Lokman 6
İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz hadislere sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.
Bu ayetin arapca orijinal metninde hadis kelimesi var
Sadece Kurana uyun.
Kuranı bizzat kendiniz araştırin kendiniz okuyun ve sadece Allaha kulluk edin
İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz hadislere sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.
Sadece Kurana uyun.
Kuranı bizzat kendiniz araştırin kendiniz okuyun ve sadece Allaha kulluk edin
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
Kesinlikle sana katılıyorum şeyh bilmem ne yok ip tutup tövbe etmek bilmem ne böyle şeylerle cemaat yurtlarında değil bedeninizde ki kalpte yaşayın
Uzay fiziginide kendimiz okuyup uzaya çıkalım mı kendimiz. Her işin bir üstadı var 20 ilimi bilmeden kurandan hüküm çıkaramazsin kafana göre.
Dinin tek kaynagi kurandir
Ve Allah hükmüne kimseyi ortak etmez kehf 26
Ablacım dinin tek kaynağı kuran değil hadis kıyas ve icma da var bunu bile bilmiyorsun kurandan nasıl hüküm çıkaracaksın. Nasıl ki uzay fiziğinin bilgini Einstein ise onun izafiyet teorisine karşı cikamiyorsan, her işi erbabına verin diyor kuranı kerim milleti saptirirsin yoksa
Lokman 6
Lokman 6
Sadece kurana gelin
Sen ayetleri yok say!!
Ahirette anlarsın
Lokman 6 tada hadis diye bir kelime yok ayetin orjinalinden okudum sapmissin sen. ben Arap Dili ve edebiyatı okuyorum işte diyanetin meali lokman 6: İnsanlar arasında öyleleri vardır ki bilgisizlik yüzünden başkalarını Allah yolundan saptırmak ve o âyetleri alay konusu etmek için eğlendirici sözler kullanırlar; işte bunları alçaltıcı bir azap bekliyor. Bu ayet senden bahsediyor ben ayetleri haşa yok saymıyorum sen ayetleri açıklayan peygamber efendimizin laflarını yok sayıyorsun vehhabi kafası
Oku bakalim
Lokman 6
Vemine-nnâsi men yeşterî lehve-l💕💕hadîśi💕💕 liyudille ‘an sebîli (A) llâhi biġayri ‘ilmin veyetteḣiżehâ huzuvâ (en)(c) ulâ-ike lehum ‘ażâbun muhîn (un)
Bak hadis kelimesini kalp icine aldim
Kuranda yaklaşık 36 ayette hadis kelimesi geciyor arastir
Hadis kelimesinin arapça kökü olay vuku demektir. Hadis ilmi başka birseydir. hadis ilmi peygamberin din hakkındaki sözleridir ve bunlara uyman Kur'an'ın emridir. Allah ve Resûlü, bir işte hüküm verdiği zaman, artık inanmış bir kadın ve erkeğe, o işi kendi isteklerine göre seçme hakkı yoktur. Kim Allah'a ve Resûlü'ne karşı gelirse, apaçık bir sapıklığa düşmüş olur." (Ahzâb, 33/36).
Onlar ki, yanlarındaki Tevrât ve İncil'de yazılı buldukları o elçiye, o ümmî peygambere uyarlar. O Peygamber ki, kendilerine iyiliği emreder, kendilerini kötülükten meneder; onlara güzel şeyleri helâl, çirkin şeyleri haram kılar, üzerlerindeki ağırlıkları, sırtlarındaki zincirleri kaldırıp atar. Ona inanan, destekleyerek ona saygı gösteren, ona yardım eden ve onunla beraber indirilen nura uyanlar, işte felâha erenler onlardır." (A'râf, 7/157).
Kim, Peygamber' e itâat ederse Allah'a itâat etmiş olur..." (Nisâ, 4/80).
"... Peygamber size ne verdiyse onu alın, size neyi yasakladıysa ondan da sakının..." (Haşr, 59/7).
Deki: 'Eğer Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın Allah çok merhametli ve bağışlayıcıdır.' De ki: 'Allah'a ve Peygamber'e itâat edin!' Eğer dönerlerse muhakkak ki Allah, kâfirleri sevmez." (Âl-i İmrân, 3/31-32). İşte Kuran'da peygamberin sözlerine yani hadisi şeriflere uyun ayetlerinin çok küçük kısmı
Allah ve resul ORTAKLAŞAMI hüküm veriyor!!
Giordano Bruno, "Tanrı, iradesini hâkim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır; yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hâkim kılmak için Tanrı'yı kullanırlar."