 Yorumla- +1 yıl
bunlar düzgün insan olup insanlarada iyi davranmaya engel değil
- +1 yıl
birileri kötü diye bizde namaz kılmayacak mıyız tam tersi örnekleride bol
Cevap sahibi+1 yılbırakın bu zihniyeti ben ayyaş olupta 100 tane namaz kılan zatı cebinden çıkaracak insan tanıdım
Cevap sahibi+1 yılbura da neyi anlamalısın namaz kılmak kalp temizliğinin göstergesi değil inancının gereğidir kalp temizliği bunların dışındadır
- +1 yıl
yav ayyaş olup namaz kılanın namazı zaten kabul olmuyor önce içkiyi bırakması lazım bu dünyaya öncelikle Allaha kulluk için geldik sonrasında insanlara zarar vermeyip Allah için onlara iyi davranmak için
- +1 yıl
bende kalp temizliği yetmez ibadette etmeli insan diyorum
Cennet ve Cehennem´in olduğunu bana ispatla 5 değil 10 vakit namaz kılmazsam şerefsizim..
03 Yorumla- +1 yıl
olma ihtimalini düşün bu dünyada ortalama 60 sene yaşayacaksın ölüncede kim ne olacağını kimse bilmiyor hayatı düşün kontrolün senin elinde olmadığını anladığın anlar hiç olmadı mı neyse felaketler başına yağmur gibi yağmaya başlarsa sende anlarsın dua vaktinin geldiğini bu dünyada diğer dünyadada ne istiyorsan onu birtek Allah verebilir yaşa gör Rabbim inş doğruyu görmeni nasip eder
- +1 yıl
Olmama ihtimalini düşün bu dünyada ortalama 60 sene yaşlayacaksam günde 5 vakit namaz kılacaksam bu 1,095,000 kez eder her namaz en az 10 dk sürse 10,950,000 Dakika Eder buda 182,500 Saat ve 7,604 Gün Eder 253 ay ve 10,5 yıl eder.. neden 10 bucuk yılımı boşa harcayıp 60 yıllık ömrümü 50 yıla düşüreyim? ki oruç vs. ile Aç kalacağım zamanı saymıyorum.. bence sende gerçeği gör..
- +1 yıl
60 sene bana yetmez
+1 yılBenim de senin gibi yobazlara bir sorum var? Bu yaptığın şirk koşmaya giriyor mu girmiyor mu? Ne zamandan beridir insanlar diğer insanların azap görüp ya da görmeyeceği hakkında karar verir oldu?
10 Yorumla
+1 yılHavaya attığın madeni 50 kuruşun bir de diğer yüzü var;
Namazı kılıp da her türlü namussuzluğu yapanlar nasıl girecek cennete? Eğer gireceklerse tüm günahları affedilecekse biz de her türlü dolandırıcılığı yapalım hak yiyelim zulüm edelim ama namaz kılarak bize mübah olsun13 Yorumla- +1 yıl
hem namaz kılıp hemde her türlü pisliqi yapan insanlarn namazı zaten kabul olunmaz o namazlarn bir anlamı yoktr
- +1 yıl
bu kılmamak için bir sebep yani senin için sen hem kıl hem doğru ol
- +1 yıl
Kılmamak için sebep değil de kimse kimseyi zorlayamaz sonuçta
- Diğer konusunda 364 cevap paylaştı.
+1 yılDoğru. Zaten allahtan korkan onların hiçbirni yapmaz
10 Yorumla - Devamını Gör (36)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Gündem