Casiye 6
Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz Allah'ın ayetleridir. Allah'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar?
Bunlar, sana gerçek olarak okuduğumuz Allah'ın ayetleridir. Allah'tan ve ayetlerinden başka hangi hadise inanıyorlar?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
evet duyduk bur da ki hadis kelimesi sözler anlamına gelir ve ayetlerde allahın mucizeleri anlamına gelir
Lokman 6
Lokman 6
İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz hadislere sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.
Bu ayetin arapca orijinal metninde hadis kelimesi var
Sadece kurana gelin
Ne demek istediğini anlamadım. Ayetler dışında hadislerde vardır hadisler kategorilere ayrılır
Sen bu ayete ragmen!!! Kafanin dikine mi gideceksin!
Yok hadis falan
Tek kaynak Kuran
Lokman 6
Lokman 6
İnsanlardan bazısı var ki, halkı bilgisizce Allah'ın yolundan saptırmak ve onu hafife almak için temelsiz hadislere sarılırlar. Onlar için aşağılayıcı bir azap vardır.
Bu ayetin arapca orijinal metninde hadis kelimesi var
Sadece kurana gelin
Ayette Allah'ın ayetlerini alay konusu etmeyin diyor. Nerede hadis kelimesi geçmiş? Okuduğunu anlamıyorsun.
Namaz kılarken Fatiha okuyorsun gelmiş hadisleri kabul etmiyorsun bu nasıl bir çelişkidir 😂
https://youtu.be/3S-CGJsGheE
Bak hocam ne diyor biraz bilgilen yanlış kişileri takip ediyorsun. Allah sana hidayet versin.
Sen fatihayi hadis mi zannediyorsun!!!
Fatiha suredir!!
Nahl 64
Nahl 64
Senin üzerine Kitabı hakkında ayrılığa düştüklerini onlara açıklaman dışında indirmedik ve inanan bir kavme rahmettir hidayettir.
Evet hidayet indirilen Kuranın içindeki beyanlardır.
Bu beyanlara uyan hidayettedir
Sen beni anlamıyorsun boş ver
Casiye 6
Allahtan ve ayetlerinden baska hangi hadise inanacaklar?
Ayeti kendi kafan göre yorumla ma senin ilmin ne ki kendin yorumluyorsun?
Casiye 6 nin arapcasinda hadis kelimesi var
Ve hadis kelimesi gecen 36 tane ayet var
En güzel ve doğru hadisi Allah indirdi.(bunlar ayet)
Ve Allahin ayetlerinden baska inanilacak hadis yok
Sence orada hadislerden mi bahsediyor? Bu ayet iman etmeyenlere inmiş sen önce ayetin neye indiğini bilmiyorsun. Oradaki muhatap iman etmeyenlerdir hz peygamberin sözleri değil. Neyi nereye bağlıyorsun ilimsiz birinin kılavuzu şeytan olur unutma. Ayrıca hiç bir ayeti kendi başına tefsir etmeye kalkma.
Sana soru
Allahın indirdiği hadis olan ayetler ile bir insanın hadisleri birbirine denk midir?
Önce hadisin ne demek olduğunu öğren hadisin tanımını öğren. İlim böyle öğrenilmez oturup bu dine hizmet etmiş alimlerin kitaplarını okuyacaksın neyin ne olduğunu öğrenip sonra yorum yapacaksın.
Ayetleri , Allah tefsir eder.
Sünni inanışta çoğu şey yanlis ogretiliyor.
Hud 1 ve 2 derki
Kuranı Allah açıklamıştır ki Allahtan başkasına kul olmayın diye.
Dikkat et neden Allah açıklamış çünku Allahtan baskasina kul olmayalim diye ayetler sadece ayetlerle tefsir edilir.
Eger ayetleri muhammed aciklar dersen muhammede kul olursun.
Ankebut 18/ maide 99/ nur 54 , "resule düşen (illa) SADECE tebliğ etmektir"
Yani resul ayetleri tefsir eder /açıklar dediğin anda bu 3 ayeti inkar etmis olursun
Cunku resule düşen SADECE teblig etmek.
Allah kuranı tefsir edilmis bi sekilde indirdi , resulde tek görevi olan tebligi yerine getirerek Allahın tefsirini insanalra gosterdi
Mesela
Nisa 65 in aciklamasi enam 114 ve maide 49 da
Nahl 44 un aciklamasi maide 15 ve ali imran 187 de
Maide 38 in aciklamasi yusuf 31 de
Ali imran 81 in aciklamasi ahzap 7 araf 157 bakara 286 da
Hadis ve sunnetler put haline gelmistir.
Casiye 6 , Allahtan ve ayetlerinden sonra hangi hadise inanacaklar , bu ayetin arapcasinda hadis kelimesi geciyor.
Sunnet ise Allahin sunnetidir ve bu Allahin kurallari anlaminda kullanilir.
Bak fetih 23/mumin85/fatir43/enfal38/hicr13/ahzap62/ahzap38/isra77/kehf55/ali imran137/ nisa26
Sizin sünni hocalariniz hicbirsey bilmiyor, kurandan bir haberler ancak hikaye anlatiyorlar
Sen kendin kurani arastir ve oku
Hud 1
Elif lam ra ayetleri sağlamlaştirilmis sonra herşeyden haberdar hüküm ve hikmet sahibi tarafından açıklanmış kitaptır.
Hud 2
Ki Allahtan başkasına kulluk etmeyin, şüphesiz ondan size uyarıcı ve müjdeciyim.
Evet Kuranı kim açıklamış/tefsir etmiş?
Allah
Peki neden?
Allahtan başkasına kul olmayalım diye. Yani ayetleri Muhammed açıklar dersen Muhammede kul olursun, ayetleri ben açıklarım dersen kendi nefsine kul olursun.
Ayetleri hocalar açıklar dersen hocalara kul olursun.
Kitabı, Allah açıkladı ki , Allahtan başkasına kul olmayalım.
Basit bir örnek
Atıyorum bakara 300. Ayet "yeşillerden uzak dur"
Yesillerden kasdedilen nedir?
Ben derim ki:" yeşillerden uzak dur demek , yeşil renkli sebzeler haram demektir"
Ahmet derki:" yeşillerden uzak dur demek yeşil renkli hayvanlar haram kılındı demek"
Ali derki:" yeşillerden uzak dur demek, bayrağı yeşil olan ülkelerden uzak dur onlar ile ortaklık yapma demek"
Bak açıklamayı insanlar yapınca noldu ortaya 3 farklı hüküm çıktı.
Ve artık her insan hoşuna giden!! kafasına uyan!!! yorumu din edinebilir!!
Ve benim yorumuma güvenip "yeşil sebze haram" diyenler benim yorumuma uyduğu için bana kulluk etmiş olur!!
Ahmetin yorumuna güvenip "yeşil renkli hayvanlar haramdir" diyenler ahmete kulluk etmiş olur.
Alinin yorumuna güvenip " yeşil renkli bayrağı olan ülkeler ile ortaklık yapılmaz" diyenler aliye kulluk etmiş olur. İste bu yüzden ayetleri Allah açıkladıki Allahtan başkasına kul olmayalım.
Yani ayetler ayetler ile açıklanır.
Yine atıyorum araf 500. Ayet " yeşil boyalı camilerde namaz kılmaktan uzak durun"
O zaman ortaya şu çıkar
Bakara 300. Ayet "yeşillerden uzak durun "
Araf 500. Ayet " yeşil boyalı camilerde namaz kılmaktan uzak durun"
Evet yani yeşilden uzak dur ne demekmiş, yeşil boyalı camide namaza durma demekmiş,
İşte bunun gibi Allah ayetlerini kendi açıklarki Allahtan başkasına kulluk etmeyelim. Ve Allahın yaptığı tefsir gün yüzüne çıkınca artık kimse : hadis/sünnet/ zan/ benceler ile açıklama yapamaz
Çünkü ayetleri birleştirip okuyinca Allahın hak tefsiri ortaya çikar ayrica
Ki Kuranı Allahtan başkası tefsir ederse ne olur?
1) kelimelerin anlamı yerinden kaydırılıp bozulmuş olur
Örnegin , sünnet deyince anlaşılan şey , resulun davranışlarıdır
Ama kurana göre sünnet=Allahın yasasıdır.
İşte sünnet kelimesini Allahın yaptığı şekilde değilde insanların yaptığı şekilde kabul edince , sünnet kelimesinin gerçek anlamını bozdunuz.
2) Allahın demediği seyleri sanki Allah öyle demis gibi dillerini eğip bükerek Allah iftira atarlar
Örneğin, nisa 65 hadis ve sünnete atıfta bulunur derler ama nisa 65 in açıklaması enam 114 ve maide 49 dadır yani nisa 65 SADECE KURANA VE SADECE ALLAHA YÖNLENDIRIR.
😌 kişi imanıni kaybeder çünkü Allahın yaptığı tefsire güvenmek yerine , aciz bir insanın tefsirine güvenmiştir.
4) Allahın dininin sınırlarini değiştiren ortakları çıkar!!!
Ornegin bir ayet der ki pis seyler size haramdir
Bu pis seylerde sadece 4 madde sayılır bak enam 145
Ama bir baskasi şunlarda pis şeylere girer deyip 4 maddenin yanina 5. 6. 7. Maddeleri eklerse Allahın dininin sınirıni degistirmis olur.
Iste bu yuzden kurani Allah acikladi ki Allahtan baskasina kul olmayalim
Peki resulun gorevi nedir
Maide 99
Resule düşen SADECE teblig etmektir.
Iste Allah resulun tek görevini AÇIKLAMIŞ
Ama siz bu âçiklamaya güvenmiyor ve
Resul hem teblig eder hemde tefsir eder!!! Diyerek hem Allahin ayetini hemde Allahin tefsirini inkar ediyorsunuz.
Ayetler Allahı BİRLEYECEK ŞEKILDE ve bir butun olarak okunur.
Resul TEK görevi olan tebligi yerine getirerek Allahın yaptigi tefsiri/ aciklamayi insanlara gösterir.
Sizin inandiginiz din kurana uymuyor!! Ben sizi Allahin kitabina ama sadece Kurana davet ediyorym
Sadece Kurana uyun ve kurani kendiniz arastirip kendiniz ogrenin
Ve yine inkar edilen hir ayet
Nahl 89
Biz Kitabı (Kur’an’ı) Sana, her şeyin açıklayıcısı, Müslümanlara bir hidayet, bir rahmet ve bir müjde (kaynağı) olarak indirdik
Peki bu ayete ragmen siz ne diyorsinuz !!!
Kuranda hersey yazmaz!!!
Bu ayetin tam aksine inaniyorsunuz!!!
Ve iste siz Allahin yaptigi aciklamaya degil , aciz insanlarin yaptigi aciklamalara kulak verdiginiz icin Allahtan baskasina kulluk ediyorsunuz!!!
Ben sizi EŞİ, ORTAĞI, BENZERİ OLMAYAN ALLAHIN KİTABINA SADECE KURANA DAVER EDIYORUM
secim sizin
By
Allah Kur'an'ı tefsir etmedi Kur'an'ı sadece indirdi. Bazı ayetlerin anlamları gayet açıktır bazı ayetleri anlamak ise ilim gerektirir. Senin gerçekten bazı insanlar tarafından empoze edildiğini düşünüyorum belki iyi niyetli birisin ama ilim hakkında hiçbir bilgin yok. Sen sadece gördüğün şeye inanıyorsun yol yordam bilmiyorsun. Allah hepimize hidayet versin. Hoşçakal
Sen ayetleri inkar etmeye devam et
Ahirettede boşa ağlama
Ahirette beni dinlemediğin için pişman olacaksın ama sana anlattım görevimi yaptım. Ayrıca haşa Allah'ın hiçbir ayetini inkar etmiyorum
Nahl 64
Nahl 64
Senin üzerine Kitabı hakkında ayrılığa düştüklerini onlara açıklaman dışında indirmedik ve inanan bir kavme rahmettir hidayettir.
Evet kurandaki beyana uyanlar hidayet üzereler.
Hangi ayeti gösterdin
Boş konuşuyorsun
Sen önce ilimleri öğren sonra ayete yönel. Yürümeden koşmaya çalışıyorsun
Resule itaaat ayete itaatir
Kasas 47
Kendi elleriyle yaptıklarından dolayı başlarına bir musibet geldiğinde: "Rabbimiz! Bize bir resul gönderseydin de, senin ayetlerine uysaydık ve mü'minlerden olsaydık" diyecek olmasalardı seni göndermezdik.
Evet resule uymak ayete uymaktır ve ayetlere uyana Allah mümin diyor
Allah'ını seversen sen hangi bölümü okudun bana söylesene? Lise okudun mu ya da üniversite
Muhammedin tahsili neydi?
Allah dilediği Kuluna kuranı işittirir.
Anlayamayanlar düşünsün